cos Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Am facut o revizie la un troliu care sta nefolosit ( din cauza de ... troliu spate ... adica mai are de asteptat ca nu ma grabesc nicaieri ...) , si cand am ajuns la releu , l-am desfacut sa vad de ce merge ... adica sa-i mai tensionez arcurile ( discutam altadata ... ) . Surpriza , contactele erau oarecum corodate ( piese de otel in aceasi carcasa cu piese de cupru ) , mai exact erau acoperite cu un strat fin de sare cuprica ( usor verzuie ) , si cum contactele mai fusesera rectificate odata , adio stratul de argint ( releul e chinezesc , argintul e doar de decor pe contacte , baza e cupru si iar cupru ) , oricum daca a fost s-a parlit dupa primele zece puneri sub sarcina ... ...revenim ... contactele erau acoperite cu sare , provenita din coroziune . Nu era prea multa , dar suficienta ca sa nu faca continuitate la verificarea cu becul ( daca stii cum e facut la partea de contacte e foarte usor de verificat ) . Initial m-am gandit ca arcurile nu mai apasa suficient pe contacte - putin probabil , dar totusi posibil . Oricum , voiam sa ma ocup si de arcuri ... asta fuse treaba usoara ... Le-am curatat , am montat releul la loc , dar cu o minima manjeala cu WD 40 , in idea ca nu mai sta pe raft un an , dar oricum , mai sta sub raft ... Deci WD40 in releul de troliu , cu referire la contacte . Da sau nu ? ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Re: WD 40 ca protectie in releul de troliu ? E mai indicat un spray de contacte "gras": contine un ulei siliconic neutru. WD40 e usor coroziv pentru cupru. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Re: WD 40 ca protectie in releul de troliu ? Si unsoarea clasica (fara cupru, fara grafit, fara...etc) este foarte buna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sclipici Postat Aprilie 19, 2014 Partajează Postat Aprilie 19, 2014 (editat) Re: WD 40 ca protectie in releul de troliu ? Pentru contacte electrice si amperaj mare sunt unsori speciale. Nu corodeaza, nu ard. Si nu formeaza calamina daca exista arc electric la cuplare sau decuplare. Pentru acel arc electric, se montau condensatoare in paralel cu contactul. Cred ca wd-ul curata, iar stratul superficial de ulei care ramane pe contacte corodeaza si arde. Si eu am probleme cu contactele de la troliu.... Editat Aprilie 19, 2014 de Sclipici Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Re: WD 40 ca protectie in releul de troliu ? acea vaselina smechera se numeste vaselina de contact...dar in ultima perioada de vreme nu am mai gasit ca orice lucru bun...l-au rezolvat si pe asta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 22, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Re: WD 40 ca protectie in releul de troliu ? Nu ca n-as avea si spray de contacte ... dar , pe toate trei ( producatori diferiti ) mentioneaza ca se foloseste cu prudenta pe bobine , lacuri electroizolante , unele plastice si unele cauciucuri ... La partea cu bobina si lacul electroizolant m-am gandit cand am folosit WD40 . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 (editat) Re: WD 40 ca protectie in releul de troliu ? acea vaselina smechera se numeste vaselina de contact...dar in ultima perioada de vreme nu am mai gasit ca orice lucru bun...l-au rezolvat si pe asta Odinioara, se folosea la la bornele acumulatorului. Nu mai oxidau contactele. Foarte buna acea vaselina. Editat Aprilie 22, 2014 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 22, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Re: WD 40 ca protectie in releul de troliu ? Sunt destul de rezervat in privinta vaselinei pentru contacte , ar putea ajunge pe partile culisante si le ingreuneaza miscarea . De vreme ce le-am si mai tensionat arcurile pentru un contact mai bun , cel putin sa se miste cat mai usor miezurile de la solenoizi - deci , lubrefianti lichizi ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Re: WD 40 ca protectie in releul de troliu ? nu cred ca pui vaselina pe contacte ca la rulmenti :grin: un strat subtire e de ajuns Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 22, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Re: WD 40 ca protectie in releul de troliu ? Corect ( desi nici rulmentii ... discutie lunga , nu traiesc babele s-o termine ...) , dar contactele o scot afara pe baze regulate , e imposibil sa nu se murdareasca si pe langa . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Re: WD 40 ca protectie in releul de troliu ? Nu ca n-as avea si spray de contacte ... dar , pe toate trei ( producatori diferiti ) mentioneaza ca se foloseste cu prudenta pe bobine , lacuri electroizolante , unele plastice si unele cauciucuri ... Eu am folosit in ultima perioada (3-4 ani), doua marci si n-am observat ca ar fi agresive cu bobinajele (si am dat "ca dintr-al altuia :grin:): http://crcindustries.com/auto/?s=03140 http://www.duecielectronic.it/index2.php?lang=eng&menu_1=prodotti&cat=pulizia&menu_2=R-10 Ambele se gasesc si in tara, pe la magazinele de electronice in special, nu sunt scumpe si chiar isi fac treaba:wink: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 (editat) Re: WD 40 ca protectie in releul de troliu ? Vasilina siliconica pt instalatii electrice ,este folosita la intretinerea aparaturii din posturile de transformare , pe izolatori ...in special de Electrica ...sau ceilalti cumparatori !!! Aplicata cu discenamant inclusiv pe suprafetele culisante (ajuta la ungere),in mediu deschis datorita faptului ca absoarbe praful trebuie stearsa si reaplicata (cred ca nici nu se pune problema in relee etanse). Nu este aceiasi cu ,,smagul" de dat pe bord si intretinut plasticele ....este putin mai groasa si foarte cleioasa ! Editat Aprilie 17, 2015 de teo pes VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 Re: WD 40 ca protectie in releul de troliu ? offtopic...vaselina siliconoca nu unge ontopic....pe contactele care lucreaza in curent continuu si la curenti mari...nu se da cu nimic....dimpotriva se tin perfect uscati...orice vaselina sau alt lubrifiant are prostul obicei de a colecta praf si alte impuritati care nu le au cu conducerea tensiunii si curentilor.....iar alea doua trei sute de amperi in cc....abia asteapta sa-si faca de cap pe acolo...cu consecinte neplacute ptr noi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 Re: WD 40 ca protectie in releul de troliu ? Pasta de procesor pc ? Este ca o veselina si se pune intre procesor si cooler, acolo sunt ceva temperaturi mari, coolerul este din aluminiu, procesorul nu stiu din ce metale este compus.Ideea este ca la desfacerea coolerului de pe procesor totul este curat fara praf fara oxidare etc. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 (editat) Re: WD 40 ca protectie in releul de troliu ? Pasta de procesor pc ? Este ca o veselina si se pune intre procesor si cooler, acolo sunt ceva temperaturi mari, coolerul este din aluminiu, procesorul nu stiu din ce metale este compus.Ideea este ca la desfacerea coolerului de pe procesor totul este curat fara praf fara oxidare etc. aia e altceva. procesorul e siliciu + plastic. pasta aia sigura doar ransferul termic, nu este izolator. daca vrei ceva ok, il incapsulezi, exista cutii si se poate pune acolo. oricum, toate chestiile asta nu-s facute sa tina o viata. Editat August 19, 2015 de air_wolf The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 19, 2015 Autor Partajează Postat August 19, 2015 Re: WD 40 ca protectie in releul de troliu ? Pai nu , dar un upgrade ajuta intodeauna . Doar icerc sa-i maresc fiabilitatea , nu sa mearga doar cat e nou in primul trimestru . Daca tot e incapsulat ce-ar fi daca l-as umple cu un gaz inert ... asa , fara sa-si dea seama ? ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat August 19, 2015 Partajează Postat August 19, 2015 (editat) Re: WD 40 ca protectie in releul de troliu ? daca acel gaz este hexafluorura de sulf merita toti banii...daca nu...nu prea dar ca sa-si faca treaba trebuie sa il inghesui un pic....:grin: ... la mine la munca in unele aparate il am la 5atm...iar in altele la 3,5 atm Editat August 19, 2015 de Marius C alias Turagmes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 20, 2015 Autor Partajează Postat August 20, 2015 Re: WD 40 ca protectie in releul de troliu ? ... mai rumegam ideea ... ca sa nu lasam creieurul sa se fezandeze .. ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate