detail Postat Aprilie 28, 2014 Partajează Postat Aprilie 28, 2014 (editat) Re: GOGu' - Patrol Y60 2,8 Geamul normal se securizeaza prin tratare termica. Majoritatea firmelor serioase de tamplarie ofera geamul securizat sau laminat ca o optiune pentru sticla termopan. De la o firma mare din zona trebuie incepute cautarile, fie au cuptor de securizare, fie colaboreaza cu alta firma din zona. In Bucuresti eu stiu vreo 5 firme care fac securizare. LE: @teddybear: Sticla laminata (duplex) se livreaza la foaie normala ca geamul standard, majoritatea firmelor care prelucreaza geamuri o au pe stoc, dar are dezavanajul rezistentei reduse/greutate. Un laminat de 3.3.1 (doua geamuri de 3 mm cu un strat de 0,38 mm de folie de laminare intre ele) se comporta mecanic putin mai bine decat un geam normal de 3 mm, in timp ce sticlei securizate ii creste rezistenta mecanica de cca.4-5 ori fata de geamul standard din care provine, securizarea schimba putin structura interna. Editat Aprilie 28, 2014 de detail Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Aprilie 28, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Re: GOGu' - Patrol Y60 2,8 Merci frumos de info! Am cautat acum pe net si am vazut ca nu e ceva de negasit... :tk @Zolameister, mai muncesti mult? Cand ne mai vedem si noi? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Aprilie 28, 2014 Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Re: GOGu' - Patrol Y60 2,8 @detail: am amintit de sticla duplex (sau triplex) pentru simplul motiv ca este in continuare utilizata la parbriz si luneta... Si asta din considerente de siguranta pasagerilor. (un geam duplex sau triplex spart, ramane "pe locul lui", in vreme ce unul doar securizat se face mici farame) It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Aprilie 28, 2014 Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Re: GOGu' - Patrol Y60 2,8 Securizatul nu se mai foloseste din anii 70 la parbrize pentru ca exista riscul sa se sparga (piatra sau chiar tensiuni interne) si sa nu cada, moment in care vizibilitatea este egala cu zero. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Aprilie 28, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Re: GOGu' - Patrol Y60 2,8 Atata timp cat nu se aschiaza este perfect. Si sa reziste la tensionarile caroseriei.. Chiar daca va fi securizat, va avea oricum folie pe el asa ca va ramane la locul lui. Multumesc de raspunsuri!! Cred totusi ca ies mai ieftin si mult mai simplu sa-mi pun doar geamul fata original cu un cheder oarecare... sau care se potriveste. In spate tabla si loc pt colante :ha: Altfel ma costa doua geamuri + transport pentru 40 cm de vizibilitate in spate la stalp. Va tin la curent!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Aprilie 28, 2014 Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Re: GOGu' - Patrol Y60 2,8 Atata timp cat nu se aschiaza este perfect. Si sa reziste la tensionarile caroseriei.. Chiar daca va fi securizat, va avea oricum folie pe el asa ca va ramane la locul lui. Multumesc de raspunsuri!! Cred totusi ca ies mai ieftin si mult mai simplu sa-mi pun doar geamul fata original cu un cheder oarecare... sau care se potriveste. In spate tabla si loc pt colante :ha: Altfel ma costa doua geamuri + transport pentru 40 cm de vizibilitate in spate la stalp. Va tin la curent!! Cand spui geamul fata mai sus,te referi la primul din cele doua geamuri glisante/culisante sau cum dreaku le-o spune de pe spate, nu? si daca da, ce spui tu este corect,dar cum imbini practic cele doua fara sa intre apa ?- prima bucata de geam cu un cheder si urmatoare bucata de tabla cu alt cheder? Din cauza asta toti iti recomanda geam dintr-o singura bucata securizat,duplex cum vrei tu....dar o singura bucata, un singur plan , totul de bagat intr-un singur cheder adaptat acolo......realizabil 100%. Si mai am o intrebare si o tema de gindire .....cit de bine vei pastra masina asta la tabla,julituri, indoituri si chestii, devine masina de colectie?!? ca daca ajunge ca Mitsu, atunci pune geamurile originale indiferent de chedere.....la dai cu mastic daca intra apa si sigur gasesti de inlocuit mult mai repede si practic si mai ieftin decit orice altceva vei face.....este suficient sa spargi un geam dintr-o bucata o data si imi dai dreptate... Binenteles , este doar parerea mea :grin: Spor.. Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Aprilie 28, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Re: GOGu' - Patrol Y60 2,8 RZV-ule, raspunsul este DA. Ma gandeam sa-i sudez o brida verticala imediat dupa geam... o brida dintr-o capota de motor probabil si care sa aiba si 1cm de tabla anterior. Pe tabla aia sa vina chederul geamului. Apoi in spate o bucata de tabla sudata in puncte si cu mastic... fara cheder. E si mica tabla si nici nu vibreaza.. practic va fi un fel de patrat ca aspect. Chedere sh de patrol sunt toate coapte. Adicatelea ce vrei sa spui despre Mitsu?? :ha: Nu va fi masina de colectie... dar va fi ca Mitsu, adica o masina de offroad cu un interior curat in care sa dorm. Am si cumparat un interior maro si frumos :wink: Ca se mai sparge un geam se mai indoaie o aripa... asta e viata. Nu e pt prima data... oricum Gogu va avea un rollcage, ca tabla o mai repari.. cu traumatismele e mai greu.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
spurly Postat Aprilie 29, 2014 Partajează Postat Aprilie 29, 2014 Re: GOGu' - Patrol Y60 2,8 daca nu te deranjaza sa blochezi geamurile spate, incerca ca solutie repararea chederelor cu un silicon special de cauciuc cu elasticitate mare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Aprilie 29, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2014 Re: GOGu' - Patrol Y60 2,8 daca nu te deranjaza sa blochezi geamurile spate, incerca ca solutie repararea chederelor cu un silicon special de cauciuc cu elasticitate mare. Nu mai au metal deloc... l-am scos cu pensa :ha: E greseala de fabricatie.. nu au scurgere deloc si retin toata apa. La pajero de ex chederele sunt inca bune, curate si functionale. Patroale cu scotch am tot vazut... trebuiau sa aiba si masinile astea un defect..:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Aprilie 29, 2014 Partajează Postat Aprilie 29, 2014 Re: GOGu' - Patrol Y60 2,8 doctore,asta sa fie cea mai mare problema,geamurile laterale :wink: Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Mai 9, 2014 Autor Partajează Postat Mai 9, 2014 Re: GOGu - Patrol Y60 2,8 Am hotarat sa fac asa cum v-am zis... cu geamul anterior montat fix si de restul tabla :grin: S-a masurat, s-a taiat si s-a pus in spate o tabla sudata in puncte. La imbinare se va folosi mastic. Geamul anterior nu se poate fixa cu cheder pt ca orice cheder de parbriz este foarte gros si atunci geamul devine prea mare pt spatiul ramas. Asa ca am optat pt marirea acelei buze de tabla (practic din 1 cm de buza am facut 3cm), iar geamul se va fixa cu silicon PESTE, la fel ca un parbriz de... passat sa zicem. Asa arata acum: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 Re: GOGu' - Patrol Y60 2,8 nu e rea ideea iar vizibilitatea,daca vrei sa arunci un ochi peste umar,este buna.curios cat va tine geamul lipit :old Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 10, 2014 Partajează Postat Mai 10, 2014 (editat) Re: GOGu' - Patrol Y60 2,8 Bre, nu-i rea ideea ta ...dar e mai bine pe cheder ...din mai multe considerente si cheder dasta profil H gasesti fara probleme. Pe de alta parte daca ar fi fost dupa mine as fi mers pe un geam dintr-o singura bucata ptr ca in teren nu vei avea vizibilitate in partea dreapta spate asta in conditiile in care oglinda dreapta nu va fi utilizabila -aceasta vei fi nevoit sa o pliezi langa masina "sa nu o lasi in urma" (se intampla des mai ales cand mergi printr-o ravena sau pe langa un perete) A treia critica, sper eu constructiva ...vezi ca exista chituri elastice nu cel cu care ti-a lucrat meseriasul. Pe imbinarile de caroserie, aceasta lucreaza si oricat de bine va fi aplicat acel kit, oricate straturi de filler, vopsea sau lac ii vei aplica ...vor aparea mai devreme sau mai tarziu "cratere". Avand in vedere ca ai destul kit pe masina, sa nu ti se "contureze" vopseaua (vopseaua va face umbre unde ai strat de kit), da-i o mana de grund poliesteric (spritzplast) inainte de a ii da fillerul. Acum proiectul tau este in stare incipienta, gandeste-te la ce ti-am scris aici, povesteste-i meseriasului si vezi ca s-ar putea sa-ti gaseasca la aceste "probleme" solutii chiar mai bune. :grin: Editat Mai 10, 2014 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Mai 10, 2014 Autor Partajează Postat Mai 10, 2014 Re: GOGu' - Patrol Y60 2,8 @CatalinU, om trai si om vedea. Masticul ala este facut pentru asa ceva... treaba lui este sa tin un geam mic de 40x40. Daca pica, voi pune tot tabla prinsa in nituri si sanatate, dar macar am incercat. @Yonutz, multumesc pentru sfaturi... daca va fi gata GOGu, poate ma alatur si eu NAD-ului :ap 1. Chederul in H mi s-a parut perfect pt situatia asta, insa toate chederele de genul asta erau prea mari si pentru situatia initiala, in care nu era marita "buza". Adica nu-mi intra geamul, trebuia decupat din el vreo 2 cm.. si asta nu face nimeni. 2. Geamul dintr-o bucata este senzational... asta intrebasem si eu mai devreme. Am vazut patroale pe net cu 1 geam mare si frumos... cine sunt uamenii aia :ha: Dar acum nu sunt in pozitia sa comand un "securit"... chiar doua :grin: Am alte cheltuieli mai importante pt Gogu. Planul la care am apelat este gratis si reversibil... oricand pot sa arunc tot afara si sa comand doua geamuri. 3. Asa am zis si eu initial. Dar nu-mi fac griji... am incredere in ei si relatia nu este clasica "client-meserias". Nu prea am inteles de ce atata chit... caroseria parea ok. Dar mult s-a dus la slefuire, eu nu am poze cu fiecare etapa pt ca nu sunt acolo mereu. S-a dat deja cu spritzchit. Asta e tot aia cu spritzplastul de care vb? Am o singura problema: mi-e teama ca o sa iasa prea frumos Gogu si o sa-mi fie greu sa-l bag prin padure :ha::ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 10, 2014 Partajează Postat Mai 10, 2014 (editat) Re: GOGu' - Patrol Y60 2,8 Salut, Da, asa arata la culoare ... si vad flecuri de kit clasic peste ...care nu sunt acelasi lucru ...Stie el ce face ...:wink: Cu geamurile si eu am in plan (desi inca nu e cazul) sa schimb geamurile spate cu unul dintr-o bucata. Ptr ca in Romania toate sunt "poleite cu aur" la primul drum in BG o sa ma interesez la fabrica de geamuri daca pot face geamuri dintr-o bucata ptr lateralele de patrol ...dar nu securit ci duplex sau triplex eventual gata ionizate din fabrica ...ca n-am chef sa-mi iau cioburi in freza in caz ca dau cu geamul in ceva...Teoretic acel geam se poate face dintr-o bucata fara probleme ptr ca este geam plan nu concav ...:grin: Si da, as fi incantat sa vii la NAD cu acea masina "celebra" care a trecut prin foarte multe cazne si care acum a ajuns in mainile cuiva care i-a semnat practic al doilea certificat de nastere. Sa ai spor, sa auzim de bine. :grin: Ionut Editat Mai 10, 2014 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Mai 10, 2014 Partajează Postat Mai 10, 2014 Re: GOGu' - Patrol Y60 2,8 Exista un material folosit in modelism, Lexan se cheama si este de diferite dimensiui...grosimi. Nu stiu preturi, uite niste link-uri sa-ti faci idee despre ce vorbesc. http://www.ebay.com/bhp/lexan-glass http://www.proglasswindows.com/ http://www.geplast.ro/placi-policarbonat/placi-structurate-policarbonat-lexan-venetian NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Mai 11, 2014 Partajează Postat Mai 11, 2014 (editat) Re: GOGu' - Patrol Y60 2,8 Salut, Da, asa arata la culoare ... si vad flecuri de kit clasic peste ...care nu sunt acelasi lucru ...Stie el ce face ...:wink: Cu geamurile si eu am in plan (desi inca nu e cazul) sa schimb geamurile spate cu unul dintr-o bucata. Ptr ca in Romania toate sunt "poleite cu aur" la primul drum in BG o sa ma interesez la fabrica de geamuri daca pot face geamuri dintr-o bucata ptr lateralele de patrol ...dar nu securit ci duplex sau triplex eventual gata ionizate din fabrica ...ca n-am chef sa-mi iau cioburi in freza in caz ca dau cu geamul in ceva...Teoretic acel geam se poate face dintr-o bucata fara probleme ptr ca este geam plan nu concav ...:grin: Si da, as fi incantat sa vii la NAD cu acea masina "celebra" care a trecut prin foarte multe cazne si care acum a ajuns in mainile cuiva care i-a semnat practic al doilea certificat de nastere. Sa ai spor, sa auzim de bine. :grin: Ionut Daca gasesti o varianta in bulbaria pt geamurile laterale ma inscriu si eu cu un set. Iau in considerare si montarea uni geam nesecurizat pt ca se poate prelucra mai usor si lipit direct pe caroserie si daca ii montezi folie pe el nu sar cioburi in caza de spargere.Nu este cea mai buna solutie dar este ieftin si la indemana. Doctore vad ca masina prinde contur si asta este bine pt ca mi-e dor tare de un foc de tabara si de o barfa(ca intre fete):ha:in jurul lui. Editat Mai 11, 2014 de dulceanu ionel Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Mai 13, 2014 Autor Partajează Postat Mai 13, 2014 Re: GOGu' - Patrol Y60 2,8 Asa am inceput si eu... cu ce este mai ieftin si la indemana :grin: Daca nu tine, ne dam comanda de geamuri.. Varianta tabla total am exclus-o din cauza lui Ion... m-am simtit la el in masina ca intr-un lift. Una peste alta........ masina este vopstita deja gri mat :banana:banana Nu am poze deocamdata.. doar ma laud :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Mai 13, 2014 Partajează Postat Mai 13, 2014 Re: GOGu' - Patrol Y60 2,8 dupa cum zicea big.ursu mai este varianta lexanulu,insa nu stiu in timp daca nu se va matui si zgaria si atunci practic vizibilitatea va fi scazuta Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Mai 13, 2014 Partajează Postat Mai 13, 2014 Re: GOGu' - Patrol Y60 2,8 Iau in considerare si montarea uni geam nesecurizat pt ca se poate prelucra mai usor si lipit direct pe caroserie si daca ii montezi folie pe el nu sar cioburi in caza de spargere.Nu este cea mai buna solutie dar este ieftin si la indemana. Securizarea este mai ieftina decat folia, iar geamul se prelucreaza inainte de securizare... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Mai 20, 2014 Autor Partajează Postat Mai 20, 2014 Re: GOGu' - Patrol Y60 2,8 Gogu este GRI PETROL MAT :banana:banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 Re: GOGu' - Patrol Y60 2,8 E...seamana cu namolul...nu te mai obosesti sa o speli dupa fiecare noroiala :) NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Mai 21, 2014 Partajează Postat Mai 21, 2014 Re: GOGu' - Patrol Y60 2,8 arata extraordinar doctore,doar ca usile spate parca is din alt film.hau cu restu Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Iunie 30, 2014 Partajează Postat Iunie 30, 2014 Re: GOGu' - Patrol Y60 2,8 noutati?ce s-a mai intamplat? Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusradovici Postat Iulie 8, 2014 Partajează Postat Iulie 8, 2014 Re: GOGu' - Patrol Y60 2,8 ca sa fiu rau..nu mai sunt bani de bagat in Patrol! cu banii investiti sa iasa bine schimbi 3 Pajero-uri si te dai nu gluma.. Spor la treaba! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate