Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

crestere performante motor TD5

Mosor

Postări Recomandate

este cineva cere a tunat in vreun fel motorul TD5 pe Disco2? Ma intereseaza toate schimbarile in bine si/sau in rau a masinii. Editat de Astral
VREUN/VREO ... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: crestere performante motor TD5

ar fi fain sa faci un tuning si sa se schimbe in rau:grin: ... eu stiu doar ce schimba in bine: remapare, intercooler mare, EGR anulat, astea sunt baza.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

ar fi fain sa faci un tuning si sa se schimbe in rau:grin: ... eu stiu doar ce schimba in bine: remapare, intercooler mare, EGR anulat, astea sunt baza.

Ma gandeam la ceva rau adica modificarea fiabilitatii motorului, poate schimb mai des de ulei ,un consum exagerat in anumite situatii.Stiu ca daca tunezi, masina se schimba in bine, fiindca se simte o diferenta de performanta ceva mai sprintena sau poate net mai sprintena dar ma gandesc ca poate se plateste ceva ulterior( cava care ar putea ceda la masina) in plus in afara de costul tuningului.Ma intereseaza daca cineva si-a permis material sa faca tuning de mai mult timp si e multumit si poate sa recomande ca marita facut si cum a procedat el la masina lui.Am vazut mai multe modalitati de tuning.Eu ma gandeam sa fac aici in Bucuresti si costa 600euro.

Link spre comentariu

credeam ca se vede in semnatura mea ca eu am facut-o...

daca doar remaparea costa 600 Euro e scump... poti schimba cipul cu max 100 Euro(am si eu cateva,doar opentru manuale) apoi investitia cea mai importanta e in intercooler marit(asta-i vreo 400 Euro)...sa faci remapare si lasat intercoolerul original e frectie la picior de lemn si poate si sa dauneze in timp chiulasei, la tine fiind an de tranzitie poate fi cu sau fara catalizator, daca e cu trebuie luat un "de-cat downpipe" si scapat si de asta... EGR-ul nu mai vorbim, e primul lucru de care trebuie scapat... in urma acestor operatiuni vei avea o masina care si pleaca cum trebuie de pe loc si poti intra si in depasiri cu ea

deci sfatul meu, primul pas in tuning trebuie sa fie intercoolerul, doar si asta singur fara nimic altceva se simte,.. la D2 au fost cam subdimensionate din start parerea mea, un filtru K & N mai e bun pentru inceput

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

credeam ca se vede in semnatura mea ca eu am facut-o...

daca doar remaparea costa 600 Euro e scump... poti schimba cipul cu max 100 Euro(am si eu cateva,doar opentru manuale) apoi investitia cea mai importanta e in intercooler marit(asta-i vreo 400 Euro)...sa faci remapare si lasat intercoolerul original e frectie la picior de lemn si poate si sa dauneze in timp chiulasei, la tine fiind an de tranzitie poate fi cu sau fara catalizator, daca e cu trebuie luat un "de-cat downpipe" si scapat si de asta... EGR-ul nu mai vorbim, e primul lucru de care trebuie scapat... in urma acestor operatiuni vei avea o masina care si pleaca cum trebuie de pe loc si poti intra si in depasiri cu ea

deci sfatul meu, primul pas in tuning trebuie sa fie intercoolerul, doar si asta singur fara nimic altceva se simte,.. la D2 au fost cam subdimensionate din start parerea mea, un filtru K & N mai e bun pentru inceput

Scuze, nu mi-am dat seama ca ai facut deja asta.Masina mea este automata si am sa intreb mai in detaliu in ce consta tuningul la cei cu care am discutat si revin pe forum.

am uitat sa intreb si eu ca tot romanul daca consumul se modifica semnificativ in vreun fel??

Editat de Astral
Link spre comentariu

Daca tuning-ul este facut cum trebuie si nu ai piciorul greu, atunci ar trebui sa scada consumul. Nu cu mult, dar scade; circa 200-300ml la suta de km.

Daca iti place sa-i dai talpa atunci consumul creste mult mai mult ca inainte de remapare.

Link spre comentariu

la consum e exact cum zice mac01 cu specificatia ca nu creste "mult mai mult" ci doar creste daca esti foarte agresiv, chestia e ca in urma remaparii ai sa si poti fi agresiv ceea ce fara nu prea poti nici daca vrei:wink:)... uita'te pe ECU'ul motor si vezi ce scrie pe el, daca incepe cu MSB...... poti gasi cipul cu pana in 100 Euro, te ajut eu... cu ocazia asta macar vezi si daca are ulei in mufa rosie... daca ECU-ul e cu NNN...... si atunci exista solutii mult mai ieftine...tine cont, orice ti-ar spune unii care fac chestia asta pe bani crede-ma pe mine(daca vrei) ca intercoolerul trebuie sa fie primul pe lista

Link spre comentariu

la consum e exact cum zice mac01 cu specificatia ca nu creste "mult mai mult" ci doar creste daca esti foarte agresiv, chestia e ca in urma remaparii ai sa si poti fi agresiv ceea ce fara nu prea poti nici daca vrei:wink:)... uita'te pe ECU'ul motor si vezi ce scrie pe el, daca incepe cu MSB...... poti gasi cipul cu pana in 100 Euro, te ajut eu... cu ocazia asta macar vezi si daca are ulei in mufa rosie... daca ECU-ul e cu NNN...... si atunci exista solutii mult mai ieftine...tine cont, orice ti-ar spune unii care fac chestia asta pe bani crede-ma pe mine(daca vrei) ca intercoolerul trebuie sa fie primul pe lista

Am mai verificat acum cativa ani daca are ulei in mufa si avea ceva ulei,l-am curatat,am schimbat oringurile alea albastre raspunzatoare de ulei in ECU dar de atunci nu am mai desfacut acolo e o idee buna sa ma mai uit.Modelul de Discovery pe care il am eu nu are catalizator deci nu trebuie anulat ca nu am ce.:wink:.De altfel sunt de acord cu tine ca trebuie intercoolerul upgradat.Ma intreb daca nu cumva masina a mai fost remapata caci pe modul S la cutia de viteze, de la 0 la 60-70Km/h masina zboara rupe asfaltul, iar ca viteza maxima am ajuns aproape de 170km/h cu ea si mai mergea dar aveam atunci franele slabe discurile cam ovalizate si nu prea puteam sa o controlez,abia o cumparasem acum cam 3 ani din Germania.De atunci am schimbat discurile dar nu am mai avut curiozitatea sa mai incerc un nou top de viteza.Doar uitandu-ma atent pe la motor nu imi pare ceva modificat mecanic dar e adevarat nici nu am cu ce sa compar.Maine desfac ECU si vad ce scrie pe el.Multumesc pentru rabdarea de care dai dovada cu mine.

Link spre comentariu

daca ajunsese ulei la ECU schimbarea o-ringurilor nu ajunge, trebuie sa schimbi cablul de la injectoare..atunci va si merge mai bine motorul...daca esti multumit de cum merge nu te mai baga la nici o remapare, baga-i un intercooler marit, un filtru K&N si anuleaza EGR-ul daca il mai ai, curata senzorii AAP, MAF si MAP, asigura-te ca si merg(asta se poate doar cu tester) si gata...atat ajunge.

Link spre comentariu

daca ajunsese ulei la ECU schimbarea o-ringurilor nu ajunge, trebuie sa schimbi cablul de la injectoare..atunci va si merge mai bine motorul...daca esti multumit de cum merge nu te mai baga la nici o remapare, baga-i un intercooler marit, un filtru K&N si anuleaza EGR-ul daca il mai ai, curata senzorii AAP, MAF si MAP, asigura-te ca si merg(asta se poate doar cu tester) si gata...atat ajunge.

Cred ca am sa te ascult si am sa fac doar aceste modificari(anulare EGR si Upgrade Intercooler).Referitor la filtrul K&N nu stiu ce sa zic am citit despre,si parerile sunt impartite.Eu personal folosesc la masinile mele(acum mai am doar una Disco2) filtre Purflux si sunt net superioare altor filtre normale de hartie in opinia mea dar oricum K&N este cu totul altceva.Oricum schimb filtrul de aer de doua ori la un schimb de ulei(traiesc in Bucuresti capitala nu gluma:):)).Stii cumva o sursa decenta de unde sa cumpar necesarele(anulare EGR si Intercooler mai mare)?Am sa ma uit si daca mai este ulei in ECU si daca inca este am sa schimb si cablul de injectoare.Acum ca am ramas numai cu o masina asta are prioritate.Pana acum am avut o masina mai economa de timp frumos si Disco2 pentru iarna si pe "campii".Acum am sa merg zilnic cu Disco si trebuie mai multa ingrijire.

Link spre comentariu

1. pentru piese nu pot face reclama aici de unde sa le cumperi, dai pe google, "td5 EGR bypass kit" si Td5 automatic performance intercooler" si alegi de unde iti convine... eu am luat direct de la un magazin online din Anglia

dupa schimbarea EGR curata galeria de admisie si senzorul MAP de tot jegul depus acolo.

aaa, mai merita sa te gandesti si la o chestie de asta http://www.ebay.co.uk/itm/LAND-ROVER-DISCOVERY-2-TD5-EXHAUST-STRAIGHT-THROUGH-PIPE-STAINLESS-STEEL-/291075994298?fits=Model%3ADiscovery%7CCars+Type%3A2.5+TD5

2. nu te mai gandi la chestia aia cu cablul de injectoare, daca ai gasit candva ulei schimba-l, nu o-ringurile alea sunt principala problema.

3. eu am studiat in profunzime chestia asta cu filtrul K&N, cei care'l hulesc sunt obsedati de eficienta de filtrare unde e inferior tuturor celorlalte pe plaja 3 - 6 microni(diametru particule) fara sa studieze si faptul ca la diametryul ala 95% din particule se dezintegreaza incepand cu 80*C totodata e vorba de aerul pe care'l respira si soferul nefiltrat(teoria mea e lunga si nu am rabdare s-o dezvolt acum) ... singurul lucru de care trebuie avut grija cu K&N e sa cureti mai des senzorul MAF cu spray dedicat ca se poate depune putin ulei pe el din filtru ...atat, in schimb motorul "respira" mult mai usor si asta e mai important cu mult decat filtrarea particulelor de 3-6 microni.

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

1. pentru piese nu pot face reclama aici de unde sa le cumperi, dai pe google, "td5 EGR bypass kit" si Td5 automatic performance intercooler" si alegi de unde iti convine... eu am luat direct de la un magazin online din Anglia

dupa schimbarea EGR curata galeria de admisie si senzorul MAP de tot jegul depus acolo.

aaa, mai merita sa te gandesti si la o chestie de asta http://www.ebay.co.uk/itm/LAND-ROVER-DISCOVERY-2-TD5-EXHAUST-STRAIGHT-THROUGH-PIPE-STAINLESS-STEEL-/291075994298?fits=Model%3ADiscovery%7CCars+Type%3A2.5+TD5

2. nu te mai gandi la chestia aia cu cablul de injectoare, daca ai gasit candva ulei schimba-l, nu o-ringurile alea sunt principala problema.

3. eu am studiat in profunzime chestia asta cu filtrul K&N, cei care'l hulesc sunt obsedati de eficienta de filtrare unde e inferior tuturor celorlalte pe plaja 3 - 6 microni(diametru particule) fara sa studieze si faptul ca la diametryul ala 95% din particule se dezintegreaza incepand cu 80*C totodata e vorba de aerul pe care'l respira si soferul nefiltrat(teoria mea e lunga si nu am rabdare s-o dezvolt acum) ... singurul lucru de care trebuie avut grija cu K&N e sa cureti mai des senzorul MAF cu spray dedicat ca se poate depune putin ulei pe el din filtru ...atat, in schimb motorul "respira" mult mai usor si asta e mai important cu mult decat filtrarea particulelor de 3-6 microni.

Sunt de acord cu teoria ta, este logic totul.Acum urmeaza sa ma decid sa le cumpar si sa le montez.Sunt convins ca masina se va modifica semnificativ.Pacat ca cei de la Rover nu au mai folosit motorul asta dupa anul 2004 pentru Discovery.Probabil daca ar fi facut-o ar fi facut ei modificarile astea si ar fi scos un motor de 180-190cp si 330-350Nm.Multumesc inca odata de sfaturi.Sper sa fac cat mai repede modificarile astea si sa pot scrie aici cum s-a modificat masina.

Uitasem sa spun ca am desfacut ECU azi si m-am uitat ce scrie pe el,incepe cu NNW codul deci ce varianta de cip crezi ca merge?

Editat de Mosor
Link spre comentariu

la astea cu NNW nu stiu...au fost o editie limitata "de tranzitie" ...sper sa nu-ti faca figuri ca din cate am citit si am si intalnit o data sunt destul de pacatoase... mai bine iti iei un ECU gata remapat(sunte destule pe ebay intre 200-300 lire), la astea doar se deblocheaza immobiliserul si de codeaza injectoarele cu tester(simplu)... apropo, e euro 2 sau 3 motorul ca iti pot da mai multe detallii despre ce ECU iti trebuie

Link spre comentariu

la astea cu NNW nu stiu...au fost o editie limitata "de tranzitie" ...sper sa nu-ti faca figuri ca din cate am citit si am si intalnit o data sunt destul de pacatoase... mai bine iti iei un ECU gata remapat(sunte destule pe ebay intre 200-300 lire), la astea doar se deblocheaza immobiliserul si de codeaza injectoarele cu tester(simplu)... apropo, e euro 2 sau 3 motorul ca iti pot da mai multe detallii despre ce ECU iti trebuie

Este euro3 motorul

Link spre comentariu

OK, fa-ti tuningul mecanic si daca dupa aia mai vrei ceva in plus vorbim atunci... eu zic ca un ECU gata remapat e cea mai buna solutie ca macar ai tot timpul si unul de rezerva ... si iesi si mai ieftin

Link spre comentariu

OK, fa-ti tuningul mecanic si daca dupa aia mai vrei ceva in plus vorbim atunci... eu zic ca un ECU gata remapat e cea mai buna solutie ca macar ai tot timpul si unul de rezerva ... si iesi si mai ieftin

ok multumesc pentru sfaturi

Link spre comentariu

Salut! revin putin cu problema mea.

Am vorbit cu un tip din Anglia care spune ca la Discovery2 TD5 care are cutie de viteze automata,un intercooler mai mare nu ar schimba prea mult performanta motorului deoarece nu prea exista mult loc pentru unul substantial mai mare.In fata langa intercooler mai este coolerul de ulei de la cutia de viteze si nu ar mai fi loc deajuns pentru a monta un intercooler mai mare decat cel existent.

Am sa verific si eu la atelier sa vad daca este asa.In acest caz cred ca o sa procedez doar prin a demonta intercoolerul existent , a-l curata bine si cam atat referitor la intercooler.Poate nu este asa.Daca stie cineva ceva despre asta il rog sa scrie aici.

Link spre comentariu

ce sa mai scriu... am scris ce era de scris, daca te iei dupa zgarcitii aia din anglia care nu ar cumpara nici un senzor nou si pe aia i-ar lua de la schrot daca ar putea, e adevarat ca la automata e putin mai mic decat la manuala dar el e construit sa fie cu 30% mai mare decat originalul ...sa nu te astepti ca vre-unul din anglia sa nu caute tot felul de explicatii sa nu-l cumpere la ce pret are(citeste descrierea totusi) http://www.island-4x4.co.uk/discovery-automatic-performance-intercooler-da4631-p-2953.html , varianta asta e cea mai ieftina dar sunt si mai performante la care descrierea e asa:

This intercooler has capacity to cool up to 200bhp

"This highly efficient product is designed and manufactured by AlliSport Ltd and comes ready to fit utilizing the original pipe work and mounting brackets.

Constructed using our ultra efficient vacuum brazed core design with internal "turbulators" to increase cooling capacity. Laser cut and CNC folded for quality and consistency. Fully TIG welded by hand all in house.

The increased cooling capacity together with the appropriate electronic tuning can allow performance to be increased to over 190BHP with an improvement in fuel economy.

Models with Auto gearboxes have to be capped at around 160bhp as the gearbox enters limp mode.

Fuel economy improves by on average 10% with a reduction in cylinder head thermal stress. Thermal stress is actually reduced as the EGT or combustion temperature is reduced dramatically."

treaba ta, crezi pe cine vrei si faci exact cum doresti, eu doar te avertizez ca remapare fara asa ceva e frectie la picior de lemn si mai poti sa te si trezesti cu diverse probleme din cauza caldurii si presiunii suplimentare pe admisie

i rest my case

Link spre comentariu

Am vorbit cu un tip din Anglia care spune ca la Discovery2 TD5 care are cutie de viteze automata,un intercooler mai mare nu ar schimba prea mult performanta motorului deoarece nu prea exista mult loc pentru unul substantial mai mare.In fata langa intercooler mai este coolerul de ulei de la cutia de viteze si nu ar mai fi loc deajuns pentru a monta un intercooler mai mare decat cel existent.

Am studiat si eu problema remaparii si am ajuns la concluzia ca fara un intercooler marit nu rezolv mare branza. Nu am Disco, am un Freelander Td4 automat, iar la modelul meu apare o crestere de 4-5 cai doar prin optimizarea traseului de la intercooler in admisie + intercooler mai mare.

Iar cooler-ul pentru ulei tind sa cred ca se poate reloca intr-o pozitie convenabila.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Nu tind sa dau dreptate englezului,sunt de acord cu teoria ta si am spus e logic,dar ma intrebam daca are dreptate si englezul cand spune ca nu incape un intercooler suficient de mare.Acum nu ramane decat sa demontez intercoolerul si sa vad in functie de spatiul de la fata locului ce dimensiune de intercooler ar merge dupa care sa-l comand.Cat despre relocarea coolerului de la cutia de viteze nici nu incape discutie,acolo nu vreau sa umblu pentru ca sunt niste conducte lungi de aprox 1,5m de la cutie pana in fata ,care la un moment dat se transforma prin sertizare in furtune de cauciuc si se mufeaza in radiatorul de ulei.Nu e chip sa le aranjezi altfel,au o geometrie clar stabilita.Si daca se intampla ceva cu ele si pierzi uleiul pe acolo s-a terminat,acolo ai ramas.Cutia nu mai misca si implicit nici masina si nu se schimba prea usor alea.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare