Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

9 Ani de Grand Vitara-impresii si concluzii

Postări Recomandate

Am decis sa deschid topicul in urma numeroaselor telefoane primite mai ales in ultimul an de la diversi colegi de forum care intentionau sa isi cumpere tipul asta de masina sau de la simplii vizitatori ai siteului care din economie de timp:)))in loc sa citeasca de la cap la coada sectiunea de gv de pe site, preferau sa dea un telefon la subsemnatul, de multe ori la cele mai nepotrivite ore:)))si cu intrerbari uneori hazlii de genul:da fuge masina asta?:)),dar na e vina mea ca m-am oferit sa ajut si mi-am postat numarul pe site,orice fapta buna se pedepseste:)))

In concluzie,nu am pretentia ca ma pricep,sau ca sunt stapinul adevarului absolut sau ce scriu aici sa fie luat ca litera de lege:)))dar se pare ca sunt singurul de pe forum care poseda si foloseste dracia asta de masina:)))de atita timp si care o stie si de cind era noua si acum dupa aproape 9 ani si dupa 90.000 km.

1.In 2005 cind am luat-o era scumpa,dar atunci cam toate erau scumpe:))eu am vrut de fapt un Jimny(mersesem cu unul si imi placuse) dar importatorul de atunci al Suzuki in Ro mi-a tras-o si m-am procopsit cu GV-ul.

2.Am cumparat masina dupa poze(era vremea cind nu erau masini in showroom)mare prostie am facut, acum oleaca mai batrin nu as mai face greseala asta:))) si dupa spatiul de la sofer(mai generos ca la concurenta).Eram bita in domeniul 4x4(nu ca acum nu as fi:)) dar nu mi-am batut capul prea mult,acum sincer la ce bani am dat pe ea si ce dotari avea nu as mai face timpenia asta:))

3.Nimeni nu mi-a spus ca are motorizare PSA, daca stiam ma duceam la curve cu banii dati pe ea:)))

4.Service in garantie de tot risul ,acum poate s-or mai fi schimbat lucrurile

5.Revenind la masina lucrurile PRO dupa parerea mea:

-Fierotaniile puse de japonez(grupuri,bucse,pivoti etc etc) de calitate nu am schimbat nimic pina acum deci fiabilitate

-preturile accesibile la piese mai ales acum la aproape 10 ani de la iesirea din fabricatie,ieftina la intretinere dupa parerea mea desigur:))

-plasticaraia din interior destul de ok, dupa atita timp nu trancane nu zdrangane

-sasiul rigid

-prezenta manetei pt reductor,m-am plictisit de la alte masini de prea multa electronica:))

-posibilitatea de upgrade,se gasesc usor piese si la preturi relativ ok

Lucrurile CONTRA:

-Prezenta parsiveniei de motor de la Peugeot care este extrem de sensibil la motorina pusa

-Puterea mica a motorului: 110 cp(i-ar fi trebuit mai multisori)raportat la cilindree 2000 cmc(desi acelasi motor pus pe alte fiare urca la 130 cp)

-Consumul relativ mare de noua(10 in oras,7-8 in afara) dupa modificari 13-14 in oras, aici sunt subiectiv poate, pt ca in viata de zi cu zi folosesc dieseluri de maxim 1,5 l care nu trec de 6 in oras

-Servisarea proasta( cu greu am gasit mecanic care sa le infulece pe amindoua adica tehnica japoneza combinata cu francezii:)))

-preturi mari pt intretinerea motorului ca na e PSA:)))

-tabla prost antifonata(japonezul a dat cu smack doar pe sasiu si in unele puncte) si insonorizata.La sarea care se da pe la noi a rezistat doar 5 ani dupa a dat rugina si a trebuit sa o antifonez.

-combinatia de cacat la motor intre piesele japoneze si franceze(sistem injectie bosch,multe piese valeo combinate cu denso)adica o struto -camila

-pentru teren prezenta directiei pe cremaliera

-caseta de directie slaba dar iar aici sunt subiectiv ca la ce strazi avem cred ca si tancul se rupe:))

-portbagaj minuscul, dar desigur se pot rabata banchetele.

-echipare spartana la interior, de nivelul anilor 90 nu 2005,dupa principiul ca, ce e prea mult strica:))))puteau sa o mai accesorizeze.

Ar mai fi si pro si contra dar nu mi le mai aduc aminte acum pe toate,in concluzie:are nota 9 pt fiabilitate(la ce a facut japonezul), in afara motorului ,caruia i-as oferi cu indulgenta un 4. In schimb daca as mai achizitiona acum inca un 4x4 de nou, m-as feri de Suzuki pentru faptul ca nu sunt in stare sa faca un diesel propriu, apeleaza la tot felul de combinatii uneori periculoase pentru client:))si pentru deprecierea valorica mare a marcii,desi masina in sine luata pe ansamblu nu e rea asemanindu-se mult cu un catir:))nu e nici cal de rasa dar nici un magar ordinar:)))

Sa nu uit :am fost intrebat de-a lungul timpului ca, ce mi-as lua intre Freelander,X-trail rav 4 sau gv?(toate de aceeasi virsta)Raspunsul e simplu mai ales dupa ce am avut ocazia sa folosesc mai mult sau putin si celelalte marci si mi-am cistigat traiul de pe urma masinilor(instructor auto nu samsar:)))Toate sunt fiare mai mult sau mai putin stilate, toate au 4 roti si un volan, iar cel mai bun fier e fierul pe care il ai si te impaci cel mai bine cu el:)))))!

Editat de grandvitara
  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: 9 Ani de Grand Vitara-impresii si concluzii

Multumesc pentru descrierea experientei alaturi de o grandvitara . Mi-a placut stilul direct si autoironic . Eu am 4 ani si 40000 km si nu am decat un lucru de spus : Rezon ! :) Concluzia de final este cea mai justa , in orice atelaj m-as urca , mie tot imi suna aproape de suflet J20A-ul meu imbatranit ...

Link spre comentariu

Re: 9 Ani de Grand Vitara-impresii si concluzii

Multumesc pentru descrierea experientei alaturi de o grandvitara . Mi-a placut stilul direct si autoironic . Eu am 4 ani si 40000 km si nu am decat un lucru de spus : Rezon ! :) Concluzia de final este cea mai justa , in orice atelaj m-as urca , mie tot imi suna aproape de suflet J20A-ul meu imbatranit ...

Corect!A mea de la mine va pleca doar la remat:)))e batrinica mea am invatat multe de la ea si ea a avut grija sa ma invete multe:))).Am spus si mai sus eu o compar cu un catir:)))am fost prin multe locuri,a intrat chiar si pe trasee groaznice, dar nu m-a facut niciodata de ris, din contra mi-a fost mie mila de ea si nu am fortat-o ca mai ducea:)))

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare