Selejan Raul Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 Am o dilema, Sasiu Y60 sablat+vopsit electrostatic sau sablat+zincat, care procedeu vi se pare mai trainic. Parerile voastre si mai ales a celor care cunosc sunt importante in luarea deciziei. TODAY IS A GIFT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 Re: Sasiu Y60 sablat+vopsit electrostatic sau sablat+zincat Sablat, grund si vopsit. :wink: Eu nu sunt mare cunoscator dar ... Am sablat si am vopsit electrostatic ...a tinut cam doi ani ...dupa care vopseaua a inceput sa crape. Am curatat la flex, tratat cu kelfos si vopsit clasic ...dupa un an a aparut rugina. Am vazut o chestie zincata (nu bag mana in foc dar cred ca a fost sablata inainte) ...prin care in doi ani de la proces a iesit rugina... Concluzia mea este... oricat de temeinice sunt restaurarile astea ...freci de iti ies dracii prin degete ...la ce clima avem in Romania si cu ce da astia pe strazi iarna (SARE) ...nu tine. Am si eu niste chestii acum de facut ...sincer acest subiect e de maxima importanta ptr mine ...dar ...o sa merg pe varianta de mai sus... Si apoi mai e o chestie ...daca nu poti scoate rugina 100% din interior (si nu prea poti) poti sa sufli fierul chiar si cu aur...ca acesta la fel ...va rugini ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Jrjager Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 Re: Sasiu Y60 sablat+vopsit electrostatic sau sablat+zincat Eu nu pot sa zic ca recomand pentru nu stiu rezistenta in timp, dar uite asa am facut. 1. am golit sasiul de tot, pana la ultimul surub 2. Dus la zincat termic (degresat, decapat aproximativ 4 zile apoi zincat termic) 3. vopsit electrostatic 4. Mipa Teroson - antifon numai pe partile "de jos" care sa zicem vin in contact cu pietre etc 5. Toate filetele au trebuit refacute, (~2 zile, am rupt un tarod M12x1.25 nr 2 in full span, o placere de numa numa:hm) Estetic dupa mine 9.5 - 10 depinde de cat esti de tipicar/exigent esti, sa vedem cat o sa tina. Oricum este de munca :x:2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 Re: Sasiu Y60 sablat+vopsit electrostatic sau sablat+zincat cea mai buna varianta...zincare termica...dar trebuie sa te obisnuiesti cu pretul :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Jrjager Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 Re: Sasiu Y60 sablat+vopsit electrostatic sau sablat+zincat Între 400-700 euro/tona, deci 0,40-0,70 euro cenți/kg, sasiu Vitara + ceva acareturi (scut, suport mistreț) 120 kg. Bratele fata , prelungitoare telescoape, distantiere roti, șuruburi etc zincate electro - chimic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Jrjager Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 Re: Sasiu Y60 sablat+vopsit electrostatic sau sablat+zincat Ceva poze Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 Re: Sasiu Y60 sablat+vopsit electrostatic sau sablat+zincat cea mai buna varianta...zincare termica...dar trebuie sa te obisnuiesti cu pretul :grin: la firma unde zinchez termic fieratanii, am fost sa cer cotatie pentru un sasiu de sam. masurat, calculat, face 350 lei cu factura si tva. la banii astia mai e loc de intrebari? 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Selejan Raul Postat Aprilie 24, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2014 Re: Sasiu Y60 sablat+vopsit electrostatic sau sablat+zincat Pentru zincare am fost la firma Betak care mi-a dat un pret de 1euro+tva/kg undeva la 200euro+tva/sasiu. Jrjager inainte de zincare nu ti-au cerut sa sablezi, pt. ca prin decapare se curata de rugina, grasimi si vopsea pe baza de apa, celelalte vopsele, izolatori sau ce s-a mai folosit ramane, iar in procesul de zincare termica(450 grade) se exfoliaza iar acolo nefiind pregatit otelul zincarea nu are loc. Unde ai facut lucrarile? Sasiul de Y60 nou este vopsit pe interior sau doar ce se vede prin gauri, ce procedeu s-a folosit pentru protejarea lui de nou? TODAY IS A GIFT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 Re: Sasiu Y60 sablat+vopsit electrostatic sau sablat+zincat la Fagaras e un pic mai scump:grin: sasiul de Samurai e o idee mai mic decat cel de Patrol zilele astea o sa ma interesez de pret.....sa va spun date concrete:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 Re: Sasiu Y60 sablat+vopsit electrostatic sau sablat+zincat Eu am facut cateva suduri pe sasiu (pentru prinderea suportilor pentru punti deci suduri serioase) acum vreo doi ani. Dupa terminarea lucrarii am curatat cu flexul si cu perie de sarma si apoi am dat doua straturi de Hammerite (cu pistolul). Pana acum nici gram de rugina. Tot atunci am dat un strat cu pensula pe o teava de la gard direct pe rugina. Nici aia nu a ruginit pana in prezent deci ma declar multumit de produs. 1 "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 Re: Sasiu Y60 sablat+vopsit electrostatic sau sablat+zincat Sasiul de Patrol nu e protejat interior ( nu cunosc nici o marca actuala la care sasiul sa fie protejat interior de fabrica - poate nu cunosc destul , dar n-am intalnit , si nici macar n-am auzit ... ) Zincarea e una din putinele solutii corecte , daca se cauta durabilitate . As aplica-o doar daca mi-as dori sa pastrez masina suficient timp pentru ca nepotii mei sa se nasca in masina respectiva , si ei ( nepotii mei ) sa creasca , sa faca sex si progeniturile lor sa se nasca in aceasi masina ( ma rog , poate ar mai trebui schimbate arcurile de la atata sex ...) . Daca cumva nu esti chiar foarte hotarat sa pastrezi masina pe viata , o sablare si o vopsire cu un grund industrial ( grund activ - actioneaza pe metalul curat si se fixeaza mult mai bine decat cele care raman ca pelicula de acoperire ) , apoi terosonare si vopsire de protectie . Ar fi suficient la exterior . La interior curatare temeinica cu capul spalator sub presiune , inhibitor de coroziune si ceara de protectie . Te-ar tine pana la zece ani ... ( ok , daca ai nepotii gata facuti fa rost si de arcuri ... tineretu' azi e mai precoce ... ) . 1 ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Aprilie 25, 2014 Partajează Postat Aprilie 25, 2014 Re: Sasiu Y60 sablat+vopsit electrostatic sau sablat+zincat in momentul actual M461 meu este demontat tot si sablat cu ideia ca il vreau CA DE FABRICA SAU MAI BINE caroseria trebuie sa o duc la un tinichigiu care sa o scoata dreapta dupa zeci de ani de evenimente si incidente in trafic (probabil) si in padure (cu siguranta) reparate cu chit de diferite feluri si din abundenta. Daca tot am timp si este totul demontat gramada, cred ca ar fi o buna ocazie de a sabla si sasiul sa il trimit la o zincare. Unde ar fi mai aproape de Arad si daca stie cineva o firma care sa se ocupe si de transport... ca nu as pleca de acasa 3 zile sa ma ocup personal de dus descarcat, incarcat si adus acasa. Multumesc. forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Jrjager Postat Aprilie 25, 2014 Partajează Postat Aprilie 25, 2014 Re: Sasiu Y60 sablat+vopsit electrostatic sau sablat+zincat Din cauza grundului /vopselei, terosonului sau cu ce a mai fost tratat sasiul a trebuit sa stea la decupare vreo 4 zile, si de aici diferența între de preț între 400-700 euro/tona (din câte am înțeles de ei). Mare atenție la serie sasiu, trebe spus si protejata zona ca se umple cu zinc si pe urma ii bai la Rar. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Jrjager Postat Aprilie 25, 2014 Partajează Postat Aprilie 25, 2014 Re: Sasiu Y60 sablat+vopsit electrostatic sau sablat+zincat in momentul actual M461 meu este demontat tot si sablat cu ideia ca il vreau CA DE FABRICA SAU MAI BINE caroseria trebuie sa o duc la un tinichigiu care sa o scoata dreapta dupa zeci de ani de evenimente si incidente in trafic (probabil) si in padure (cu siguranta) reparate cu chit de diferite feluri si din abundenta. Daca tot am timp si este totul demontat gramada, cred ca ar fi o buna ocazie de a sabla si sasiul sa il trimit la o zincare. Unde ar fi mai aproape de Arad si daca stie cineva o firma care sa se ocupe si de transport... ca nu as pleca de acasa 3 zile sa ma ocup personal de dus descarcat, incarcat si adus acasa. Multumesc. Lângă Oradea, este firma ECO kapa http://www.avacoecokapa.com eu aici am făcut sasiul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Jrjager Postat Aprilie 25, 2014 Partajează Postat Aprilie 25, 2014 Re: Sasiu Y60 sablat+vopsit electrostatic sau sablat+zincat Daca cumva nu esti chiar foarte hotarat sa pastrezi masina pe viata , o sablare si o vopsire cu un grund industrial ( grund activ - actioneaza pe metalul curat si se fixeaza mult mai bine decat cele care raman ca pelicula de acoperire ) , apoi terosonare si vopsire de protectie . Ce vopsea de protecție se da după terosonare ? Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Aprilie 25, 2014 Partajează Postat Aprilie 25, 2014 Re: Sasiu Y60 sablat+vopsit electrostatic sau sablat+zincat Atentie cu zincarea pt ca il baga in baie de acid si ii slabeste rezistenta si la un sasiu deja atacat este cam nasol-lucrul asta mi l-a zis un prieten la care vreiam sa fac eu zincarea.Eu am procedat cam asa: sablat,2 maini de grund industrial imbunatatit cu aluminiu(grundul se amesteca cu o rasina a lui),teroson si la urma vopsit pt a inchide porii de la teroson-asta la exterior.La interior treaba sta mai nasol pt ca nu poti sa o sablezi si daca incerci sa o zinchezi peste o crusta de rugina nu ai facut nimic si la sfaturile lui cos am facut o mixtura din 3 kg grund.2 kg ulei si 1.5 kg de pudra si cu un furtun cu duza mare in cap am dat sasiul pe interior.O sa pun si cateva poze mai tarziu. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 25, 2014 Partajează Postat Aprilie 25, 2014 Re: Sasiu Y60 sablat+vopsit electrostatic sau sablat+zincat Cu intaritor , mata sau nu , dupa preferinte . Minim doua straturi , mai ales daca textura terosonului e mare . Nu ca n-ar fi buna si o vopsea normala - ar fi si mai ieftina - dar rezistenta la vopseaua cu intaritor e net superioara calitativ . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Aprilie 25, 2014 Partajează Postat Aprilie 25, 2014 Re: Sasiu Y60 sablat+vopsit electrostatic sau sablat+zincat Lângă Oradea, este firma ECO kapa http://www.avacoecokapa.com eu aici am făcut sasiul. multumesc foarte frumos sasiul la M461 este in stare foarte buna, doar ca vreau sa mai tina si la nepoti... merita fiind vehicol isoric atestat la patrol, daca fac schimbul de caroserii de la Madi (sa pun 4+bena in loc de 5), o sa evaluez oportunitatea zinarii, dar, acum 5 ani am curatat (cu jetul) sasiul si l-am grunduit/boschetat. In acst moment sunt doar in unele zone mici unde a sarit bosketul, probabil unde nu a fost bne curatata ca si grund/bosket, am folosit ceva foarte special, pe baza de apa (grundul necesita si un intaritor de 1/3) american, folosit pentru vagoanele de marfa. forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Aprilie 25, 2014 Partajează Postat Aprilie 25, 2014 Re: Sasiu Y60 sablat+vopsit electrostatic sau sablat+zincat ma bag si eu in seama nu aruncati cu pietre :) la M Soimu eu am sablat/spalat curatat cu soda caustica,suflat cu aer si uscat in cuptor dupa care grund si restul de vopsele aferente pe exterior pe interior am dat cu grund si apoi am sudat capace la capete si am umplut sasiul cu ceara de cavitati si parafina sau cum se numeste aia pana a dat pe afara.desigur era fierbinte cand sa turnat iar apoi lasat la scurs si racit pana acum nu a ruginit nici interior nici exterior si nici macar vopseaua nu a sarit de pe el acum la Patrol ca il am si pe ala in refacere voi aplica aproximativ aceeasi metoda doar ca va fi fara uscare in cuptor ci doar suflat cu aer cald iar apoi umplut cu o zeama pe baza de grasimi minerale si toate celeaferente ca sa tina macar vreo 5 ani cam cat ma intereseaza pe mine deocamdata, pe caroserie voi folosi un grund sau o vopsea pe baza de cuciuc care se aplica cu pensula si se dilueaza cu benzina si o foloseau astia pe vremuri la barje si vapoare,se da in strat gros iar dupa uscare se uniformizeaza la grosimi de 3-5 mm si pot spune ca dacia 1300 din 78 care a fost data pe la sfarsitul anilor 80 cu asa ceva nu are rugina nici pana acum si nici nu suna a conserva cand inchizi usa :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jighi Postat Aprilie 26, 2014 Partajează Postat Aprilie 26, 2014 Re: Sasiu Y60 sablat+vopsit electrostatic sau sablat+zincat Spaima rugini=petrolare regulata...sa vrei si numai rugineste...:wink: pregatim masina ta pentru off road www.modificarioffroad.ro modificarioffroad@yahoo.com dezmembrari pajero mk2. 0730678039 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Selejan Raul Postat August 22, 2014 Autor Partajează Postat August 22, 2014 Re: Sasiu Y60 sablat+vopsit electrostatic sau sablat+zincat Sasiul rezolvat, arata ca nou, cat va tine vom vedea. Sablat-decapat-zincat chimic-grund-vopsit negru, asta am ales dupa mai multe consultari. La interior voi da cu ceara si cam atat. S-au mai facut cateva suduri pentru intarirea zonelor unde am vazut la alte patroale ca cedeaza sasiul. TODAY IS A GIFT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdd70 Postat Octombrie 3, 2014 Partajează Postat Octombrie 3, 2014 Re: Sasiu Y60 sablat+vopsit electrostatic sau sablat+zincat Sasiul rezolvat, arata ca nou, cat va tine vom vedea. Sablat-decapat-zincat chimic-grund-vopsit negru, asta am ales dupa mai multe consultari. La interior voi da cu ceara si cam atat. S-au mai facut cateva suduri pentru intarirea zonelor unde am vazut la alte patroale ca cedeaza sasiul. Poti spune un pret estimativ? Ma intereseaza si pe mine o lucrare asemanatoare la o masina. Multumesc. LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Selejan Raul Postat Octombrie 4, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2014 Re: Sasiu Y60 sablat+vopsit electrostatic sau sablat+zincat Lucrarea a costat 400 euro dus si adus acasa, sablat, sudat si vopsit grund + negru la Abrud, decapat si zincat la Zlatna. TODAY IS A GIFT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdd70 Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Re: Sasiu Y60 sablat+vopsit electrostatic sau sablat+zincat Multumesc de informatii. Pretul mi se pare corect. Ai vreun nume si ceva nr de telefon de acolo? Imi poti trimite pe privat daca nu e voie aici. Multumesc anticipat. LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lazarcostin Postat Iulie 20, 2015 Partajează Postat Iulie 20, 2015 Re: Sasiu Y60 sablat+vopsit electrostatic sau sablat+zincat Am gasit in bucuresti un atelier unde sa fac si sablarea si zincare undeva prin sector 1 intrarea Straulesti. Daca imi puteti spune ceva despre baieti? Ati facut ceva pe la ei sunt ok? Vitara din 1997 cu motor 2.0 16v 132 cp LR discovery 2 dec 2004 automata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate