Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce tip de ulei folositi la agregate?

Postări Recomandate

Re: Ce tip de ulei folositi la agregate?

... imi pare ca amundoi zicem acelasi lucru dar cu alte cuvinte .

Repet , citandu-ma din postare anterioara - fabricantul motorului specifica grila de alegere a uleiului specifica motorului in cauza , care poate diferi substantial de grila de utilizare a producatorului de ulei

Cat despressurse autorizate ... e doar o disutie de luni ... poate si de marti ... e un forum de dicutie libera , din pacate cu metode de analiza cel mult empirice si mai mult bazate pe teorie , cata s-a gasit si unde s-a gasit ... in rest , cine a mai facut o analiza de separare a petei de ulei pe hartia de filtru - cea mai simpla - scoti joja cu ulei cald , picuri , astepti , verifici sub lupa ... asa , neautorizat , doar de curiozitate ... No ziceti , cine ? ... eu m-am lasat de ceva timp , nu mai gasesc rondele de hartie de filtru .. si din cauza ca am capatat ceva cunostinte si implicit incredere in motorul meu , cand e cazul stiu ce-l doare si de ce ...

In cazul uleiurilor de transmisie e si mai departe de realitate , analiza empirica nu aduce decat date ce sunt prea putine pentru ca si metodele empirice disponibile sunt putine - sedimentarea si separarea magnetica ... putine informatii ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

de curiozitate...mergi 40000km cu ulei GL4 in cutie...schimba-l...si vezi un pic aspectul lui...ca si continut de impuritati

fa aceeasi treaba cu ulei GL5 si la schimb vei vedea ca e un pic mai auriu...decat cel GL4

asta ca observatie empirica dea lungul anilor

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Recomandabil este ca dupa umplerea grupurilor si a cutiilor sa mergeti nitel, apoi lasati sa se aseze si verificati iarasi nivelurile. Am avut surpriza sa mai intre peste tot niste ulei...

Am urmat sfatul unui mecanic si a avut dreptate.

Capacitatea instalatiei de servodirectie o stie cineva?

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Pai daca pui cat spune in manual nu e bine? De ce ai pune in plus? Voi va luati ca regula generala dupa nivelul busonului de umplere?

Va dau doau aspecte: pe fata imi intra 600ml (hai maxim 700ml) desi in carte cere 1 litru. La alta masina (de strada) in cutie daca pui pana la busonul de umplere intra vreo 3,5 daca nu 4 litri de ulei in CV dar manualul cere 2,5l si sa fie cu iertare, asa merg de 11 ani si 160000km cu acea masina.

Deci, in cazul GV puneti pana la buson sau cat spune manualul?

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Salutare! Pe cuvantul meu daca mai inteleg ceva... Discutiile de aici m-au bagat in ceata de tot. In jimny am folosit acelasi ulei atat in cutia de viteze cat si in reductor si in cele doua diferentiale, respectiv ulei Motul Motyl gear 75w90.

De aproape doi ani merge perfect.

Cautand ulei pentru agregate la Grand Vitara XL-7 2.0 td Peugeot, vad ca pe site-ul Motul imi da acelasi ulei pentru toate agregatele, bineinteles in diferite cantitati. Am citit discutia asta si am vazut ca recomandati diferit GL 4 sau GL 5 pentru fiecare agregat.

Acum vine problema, uleiul asta are atat norma GL 4 cat si norma GL 5 si e recomandat la toate agregatele. Ori sunt eu tampit ori uleiul asta e bun peste tot.

Am folosit la Jimny si mi-a placut si vara si iarna....

https://www.motul.com/ro/en/products/oils-lubricants/motylgear-75w90

Multumesc!

Cauta! Nici albina nu gasaeste miere in fiecare floare!
Link spre comentariu

Eu folosesc exclusiv Liqui Moly, am cautat pentru masina mea ce tip de ulei se recomanda si am schimbat peste tot.

Pentru CV este GL4 iar pentru diferential GL5.

In mod cert si daca pui ulei de motor nu vei simti nimic dar asta nu inseamna ca e ok.

http://www.liqui-moly.com/liquimoly/web.nsf/id/pa_eng_oil_guide.html

Cauta aici si vezi ce spune ghidul.

Link spre comentariu

Da, inteleg insa ghidul de la motul imi da un ulei care are atat norma GL 4 cat si norma GL 5, si culmea, multi il recomanda in cutiile de viteza manuale. Sa fie asta un ulei mai avansat ca si tehnologie sau e ca si cauciucurile all season, nici cal nici magar?

Ma mai documentez si mai astept si alte pareri...

Si inca ceva, pe bidonul de liqiu moly recomandat pentru cuta de viteze scrie GL 4+ iar in paranteza scrie GL4/GL5, adica la fel ca si la motul,....

Editat de Preda George
Link spre comentariu

Da, inteleg insa ghidul de la motul imi da un ulei care are atat norma GL 4 cat si norma GL 5.

DA Motul asta e mama uleiurilor?

Nu ar trebui sa punem ce recomanda manualul de service?

La ce dracu s-a mai publicat daca nimeni nu-l respecta.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Si din lipsa de manual de service ce fac? Nu am gasit manualul. Nu am pretins nicaieri ca MOTUL e mama uleiurilor.... doar am cerut o parere despre un ulei si eventual o interpretare a celor scrise pe bidoanele de ulei atat de la Motul cat si de la LM. Ce inseamna GL4/GL5 scris pe acelasi bidon?

Link spre comentariu

Discutia lunga despre uleiuri a avut o solutia general acceptata: cel mai potrivit ulei este cel recomandat de producatorul masinii.

In Rm. Valcea aveti service Suzuki. Intreaba acolo; trebuie sa aiba o documentatie mai completa, sau acces la ea. Succes!

Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !
Link spre comentariu

• 7 luni mai târziu...

Eu votez cu ... Iliescu! Sa moara dracu odata ... :ha:

Atata timp cat respecti specificatiile si il schimb la timp sau chiar inainte de vreme ... merge sa votezi si cu Basescu, si cu Iohanis ...nu ar fi o problema ...Cu Monta nu! Puie Monta! :ha:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Eu votez cu ... Iliescu! Sa moara dracu odata ... :ha:

Atata timp cat respecti specificatiile si il schimb la timp sau chiar inainte de vreme ... merge sa votezi si cu Basescu, si cu Iohanis ...nu ar fi o problema ...Cu Monta nu! Puie Monta! :ha:

Pai vezi...societate gripata !!

Seara si la mine mai baga benzina in baia de ulei !

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...

Eu am pus la a mea GV 1999, Ravenoll 75w90 GL4 si in cutii si in grupuri. Acum, la grupuri nu simt nici o diferenta fata de uleiul vechi, dar, la cutii, fara fara discutie schimba/cupleaza mai usor si mai repede. De ce tocmai marca asta? A fost singura cu specificatia GL4 simplu, fara GL4/GL5, GL4+ sau alte dracovenii.... Aa si made in Germany, pe bidon.:wink:

Link spre comentariu

Eu am pus la a mea GV 1999, Ravenoll 75w90 GL4 si in cutii si in grupuri. Acum, la grupuri nu simt nici o diferenta fata de uleiul vechi, dar, la cutii, fara fara discutie schimba/cupleaza mai usor si mai repede. (...)

Eu am pus in cutii ulei de motor :grin: Sa vezi ce repede schimba ... zici ca-i automata :ha:

:h5

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

De, bre nea Stelica, daca folosesti uleiuri d'alea americane....poate ti-au transformat cutia:ha:

Acum lasand gluma deoparte, incepuse sa schimbe vitezele ca saviemul: ambreiaj>scos pe liber>dublu ambreiaj>treapta de viteza

Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...

Ridici masina de partea cu busonul mai sus cu cricul pana intra 1L. Eu am gasit in carte trecut 900ml, dar nu intra fara ridicat decat 600ml. Posibil sa fie o eroare de proiectare...

Link spre comentariu

Am o metoda mai simpla, ideea e ca nu stiam daca e ok doar 600 sau sa bag 1 litru.

Un furtun intra in grup, la capatul superior am o palnie, torn ulei pana incepe sa curga apoi pun pe la aerisitorul grupului cate putin (merge repede) si la final suflu sa se duca tot in grup.

Cantitatea ma nedumereste, modalitati gasim ca suntem destepti.

Link spre comentariu

Cam 900 de ml am pus astazi, aveam un rest de Liqui Moly 85w-90, pe asta il las o perioada sa spele grupul apoi pun ce am pus peste tot (doar LM si doar sintetic 75W-90).

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...
Pe aici am gasit o informatie eronata cum ca in grupuri se baga 80w90 insa in carte scrie ca la grupul fata, cutie de viteze si transfer se baga 75w90 API GL-4 si doar la grupul spate 80w90 API GL-5. E vreo problema daca eu la grupul fata am bagat 80w90?
  • Like 1
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare