Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Norma Euro 6 - ne asteapta vremuri (si mai) grele!

tau

Postări Recomandate

Re: Norma Euro 6 - ne asteapta vremuri (si mai) grele!

Astea din linkuri sunt informatii vechi, de peste 1 an de zile. Asa cum am mai postat pe un alt topic, umbla vorba printre cei care se ocupa de inmatriculari auto ca din septembrie s-ar scoate timbrul de mediu. Exista proces la Bruxelles care se va incheia in 2015, si pe care statul roman il va pierde sigur ca si pe cel cu "taxa de prima inmatriculare" si va fi obligat sa elimine "timbrul de mediu". Avand in vedere acest context, guvernul actual ar putea folosi o "strategie" si sa elimine timbrul de mediu mai repede si sa foloseasca asta in scop electoral, pentru ca oricum il vor elimina peste cateva luni obligati de UE, si atunci macar sa mai traga ceva foloase la prezidentiale. Iar pe viitor s-ar introduce o taxa de mediu anuala pe care o vor plati toti posesorii de masini, genul de taxa care se regaseste si in alte state UE, si care nu va mai putea fi ocolita nicicum. Probabil se va calcula in functie de cilindree, vechime, noxe, norma Euro, etc...

Acum 2 zile am fost la anaf cu o treaba, si am intrebat o inspectoare despre posibila eliminare a timbrului de mediu in toamna, si mi-a raspuns ca "au auzit si ei ceva", ca s-ar "suspenda electoral" dupa care ar reveni.

Subliniez, informatiile nu sunt oficiale, dar au totusi logica si sunt oarecum "confirmate tot neoficial" de un angajat anaf din sursele interne.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nici nu trebuie ocolita pentru ca este aplicata asa cum e peste tot,ramane de vazut vloarea acestui timbru dar cred ca va fi exorbitanta pentru ca nimeni nu se revolta si romanul doarme,tace si indura.

Daca va fi nesimtita ca si valoare bulgarii vor beneficia in continuare de banii romanilor,bravo lor.

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

Cred ca e vorba de marketing aici. Probabil peste cativa ani va fi 'inventat' motorul euro

xx care va consuma benzina/motorina sau alte produse energetice si va elibera pe esapament oxigen parfumat. Nu prea mai conteaza realitatea ci cati fraieri poti convinge ca cerul e verde si masinile electrice sunt nepoluante.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Mai rau: e vorba de taxat fraierii de "contribuabili". Altfel, ar fi lasat motorul diesel sa functioneze in continuare cu ulei vegetal cum functiona initial, era 100% eco, pamantul era cultivat pe suprafete mari cu rapita in loc sa stea in paragina, era bine si pentru mediu, era si ieftin pentru utilizatorii de diesel. Dar asa, unii isi vand gunoiul de motorina, altii pun accize, si altii taxeaza "pentru mediu", si tot asa... Sa nu mai vorbim si despre motorul 100% electric, care si ala zace prin niste seifuri...

Doamne ajuta sa mai rezistam putin...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare