Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Intrebare model Terrano

tudoran

Postări Recomandate

Re: Intrebare model Terrano

Nu exista NU se pote si o spun pt ca am intalnit multi oameni ambitiosi pt care NU a contat ca costa mai mult decat una nascuta cu asa cevaa.. Am modificat Ford Ranger....cu punti de Patrol pt ca asa a dorit d-l vanator.... Costurile sunt pe masura....Pt acest Terrano care de fapt este Pathfinder tr montat perechea de punti....si fara vreo 3000Euroi nu scapi...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va multumesc pentru indrumari! Ideea este ca pana anul trecut am avut un Patrol primul model de care am fost tare multumit. Am cumparat masina asta pentru ca imi trebuia o chestie mixta. Adica sincer sa fiu, mai mult pentru strada. Luna asta m-am procopsit cu un turism, deci Nissan-ul ar fi disponibil pentru batalii cu tufisurile, dar in stadiul in care este, adica fara punte rigida fata si incaltat cu anvelope de strada, e cam varza in teren. Pe strada sau pe drumuri forestiere, chiar nu am ce-i reprosa. In schimb, parca mi-e dor de o drumetie mai hard!

Ma gandisem initial la niste punti de Patrol, chiar K160, dar nu prea am gasit. De asemenea, as fi fost dispus sa schimb suspensia cu arcuri lamelare, ca nu ma deranjaza daca zdruncina un pic. Intr-adevar, la cata munca implica, mai bine incerc s-o vand sau sa o dau la schimb cu un Patrol mai vechi, eventual sa mai pun o diferenta si ... pot sa-mi fac damblaua linistit!

Let's go places ! :D
Link spre comentariu

Eu am avut aceasi dilema , dar am preferat sa ma dau destept si am decis fara sa iau in considerare initial ( ...de fapt , parea simplu si ieftin dupa achizitia puntilor , credeam ca am scapat ... ) investitia si volumul respectabil de munca la o asemena conversie .

Nu regret deloc . Din pacate la o conversie sunt multe piese custom , si unicate fiind nu se gasesc ca piese de schimb piese de schimb dar nici nu sunt necesare pentru ca sunt facute corect fara a lua in considerare piata de piese de schimb ... Din fericire , in cazul meu nu as schimba nimic din rezultatul final - in afara de tendoanele fata de la puntea de Y61 , sunt ele monstruoase dar sunt bine ele pe treaba lor .., dar sunt ele monstruoase ... si am preferat sa le mentin , fie si cu limitarea performantelor , stiind din prima ca nu vreau curse mari de suspensie sau chestii exotice ... poate cu alta ocazie ... Desi rezultatul arata ciudat e masina perfecta pentru mine , fiind facuta dupa specificatiile proprii - visul oricarui covrigar , biciclist , schior si altii .

... da , implica mult efort ... dar si rezultatul poate fi pe masura . Si , daca esti genul care-i place mestereala fara obligatii ( adica IO , Stefan ...) e mai placut decat se ... adica nu , pe locul doi dupa sex . Si , spre deosebire de sex , implica o mai mult decat buna pregatire , si eventual o recapitulare a unur capitole din matematica ... cel putin ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Sincer sa fiu, imi place sa mesteresc! Oricum, sunt sigur ca nu o sa pot face singur toata treaba, dar la o adica ma pot bizui pe un prieten care e mai mester decat subsemnatul.

Raman totusi la ideea inlocuirii puntilor si a suspensiei, fiind dispus sa trec la arcuri lamelare. Nu stiu de ce, dar parca e mai putin complicat decat cu elicoidalele.

In functie de ce fel de punti gasesc si implicit de pretul lor, decid daca ma apuc de treaba sau nu. Chiar asa ... daca tot trec la alte punti, ar fi ideal sa gasesc unele cu raport mai mare, pentru a putea monta si niste roti ceva mai mari.

Link spre comentariu

Am renuntat la arcurile lamelare cand mi-am dat seama ca nu sunt ce ar trebui sa fie la masina mea . In afara de simplitatea lor insusi doar ca si arc nu ai mari avantaje ... cum nu le fabrici tu , simplitatea aia nu te avantajeaza de loc ... flexare cel mult medie cu sacrificarea sigurantei daca se merge mai departe , confort cel mult aproximativ ...eu as zice sa te mai gandesti ... de la arcurile lamelare n-ai sa scoti prea multe , si daca totusi scoti multe asta inseamna ca ai sarit de mult parleazul cu munca si banii ... Elicoidalele cu coilover implica mult mai putina munca si e mai permisiv in reglaje .Tendoanele pot fi ajustabile (cu un efort minim ) si asta e un mare avantaj - poti regla pozitia puntilor , casterul , paralelismul articulatiilor , eventualele erori de montaj si fabricatie ... in limite mici ( care pot deveni mari daca trebuie ) chiar si apatamentul . La arcurile lamelare e mult mai dificil si mai restrictiv - cale pana de reglaj pentru unghiuri ( alt unghi duce automat si la alt set de pene ) , limitarea majora a celorlalte ajutari ( doar cu schimbarea centru-bulon si in cazuri extreme cu bucse excentrice care sunt din start prea fragile , fiind excentrice ).

Si , la coilover interventia asupra puntilor e mult mai mica si pe sasiu de asemenea .

... zic si eu ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Uite ce bine e sa ai pe cineva care sa-ti deschida ochii! Sincer sa fiu, la prima vedere nu as fi luat in calcul atatea probleme, dar cand sfaturile vin de la cineva care se pricepe mai bine decat tine si are experienta in domeniu ... sunt mai mult decat binevenite si-ti com schimba planurile!

Am mai studiat nitel si .... cea mai mare problema mi se pare gasirea unor punti care sa nu necesite interventii prea mari la montaj. Adica sa aiba diferentialul fata pe partea corecta si sa aiba raportul potrivit. Eu am 4.6 la masina, dar as dori sa montez roti ceva mai mari, deci un 4.8 ar fi mai mult decat dorit! Stiu ca pe la Toyota Hilux camioneta e raportul ala si ma gandeam ca are cineva pe aici o masina din asta ca sa ma dumireasca si pe mine.

Link spre comentariu

Prietene..... cu banii pe care-i vei cheltui pe conversii,piese,manopere.....si alte inventii poti sa-ti cumperi un Patrol autoutilitara...care are ce-ti doresti tu. Inainte de a face miscari inteligente cu flexu,si aparatulde sudura, fa niste calcule si in calculele tale include si un meserias care a mai facut si faptul ca s-ar putea sa nu iasa cm ce vrei tu..... si atunci e cam nicicum////

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Pana una alta, i-am facut cadou un troliu Superwinch Husky, despre care am aflat ca-s destul de renumite pentru fiabilitate, ca si Warn. Ramane sa dau fara jos si sa merg la mecanic in vederea confectionarii unui suport de troliu. Poate ii fac si o bara de metal, ca nu cred ca va mai incapea cea actuala.

Link spre comentariu

Se pare ca m-am cam hazardat cu troliul, e ditamai namila si nu cred ca o sa poata fi montat cu usurinta. Oricum, e cam problema si cu bara fata, ca masina nu are sasiu si-i destul de greu cu prinderile. Cam multe "probleme" de rezolvat ca s-o faci masina de tura. Cred ca o s-o pastrez doar pentru strada si incerc sa ma reorientez la altceva. Pana una alta, poate reusesc sa schimb troliul cu unul mai mititel, ca asta-i bun pentru Patrol sau ceva mai mare.

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

E clar, tot un Patrol imi trebuie ... Are cineva de vanzare un K160 ?! Ma intereseaza doar modelele cu motor de 3300 diesel sau TD.

Multumesc!

Terrano, la prima iesire mai serioasa, a rupt doua brate din cele 4 de pe spate ...

Editat de tudoran
Link spre comentariu

Am avut mai demult un 33td si am fost multumit de el. Din pacate, nu puteam circula cu el decat offroad, ca numerele de Germania expirasera. Masina era un pic pregatita, cu OME si Silverstone. Am fost tare multumit de ea si acum ii cam duc dorul.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare