alex22_xxx Postat Iulie 16, 2008 Partajează Postat Iulie 16, 2008 salutare, am un prieten posesor de ims care are nevoie mare de un grup fata 36/7 daca nu ma insel.defapt de pinioane are nevoie. daca are careva astept pm. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baciudibaciu Postat Iulie 16, 2008 Partajează Postat Iulie 16, 2008 Re: grup fata ims Pe aici sansele de a gasi ce ai nevoie sunt foarte mici ! Te indrum si pe tine spre lectura (placuta sper ) si ajutor in rezolvarea problemei pe www.aro4x4.net succe baciudibaciu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
faitonu Postat Iulie 20, 2008 Partajează Postat Iulie 20, 2008 Re: grup fata ims si aici se gaseste..daca nu e foarte urgent,cind ajung cu dezmembratul la partea asta,te anunt..sa-mi spui numa cit e de urgent :h5 ...asta nu-i masina...e IMS!!!... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex22_xxx Postat Iulie 21, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2008 Re: grup fata ims si aici se gaseste..daca nu e foarte urgent,cind ajung cu dezmembratul la partea asta,te anunt..sa-mi spui numa cit e de urgent :h5 Cu cat mai repede cu atat mai bine! ar fii perfect daca nu ar trece vara. din grup ii trebuie coroana si pinionul de atac. daca nu se poate atunci toata puntea! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 Re: grup fata ims tot diferentialul eventual ma mir ca s-a spart pinionul sau coroana pt ca in general se sparg satelitii (saptamana trecuta am spart si eu una bucata) ai un pm de la mine forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
faitonu Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 Re: grup fata ims am mai vazut coroana deteriorata..asta se intimpla cind nu dai jos mrl-urile..ca sa nu apara uzura,trebuiesc confectionate fara dinti,adica perfect rotunde.. :h5 ...asta nu-i masina...e IMS!!!... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 Re: grup fata ims am mai vazut coroana deteriorata..asta se intimpla cind nu dai jos mrl-urile..ca sa nu apara uzura,trebuiesc confectionate fara dinti,adica perfect rotunde.. :h5 ai la ims mrl???????????????????????????????????????? pt a se monta mrl trebuie facute o gramada (mare ) de modificari, de la schimbat butuci la modificari de mrl uri sau planetare nu e o solutie simpla si nu cred ca are sens sa se faca asemenea modificari forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
faitonu Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 Re: grup fata ims am mai vazut coroana deteriorata..asta se intimpla cind nu dai jos mrl-urile..ca sa nu apara uzura,trebuiesc confectionate fara dinti,adica perfect rotunde.. :h5 ai la ims mrl???????????????????????????????????????? pt a se monta mrl trebuie facute o gramada (mare ) de modificari, de la schimbat butuci la modificari de mrl uri sau planetare nu e o solutie simpla si nu cred ca are sens sa se faca asemenea modificari stai ca nu vorbim aceeasi limba.. :cn daca nu ai mrl-uri,cum iti trage fata la 4x4?la al tau nu ai tractiune fata? :cn ...asta nu-i masina...e IMS!!!... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 Re: grup fata ims IMSurile nu au MRL. Doar ARO 24x / 10.x Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
faitonu Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 Re: grup fata ims pai si chestia aceea rotunda cu zimti interiori care vine prinsa pe punte dupa ce pui roata cum se numeste?adica astea din poza... ...asta nu-i masina...e IMS!!!... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 Re: grup fata ims "Cuplaje directe". MRL = Mecanism de Rulare Libera. Implica un comutator care se poate actiona in doua pozitii. Pe "liber" si atunci roata se invarte independent de planetara. Sau pe "cuplat" si atunci roata si planetara fac corp comun. Ceea ce spui tu sunt "capace" pe "direct" adica nu prea ai ce comuta la ele. Conecteaza roata de planetara in mod direct. Am si eu asa ceva pe un ARO 24x, am avut MRLuri cu ace, standard, dar nu sunt prea fiabile asa ca am pus cuplaje directe de astea. Eu sunt multumit, ca nu mai tre sa imi dau jos curu' sa cuplez MRLurile pe puntea fatza inainte de a baga 4x4. Apare insa uzura mai mare in crucile cardanice de la planetarele fata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
faitonu Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 Re: grup fata ims corect si perfect adevarat ceea ce spui :h5 ajungem undeva..mie mi s-a spus ca astea sint mrl-uri..poate prin Cluj asa le zice..daca nu folosesti fata si mergi doar cu tractiunea spate,atunci iei 2 chestii mai sus-mentionate,si le strunjesti frumos pe interior si roata se invirte liberaaa..adica Mecanism Roata Libera..adica mrl..rudimentar ce-i drept dar tot asa se numeste.. :) si nu mai apare uzura pe la coroane,pinioane bla bla ce-o mai fi pe-acolo.. ...asta nu-i masina...e IMS!!!... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 Re: grup fata ims Le zice prost, pentru ca ele sunt cuplaje directe. Daca le strunjesti pe interior, tot nu prea sunt MRL-uri pentru ca MRL-urile presupun ideea de a putea comuta. Daca le strunjesti se cheama ca... anulezi fata de tot :P Nu prea imi place treaba asta, si cei ce o fac... dar asta e.... Uzuri foarte foarte mari pe puntea fixa de M nu prea apar, chit ca sunt cuplate permanent... Planetarele sunt sanatoase, grupul la fel. Mai degraba probleme sunt la ARO 24x daca mergi cu MRLurile cuplate permanent, sau cu virgula cuplaje fixe (ca mine) pentur ca e puntea independenta, si planetarele sunt de fapt cardane, iar crucile se solicita mai mult. Grupul n-are probleme. Ah si eventual frecari mai mari si consum puuuutin mai mare. Dar nu e ceva de speriat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
faitonu Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 Re: grup fata ims nuuu nu le strunjesti pe cele care le folosesti la 4x4.achizitionezi altele..deci trebuie sa ai in masina inca un set strunjit :) chestia asta am invatat-o de la un batrin IMS-ist care tine la masina lui ca la ochii din cap,e facuta la superbibileala,tapitata sa nu intre frigu,cu radiator de incalzire,cu bec interior,cu perdelute,ce mai..ca la hotel.. :ha: el mi-a aratat sistemul si tot el mi-a aratat si avantajele acestuia..cind ajung la atelier o sa fac o poza sa vedeti ce se intimpla daca nu sint folosite..dar asta numai miine..daca ma gindesc bine,ar trebui sa se numeasca MMRL-uri :ha: Mecanism Manual Roata Libera.. :ha: ce tari sintem..i-am gasit si denumirea... :h5 ...asta nu-i masina...e IMS!!!... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 Re: grup fata ims fara suparare, dar daca mie cel putin, imi era greu si lehamite sa ma dau jos la noroi si sa cuplez mrl urile la aro (cand aveam), ar fi chiar super nasol sa ma pun la noroi sa desfac 12 suruburi de 10 (si pas marunt) sa "cuplez" fata... mai bine o sa schimb la 10 ani planetarele fata...ca sunt uzate eu folosesc ims ul pe teren, si numai pe teren iar asfaltul il vede PANA la teren daca as merge zilnic cu el la serviciu sau as merge 99% pe asfalt, as schimba permanent oalele alea si gata treaba cu 4x4 am acasa un set de oale dinalea strunjite.... dar nici nu ma gandesc sa le schimb... chiar acum am intrat in casa de sub ims... am rezolvat o problema nasoala pana acum la oalele in cauza, am scos prezoanele din butuc si am pus suruburi de 10 pas marunt identice cu cele de pe coroana diferential arata mai bine si sigur se vor desface mai usor... forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
faitonu Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 Re: grup fata ims fara suparare,dar sistemul care l-am vazut eu la "batrinul IMS-ist",era cu 2 suruburi,si ca sa-i fie si mai usor,isi facuse un sistem cu piulite "fluturasi"..ingenios nu-i asa?ideea e sa le schimbi inainte sa ajungi in noroi,binenteles ca dupa ce te afunzi juma de metru nu ti le mai schimba nici dracu daramite sa te dai jos de la volan..beah..nu-i treaba..asta e asa o chestie pentru ce-i care folosesc M-ul si off si on.. :) ...asta nu-i masina...e IMS!!!... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 Re: grup fata ims Fara suparare dar mi se pare ca se exagereaza de dragul exagerarii. Adica hai sa fim seriosi, si sa lasam in pace "cuplajele directe" asa cum sunt, ca puntea fata e rigida pe IMS si nu moare din asta... Si nu e singura masina din lume cu acest sistem. Sa trebuiasca sa schimbi capacele cand mergi in off, deja inseamna ca ai nevoie de alta masina, nu de un M... eventual un Logan. Totusi M e masina DE TEREN, nu de sosea... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex22_xxx Postat Iulie 22, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2008 Re: grup fata ims intre timp prietenul meu a facut rost de grup. oricum va multumesc pt intentia de a ne ajuta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu N Postat Ianuarie 25, 2009 Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 Re: grup fata ims La M-ul care l-am avut din cauza unei axe spate stimbe mi sa-u stricat filetele capului de planetara in butuc.Butucii aceia i-am reparat rectificind filetul pe alta cota folosind prezoane si iam montat pe fata.Aveam doua seturi de capace planetara fata un set era strunjit iar celalant set cu caneluri il foloseam doar cind era necesar.Din cele 6 prezoane care erau pe butuc pt fixarea capacului doar doua erau folosite pt fixarea capacului celelante 4 erau scurtate la nivelul cotei exterioare capac folosindu-le ca niste bolturi de reazem capac.Am optat pt fixare cu doua piulite datorita faptului ca era mai comoda demontarea/remontarea capacelor. Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Ianuarie 25, 2009 Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 Re: grup fata ims La M-ul care l-am avut din cauza unei axe spate stimbe mi sa-u stricat filetele capului de planetara in butuc.Butucii aceia i-am reparat rectificind filetul pe alta cota folosind prezoane si iam montat pe fata.Aveam doua seturi de capace planetara fata un set era strunjit iar celalant set cu caneluri il foloseam doar cind era necesar.Din cele 6 prezoane care erau pe butuc pt fixarea capacului doar doua erau folosite pt fixarea capacului celelante 4 erau scurtate la nivelul cotei exterioare capac folosindu-le ca niste bolturi de reazem capac.Am optat pt fixare cu doua piulite datorita faptului ca era mai comoda demontarea/remontarea capacelor. totusi nu cred ca are rost sa le schimbi...nici macar daca ai folosi masina saptamanal... pura pierdere de vreme si se leaga la cap daca nu il doare si mie mi s-au stricat cateva filete ...am si rupt prezoane in butuc si a trebuit sa renunt la el (nu puteam sa gauresc deloc prezonul sa ii bag ghiara extractoare... sau daca o bagam se rupea in el)... dar iei butuc nou, pui prezon bun si mergi mai departe iar aia cu axa stramba.... nu exista sa fie aia cauza aia cel mult rupe planetarele, aia sa intamplat pt ca nu erau bne stranse sau fixate prezoanele parerea mea forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu N Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 Re: grup fata ims Cu M-ul acela faceam naveta si bagam zilnic cca 70 de km de asfalt, :grin: asta daca nu mergeam la exploatari unde bagam KM pe drumuri forestiere.Cu capacele strunjite -fara 4X4- scuteam uzura la cardan,planetare si directia mergea mai usor.Desi era motor D115 (3 pistoane/45CP) consumam in medie cam 200-250 l motorina pe luna.Si de regula folosem cauciucuri bune pe spate, Iarna terminam cite un rind de plase de lanturi... rar cind cuplam fata(cind mai ramineam suspendat, in doua roti sau daca era zapada mare).Off road nu am facut de buna voie cu el... intr-un fel am fost nevoit... Dar de acolo mi se trage :bannana Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cotizo Postat Ianuarie 28, 2010 Partajează Postat Ianuarie 28, 2010 Re: grup fata ims Nu se pot pune MRL-uri de Aro24 pe M? Niciodata nu esti destul de paranoic... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 Re: grup fata ims se pot am vazut la cehi puse AVM orice se poate...dar oare merita munca multa scimband un sistem ultrasigur cu ceva mai...high tech forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cotizo Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 Re: grup fata ims A, daca e cu munca... M-ai convins... :banana In esenta, ar fi de modificat ceva, sau doar schimbat oalele cu AVM-uri? Niciodata nu esti destul de paranoic... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
velum Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 Re: grup fata ims Eu circul zilnic cu M-ul uneori si 1oo km numai pe asfalt si nu dau jos capacele de pe fata . Nu cred ca merita sa te tot dai jos. sa desfaci suruburi o gramada ,sa schimbi capace ,etc etc stiu masini (M) care circula la fel ca mine zilnic si nu au demuntat capacele .Totusi dupa ce am montat servodirectie si discuri fata,spate cred ca anul acesta ma orientez si spre MRL cu toate ca nu stiu daca merita munca Cine salveaza o viata ,salveaza o lume. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate