Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road

ovidiu cica

Postări Recomandate

Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road

Salut,

daca faci bodylift la o remorca ca cea din link-ul indicat o dam dracu de inginerie.

S-au scris zeci de pagini(ca asta stim cel mai bine) toti suntem destepti, toti propunem cai verzi pe pereti si in final nimeni nu pune mana pe fiare. Aruncam pisica pe aia de la RAR, pe constructorii de remorci ca vor bani, pe ailalti ca nu stiu ce mai vor, dar nu vad pe unul ca a luat o punte si 2 roti o cupla si cateva fiare si s-a apucat de construit.

Zicem ca avem guvernanti care toata ziua ne spala la varza dar uitam ca si noi facem la fel: ne punem mainile in sold si vorbim vrute si nevrute.

Eu cand am vrut remorca de transport atv am construtit-o, am omologat-o( mi-am luat f... dar a trecut), am folosit-o si am vandut-o.

Parerea mea este ca daca vrei sa faci ceva cu adevarat faci daca nu ... stai si speli la varza

Seara buna tuturor.:cl

salut, total de acord cu ce ai scris!!!

pentru știința celor care o să mai citească pe aici, cât „șpan în ochi” ți-ai luat cu omologarea? cât a făcut (timp+bani)?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 394
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

salut, total de acord cu ce ai scris!!!

pentru știința celor care o să mai citească pe aici, cât „șpan în ochi” ți-ai luat cu omologarea? cât a făcut (timp+bani)?

In functie de masa tehnica a remorcii costul omologarii incepe parca de la 400ron ( au trecut vreo 2 ani de atunci), am facut un mic proiect cu elementele componente, declaratii de conformitate pentru punte si sistemul de cuplare, o schema cu instalatia electrica, un calcul de repartitie a maselor pentru remorca incarcata, un calcul minimal al sectiunii lonjeronului remorcii. Cerintele proiectului difera de la o reprezentanta rar la alta. Cel mai simplu mergi la un carosier cu racheta pe care ai construit-o si iti face ala proiectul/ omologarea, dar costa. Noi vrem racheta cosmica care sa se invarta dupa soare si sa fie moka. Fratilor, asta nu se poate!!!

EX-NISSAN :tk
Link spre comentariu

@geda -- msi de răspuns! deci se poate totuși :x

referitor la trailăr/remorcă/minirulotă am găsit la americâini cred, pe youtube desigur:

nu are porcării inutile pentru un week-end/o sătptămână în sălbăticie, și nu cred că sunt componente inaccesibile pentru oricare din noi...

Link spre comentariu

Punte la diferite latimi-dupa necesitati se gaseste de-a gata cautati Knott de exemplu, este accesibila

Cupla la fel,este un fel de piesa de schimb,se gaseste fara probleme,este foarte accesibila.

Instalatie electrica completa,cu cupla, stopuri,becuri, la fel, gasesti la importatorii de remorci.

MAi departe doar sa vrei sa investesti timp, bani si materiale.Este un proiect de maxim 1 luna de munca -pt priceputi- si o discutie principiala cu un carosier sa nu ieie span in ochi singur la RAR..sau dupa masochism,totul singur.

Mai departe,cum spun colegii doar bale si varza...sau paine si circ :grin:

PS-mi-am o luat o remorca ieftina,pot sa plec oricinand,oriunde cu bagaje si cort, totul on board pentru minim o saptamana- adica am tot-tot echipamentul.

Singura problema este accesul cu remorca pe coclauri care-i un handicap major,chiar si cu Body-(cum zicea cineva-si eu am ridicat cu 50mm- chestia printr-un artificiu simplu-dar are rotile in afara), daca ploua,/este ud, treceri si alte chestii ce tin de offroad nu de remorci.

Nu uitati ca aia in Australia au altefel de teren, nu muntii nosti....si la Vadu ma pot duce cu masina nu-mi trebuie remorca-

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Haideti sa va povestesc eu o aventura cu remorca modificata. Cativa de pe forum o stiu, la baza un Plini, modificata cu AT-uri, cort ARB si toate cele. Modificarile acestea, daca nu sunt facute cu cap si cu calcule, pot fi dezastruoase.

Povestea incepe cand plecam cu Discovery Transilvania la Vadu si in Delta. Remorcuta, KTM-ul in bena, aventura cat cuprinde. A tinut remorca spectaculos, chiar ma miram cat de bine se misca ansamblul. Problema este ca sistemul Knott de ex este pentru drum. Este rudimentar si eficient, avand la baza cativa rulmenti care nu sunt conceputi pentru astfel de activitate, mai ales deasa (doua weekenduri pe luna vara, vede plecare si off road soft). In penultima zi, ii las pe baieti in Delta si eu ma intorc in Bucuresti pentru ca aveam un shooting la studio parca. Pedalez pe autostrada cu 120-130 (cei care ma cunosc stiu ca am mers cu viteza asta probabil de 10 ori in toata viata), cu toata sandramaua dupa mine, KTM, camper, gratar, generator, ce ii mai trebe omului cand se muta-n casa noua. Remorca nu zice nimic.

Ajung seara in fata blocului, urc Nolux-ul pe bordura, urmand ca remorca sa urce si ea. Se aude un trosc si remorca se duce pe o parte. Ma dau jos, ca sa ma uit, soc si groaza. Se rupsese roata. Rulmetii, sau cea mai ramas din ei, erau sudati pe tambur. La o verificare amanuntita, s-a facut praf si pulbere tot inauntru si din norocul suprem nu a zburat roata pe autostrada, ca era panica aia mare. Rulota servisata la niste domni care au facut tot ireprosabil, nici prin gand nu-mi trece sa fi neglijat ei ceva. Never ever. Dar ... ea era facuta pentru ceva, eu am folosit-o la altceva.

Morala povestii care este? Acest sistem, trebuie sa fie gandit de la cap la coada pentru uz off road si cea mai durabila varianta este o punte de 4x4 din ce am constatat eu. Chiar si cele cotate pentru greutati mari, nu sunt gandite pentru socuri ci pentru payload. Din experienta noastra de cativa ani si niste mii de kilometri cu camperul in spate, asta am invatat. Sau, cu rulmenteii dupa noi si vaselina aferenta si in pauze lungi, ne dedicam 30 de minute sa verificam toata treaba ca sa nu ne trezim ca dispare remorcuta din retrovizoare.

Aici ansamblul si damage-ul aferent.

1423375690_2014-06-2320_16_54.thumb.jpg.b83ef0ffa865aaa750b6cd2682154e15.jpg1481195423_2014-06-2823_22_04.thumb.jpg.7b0b3081b0193cd21156d27f1e40e8f7.jpg1449216720_2014-07-0114_47_52.thumb.jpg.b7fe1ccce71f0b069b9f0df8b9014079.jpg

• Like 1

I am planning to live forever. So far, so good.

www.tudoroiu.com

Link spre comentariu

A fost un Plini & Gigliotti, o remorca de 750 kg italiana fabricata prin anii 90. Motiv pentru care am fost fortati sa schimbam sistemul, deoarece nu se mai gaseau piese pentru ea.

Modificarile facute

1) Cauciucuri + Roti noi de Golf cu flanse de adaptare la prezoane.

2) Overdendere fabricate special, care pot sa tina un om, dar gandite sa incapa cate o bicicleta pe fiecare parte

3) Un soi de roll cage modificat pentru a putea prinde cortul pe el.

4) O usita decupata in fata, pentru acces usor la te-miri-ce greu de atins daca e incarcata prea tare.

Cam acestea sunt modificarile facute la ea.

www.tudoroiu.com

Link spre comentariu

presupun ca avea suspensie cu 4 tampoane de cauciuc ca toate remorciel astea mici

revenind la topic - am mai mentionat dar evident ca nu a prins ideea pt ca noua ne plac avioanele desi nu avem habar de zbor

- remorcile alea romanesti pt aro: au punte rigida ,butuci de aro , frane pe tamburi de aro , si arcuri lamelare ...de aro.

suna cat de cat a offroad ?

in plus sunt gata inmatriculate, sunt si ieftine si o reconditionare completa costa mai putin decat transportul oricarei remorci din ''jermania''

Link spre comentariu

Suspensia ei, la aceasta nu s-a umblat din ce stiu.

Zep, nu visam avioane dar fiecare dupa cat poate si isi permite. Sistemul nostru a fost modificat sa functioneze dar nici cu punti. Daca te vei uita la Australieni, camperele acelea fabuloase au independente in forma de L pe roata. Cumva cred ca daca ei le folosesc in the outback, they may just know what they're doing :)

Editat de Radu

www.tudoroiu.com

Link spre comentariu

scuza-ma cand ma duc in australia ma adaptez rapid

eu spun ca troacele astea a noastre autohtone au mers ani in sir supra incarcate si extrem de prost intretinute, pe drumurile noastre proaste, asfaltate sau nu, sau in offroadul traditional din muntii neaustralieni pe unde le-a tras nenea cu aro si ims-ul.

tinand cont ca nu se pune problema unei remorci de mers in jurul lumii ci a unei remorci de vacanta -consider ca e o alternativa de luat in seama.

Editat de zep
Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Referitor la supensie, remorca mea are punte de tipul ala cu cauciuc torsionat (Al-KO 1000Kg max) care pana acum s-a comportat exemplar in offroad cu flanse adaptoarea si roti de 31" - asta de 6 luni incoace, eu unul ma declar multumit de aceste suspensii pana acum.

Recent m-am intors din concediu (Apuseni) unde am tot batut drumuri grele dar frumoase in acelasi timp - no problem, nu s-au incalzit rulmentii, nu s-au descentrat rotile, nimic.

Celor ce vor sa-si faca le recomand aceste punti (Al-ko 1000kg max cu frana pe tamburi si suspensie "torsionata" )

http://s28.postimg.org/npi7ju6qh/mail_google_com.jpg

• Like 1
still not black enough
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

mai atasez aci niste modele de "campere" care s-ar putea bricola din remorci/vagon standard:

muzica e cam aiurea :grin:, "za dude" se crede interesant... dar sunt prezentate diverse detalii constructive de la care se poate pleca si dezvolta.

Se poate dezvolta conceptul spre asa ceva:

http://mary-lifeinasmalltown.blogspot.ro/2012/08/first-campout.html

aici inca o "executie":

si o chestie draguta (inclusiv dimensiuni):

si ca sa va mai zgandar oleaca:

http://advrider.com/index.php?threads/cargo-trailer-to-camp-trailer-conversion.525467/

inca o varianta "plauzibila":

Editat de l_stoian79

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

la capitolul gume se pot omologa roti mai mari, dar trebui punte "autorizata" si montaj la o firma "autorizata"...mai devreme am spus unde am intrebat (langa TM) si ziceau aia ca pun ce roti vrei, atata timp cat butucul permite montajul prezoanelor (4-5-6 prezoane...). Omuletii pot si carosa remorci de astea. Deci practic poti s-o iei gata facuta, cu roti mari, omologata, inchisa, cu usa/geam, toate actele in regula... tu doar sa te apuci sa bricolezi inauntru sa-ti amenajezi spatiul interior... ideea e sa fie banii disponibili, in rest orice se poate :h5

Editat de l_stoian79

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

Nenea asta are cateceva prin curte, inclusiv remorci de la armata. de 4x4 nu mai vorbesc.

Poate sunt doritori pe acest forum:

http://www.philipp-trucks.de/home.html

Onul e supermisto, am vorbit acum cativa ani cu el. Succes!

mai tu n-ai ce face?! pai cum mai dorm eu la noapte cu asta in minte: MAN KAT1 8x8 MIL ?! sa ai banii sa-l faci camper, e beton! e ca si cum te-ai plimba cu camera de la savoy sau ritz :grin:

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

wolf!

omul tau are o mare problema!

de departe este cel mai impatimit cu militarele lui!

vorbeste si alta limba decat germana?

pe site cred ca a cuprins toata activitatea lui

nu cred sa-i fi scapat vreuna mai ales oldtimere

sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin!
Link spre comentariu

mai tu n-ai ce face?! pai cum mai dorm eu la noapte cu asta in minte: MAN KAT1 8x8 MIL ?! sa ai banii sa-l faci camper, e beton! e ca si cum te-ai plimba cu camera de la savoy sau ritz :grin:

Termina cu prostiile, la orice camper care se respecta in spate tre' sa cari un scuter , la KAT-ul asta te-ai gandit ca in spate poti sa duci in loc de scuter un coupe?

Link spre comentariu

Termina cu prostiile, la orice camper care se respecta in spate tre' sa cari un scuter , la KAT-ul asta te-ai gandit ca in spate poti sa duci in loc de scuter un coupe?

pai ma gindeam ca vine un p+m si apoi o mica gradina cu legume si apoi locul de parcare :grin: e mai lat ca un apartament pe care l-am vazut in amsterdam :grin:

ar iesi ceva de vis. bani sa fie, ca de idei nu ducem lipsa.

nu mai pun ca are michelin XZL la vinare, si 7.5 si 11 si mai costa si 100eur/bucata. :ang2

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

[ATTACH=CONFIG]247410[/ATTACH]

No offence, dar dupa ce ca nu vad legatura acestui model de rulota cu tema acestei discutii, mai mult decat melodia de mai jos nu-mi inspira.....:ha:

[video=youtube;VsKqVln6-2U]

Link spre comentariu

Danutze!

de cand e rulota aia,nu era asfalt pe atunci,si deci se mergea numai......offroad!:g

omul se vede ca e un romantic

toate bune la toata lumea!

sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare