gusteru Postat Septembrie 24, 2014 Partajează Postat Septembrie 24, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road daca nici p-asta nu o cumperi ...http://www.marktplaats.nl/a/caravans-en-kamperen/caravans-overige/m850696211-aangeboden-geheel-getunede-offroad-caravan-jurgens-xplorer.html?c=be2da871b0d84f75c3056cc6db858f31&previousPage=lr aici e un fel de licitatie, dai cit poti. a avut deja o oferta de 7500€, probabil la 10 000 o iei si la cum merg preturile aici nune rau. insa la 5000 nu omsa gasesti in tara asta asa ceva, nu sint asa multe pe aici sa ai de unde alege. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexb25 Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Eu mi-am clatit ochii cu asa ceva. http://jakartavwcampervan.com/ Jimnyholic inside :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiu cica Postat Septembrie 26, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road alex asa tanar si esti nostalgic?:grin: in alta ordine de idei :nici eu nu sunt foarte hotarat -remorca/rulota pt offroad sau camper 4x4 toate bune! sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigipunga Postat Septembrie 26, 2014 Partajează Postat Septembrie 26, 2014 (editat) Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Salut Azi am luat talonul pt noua remorca, eu unul nu stiam si poate mai sunt si altii care nu stiu : nu scrie pe talon dimensiunea rotilor si nici dimensiunile remorcii -> deci se preteaza la modificarile pe care unii dintre noi vrem sa le facem si apoi sa calatorim in afara tarii. bafta! L.E - e o veste buna mai ales pt cei ce vor sa calatoreasca in est si/sau sud, am inteles ca in EU pot scana codul de bare de pe talon si astfel s-ar putea sa vada si alte informatii netrecute acolo. Editat Septembrie 26, 2014 de gigipunga 1 still not black enough Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Septembrie 26, 2014 Partajează Postat Septembrie 26, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road e fals dimensiunile sunt trecute in CIV, informația este centralizată și vizibilă la cautare... http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigipunga Postat Septembrie 26, 2014 Partajează Postat Septembrie 26, 2014 (editat) Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road ce e fals ? azis cineva ca dimensiunile nu sunt trecute iun C.I.V. ? se vorbeste de talon mai sus... Editat Septembrie 26, 2014 de gigipunga still not black enough Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Septembrie 26, 2014 Partajează Postat Septembrie 26, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road ...deci se preteaza la modificarile pe care unii dintre noi vrem sa le facem si apoi sa calatorim in afara tarii... chiar și în țară o pățești, am văzut că ai editat și tu când ți-ai dat seama... iar ce riști în afara țării, nu vreau să mă gândesc :) http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigipunga Postat Septembrie 26, 2014 Partajează Postat Septembrie 26, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road pai asta era si ideea : sansele sa "o patesti" sunt mai mari in RO decat in ..Turcia sa zicem, cat sunt politistii turcii de "bulangii" tot e un avantaj ca nu scrie dimensiunile rotilor in talon :wink: still not black enough Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 26, 2014 Partajează Postat Septembrie 26, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Toata aceasta ulima discutie ma duce cu gandul la copii mici care-si acopera ochii cu mainile si cred ei cu toata inocenta lor ca nu-i vede nimeni .... Nici nu e nevoie de prea multe date inutile pe un document care doar atesta o oarecare legalitate , toata informatia e disponibila instant , sau cu un simplu apel la baza . Suntem in era informatiilor disponibila si-n gaura de sarpe , mai multe decat putem duce . Am avut parte de un control ISCTR sau cum se mai numesc si m-au verificat la absolut totul mai putin franele ca nu aveau banc de probe mobil pentru testarea franelor si nu mi-au masurat ecartamentul sau apatamentul ( nici unele nu ar fi corespuns si nu aveam functionala frana de mana ... ) .. Nu au avut nevoie de nici un act la inceput , nici ei si nici politistii care le erau colegi la filtrul respectiv . Au catadixit sa-mi ceara actele personale - permis , CI - ceva mai tarziu sa completeze formularele si actele masinii la sfarsit , dar probabil doar pentru o confruntare intre documentele mele si datele lor . Asigurarea si rovigneta nici macar n-au fost bagate in seama , mi-au fost returnate imediat fara sa se uite la ele ...mi-au spus ca deja fuseserea verificate . ... si ... m-au controlat la tot chiar si ce nu tinea de tehnica ( becuri de rezerva si toate alea ) ... INCLUSIV LA DIMENSIUNEA ROTII DE REZERVA . Dupa ce am intrebat daca conteaza care dintre ele vor s-o vada pentru ca aveam una stock mica si una MT , s-a pus problema daca dimensiunea mica ar fi fost cea corecta sau legala si s-au lamurit singuri fara sa ma bage in seama ce indrugam eu p-acolo cum ca aia e de fapt echiparea de fabrica etc ... Poate ca un filtru simplu doar cu politisti de la circulatie nu e decat un control la acte . Poate ... dar .... ... eu am avut parte si de politisti care m-au lasat sa zic ce vreau si au sunat sa afle daca dimesiunea rotilor e cea legala . Era , dar echivalenta in inch si astfel nu era exact cum scrie in carte ( dimesiuni cu rapoarte metrice ) in milimetri . Din acest motiv am fost nevoit sa ajung la RAR pentru o verificare tehnica ( pe banii si pe timpul meu ) si apoi la politie sa-mi recuperez talonul .... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigipunga Postat Septembrie 27, 2014 Partajează Postat Septembrie 27, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road cos - am bagat la cap, eu unul sunt constient ca riscuri imi asum. si la cate ai povestit eu n-as mai da pe la biserica in locul tau, mai ales pe la una d-aia veche ce sta sa cada...pacatosule! :grin: still not black enough Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 27, 2014 Partajează Postat Septembrie 27, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Oricum ... nu ma duc ... nu-mi place coliva ... dar imi place sa admir arhitectura veche si punerea ei in pactica ... ( poate n-ar fi chiar asa rau sa fiu ingropat intr-o biserica ... cine a incercat poa'sa zica cum e sa stim si noi ca m-ai facut curios ... ) . Desi credeam ca la controlul ISCTR ( sau cum le mai zice ) s-a cam terminat cu combina mea facuta din combinatii ( si credeam ca in sfarsit isi va implini destinul mai repede decat estimasem initial ) ... n-a fost asa , am trecut cu brio de verificarea tehnica pe bune . S-au mentionat totusi unele aspecte estetice la caroserie ( adica indoituri facute de niste copaci needucati si parbrizul fisurat cu mentiunea ca nu afecteaza buna conducere si siguranta circulatiei ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiu cica Postat Septembrie 29, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road deci pana la urma cat de greu (sau se poate?)este sa se faca o remorca asemanatoare celei din primul post? sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigipunga Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 (editat) Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road deci pana la urma cat de greu (sau se poate?)este sa se faca o remorca asemanatoare celei din primul post? asta depinde exclusiv de fiecare, poate pentru tine va fi usor, poate pentru Tiriac va fi greu..n-ai cum sa afli raspunsul pana nu te apuci sa o faci, bafta! deci cred ca ai formulat gresit/incomplet intrebarea... Editat Septembrie 29, 2014 de gigipunga still not black enough Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiu cica Postat Septembrie 29, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road pai in ce sens am formulat-o gresit? sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigipunga Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road "Sa se faca" de catre cine ? ca singura nu se face. Si daca o face un atelier de confectii metalice e una, daca o face "gigel" e alta, daca o faci tu (ovidiu) e alt ceva, daca o fac eu iar e altceva ... Fiecare dintre noi are posibilitati foarte diferite (timp / spatiu / scule / bani etc) - deci daca nu specifici conditiile nu o sa gasesti un raspuns general valabil. bafta! still not black enough Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiu cica Postat Septembrie 29, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road simpaticule ! ma refer la temeiul,cadrul Legal ! 1 sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigipunga Postat Septembrie 29, 2014 Partajează Postat Septembrie 29, 2014 (editat) Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road in mod normal nu e greu deloc pentru o firma care se ocupa cu "remorci" si sunt cateva in Romania. sincer nu stiu de ce nu au asa ceva in oferta, macar una prototip pe care sa o arate prin Europa, sunr convins ca ar gasi clienti daca ar fi facuta asemanator cu "cea din primul post". o fi lenea, o fi lipsa banilor si a curajului pentru investitii, o fi lipsa unor idei cu privire spre piata si spre viitor, o fi altceva...nu stiu. pentru o persoana fizica este greu, in sensul de foarte birocratic. p.s. pana sa cumpar remorca pe care m-am apucat sa o modific am tot intrebat si eu la firmele ce se ocupa cu fabricat/asamblat/importat remorci pe la noi, iti spun ce mi-ai raspuns unii la intrebarea "pueti faceti ceva de genul.. " au "refuzat" eventuala precomanda spunand: pai....e de munca la asa ceva. Editat Septembrie 29, 2014 de gigipunga still not black enough Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiu cica Postat Septembrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road gigi! pai vezi ca incepi sa vorbesti pe limba mea !:wink: si totusi birocratia asta cam cat ar costa/dura? sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Septembrie 30, 2014 Partajează Postat Septembrie 30, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road de la 3 la șase luni și cam 15.000 de euro după aia o să ai scule, sediu autorizat de RAR, și te poți apuca să vezi ce înseamnă să proiectezi și omologhezi în conformitate cu normele UE un vehicul ce poate circula pe drumurile publice mai ai nevoie de un studiu de piață ca să vezi care ar fi cererea, competitorii și marja de costuri la care te poți declara mulțumit ca să fabrici și să vinzi așa ceva dacă ai bani și bunăvoință, vei reuși 1 http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Septembrie 30, 2014 Partajează Postat Septembrie 30, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road ... dacă ai bani și bunăvoință, vei reuși Imi exprim indoiala cu privire la reusita , daca te vei apuca sa faci asa ceva. Mai cunoasteti alte forumuri cu alti useri ( ca forumuri mici cu aceiasi useri mai sunt ) , care sa faca parte din comunitatea 4x4 ? Asta este Alfa si Omega pentru Romania . Cati s-au aratat interesati pe acest topic sa cumpere ? 2 , 3 , 5 ? Cei mai multi vor sa improvizeze ceva pe o alta rulota deja omologata , pentru care "minunea " sa fie considerata incarcatura . Vei reusi sa pierzi bani . In Europa nu se cauta asa ceva si chiar daca se cauta , la nivelul UE este prea costisitor sa te faci cunoscut , asta in deea ca vei reusi sa faci din prima un produs usor , dotat , expandabil ca o bomba atomica si ieftin sau macar la un pret mai mic sau egal cu al concurentei . Daca erai prin Australia , SUA sau Noua Zeelanda , poate . Deasemenea , cei care sunt interesati de asa ceva ( cel putin de pe furum ) doresc sa si-o manufactureze ei . Munca de conceptie este placerea , nu neaparat caratul rulotei in spate prin sleauri adanci de un metru si printre copaci . Poate ca , un unicat care sa nu fie nevoit sa fie supus omologarii individuale , in care sa ivestesti materiale la pret redus si munca ta de pasionat si sa o vinzi unui alt pasionat mai lenes care prefera sa si-o agate dupa masin pur si simplu , fara sa se implice in constructie , ar merge. Si daca vezi ca ai clientela , mai faci una si inca una si tot asa , pana ramai cu una pe cere nu o mai vrea nimeni si ti-o agati tu . Dar sa te apuci sa proiectezi si sa omologhezi , sunt bani aruncati .:wink: Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiu cica Postat Septembrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2014 (editat) Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road dacule! 3 ani si sase luni parnaie sau ce? te pomeni ai calculat si cat dureaza obtinerea tuturor autorizatiilor,etc:ha: 15000 euro pt ce?acte sau costul jucariei? daca eu vreau sa bag decat 5000 euro te vei supara tu sau altcineva? rangerule! ce insemna unicat fara sa fie nevoie de omologare? suna interesant!:wink: poti detalia? multumesc Editat Septembrie 30, 2014 de ovidiu cica sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Septembrie 30, 2014 Partajează Postat Septembrie 30, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Ovidiu , am explicat intr-un post precedent ca daca as face asa ceva ( si voi face una in iarna asta , pentru ca in Decembrie am un drum in Germania si vin cu o remorca de GAZ dupa teleguta ) , as concepe rulota ca pe o incarcatura montata ,cu un sistem discret de prindere , pe o remorca gata omologata :wink: . In felul acesta , daca in forma compactata nu depaseste limitele legale , nu am nevoie de omologare individuala , fiind doar o incarcatura banala pusa pe remorca. Avantajul ar fi ca as putea sa lucrez mai usor la ea si as putea folosi remorca si pentru carat diverse cand dau jos de pe ea "incarcatura " . Sunt solutii , este nevoie de o sursa ieftina de profile de aluminu si multe , multe surubaraie. As construi doar strictul necesar : - cort expandabil - un dus ( rezervorul de apa pate fi montat in remorca sub cort - un aragaz cu doua arzatoare - un sistem demontabil cu o marchiza generoasa Restul am in bena , ca de aia mi-am luat pickup : - rezerva motorina - drujba si diverse scule - kit recuperare - frigider pe gaz ( am unul in vizor , cand ma intorc din Germania , o sa fie si el in remorca ) - si ce o mai fi . :grin: Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Septembrie 30, 2014 Partajează Postat Septembrie 30, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road ovidiu cica! am crezut că vorbim ca oamenii mari... dar judecând după întrebările pa care le pui, am să-i las pe colegii care au mai multe abilități didactice și timp liber să converseze cu tine eu am și treburi serioase de făcut :mici: http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 30, 2014 Partajează Postat Septembrie 30, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Daca-ti place cea de pe link-ul de mai jos, suna-l pe colegul @cristeaandm : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?80029-Remorca-pentru-expeditie REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Septembrie 30, 2014 Partajează Postat Septembrie 30, 2014 Re: ce parere aveti ? Rulota / trailer off-road Foarte utila cea a colegului cristeaandm . Faina si executia . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate