rzv80 Postat Mai 13, 2014 Partajează Postat Mai 13, 2014 (editat) off...sa incepem...dupa cum am scris si la prezentarea membrilor, numele meu este razvan si cu respect salut toti membrii acestui forum. dupa 7 ani de membru pe forumul atvistilor si fost posesor de atv (dezintegrarea utilajului prin rasturnare..) am decis trecerea la auto si dupa cum stiti microbul nu moare, dar capata alta forma. dupa luni de zile in care am rontait la acest forum si am citit diferite pareri despre anumite marci cred ca m am decis asupra achizitionarii unui samurai. dilema mea cea mai mare consta in faptul ca nu stiu absolut nimic despre mecanica, inaltare, omocinetica, etc...si cu siguranta voi avea nevoie de sfatul si ajutorul vostru. am acces deplin la un service de cartier din buzau, detinut de o ruda de a mea unde pot face modificarile si lucrarile necesare utilajului. in fine...vreau sa va supun atentiei acest anunt http://olx.ro/oferta/suzuki-samurai-4x4-off-road-ID1M8AH.html#1392e690ed am luat legatura cu proprietarul, nu prea a oferit multe detalii despre masina (mod de inaltare, lucrari efectuate, modul de exploatare a masinii, etc) dar utilajul mi a cazut cu tronc si am decis ca miercuri sa ma duc sa l vad. acaretul va fi utilizat in regim de a doua masina in timpul saptamanii, iar in weekend voi fi calare pe ea pe coclaurile buzoiene. si acum vin si intrebarile mele: 1. ce vicii ascunse poate avea samurache si mod de identificare "la fata locului"? 2. ce lucrari ma vor astepta? 3. e varianta cu arcuri elicoidale? 4. mai sunt o gramada de intrebari, dar nu imi vin acum in minte, dar orice sfat de binevenit!!!! Cu stima, Razvan! Editat Mai 13, 2014 de rzv80 fost kinngquad 700....dezintergrat kia ceed, black pearl suzuki samurai Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
quick Postat Mai 13, 2014 Partajează Postat Mai 13, 2014 Re: Dilema... 1 vicii ascunse nu prea sunt...in principal rugina la caroserie si problemele cu relantiu(multe vacumuri si dupa ani multi incep si creapa furtunasele de vacum)..iar in rest ce se verifica la orice masina... 2 la ce se vede pe masina respectiva cred ca-i mai lipseste doar un diferential blocabil pe spate si poti urca muntii. 3 este cu arcuri elicoidale, scrie si-n anut. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rzv80 Postat Mai 13, 2014 Autor Partajează Postat Mai 13, 2014 Re: Dilema... 3 este cu arcuri elicoidale, scrie si-n anut. mea culpa! am citit peste randuri... fost kinngquad 700....dezintergrat kia ceed, black pearl suzuki samurai Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Mai 13, 2014 Partajează Postat Mai 13, 2014 Re: Dilema... Lista de verificare cind ma mai ia cite un prieten sa vedem un Samurai. unele nu se aplica la SJ80 la suspensie si transmisie -omocinetica sa nu curga, este scump de remediat. -sferele de la omocinetica sa nu aiba rugina in solzi sau pitting. poate sa fie superficiala. -fara jocuri la rotile fata -arcurile fata sa nu fie triste (indoite in jos) -cerceii fata sa nu fie indoiti -cind tragi de volan stanga dreapta sa nu ai jocuri mari in bucsele de la cerceii fata. -sa ai trei cardane sub masina -culisantele cardanelor sa nu aiba joc radial, e greu de gasit un cardan sh cu culisanta buna. -crucile de la cardanul intermediar sa nu aiba joc, cardanul neintretinut duce la uzura bucsei culisante din cv -sa nu aiba scurgeri de ulei pe la simeringul de iesire din cv (bucsa afectata de vibratiile cardanului sau de functionarea fara ulei) -sa nu aiba joc in rulmentii pinioanelor de la diferentiale -sa nu aiba joc in rulmentii de la prizele de la reductor -reductorul sa nu aiba zgomot la rulare -cutia de viteze sa schimbe usor si sa nu agate la directie -coloana de directie sa nu aiba joc pana la caseta de directie -caseta de directie sa nu aiba joc excesiv si sa nu aiba pierderi de ulei -fara jocuri la bara de directie si bara de conexiune. mai ales capul de bara dublu. la motor -verifica ca se aprinde la punerea contacului check-engine si se stinge apoi. uneori se mai scoate becul. -pierderi de ulei pe la simeringurile din fata si de la volanta -pierderi de ulei pe la distribuitor-delco -pierderi de ulei pe la garnitura capacului culbutorilor -verifica lichidul de racire, in vasul de expansiune si in radiator sa fie limpede -verifica nivelul de ulei, verifica daca uleiul este limpede si curat, fara urme de antigel -verifica gazele, sa nu miroasa dulce, sa nu scoata fum albastru. -verifica daca turatia scade la relanti dupa 3-4-5 minute -verifica ca elicea de la vascocupla se invarte usor la rece. -verifica ca turatia de relanti ramane constanta la 800 rpm si nu variaza de capul ei -scoate pe rand cite o fisa de la bujii si asculta motorul -desfa busonul de la capacul culbutorilor si uita-te daca culbutorii si axele sunt acoperiti de zmac maro. -scoate furtunul de la valva pcv si verifica daca ies pe acolo gaze de esapament. -verifica ca termostatul deschide pe la 80-90gr. se simte la mana si se vede in radiator. -sa nu aiba toba si catalizatorul franjuri la frane -verifica ca pompa de frana tine presiunea si ca are lichid in rezervor -verifica furtunele de frana pe fata sa nu fie crapate -verifica discurile de frana sa fie netede -verifica ca ai sub masina cablurile de la frana de mana si ca aceasta tine In anuntul respectiv, vanzatorul ori habar nu are ori minte intentionat despre unele lucruri. Eu as sta departe de Samuraiele pe elicoidale (SJ80). Sunt rare si au un TCO mare. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Mai 13, 2014 Partajează Postat Mai 13, 2014 Re: Dilema... Razvane , listeaza-le ! :id Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rzv80 Postat Mai 13, 2014 Autor Partajează Postat Mai 13, 2014 (editat) Re: Dilema... Razvane , listeaza-le ! :id super tare, le voi lista si voi face un check list in momentul verificarii. multumesc nespus!!!!! btw!!! Troliul cred ca nu e pozitionat corect..nu ar trebui pozitionat undeva mai sus?? referitor la TCO...sincer nu ma dau banii afara din casa, dar e singurul pe care l am gasit intr-un buget de maxim 4000 si cam cu toate pe el...(inmatriculat RO, un minim de accesorii) Editat Mai 13, 2014 de rzv80 fost kinngquad 700....dezintergrat kia ceed, black pearl suzuki samurai Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
quick Postat Mai 13, 2014 Partajează Postat Mai 13, 2014 Re: Dilema... tind sa-i dau dreptate lui minitehnicusro....in primul rand cred ca kitul de inaltare este un banal body lift si nici decum o inaltare din suspensie...troliul eu unu nu-l vad in imagini...ar trebui sa fie in bara si deasupra sa se vada usor si cu acces usor de sus...proiectoare nu vad nici unu... despre samuraiele cu arcuri elicoidale se spune ca sunt o combinatie intre samurai cu foi de arcuri si jimni si de multe ori nu se potrivesc piesele nici de la samuraiele cu foi de arcuri nici de la jimni...dar in ultimul timp am vazut tot mai multe si pe forum si pe la vanzare...oricum sunt cateva si pe forum merita sa dai o cautare si sa mai intrebi membri care au asa ceva in dotare si daca se gasesc piese si pt modificat nu doar pt intretinere.... nu zic ca masina nu merita dar trebuie analizata atent mai ales cu ce se lauda ca a pus pe el. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rzv80 Postat Mai 13, 2014 Autor Partajează Postat Mai 13, 2014 (editat) Re: Dilema... azi am vorbit cu proprietarul si a tinut sa specifice ca are troliu...in poze cand m-am uitat mai bine nu l-am vazut. deja mi-am luat 2 zile de concediu si ma duc maine sa-l vad. proprietarul nu a fost in masura sa imi detalieze lucrarile de intretinere/modificare mentionand ca asa a luat si el masina si a folosit-o la vanatoare (cine stie de ce balauri dau in interiorul masinii) am oscilat intre terios, feroza, niva, vitara, samurai, jimny, pajero si chiar patrol (autoutilitare), dar am gasit ba cu volan pe dreapta, ba bulgaroaice si sincer am ales samuraiul, datorita performantei raportata la finante... Cu stima! Editat Mai 13, 2014 de rzv80 fost kinngquad 700....dezintergrat kia ceed, black pearl suzuki samurai Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Mai 14, 2014 Partajează Postat Mai 14, 2014 Re: Dilema... Parerea mea este ca masina este usor scumpa, se gasesc pe elicoidale recent aduse cu cca. 1000 euro mai putin, taxa aste 424 euro, plus RAR, oricum mai putin de 1000. De diferenta poti face schimburile si reparatiile marunte, care oricum trebuie facute si daca vanzatorul afirma ca le-a facut ieri seara... Eu am luat unul anul trecut (an 1998) cu 1850 euro, schimburile si maruntisurile au mai fost 400 euro, fara tinichigeria pe care nu am facut-o inca. Masina din poza este revopsita total, poate ascunde mari probleme de rugina, este mai bine sa cauti una virgina care chiar daca are rugina, macar stii ce ai de facut. Oricum bafta si atentie la mecanica, tabla se face usor! 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexb25 Postat Mai 14, 2014 Partajează Postat Mai 14, 2014 Re: Dilema... O fi Camo? http://forum.club4x4.ro/showthread.php?55200-Samurai-Camo/page5&highlight=samurai Jimnyholic inside :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
quick Postat Mai 14, 2014 Partajează Postat Mai 14, 2014 Re: Dilema... 100% este acea masina....s-a lucrat ceva la ia in 2010....si exact cum a fost fotografiata atunci asa este si acuma....fara troliu(sper sa fie poze mai vechi si chiar sa aiba troliu)...si are doar un simplu body lift de 7 centrimetri nicidecum nu se vorbeste in topicul respectiv de kit de suspensie... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rzv80 Postat Mai 14, 2014 Autor Partajează Postat Mai 14, 2014 Re: Dilema... Impresii la cald....concluzie: masina nu mai e ce-a fost!!!!! Caroseria ruginita, chitul sarit, pragurile indoite, peticita cu chit proaspat pe unele locuri, plafonul indoit in mutle locuri. In interior apa la podul pedalier, mocheta umeda. Motorul merge ok, cutia schimba bine, dar schimbatorul de viteze are un joc neobisnuit de mare. Masina vibreaza la orice viteza (cardanul?), la plecarea de pe loc are un zgomot metalic (un clantanit) si suiera infernal (rulment?). Tinand cont de aceste aspecte: 1. Cat ma va costa (estimativ) aducerea utilajului in stare normala..vopsit, mecanica, etc? Si aici ma refer la cardane, rulmenti, vopsit, izolat interior etc. 2. Merita eferortul sau sa ma las pagubas? L.E. nu are troliu iar datorita vremii nu m am uitat sub ea. Cu stima! fost kinngquad 700....dezintergrat kia ceed, black pearl suzuki samurai Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Mai 14, 2014 Partajează Postat Mai 14, 2014 Re: Dilema... Impresii la cald....concluzie: masina nu mai e ce-a fost!!!!! Caroseria ruginita, chitul sarit, pragurile indoite, peticita cu chit proaspat pe unele locuri, plafonul indoit in mutle locuri. In interior apa la podul pedalier, mocheta umeda. Motorul merge ok, cutia schimba bine, dar schimbatorul de viteze are un joc neobisnuit de mare. Masina vibreaza la orice viteza (cardanul?), la plecarea de pe loc are un zgomot metalic (un clantanit) si suiera infernal (rulment?). Tinand cont de aceste aspecte: 1. Cat ma va costa (estimativ) aducerea utilajului in stare normala..vopsit, mecanica, etc? Si aici ma refer la cardane, rulmenti, vopsit, izolat interior etc. 2. Merita eferortul sau sa ma las pagubas? L.E. nu are troliu iar datorita vremii nu m am uitat sub ea. Cu stima! -tinichigeria e pe la 1000 euro. o carpeala o faci pe la 400-500. -jocul de la timoneria cutiei de viteze este de obicei de la un surub rupt care tine maneta pe pozitie. -cardanul inermediar are crucile terminate, lucru ce duce de obicei la decesul rulmentului de la priza de intrare in reductor si a bucsei culisante de la cutie. -crucile (6 bucati) costa in jur de 140 lei bucata unele bune, dar exista si la 40 lei chinezesti. cardanul intermediar dupa schimbarea crucilor e indicat sa-l duci la echilibrat. revizie la puntea fata in jur de 1500 lei revizie la frane in jur de 500 lei daca faci reparatii pe la suspensie, ai rupt bugetul. io zic ca mecanica te mai costa inca cel putin 500-600 euro. tu hotarasti daca merita deranjul. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Mai 15, 2014 Partajează Postat Mai 15, 2014 Re: Dilema... la cate spui tu acolo ca are,pare ca masina a fost tavalita destul de bine iar pretul respectiv este foarte mare,in conditiile in care mai bagi vreo 1500 euro.am aruncat un ochi pe tocmai si olx si am vazut samuraie destul de frumoase in poze la aceeasi sau mai putini bani Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Mai 15, 2014 Partajează Postat Mai 15, 2014 Re: Dilema... Daca are si probleme de mecanica si de tinichigerie masina face cca 1500 euro. Masina pe care am luat-o anul trecut are mecanica perfecta dupa ce am schimbat 2 bucsi o cruce si garniturile de la omocinetica, are nevoie de mici lucrari de tinichigerie la colturi si pasaje roti si a costat jumatate din pretul cerut pe asta. Sfatul meu: ai rabdare, apare si masina de care sa te indragostesti fara sa iti faca fitze... 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rzv80 Postat Mai 16, 2014 Autor Partajează Postat Mai 16, 2014 Re: Dilema... Manat de dorinta de a avea propriul meu 4x4 intr-un timp cat mai scurt am mai facut o vizita din nou masinii si proprietarului. Vai de mine...grave probleme de mecanica, roata dreapta fata avea un joc de cca 4 cm pe orizontala si verticala, joc in cardane, pierdere de lichid frana la roata stanga spate, pierdere ulei la reductorul spate si fata. I-am recomandat propietarului de urgenta sa bage masina in servis pt ca e un pericol pe strazi. "Las' ca merge si asa...o spal, o vopsesc la 'rugini' si e ca noua". Concluzia o trageti voi... Masina nu am cumparat-o si din pacate trec din nou la periat netul. Va multumesc pt. sfaturi si atentia acordata topicului. Cu respect! 1 fost kinngquad 700....dezintergrat kia ceed, black pearl suzuki samurai Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Re: Dilema... nu te pripi in decizie.aia alba nu merita banii aia.e plin olx si tocmai de samuraie.stai si asteapta.iti vei da seama care este pt tine.decat sa cumperi un junghi,mai bine astepti.sau ii poti face poprietarului samuraiului alb de vreo 1000 euro ca sigur 2000 mai bagi in el Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Re: Dilema... Nu stiu de ce va incapatanati sa dati o gramada de bani pe un Samurai obosit, ruginit, tavalit in ultimul hal, cand sunt o gramada de Jimny (care nu este altceva decat Samurai upgradat, din unele puncte de vedere), la pret decent. Masini pe care le poti folosi imediat dupa achizitie, fara reparatii la caroserie, mecanica, etc. Si eu inainte de achizitionarea primului Jimny am umblat tot dupa Samurai, apoi Vitara, ca in cele din urma sa ajung la Jimny. Si nu regret alegerea facuta. Jimny este o masinarie grozava. Asta este parerea mea! :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
quick Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Re: Dilema... si eu sunt de aceiasi parere....n-as da 4000 euro pe un samurai nici mort....sa dau 1000 pe un samurai si sa mai bag 3000 sau chiar mai mult, da, treaba asta as face-o, pt ca la sfarsit stiu ce am sub talpa, dar direct 4000 la cineva care-si bate joc de masina si o da si scumpa....totusi samuraiului ii place offroad-u....daca-l si mai dichisesti putin c-o suspensie performanta, ceva roti si macar o punte cu blocant esti boier. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Re: Dilema... Nu stiu de ce va incapatanati sa dati o gramada de bani pe un Samurai obosit, ruginit, tavalit in ultimul hal, cand sunt o gramada de Jimny (care nu este altceva decat Samurai upgradat, din unele puncte de vedere), la pret decent. Masini pe care le poti folosi imediat dupa achizitie, fara reparatii la caroserie, mecanica, etc. Si eu inainte de achizitionarea primului Jimny am umblat tot dupa Samurai, apoi Vitara, ca in cele din urma sa ajung la Jimny. Si nu regret alegerea facuta. Jimny este o masinarie grozava. Asta este parerea mea! Edy_m - 101% de acord! Răzvane, uită-te și pe la Jimny, în secțiunea de pe forum ... dacă te-ai săturat de citit despre/căutat samuraie. Apoi, tot pe tocmai și mercador (olx), caută-ți un Jimny. Poate că totuși experiența asta neplăcută, a fost un semn ... poate te sucești pe altceva mai bun. Spun asta, pentru că ai buget în care s-ar încadra multe Jimny-uri beton. Toate cele bune și multă baftă în alegerea pe care o vei face, indiferent care va fi ea!:h5 1 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rzv80 Postat Mai 17, 2014 Autor Partajează Postat Mai 17, 2014 Re: Dilema... Problema este ca sunt satul de samsari..vad masina pe net, telefonul de riguare, raspuns "e ca noua, condusa de o batranica, doctor, femeie, bla, bla.." si am facut greseala de a ma deplasa la Gheroghieni, Piatra Neamt, Focsani, Brasov si Bacau, unde ca dracu...una ti se spune la telefon, alta gasesti in teren (la p.nemt era sa ma si bat cu samsarul). Masini ruginite, pierderi de ulei, mastic bagat in pasajele mancate de rugina, etc. Cand le spui ca una ti.au zis la tel. si alta e situatia fac pe prostii si il iau pe "n.am vazut, nu stiu" in brate. Pana acum, netul mi.a oferit masini facute pe "buze", cosmetizate in stilul specific al samsarilor. Rationamentul care m.a determinat sa plec la dupa acesta masina, a fost ca individul nu era samsar si am zis wtf, benzina am!!:ha: Va voi tine la curent cu gaselnitele mele (tot in acest topic) si sper din tot sufletul ca ma veti indruma cu sfaturi si lamuriri. Cu stima! fost kinngquad 700....dezintergrat kia ceed, black pearl suzuki samurai Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Mai 17, 2014 Partajează Postat Mai 17, 2014 (editat) Re: Dilema... Incearca sa gasesti o masina adusa de afara, tipul de la care am luat-o eu este ce e drept in Arad, se ocupa in special cu importul de Samurai - are si acum anunturi pe autovit - dar masinile sunt exact ca in descriere. Nu mi-a parut rau ca am batut drumul pana acolo, am venit cu masina pe roti fara a avea vreo emotie. LE Cauta o masina stock adusa de afara (Germania, Austria) au verificarea tehnica recenta si in general istoric de service. A mea in mod sigur nu a vazut 4WLow in viata ei. Editat Mai 17, 2014 de detail 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Mai 17, 2014 Partajează Postat Mai 17, 2014 Re: Dilema... Ieftin si bun nu vei gasi . Daca ai bafta , gasesti ceva scump care sa faca banii. Se poate si scump si sa fie gherla. Cauta o masina intretinuta chiar daca te scoate afara din buget cu 1500 - 2000 euro. Nu o sa regreti. Daca iei petarda , vei baga banii astia in ea si tot nu va fi ca una intretinuta. Preturile mici se refera la masini terminate. Din pacate , ti-ai facut o parere gresita despre piata si preturi. Te-ai raportat la preturile mici dar pretentiile sunt pentru preturi mari. Eu sper sa ai bafta dar vad lucrurile asa : - nu ai experienta - nu ai mai avut tipul asta de masina - nu te pricepi foarte bine la mecanica si masini - ai bugetul limitat ( si scazut ) - masina pe care ti-o doresti ( adica aia cu modificoarile finale ) face aproape dublu decat ai tu alecat. - daca vrei sa intri la apa cu finantele , ia una care deja a facut off-road . :grin: Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Mai 17, 2014 Partajează Postat Mai 17, 2014 (editat) Re: Dilema... Daca esti fan Samurai, iti place look-ul spartan al acestei masinute si esti hotarat 100% sa mergi pe aceasta alegere, atunci cred ca merita sa iei in calcul un drum pana la Arad. M-am uitat de curiozitate pe autovit, anunturi vanzare Samurai si sunt vreo doua demne de luat in seama, ambele metal top (una este pe elicoidale). La 3300 euro, inmatriculate, cu taxa achitata si nerecuperata este destul de ok. Nu vreau sa fac reclama gratuita nimanui, dar am fost la acest vanzator din Arad in perioada cand cautam Samurai, iar masinile care le avea la vanzare, corespundeau la fata locului cu detaliile date in anunt si la telefon. P.S. Eu as merge mai degraba pe Jimny, dar este drept ca la Jimny pretul cu inmatriculare va fi undeva de la 3800 euro in sus, sub acest pret nici o sansa sa iei o masina cat de cat ok. Editat Mai 17, 2014 de edy_M 1 :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rzv80 Postat Mai 23, 2014 Autor Partajează Postat Mai 23, 2014 Re: Dilema... Gata fratilor.....chinul a luat sfarsit. De azi sunt proprietarul unui samurache din 2000. Sunt pe drum...cand ajung acasa, impresii si poze. Thanks!!!!!!! fost kinngquad 700....dezintergrat kia ceed, black pearl suzuki samurai Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate