Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Unde-s banii mei ???

Big.Ursu

Postări Recomandate

Tara: ROMANIA

Anul: 2014

Asa arata un drum pentru care am nevoie de vigneta sa fiu in legalitate...cat de patetic poate sa sune. De fapt, imi e si sila sa scriu. Am fost chemat de socrii, caci gradina cu legume este deja sub apa si i-am pus cruce... Animalele le-am pus la adapost. Munca grea, dusa pe apa. La propriu. Am insotit si un echipaj de politie intr-o inspectie a zonelor sensibile. Si sunt multe.

E una din putinele dati in care pot sa spun "Respect !" in fata politistilor. Sunt de multe ore in tura, in ploaie, frig si vant...si indura. Nu...nu sunt aia cu fundurile fine din MWC-uri...sunt cei de la rurala....cei care mai fac inca ceva in meseria lor.

Drumul care-l vedeti in foto l-am strabatut din dorinta de a da o mana de ajutor politistilor si de ajuta 2 fete sa ajunga acasa (nu pot sa ofer detalii) si sunt multumit ca am putut da o mana de ajutor. Am avut emotii, dar am trecut cu bine. Drumul din foto este drumul pe care oameni necajiti se duc cu noaptea-n cap sa trudeasca pentru o bucata de paine. Drumul din foto este drumul pe care copiii se duc la scoala....Drumul din foto poate face diferenta intre a trai si a muri...

Dincolo de astea...ramane o intrebare in mintea mea.......

UNDE SUNT BANII MEI ????

20140515_194126.thumb.jpg.b1eb24fac4486a343ed151d7617a3ebc.jpg

20140515_194153.thumb.jpg.dae46d61f66622a6bf8df648628587ca.jpg

20140515_193148.thumb.jpg.7d43923855c5f14868da9a5a8166b989.jpg

20140515_193853.thumb.jpg.515800f0ce59efe5e88d271e5dffc18c.jpg

20140515_193831.thumb.jpg.4054b7cad72b676c9816b03ee0433b1e.jpg

20140515_192146.thumb.jpg.eb6a8a9ad3c2f4aff4a36416c2fee2b5.jpg

20140515_192155.thumb.jpg.f48b96956aacd2777162bef0779fe0b1.jpg

Urmeaza si video.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Unde-s banii mei ???

La momentul postarii, video era in prelucrare...dar linkul ramane defitiv

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Link spre comentariu

...o întrebare care te va face să fii atent unde pui ștampila...

Colega ...o intrebare ...care te face atent ce stampila sa le pui ... :fk

Nasol ...se tund in continuare la paduri, apa acest element vital care ar trebui exploatata ptr culturi ...distruge culturile ...nimeni nu e vinovat ... sa nu ne mire daca la un moment dat se vor scoate si vigneta ptr cai navigabile ...in timp ... de inundatii ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

inca va mai faceti iluzii cu privire la unde trebuie pusa stampila aia?

indiferent unde o pui/punem...sunt alesi aceiasi ticalosi...:bleah

ps....apele revarsate nu fac politica ....ele isi vad de treaba lor

Link spre comentariu

...o întrebare care te va face să fii atent unde pui ștampila...

1.CORECT

2. In niciun caz acolo unde ai pus-o si ai fost dezamagit.

3. Adevarata problema, cea mai grea, sa-i lamureste pe cei "...dar multi" sa te urmeze.

Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !
Link spre comentariu

Ce treaba are banii cu natura? Putea sa fie acolo si mama asfaltului...cu natura nu te pui. Ce poate sa faca autoritatile in astfel de cazuri? Sa vina cu vidanja si sa incarce apa d'acolo? Sau sa ridice nivelul la drum ca sa nu mai vina apa? Si casele care sunt mai jos decat nivelul drumului?

Se intampla calamitati si-n alte tari mai civilizate si nu tipa nimeni ca autoritatile nu fac nimic. Asta este natura..nu te pui cu ea! Dramatizezi situatia Ursule!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Nasol, am tot vazut pe la TV si auzit la radio planuri despre cum altii nu au facut cum si unde trebuie diguri si ca fac ei planuri si diguri de ne vor tine toata viata pe noi si copiii copiilor nostri, dar nu am auzit pe vreunul de plantat si stopat taierea pomilor, copacilor, padurilor din tara asta, ca ei sunt cei care preluau apa de pe munte, dealuri inainte sa ajunga in rauri si sa inunde sate intregi plus canale de irigatii pentru terenurile agricole pe timp de seceta, ca acolo ar trebui sa mearga apa.....

Totusi chiar nimeni nu se gandeste ca si inainte ploua si nu erau asa inundatii, de ce!!!!????

PENTRU CA ERAU PADURI BAAAAAA

• Like 1
TODAY IS A GIFT
Link spre comentariu

Ce treaba are banii cu natura? Putea sa fie acolo si mama asfaltului...cu natura nu te pui. Ce poate sa faca autoritatile in astfel de cazuri? Sa vina cu vidanja si sa incarce apa d'acolo? Sau sa ridice nivelul la drum ca sa nu mai vina apa? Si casele care sunt mai jos decat nivelul drumului?

Se intampla calamitati si-n alte tari mai civilizate si nu tipa nimeni ca autoritatile nu fac nimic. Asta este natura..nu te pui cu ea!

Macar in alte tari se vede ceva, parca mai exista o urma de bun simt, se mai face cate ceva.

Ai mare dreptate cand spui ca nu te pui cu natura, dar macar daca s ar face ceva pentru a nu se mai ajunge la asa ceva.

La noi se plimba cu barca trasa de jandarmi prin apa de 10 cm.

Pacat, mare pacat de munca oamenilor de o viatza care se duce draqu.

Editat de Alexey86

Cu stima, Alexey.

Nissan Patrol Y61 SWB - Pif

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Mda...dramatizez. Daca nu am ce face...

Spre exemplu ce as putea face altceva mai placut decat sa-mi feresc animalele din curte din calea apelor ... a doua oara pe anul asta ? A 4-a oara in ultimii 10 ani ?

Ce ar putea fi mai fain decat sa ma zbat sa ajung la socri cu provizii iarna, ca deszapezire pauza ?

Viata ar fi urata fara sa primesti un telefon ca-ti ia apa casa, sa vii sa-ti salvezi agoniseala de-o viata ????

Intr-adevar, ar fi extrem de urat si chiar impertinent sa fie un dig mai mare, si varia solutii (ca nu-s inginer hidrolog) pentru prevenirea acestor evenimente, acolo unde este posibil. Pentru ca in fond, apa inseamna viata....o gospodarie sub ape inseamna totusi viata....

Nu v-as dori celor care sunteti de parerea colegului de mai sus @Mac01 sa fiti in postura mea, sa-ti planga un om la telefon ca nu stie ce sa mai faca.

Ce pielea mea dramatizez ? Ca nu inteleg. Am mai primit o reactie de genul asta, aia macar era de la unul care pluteste pe planeta asta. Ai fi dara multumit de modul in care-ti ia guvernul craitarii si-i baga in curul unora si altora ?

Si da, care e baiul cu inaltarea drumului ? Sau cu vidanja ? Sa faca orice, dar sa faca ceva.

PS> Rog un moderator sa inchida topicul. Incerc o stare ciudata....nu vreau sa-i zic pe nume.

NADS Fitted

Link spre comentariu

Ursule..suntem barbati nu muieri! Daca deschizi astfel de topicuri nu faci altceva decat sa-ti etalezi slabiciunea. Au fost orase si statiuni intregi luate pe sus de tsunami!

Ce naiba! Vrei sa vina autoritatile sa-ti darame casa, sa ridice nivelul la sol si sa-ti construiasca alta casa? Asta este situatia! Cand ramai in namol tot la fel te plangi?

Nimeni nu doreste astfel de calamitati...dar autoritatile si banii tai nu au nicio treaba cu ce poate natura!

Editat de mac01
  • Like 1
Link spre comentariu

Slabiciunea ? Se poate sa ai dreptate...slabiciunea de a nu avea coaie suficient de mari sa pun mana pe par si sa dau cu el in capul primarului/primarilor care s-au perindat si nu au facut nimic. Aia da. Corect.

Casa e ridicata de la sol, dar greseala a fost ca nu am facut-o pe perna pneumatica. Tot semn de slabiciune si asta.

Cand raman in namol, ma duc voluntar acolo. La fel si cu casa ... voluntar o scufund. Chiar vreau sa vad porcul cat isi tine respiratia sub apa...daca ma intrece. Vreau sa vad cat tine totul...ce se mai poate upgrada..

Probabil nu am fost suficient de explicit...vorbesc punctual. De cazul asta. Unde se puteau face destule.

NADS Fitted

Link spre comentariu

Intotdeauna cineva este vinovat. Nu-i asa?

Crezi ca esti singurul in situatia asta? Crezi ca un dig sau niste saci de nisip ar fi rezolvat situatia? Uita-te in tari civilizate, unde niciodata nu s-a intamplat asa ceva...si totusi s-a intamplat. Putea sa fie si mama alesilor la conducerea tarii...astfel de situatii sunt nepravazute! Noi trebuie sa punem osul la treaba, mana de la mana si sa ajutam oamenii aflati in astfel de situatii. Nu sa aruncam pisica in ograda altuia.

Link spre comentariu

Intotdeauna cineva este vinovat. Nu-i asa?

Crezi ca esti singurul in situatia asta? Crezi ca un dig sau niste saci de nisip ar fi rezolvat situatia? Uita-te in tari civilizate, unde niciodata nu s-a intamplat asa ceva...si totusi s-a intamplat. Putea sa fie si mama alesilor la conducerea tarii...astfel de situatii sunt nepravazute! Noi trebuie sa punem osul la treaba, mana de la mana si sa ajutam oamenii aflati in astfel de situatii. Nu sa aruncam pisica in ograda altuia.

Asta-mi place la romani maxim. Cand ne raportam la alte tari. Nu stiu cum o facem, dar o facem tot timpul rau si esentialul este lasat mereu deoparte....NU TRAIESC IN ALTE TARI, CI AICI.

CHIAR E GREU DE PRICEPUT CA MA REFER STRICT LA CAZUL PREZENTAT IN VIDEO SI NU LA CICLOANE SI URAGANE ??? Vorbesc chineza ?

NADS Fitted

Link spre comentariu

Ursule...deja scrii cu majuscule!? Eu credeam ca nick name-ul din avatarul tau inspira forta, putere, stapanire de sine, etc...dar cred ca m-am inselat.

Poate eu am gandit stramb la ora asta..asa ca va las...sa va plangeti... unul pe umerii celuilalt..ca autoritatile nu fac nimic impotriva calamitatilor naturale!

O noapte buna!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Cica-i de sezon

Parerea ta in privinta mea...Nu are nici un fel de relevanta in context.

PS. Raspunsul la intrebare....sa fie oare: Banii's in uleiul din punti si din cutii si'n pregatirea masinii pentru astfel de situatii ??? Am luat-o dracu razna...

Editat de Big.Ursu

NADS Fitted

Link spre comentariu

@ mac01 - Nu stiu in alta parte, dar la mine la tara, de la revolutie nimeni nu a mai decolmatat albiile paraurilor. Inainte, in fiecare primavara, primarul baga un buldozer cu lama de 4 metri pe albia paraului si decolmata ... practic plafonul buldozerului era la rasul malului. Acum albia paraului este mai sus decat soseaua si ghici ce? la ploi, apa prefera sa merga pe drum, prin curtile oamenilor prin curtea scolii si a gradinitei si a salei de sport facute de domnul cu cele 70 tone de pui ... am fost socat sa constat ca la gardul din beton al scolii, albia a ajuns chiar la nivelul de sus al gardului (daca stai in interior, albia se afla la 2 metri deasupra solului, daca esti in exterior, risti sa pici in gol 2 metri in curtea scolii - cand eram copil ne chinuiam sa escaladam gardul sa-l sarim... acum mergi direct pe gard)

Sunt si situatii neprevazute, dar cred ca multe se intampla si din cauza nepasarii/incompetentei autoritatilor. Daca stai de vorba cu inginerii hidro (aia de pe timpul lui Ceasca) o sa afli ca astfel de situatii erau luate in calcul si existau solutii de regularizare a cursurilor de apa (sunt si acum, dar cei pusi politic in posturi, habar nu au de ele si nici nu isi i-au consilieri de specialitate ... Cam tot asa cum eu de copil stiam ca azotat + motorina + caldura = bomba, insa aia de la ISU nu stiau si s-a vazut cum au intervenit la Mihailesti).

Ursule, ca mergi cu masina sau cu barca pe DN, rovinieta tot o platesti :uameni

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

@Stelea +

In presa locala se vehiculeaza ideea ca proprietarii pamanturilor nu vor sa renunte la 2m pentru marirea digurilor. Oare chiar asa sa stea treaba ? Din stiinta mea, exista prevederi legale in acest sens (cazuri fortuite - colegii avocati cu siguranta ca stiu mai multe despre aspectele legale). Nu ma pot duce eu sa-l iau la omor pe vecinul ca nu cedeaza 2m din teren pentru un dig. La fel cum nu ma pot duce cu galeata sa fac o decolmatare.

@Stelea a punctat corect...sunt o gramada de tampiti pusi in diverse functii, si cand buba se sparge, invocam divinitatea " E urgie, e de la Dumnezeu, e calamitate !". Nu zau ? Se prea poate ca in multe locatii sa fie asa, nu neg pentru ca nu stiu situatiile, insa in cazul prezentat se puteau face multe. A venit un batranel cu vacuta in funie care daduse cu ierbicid de doua ori si intreba sec, privind la balta...eu ce ma fac ? Iata raspunsul: "culegi porumbii cu submarinul"....

NADS Fitted

Link spre comentariu

Stau la curte. Casa este ridicata fata de nivelul solului cu 50cm. Asta toamna autoritatile au venit si au schimbat tubulatura de beton de pe strada cu una moderna de plastic. Si-au facut treaba ca la carte. Duminica trecuta cand a fost acea ploaie torentiala scurgerea stradala nu am mai facut fata. Am doua guri de scurgere in curte si toata apa impreuna cu rahat de pe canalizare a bufnit la mine in curte. O gramada de bunuri mi-au fost distruse. Ce sa fac acum? Sa dau vina pe autoritati ca nu au pus tubulatura de 500 in loc de cea de 200? Sa ma plang la cel de sus ca a dat prea multa apa? Nu rezolvam nimic. Dupa ce s-au oprit ploile si s-a retras apa, am strans tot rahatul din curte, am bagat in functie aparatul de spalat cu presiune, am bagat spuma activa in nebulizator si mi-am dezinfectat curtea. Ce-am putut sa recuperez am recuperat ...ce nu..la gunoi.

Asta este viata! Si cu bune si cu rele! Nu ma plang! Merg inainte! Sanatate de la cel de sus si bun de munca sa fiu ca...belele vin.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Mac...nu intelegi situatia din acea zona.E vorba doar de constructia unui amarit de dig.Toti care sau perindat pe la putere in ultimi ani au batut toba cu constructia acelui dig.Au alocat si fonduri dar din pacate acele fonduri au luat cu totul alta directie.Aici e marea durere....nu natura.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

Si eu stau tot la curte, n-am canalizare (canalizare este in zona dar sistemul gandit este un dezastru, am vecini la care le-a refulat canalizarea publica in curte) dar am curtea cu 50-70 cm peste nivelul 0 si casa pe o fundatie inalta de 120 cm peste nivelul curtii. Am si un sistem de drenaj care copiaza perimetrului curtii care este denivelat (aplecat spre laterale) care dirijeaza apa in pamant. N-am avut niciodata probleme oricat de torential a plouat. Astfel la inceputul lui mai cand a plouat de a rupt in zona, in 15 minute apa a fost captata de acel sistem si pavajul a inceput sa se usuce.

Adica se poate sa te feresti din calea inundatiilor sau a eventualelor daca ... te ocupi. Astepti armata salvarii, ai belito in ambele sensuri ale cotorului.

Cu raurile e la fel. Atata timp cat lasi lucrurile asa cum erau gandite acum 700 de ani, in conditiile in care clima este in continua schimbare esti inconstient.

Dar,e mai convenabil sa se instituie starea de urgente, sa ti se aloce fonduri din banii contribuabililor si sa le cheltui ca bastanul pe mertane, concedii si alte capricii decat sa pui buldozerul la munca si toparlanii platiti din banii publici sa joace table, sa construiasca un rahat de dig. Scaunul si biroul din nu stiu ce institutie din pacate ...nu sunt inundabile astfel incat sa te ude suficient la cur, sa pui osul la munca. Iar pe acei amarati care traiesc din cresterea animalelor si agricultura, victime sigure in fata unui eventual potop, mai da-i in mortii masii ...ca se descurca ei. Ca mai crapa din ei n-ar fi o problema. Ca e tara plina, suntem aproape 22.000.000...

Asta este de fapt o stare generala in Romania. Imi e bine mie, mi se falfaie de restul ...Pana nu se schimba aceasta mentalitate de cacat la nivel de individ, comunitate, conducerea tarii asa vor sta lucrurile...Si poate chiar din ce in ce mai rau.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Aveti dreptate . Dar sunteti rai .

Omul ( Big_Ursu) , isi varsa naduful ca este afectat direct de potop. Poate ar trebui lasate reactiile celorlalti pentru cand se vor retrage apele. Atunci , toti vor fi mai linistit si vor cauta solutii aplicabile.

Asa este lumea in care traim. Cand suntem afectati de ceva totul este impotriva noastra. Cand ii afecteaza pe altii, le spunem unde au gresit , de parca ei de asta au nevoie :grin:.

Suntem o tara cu mica putere economica.

Avem niste guvernanti hoti ( toti ).

Nivelul mediu intelectual al cetatenilor este sub norma admisa.

Aia ne fura , noi ii votam .

Padurile se taie si se vand la export.

Exportatorii isi cumpara Bugatty. Copii lor il fac potcoava pe un stalp. Asigurarile platesc full CASCO si dau faliment.

Yonutz isi face drenaj care poate sa pape toate apele curgatoare ( Na ! sa va invatati minte ) .

Vine soarele , se usuca , ne apucam de bere si uitam .

Saptamana viitoare se intorc ploile. :banana

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Banii tai... unde-s banii tai?

Am sa incerc sa raspund cat mai simplu: banii tai nu mai sunt.

Nici banii parintilor tai, banii lor de pensie, nu mai sunt. Nici banii fratilor tai nu mai sunt. Banii nostri nu mai sunt. Acum sunt banii LOR. Ai celor care in general apar la televizor si ne invata sa traim frumos si responsabil si vertical, al caror discurs este plin de indemnuri la iubire, credinta, buna credinta si respect. Ai celor care acum iti cer senin votul si iti spun cat de destepti, frumosi si bogati sunt ei. Banii tai sunt in casele lor, in proprietatile lor, in conturile si buzunarele lor si ale altora asemenea lor.

Aici am ajuns cu atitudinea asta indiferenta fata de ceea ce inseamna ban public, proprietate publica, comunitate. Aici ne-a adus discursul asta impaciuitor si plin de intelepciune care ne spune ca ce ne pasa, ca nu-s banii nostri. Ca ala sau alalalt s-a ajuns pen'ca e smecher. Nu ca ar fi vinovat de ceva, nu ca ar fi facut ceva reprobabil. Ca stie sa se invarta. Asa e, se invart dupa banii nostri. Ai vostri. Ai fiecaruia. Si noi cadem in fund de fiecare data cand il vedem pe vreunul d-asta ca ne claxoneaza din Buggati-ul lui roz... asta in loc sa-l luam de guler si sa-l scuturam pana-i sar gargaunii din cap. Dar mna, omul e nevinovat pana la sentina definitiva, nu? Sentinta data de cine, tot de ei? Pfff...

E un proverb care cred eu ca a facut cel mai mare rau poporului asta: capul plecat sabia nu-l taie. Plecati in continuare capul si veti supravietui. Cum? Pana cand?

• Like 1
Link spre comentariu

nu vreau sa invat nimic pe nimeni legat de inundatii,sau drenaje sau alte cele:)

sustin si impartasesc credinta ca multe din inundatiile,alunecarile de teren si viiturile aferente se datoreaza defrisarilor idioate facute total iresponsabil...dar asta e alta discutie

lafel sustin si mai acum o saptamana era unul pe la televizor care se vaita ca se surpa podul nou facut dupa prima ploaie mai serioasa cand sa unflat raul ca saracul rau :) a sapat si spalat pietrisul de la fundatie :):):) ma tavaleam de ras cata prostie poate sa fie si cata nepasare sa lasi sa functioneze balastiera de extragere a pietrisului nisipului si alte bolovanisuri langa pod la mai putin de 50-100 de metri de pod...??? e clar ca ne meritam soarta asta asa e...suntem boi atunci trebuie sa tragem la jug.

nu imi sariti in cap ca stiu ce inseamna inundatiile am stat intr-o casa cand a venit inundatia si am fost izolati acolo 3 zile pana am putut pleca cu masinile de acolo cu totii,eram intr-o tabara de vara si ajunsese apa la parter la un metru jumatate de a trebuit sa deschidem si usile si geamurile sa permitem trecerea apei pentru a nu ne darama sandramaua de acolo in timp ce toti ne-am mutat in mansarda,iar daca nu plecam atunci cu masinile cred ca ne scoteau cu elicopterul de acolo asa cum ii scotea pe unii mai incolo 2-300 de metri.

nu mai spune-ti prostii si ii invatati pe saracii amarati care se uita la casa,tabloul si televizorul lor cum face scantei pe sub apa si voi le dati lectii de hidrotehnica si de ce ar trebui sa faca,acolo situatia se schimba de la minut la minut,cand eram acolo cu apa pana la fund in mai putin de 40 de minute mi-a ajuns pana la subrat de imi era mai usor sa inot prin casa decat sa merg...ehehe nici mancatul nu e asa simplu in situatiile aferente :) dar a fost un motiv sa dea cep astia la crama asa ca ne-am mai incalzit si noi cu cate un vin vechi si bun :):):)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare