matteo_tgv Postat Mai 15, 2014 Partajează Postat Mai 15, 2014 (editat) Va salut, nu sunt chiar nou in povestea masinilor 4x4, am posedat mai multe de-a lungul anilor, inca mai am un Mitsu Delica pe care intentionez sa-l vand pt ca nu-l mai folosesc la ce il foloseam (ture mai lungi in natura, e super pt dormit sau pentru mers in gasca) dar asta e o alta poveste. Am decis sa cumpar un L200 nu pt ca as avea nevoie de un cal de munca ci pt ca nu am mai avut pick-up si vreau sa incerc si experienta asta. Apoi L200 este mai ieftin si pare mai confortabil decat Hilux (altceva parca n-as incerca). Ca provenienta, as merge pe UK pt preturi mai mici si pt ca o pot tine inmatriculata acolo. Volanul pe dreapta nu mai are secrete pt mine, am mai avut 5 masini din astea si nu ma numar printre inconstientii care ies in depasire fara sa fie 100% siguri ca se poate fara riscuri (sunt si acolo niste tehnici pe care le deprinzi). Apoi, avand in vedere ca eu merg cu volan pe dreapta mai mult pe dealuri (pt zi de zi am masina normala), chiar nu exista probleme de rabdare daca mai ies si cu volan pe dreapta din cand in cand pe asfalt. Sincer, as fi vrut sa ma scutesc oboseala unei plimbari pana in UK (3 dintre masinile mele mi le-am adus personal de acolo plus una adusa recent prietenei mele care a ajuns sa prefere volanul pe dreapta pt ca i se pare ei mai sexy - sa nu incercam sa intelegem femeile) dar, dupa ce am tot studiat piata, nu am intrezarit in tara un L200 care sa para cinstit si la un pret corect. Cu mare scarba ma vad nevoit sa constat ca piata noastra sh este napadita de samsari de cea mai joasa speta. Probabil oameni carora nu le place munca si fac un ban din samsareala mizera, fara scrupule. Cele mai ieftine si terminate masini de Anglia ajung in Romania (si probabil nu numai) si se vand la pretul la care ar ajunge o masina cinstita adusa de tine acasa (sau chiar peste acela). Am experienta cautatului si adusului de masini din UK, am pe cineva apropiat acolo care merge cu mine sa caut (mobilitatea este absolut esentiala, mai ales ca rar iei prima masina la care mergi, au si aia teparii lor, inclusiv englezi sadea, am patit-o inclusiv cu o batranica britanica ce photoshopuise pozele masinii pune la vanzare), am unde sta, deci nu e problema. Totul e simplu. Am studiat topicul de L200, aici pe forum, in cea mai mare parte sunt edificat ce sa verific. Intrebarea mea, insa, este urmatoarea: care sunt versiunile de L200 (intre 1998 si 2004) care au blocant spate in standard? Intreb pt ca am constatat ca acolo multi dintre proprietari sau dealeri habar n-au daca au asa ceva pe masina. V-as povesti eu mai multe si v-as da niste ponturi despre adusul de masini din Anglia dar nu cred ca asta e topicul corect si nu vreau sa enervez pe nimeni. Va mai zic doar cateva lucruri neaparat de retinut: 1. Daca vanzatorul se numeste Rizwan, Salim, Abdul si altele de genul, nu va obostiti sa mergeti pana acolo (cand il auzi la tel ca nu vorbeste engleza ca un englez, cauta alta masina). 2. Cel mai bun pret si raport calitate-pret il vei obtine de la dealerii mari care vand masini scumpe si care au luat masina aia mai ieftina (pe care vrei s-o cumperi tu) intr-un part exchange si vor sa scape de ea pt ca nu se potriveste in parcul lor cu masini scumpe (asa am luat acum masina prietenei mele, la aproape 1/2 din pretul ei obisnuit, masina in stare super-buna, era doar putin cam murdara, si, cand a auzit englezoiul ca vrem sa o conducem pana in Ro, a zis ca nu ne-o da pana nu o verifica pt drum - au bagat-o in atelierul lor, au schimbat placutele de frana pe fatza si ne-au lasat si aproape jumatate de plin in rezervor, fara sa mai modifice pretul negociat anterior -- daca am fi cumparat de la Rizwan sau Salim sau orice privat, fie si eglez, nici vorba de asa ceva n-ar fi fost). 3. Pt adus in tara aveti 2 variante mari si late: pe roti dar fara asigurare (nu intru in detalii dar, credeti-ma, ori nu exista varianta asta pt cetateni romani, ori te trece un britanic pe asigurarea lui ca secondary driver dar costa de te usuca), nu te verifica nimeni daca nu faci vitejii in trafic (nici la noi la vama daca arati a om normal), ori pe trailer (sunt destui care aduc asa, costa 400 lire/500 euro) dar unde mai e farmecul? 4. La feribot faceti rezervare si plata online cu cardul imediat cum ati cumparat masina, iesiti sub 1/3 din pretul de ghiseu (si traversati cu DFDS Seaways, sunt cei mai rentabili). 5. Nu va obositi sa rezervati masini de acasa, de cele mai multe ori nu mai sunt cand ajungeti. Pur si simplu aterizati acolo, e important sa aveti pe cineva care sa umble cu dvs. cu masina lui (cred ca toti stim pe cineva care e la munca acolo), intrati pe net atunci, sunati si anunta-ti-va sosirea in 1-2 ore si mergeti. E bine sa aveti roaming de net pe smartphone. Dati refresh des, de obicei apar masini tot timpul si cele mai bune sunt alea calde iar masinile bune la pret bun zboara iute. Este esential sa fiti pe faza. 6. Cele mai importante site-uri pt masini sh sunt gumtree.com si autotrader.co.uk. Pe Gumtree sunt toti Rizwan-ii si Salim-ii, rar faci o treaba buna acolo, anunturile nu se platesc. Pe Autotrader se platesc anunturile (40 lire unul, parca) si acolo sunt, de obicei, dealeri iar, in Anglia, chiar daca pare ciudat pt noi romanii, cel mai rentabil, de departe, este sa cumperi de la dealer. Cred ca pot sa scriu un ditai ghidul pe tema asta :)) Cu speranta ca n-am plictisit sau enervat pe nimeni si ca voi primi raspuns la intrebarea mea referitoare la care versiuni de L200 din 1998-2004 au blocant spate in standard, va salut si va urez sa aveti cele mai frumoase experiente cu ale dvs. L200. Cele bune, Matteo Editat Mai 15, 2014 de matteo_tgv Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Re: In cautarea lui L200 Salut, Poate gresesc eu, dar stiam ca blocantul este optional. Il gasesti si la motorul de 99 cp si la 116 cp si la Animal si la Warior cum le au in Anglia denumite. Vanzatorii nu stiu de el, pentru sunt mai rare cele cu blocant. Intreaba-i de butonul R/D Lock din dreapta volanului. don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusradovici Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Re: In cautarea lui L200 Salut, cam toate au blocant spate din anii astia(te uiti dupa atipildul portocaliu sau butonul R/D lock) cam la toate vezi scurgeri de ulei, rar pe aici o masina buna dar mai nimeresti cate una la pret mai mare..as cauta una din 2002 pentru ca are raport 4.8 si ca taxa e mai mica! NU te zgarcii la 3-400 euro pentru o masina..probabil ca stii deja. Eu asta o am la vanzare:http://www.tocmai.ro/mitsubishi-l200-2002-impecabila-recent-adus-16848199.html Spor la cautat.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matteo_tgv Postat Mai 16, 2014 Autor Partajează Postat Mai 16, 2014 Re: In cautarea lui L200 Va multumesc de info! Marius, ai perfecta dreptate, pentru o masina buna merita sa dai niste bani in plus. Cele bune, Matteo Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 (editat) fara nici o rautate,nu prea am inteles ceva din topic,decat ca ai o singura intrebare si anume "care sunt versiunile de L200 (intre 1998 si 2004) care au blocant spate in standard?" si pt care ai scris o carte aproape :) ghidul acela pus de tine are doar o parte de adevar.batranica daca a pus alte poze decat cum arata masina,nu imi dau seama unde e teapa ca doara cand mergi sa o cumperi e sub ochii tai si vezi care e realitatea e drept sunt o gramada de imigranti,asat nu inseamna neaparat ca is samsari masinile din zona asta de lume,nu te astepta sa arate exceptional,pt ca pe ei ii intereseaza mai mult tehnic decat estetic.am cumparat recent o masina,vai mama ei din punct de vedere estetic,dar tehnic jos palaria,deoarece tocmai ce trecuse ITP BAFTA IN CAUTARI si cand o gasesti pe aleasa sa ne-o prezinti si noua P.S. un anunt pe autotrader incepe de la 17 lire:wink: Editat Mai 21, 2014 de Tavi D. Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matteo_tgv Postat Mai 19, 2014 Autor Partajează Postat Mai 19, 2014 Re: In cautarea lui L200 Da, Catalin, doar 17 lire dar asta inseamna niste bani fatza de Gumtree care e moca. Asa e, am facut o poveste pt o intrebare dar, daca zici ca e doar partial adevarata, io zic sa si arati unde e partea neadevarata, ca sa ma prind si eu daca am mintit cu ceva :) Teapa cu batranica e ca am mers 100 km pana in Leicester degeaba, am piedurt timp, bani si ceva nervi. A facut cum fac bisnitarii. Se jura la telefon ca masina e perfecta si, cand ajungi acolo, gasesti altceva - ei mizeaza pe ideea ca, daca tot ai mers pana acolo, ai s-o cumperi asa. Am vazut asa ceva si in Romania si in Anlgia si in Germania. Intre timp am decis sa merg pe Ford Ranger. Am tot citit forumuri pe afara si sunt laudate ca fiind mai fiabile decat L200 si mai putin gurmande. Cele bune, Matteo Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Mai 21, 2014 Partajează Postat Mai 21, 2014 Re: In cautarea lui L200 Inseamna ca discutia se inchide in cazul asta... [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate