Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cu ce bagati ulei in: grupuri, cv, reducto ?

Irod

Postări Recomandate

Intrebarea este cea din titlu, ce unelte folositi pentru a introduce ulei in grupuri, cv sau in reductor/cutie transfer?

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cu ce bagati ulei in: grupuri, cv, reducto ?

daca ai loc torni direct cu bidonul de plastic pe al carui dop este acel furtun,daca nu exista o siringa pe care o umpli cu uleiul din bidon si pe care apoi cu un furtun la capat il impingi in cutie sau unde ai nevoie

Link spre comentariu

Salut Mihai,

Ai mai multe variante ...

Varianta 1

Unele bidoane vin cu un fel de putza care se scoate prin dop, cu aia prin presarea bidonului (e destul de greu dar in ultima instanta o folosesti). E buna ptr completat, nu ptr schimb...

Varianta 2

Tai fundul la un bidon sau o sticla de 2 litri ii pui in dop un furtun si o scoti de sub masina, o urci peste nivelul unde curge si o pui cu partea taiata in sus, eventual agatata si torni continutul bidonului de ulei in ea (merge pe principiul vaselor comunicante)

Varianta 3

Exista pe piata un soi de pompa (arata ca o seringa mai mare, eu am 0.5 litri) cu care tragi uleiul din bidon si il bagi unde ai nevoie. Se gaseste pe piata, eu am de la Yato si costa in jur de 100 lei scula.

Varianta 4

Exista instalatii speciale, un soi de butelie unde bagi uleiul si aer dintr-un compresor care lucreaza sub presiune si in care se adauga uleiul. Dar ptr uz casnic nu cred ca merita sa investesti intr-o asemenea instalatie.

Probabil ca mai sunt si alte variante ...dar eu de astea am auzit.

TIPS: la uleiul de grupuri care este mai vascos, eu incalzesc cu foenul bidonul si astfel continutul devine mai fluid. Operatia asta e bine o faci mai ales cand este frig si uleiul devine ca mierea.

De asemenea la schimburile de ulei care le fac iarna incalzesc si grupurile, ptr a se scurge prin busonul de golire cat mai mult ulei.

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Acasa folosesc o cutie metalica in care am fixat o pompa de ulei de Dacia pe care o actionez cu o masina de insurubat cu acumulator.

Link spre comentariu

Pompa Yato am eu , o folosesc la tot ce inseamna ulei/motorina etc...

Merge greu , inca nu s-a lasat convinsa manseta de la piston , probabil cand merge usor e cam pe gata ...

Pentru litraje mai mari am o pompa cu roti dintate la care am adaptat doua furtune si o invart cu bormasina - face productie se e eficienta indiferent de conditii , dar e cam greoaie , cu furtune si alte matze .

Oricand e posibil si nu ma grabesc , apelez la surse naturale . Bidoanele cu putza sunt utile dar frustrante .

634859531_P1070251(Medium).JPG.de796616a2b5eedfe3323be52c2e5766.JPG

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Alte variante:

E mai greu un pic cu amorsarea...

Editat de Kibitz

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

Pompele de bezina/motorina nu merg la ulei - am incercat . N-am incercat cu pompa de spalator , dar cred ca nu merge .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

eu am mai incercat cu o pompa deaia manuala care se infileteaza pe stutul de la butoaiele alea mari de tabla si cu care se scoate uleiul din butoaie,daca pe capatul de refulare se pune un furtun suficient de lung se poate folosi foarte ok

oricum cel mai uzual e bibonul cu furtun si seringa

frustrante sau nu fac treaba e drept ca mai incet si mai dificil uneori da nu cred ca la completari sau umpleri prin teren cara careva cu el pompa,bormasina si alte cele :)

Link spre comentariu

Variante sunt destule, dar daca vrei sa fii "boier" folosesti o pompa speciala pentru elei si combustibili; eu cu o astfel de pompa am lucrat, atat la grupuri, cutie viteze (manuala), cutie transfer (reductor) si este ok. Atasez o poza si cateva detalii despre o astfel de scula:

2056103258_Pompapentruulei12V9910.jpg.c947ee8c5b23e48f75b12248ec6afc56.jpg

Detalii:

- debit combustibil aproximativ 4L/min

- capacitate maxima de aspiratie a uleiului 3L/min (la 40 ° C temperatura uleiului)

- ideal pentru o schimbare de ulei rapida si curat

- operatiunea se efectueaza prin intermediul bateriei auto de 12V

- prin clipsuri crocodil

- aspiratie 100% prin tubul de ghidare a jojei de ulei de-a lungul ei cu diametrul de 6 mm

- este recomandata si pentru aerisirea circuitului de combustibil de la motoarele diesel

- complect cu toate accesoriile si instructiunile necesare

- include furtun cu diametru de 12mm si sonda cu diametru de 6mm pentru aspiratie pe la joja de nivel

Pret - aprox. 150 lei.

Editat de edy_M
:club: :j [fulgu]
Link spre comentariu

Buuuun , deci pana acum eu stiam numai de varianta cu bidonul cu putza si de varianta pusa de Max cu pompa de dacie.

Varianta cu pompa Yato cred ca imi place cel mai mult asa ca o sa imi cumpar asa ceva. Spune-mi te rog Ionut cum e lucrul cu ea , usor? Ca ma gandeam de exemplu la R20 in cutie intra 7l ulei asta inseamna 14 incarcari la un volum al pompei de 0,5l.

Natura si aventura

Link spre comentariu

Acasa folosesc o cutie metalica in care am fixat o pompa de ulei de Dacia pe care o actionez cu o masina de insurubat cu acumulator.

la fel si eu...singura diferenta este ca invart la mana fixand o cheie inelarta in capul axului....

sunt de parere ca nu merita pompa de la yato, 0.5 litri este putin....asa gasesti o seringa mai mare si pt uz propriu folosita odata la catva ani te descurci de minune....

Link spre comentariu

Variante sunt destule, dar daca vrei sa fii "boier" folosesti o pompa speciala pentru elei si combustibili; eu cu o astfel de pompa am lucrat, atat la grupuri, cutie viteze (manuala), cutie transfer (reductor) si este ok. Atasez o poza si cateva detalii despre o astfel de scula:

[ATTACH=CONFIG]215489[/ATTACH]

Pret - aprox. 150 lei.

Am asa ceva....porcarie. Modelul este comun, branduirea difera (eu am avut BGS).

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Buuuun , deci pana acum eu stiam numai de varianta cu bidonul cu putza si de varianta pusa de Max cu pompa de dacie.

Varianta cu pompa Yato cred ca imi place cel mai mult asa ca o sa imi cumpar asa ceva. Spune-mi te rog Ionut cum e lucrul cu ea , usor? Ca ma gandeam de exemplu la R20 in cutie intra 7l ulei asta inseamna 14 incarcari la un volum al pompei de 0,5l.

sau iei pompa si un furtun lung de vreo 2 metri si umpli de langa masina stand comod in picioare sau pe scaun

e drept nu scapi de cele 14 umpleri dar e mult mai comod decat sa iesi si sa intrii de tot atatea ori pentru reumplere de sub masina

odata la un an nu ma deranjeaza sa fac aceasta miscare:) ca oricum in conditii normale nu faci asta mai des de 20-25 de mii de km :)

Link spre comentariu

Pompa de ulei de dacie invartita cu bormasina e mama tuturor, la cel mai bun pret.

Exista sisteme dedicate pentru transvazat ulei, dar nu vreti sa stiti cat costa.

Restul (seringi, pompite etc.) sunt usoare frectii. Pentru uleiul de motor ar mai merge, dar pentru cel de transmisie...ntz...

Avem si noi la vanzare asa ceva: http://www.auto-scule.ro/seringa-transfer-ulei?filter_name=seringa dar nu v-as recomanda.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Eu folosesc petu de 2 litri cu furtun.Gravitatia face restul.E drept ca dureaza mai mult dar nu-i graba.

Editat de cristi69
Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

Exista si pompa care nu trebuie reumpluta, e mai scumpa, dar mai eficienta:

http://www.magazinulcuscule.ro/scule/scule-auto/pt-ungere/pompe-de-ulei/yato/yt-0707-pompa-de-ulei-de-mina-05l

Link spre comentariu

Asta din ultimul link pe o parte trage si pe cealalta baga?

Natura si aventura

Link spre comentariu

'io zisei mai sus...da' batman.....e batman:ha:

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Buna ziua,

Eu am atasat la bidonul cu asa zisa putza un furtun de silicon cum e cel de dat nivelul in constructii,la lungimea care mi-a convenit.Odata introdus in gaura de umplere il mai scoti doar dupa ce ai facut plinul.

Ca si operatiune,apesi pe bidon pana se goleste,apoi inlocuiesti bidonul,si tot asa...

Nu s-a facut risipa , nu s-au murdarit alte recipiente ,iar bidoanele goale au mers la reciclare!

Link spre comentariu

Pompa manuala de butoi ,se scoate un element din tija de absorbtie, se ataseaza un furtun la celalalt capat si poti lucra de linga masina ,ocupa si putin spatiu si se poate folosi si la combustibil.

Link spre comentariu

bidon cu putza si furtun de silicon. problema e pina desfaci porcaria de buson de umplere din grup :grin:

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

S-a gasit intr-un timp la Lidl o pompa de transferat lichide , Powerfix sau asa ceva .Cativa zeci de lei, se actioneaza cu bormasina cu accumulator. Un capat de furtun in in bidonas iar celalalt capat de furtun in gaura de umplut oriunde ar fi ea.Merge super si nu trebuie amorsata, daca furtunul de admisie nu este prea lung.

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare