Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Astupat gauri in bord, si plastice in general

Optimus

Postări Recomandate

Pentru ca nu mai gasesc informatia cu pricina, deschid topicul asta unde propun sa sintetizam informatii despre cum "revenim" dupa niste modificari aduse masinii.

In cazul meu, am patru gauri mici in unul din plasticele din bord, si citisem pe undeva ca ar exista o solutie minune care se injecteaza in gaura si dupa uscare se taie la nivel, solutie care ar avea diverse culori in functie de culoarea plasticului ce urmeaza a fi reparat, si apoi nu se mai vede gaura. Pun si poza.

Daca stie cineva despre ce solutie este vorba, sau chiar mai multe variante, ii rog sa posteze.

Multam.

gauri.thumb.jpg.9459b8ebe2573a03b5b00b9fed9d6120.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Astupat gauri in bord, si plastice in general

salut,

eu la fostul Jimny am facut cu superglue si apoi cu un cutter am adus la nivel totul.

Putin smirghel, si mai ziceai ca e doar nitel murdar. Nu stiu insa daca se poate aplica la tine...( la jimny era un plasic mai poros nitel...la tine pare lucios)

Pajero Sport 2004 2.5
Link spre comentariu

Superglue, poxipol, troximol, giugiumol sau alt mol ...smirghel si primer de plastic peste ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Am avut si eu diverse masini la care fostii proprietari isi adusesera aportul prin infrumusetarea lor cu niste gauri suplimentare. Nu mai iese exact la culoare niciodata. Cea mai buna solutie este sa aplici peste toata suprafata gaurita ceva de culoarea complementara a interiorului masinii ( cele mai multe nterioare sunt facute din 2-3 culori complementare ) . Asa pare ca " este de acolo " . Ca si solutie de scos cat de cat la culoare ,puteti sa incercati cu cant de ABS care se foloseste la placile de pal. Avantajul este ca se gaseste la diferite latimi si culori ( aproape cate culori sunt placile de pal ( si placile de pal sunt in sute de culori si combinatii ) .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Alt plastic intreg, de la dezmembrari?

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Alt plastic intreg, de la dezmembrari?

No, numa' la asta nu m-am gandit! :ha:

Deci nu exista solutia minune, ci doar adaptare in functie de situatie. In cazul asta, cred ca voi lua poxipol, varianta "metalic" ca ala probabil e o nuanta de gri. Si ies mai ieftin decat tot plasticul ala, mai ales ca gaurile alea sunt mici si intr-o zona joasa si putin vizibila.

Mai am un gauroi cu un surub infipt dar acolo fie pun un suport pentru statie, fie il astup tot cu poxipol si vopsesc bulina de poxipol in culoarea bordului, ca nu e mare suprafata, maxim 4 mm diametru.

Nici eu nu-i inteleg pe aia care ciuruiesc masinile...

Oricum, multam pentru idei. Poate mai apar si altele.

Link spre comentariu

am lucrat vre-o cati-va ani in montaj mobila,ei din transport ,din neatentie , graba ,proasta manevrare ,apareau vrand nevrand,zgarituri ,gaurele ,canturi ciobite,etc,......ptr. retusare exista un fel de creta de retus,mai toate nuantele de lemn dar si culori normale . ptr.aplicare foloseam bricheta s-au daca era ceva de finete suflanta cu aer cald s-au fierul de calcat .se topeste efectiv ca si ceara si se umple gaurile ,dupa care se retuseaza cu cald .

amintirile cele mai frumoase le am din........vise.
Link spre comentariu

Salut, despre ce piesa este vorba? aia cu gauri din prima poza - ca nu se vede integral si nu imi dau seama.

Daca se poate detasa te poti gandi sa o imbraci in piele (sau materiale inlocuitoare) si va arata ca noua.

Eu am facut asa cu capacul cotierei centrale si sunt foarte multumit.

La Iulian in Cotroceni. Te duci cu piesa (sau cu masina) si cauta el in materialele lui daca are ceva la culoare.

Bafta!

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Intre timp, am rezolvat problema. Chiar daca am cumparat poxipol, nu l-am mai folosit, si am mai dat eu inca o gaura langa! :ha:

Imi ramasese suportul de microfon de la Maxon, nefolosit pe cealalta masina, si l-am fixat pe orizontala ca sa intre la fix Alan-ul 42! :wink:

Am facut testul in mers pe sosea si e ok, in teren inca nu stiu daca sta statia acolo cuminte sau nu. Daca ramane asta ca solutie definitiva, voi astupa gaurile ramase nefolosite. Daca nu, vorba lui Giorgel, iau alt plastic de la dezmembrari si gata.

gauri2.thumb.jpg.286944fe993c893eaa7edd020abea42d.jpg gauri3.thumb.jpg.bd8e7e0ee4ee3233ebe2611ee788a5be.jpg

Link spre comentariu

acolo nu dai cu piciorul in ea ? ...( eu am tot cautat loc de pus statia...si singura varianta a fost intre scaun si consola de mijloc )

Pajero Sport 2004 2.5
Link spre comentariu

Eu nu-s asa lungan, asa ca are loc acolo, nu dau cu piciorul in ea iar pozitia este perfecta, foarte la indemana si o aud si bine, nefiind nimic intre difuzor si mine.

Daca vrei o idee buna de montat statia in masina, vezi in poza de mai jos cum o aveam pe cealalta masina, unde am pus-o in sertarul de jos, ala liber, fara usa. Era montata "definitiv" acolo, iar cand nu o foloseam o acopeream cu o laveta de microfibra ca sa nu se vada si sa intereseze "curiosii", parea ca e o laveta pusa in sertarul ala si atat. La masina aia aveam decupat fundul acelui sertar, asa am cumparat masina, semn ca neamtul a mai avut statie acolo, si se putea face legatura la cabluri prin spate.

7.thumb.jpg.e0d3e4be63637e686daecdecb483980b.jpg

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare