bmw13spp Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 sal.am obs acum cateva zile ca incep sa pierd uleiul din puntea fata pe la roata stanga...iar dupa cum am citit,am verificat rulmentii kingpin si sunt ok. a mai ramas de schimbat semeringul de la planetara dar nu l-am gasit nicaieri,la nici un magazin cu piese din oradea. are cineva o idee unde sa incerc...? multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 Re: putin ajutor!! sal.am obs acum cateva zile ca incep sa pierd uleiul din puntea fata pe la roata stanga...iar dupa cum am citit,am verificat rulmentii kingpin si sunt ok. a mai ramas de schimbat semeringul de la planetara dar nu l-am gasit nicaieri,la nici un magazin cu piese din oradea. are cineva o idee unde sa incerc...? multumesc recomand sa comanzi un semering original tine mult mai mult decat cei luati pe cote dar de firme chinezesti cand schimbi semeringul sa verifici si suprafata de contact de la planetara si sa mai verifici (foarte atent) daca nu este indoita puntea, adica "sfera" sa aibe alt unghi de inclinare fata de cealalta parte, pentru ca atunci cand masina a avut o cadere (a se citi si saritura) serioasa pe o parte, se poate indoi in portiunea dintre arc si "sfera", adica axa pivotilor. Dar probabil este doar semeringul... forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bmw13spp Postat Mai 21, 2014 Autor Partajează Postat Mai 21, 2014 Re: putin ajutor!! mersi de sfat....azi comand semeringul si va tin la curent... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Mai 21, 2014 Partajează Postat Mai 21, 2014 Re: putin ajutor!! pana sa verifici daca puntea e dusa sau nu verifica rulmentii kingpin...sau pe romaneste pivotii cand au joc planetara iese din axa iar uleiul din grup trece de simering....iar de acolo mai departe...iese afara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiua-car Postat Mai 21, 2014 Partajează Postat Mai 21, 2014 Re: putin ajutor!! Asa cum spune Marius,problema 100% este din pivot-pivoti...care trebuie schimbati,iar daca nu ai folosit 4x4....adica fata...ai noroc ca NU trebuie sa schimbi simeringurile. Daca ai nevoie...totusi,am pe stoc asa ceva originale. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bmw13spp Postat Mai 24, 2014 Autor Partajează Postat Mai 24, 2014 Re: putin ajutor!! sal.ieri am verificat rulmentii kingpin si sunt ok...si am achizitionat semeringul planetara de la nissan oradea...95+tva.luni trec la mecanica.mersi la roti!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 24, 2014 Partajează Postat Mai 24, 2014 Re: putin ajutor!! Simeringul e doar efectul ...cauta cauza... Cauza poate fi: -rulmentii pivoti (kingpinurile) -rulmentii de la roata -capetele de bara de la bara de conexiune sau directie -anvelopa patrata -janta stramba -cap de planetara gripata sau cu joc mare in rotula -kitul de omocinetica care nu etanseaza bine si permite accesul apei acolo Odata cu revizia la roata, curata capul de planetara si refai stocul de vaselina, curata bila, scurge uleiul din punte si pune altul. Iti intra in jur de 5 kile 80w90 GL5. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bmw13spp Postat Mai 24, 2014 Autor Partajează Postat Mai 24, 2014 Re: Pierd ulei din puntea fata ! ms de sfat,yonutz! cateva posibile cauze le-am eliminat...cum ar fi: -jante ok + gume noi goodrich at -capeti de bara schimbati ieri+ bara directie noua (cea veche era praf) -am verificat din nou jocurile la rulmenti dar nu am gasit nimic -azi am reglat unghiul d fuga...a iesit perfect Luni trec la demontat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bmw13spp Postat Mai 24, 2014 Autor Partajează Postat Mai 24, 2014 Re: Pierd ulei din puntea fata ! am uitat sa va spun ca masina a stat nemiscata aproape 1 an ...in belgia. poate fi si aceasta o cauza?? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 24, 2014 Partajează Postat Mai 24, 2014 Re: Pierd ulei din puntea fata ! Toata lumea uita de rulmentul de ghidare si sustinere a planetarei .Fara el toata munca o face simeringul , care nu-i facut pentru asta si se olareste rapid . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 24, 2014 Partajează Postat Mai 24, 2014 Re: Pierd ulei din puntea fata ! Corect cos :g...adica rulmentul cu ace. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 24, 2014 Partajează Postat Mai 24, 2014 Re: Pierd ulei din puntea fata ! Da , ariciul cu ace la colivie . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bmw13spp Postat Mai 29, 2014 Autor Partajează Postat Mai 29, 2014 Re: Pierd ulei din puntea fata ! sal. am rezolvat problema -la demontat...toate piesele au fost perfecte pana am ajuns la semeringul planetarei care prezenta vizibile urme de lovituri...de la un montaj anterior -prezinta 4 lovituri....sigur a fost introdus cu un dorn,nu cu ceva cilindric -am schimbat semeringul,am gresat tot ce se poate si e ok...nu mai curge ulei -pentru cei ce vor sa faca aceasta operatiune....dureaza 2 ore (cu curatarea pieselor)....si nu e nevoie de studii superioare Va multumesc la toti pt sfaturi si ajutor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DanR Postat Iulie 14, 2014 Partajează Postat Iulie 14, 2014 Re: Pierd ulei din puntea fata ! Salut ! Are cineva idee, cum se poate rezolva problema atunci cind planetara are uzura in zona de contact cu simeringul si apar pierderi de ulei si dupa inlocuirea simeringului ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 14, 2014 Partajează Postat Iulie 14, 2014 Re: Pierd ulei din puntea fata ! Varianta 1 - montarea unui simering mai mic cu 1 mm la diametrul interior . Varianta 2 - schimbarea pozitiei simeringului ( mai in exterior - cu o saiba din teflon in spatele simeringului , mai in interior - prin ajustarea atenta a inelului simeringului ) . Varianta 3 - reconditionarea planetarei in zona de contact cu simeringul . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate