Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cand trebuie sa face modificari ale suspensiei/caroseriei pentru jante si anvelope de dimensiuni mai mari

Cristi S

Postări Recomandate

Buna ziua!

Deschid aceast topic fiindca am citit in diverse discutii despre ingrijorari ale proprietarilor de 4x4 care vor sa isi cumpere anvelope de o alta dimensiune decat cea standard a masinii.

De multe ori, propietarii sunt foarte speriati ca le va atinge noua anvelopa caroseria intr-un punct sau altul, desi noile dimensiuni au diferente foarte mici in comparatie cu cele specificate de fabricant.

Va rog sa dati exemple, daca exista, de modificari care s-au facut atunci cand anvelopele noi cu o dimensiune putin mai mare au fost montate pe jantele originale sau aftermarket ale masinii.

Eu am trecut, in cazul jantelor de 17 inch, de la 235/70/17 la 245/70/17. Aceasta schimbare nu a necesitat nici o modificare, dar este interensant de vazut cate persoane sunt sceptice vis a vis de o asemenea schimbare de dimensiune fara alte modificari.

Editat de Cristi S
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cand trebuie sa face modificari ale suspensiei/caroseriei pentru jante si anvelope de dimensiuni mai mari

eu am trecut de la 235/65/17 la 245/70/17 si au aparut probleme de interferenta, insa au fost rezolvate, rotile doar stergeau aparatorile din fata.

principala diferenta este ca masina devine oleaca mai puturoasa pentru ca se modifica raportul de transmisie si a crescut si putin consumul dar nu mai ramane asa usor suspendata.

Link spre comentariu

Re: Cand trebuie sa face modificari ale suspensiei/caroseriei pentru jante si anvelope de dimensiuni mai mari

Va rog sa dati exemple, daca exista, de modificari care s-au facut atunci cand anvelopele noi cu o dimensiune putin mai mare au fost montate pe jantele originale sau aftermarket ale masinii.

Cristi, problemele astea sunt specifice fiecarui model de masina in parte, nu pot fi tratate la modul general. Fiecare model are particularitatile lui atat la caroserie cat si la suspensie, ce este valabil pentru Defender, nu este valabil pentru Disco 1 sau RRC, de exemplu, desi toate trei sunt pe acelasi sasiu/tren de rulare. Cu atat mai mult cand intra in discutie o masina cu suspensie independenta, pe fata sau pe toate rotile:wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Asa este, fiecare model de la fiecare marca are particularitatile lui. Eu ma refeream la mici schimbari cum este cea facuta de mine.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare