Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

RR Vogue versus RR Sport

catacore

Postări Recomandate

Re: RR Vogue versus RR Sport

In Romania nu platesti taxa de mediu daca proprietarul a platit-o inainte, dovada ANAF.

Stiu, ziceam de primul proprietar al unei masini din 2005-2007, pe vremea aia nu exista taxa, deci n-a platit-o. Sunt si cazuri/masini la care tax a fost platita, dar alea sunt la (cel putin) al doilea proprietar, sau sunt aduse de afara, dupa ce au inventat nenorocitii astia taxa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Personal am preferat sa achizitionez o masina adusa din afara, am eu ceva pitici cu masinile facute pentru estul Europei.

Una peste alta sunt convins ca vei face o alegere buna.

http://range-rover-vogue.blogspot.ro/

Range Rover Autobiography, 3.6 L, 272 Cp

Link spre comentariu

Pai acum stiu cel putin ce caut: 3 litri si A6 din 2006.

Acuma ramine problema banilor si a vanzarii Land Cruiserului, mai ales a doua, ca nu-s dispus sa platesc doua impozite de 20+ de meleoane/an.

Link spre comentariu

nu stiu cum si ce am calculat ieri cu calculatorul pentru taxa de timbru: http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsitentaContribuabili_r/calculator_taxe/taxa_timbru_2014.html

insa imi daduse vreo 7500 E (probabil am pus Euro4 la norma de poluare), azi am refacut calculul pentru Euro3 si 6-7 ani vechime sau 7-8 ani vechime, si rezultatele is dezastruoase: vreo 18-20000 E. Ce se poate face totusi pentru inmatriculare? Pe BG care sunt riscurile? Am vazut la unele masini scris: inmatriculata prin decizie judecatoreasca, inseamna ca n-a platit taxa si a dat statul in judecata?

Link spre comentariu

Daca nu a platit taxa de inmatriculare pentru ca a dat statul in judecata si a castigat, tu vei fi obligat sa platesti timbrul de mediu la inmatriculare. La fel, daca a platit taxa initial si dupa inmatriculare a recuperat-o prin sentinta judecatoreasca, tu vei fi obligat sa platesti timbrul de mediu.

In cazurile astea, ai doua variante: cumperi masina si ii pui numere rosii pana in toamna, cand speram sa fie eliminat sau macar "suspendat electoral" timbrul de mediu (asta fac si eu in prezent), sau o inmatriculezi pe Bulgaria, de preferat pe persoana juridica, ca sa nu ai complicatii daca se vor aplica restrictii pentru "bulgari" cum se tot aude.

Sau cauti o masina cu taxa platita si nerecuperata.

Link spre comentariu

n-am prea inteles eu ce-i cu "suspendarea electorala", insa situatia nu-i roz deloc, cel putin asa o vad eu. Cred ca tre' sa mai cujet la problema, sau sa astept acea "suspendare".....

Link spre comentariu

Pe baza suspendarii si a sperantei ca vom evolua in bine, imi permit sa-ti ofer doua sfaturi:

1. scoti mai multi bani din buzunar si iti iei modelul 2007+ cu motor de 3.6 litri si cu taxa platita.

avantaje: superior modelelor 2002 - 2006 dpdv al performantelor

dezavantaj: impozitul pentru motorul de 3.6 litri (dar te poti interesa care sunt pasii si cheltuielile pentru a fi inmatriculata ca autoutilitara)

2. Iti cumperi modelul 2005-2006, varianta de 177 Cp, CV in 5 trepte, motor de 3 litri

avantaje/dezavantaje: inversate de cum sunt prezentate mai sus.

Eu iti spun ce intrebari mi-am pus inaint de achizitie:

- cati km fac/an cu masina : 10k-12k Km

- cat sta pe tusa: 80% din timp

- care este evolutia taxelor auto: crescatoare

- cat ma costa sa o fac autoutilitara: 1500 euro

- care este deranjul ca din 2 in doi ani sa pregatesc masina N1 pentru ITP: maricel (trebuie sa te duci in aceleasi conditii cu masina ca atunci cand i-ai facut RAR-ul)

- care sunt sansele ca legea sa se modifice cu privire la aceasta incadrare: mari (traim in Romania)

- care sunt sansele sa fiu oprit in trafic si sanctionat cu privire la categoria in care este inscrisa masina si cum circula in mod normal: mici dar daca fenomenul tot va evolua cu inmatricularea masinilor de lux in cat. N1 vor fi sanse mari deoarece isi dau seama ca pot face bani din asta.

- ce imi ofera modelul 2007+ in plus fata de 2005: tehnologie si poate 15% -20% fiabilitate

- cat costa modelul 2005: 12k - 14k euro

- cat costa modelul 2007: 18k - 22k euro

- merita 6k - 8k euro diferenta pentru achizitia modelului 2007+: raspunsul meu a fost NU.

Tehnologie model 2007+: Terrain Response - sansele ca sa folosesc masina intr-un regim offroad incat sa am nevoie de un sistem mai avansat sunt minime

Gadgeturi model 2007+: camera marsalier, ventilatie scaune etc

Motor: putere suplimentara, 6 trepte - DA, as avea novoie dar tinand cont de cele enumerate mai sus si implicatiile acestora cat si de numarul de Km/an imi asum aceste lipsuri

Fiabilitate: 15 -20%+ fiabilitate model 2007+ - nu poate garanta nimeni ca nu vei avea probleme cu acest model, de altfel cu orice alta masina SH. Este adevarat ca rata relatarilor nefericite este mai scazuta pe acest model. Dar tinand cont de diferenta ce trebuie sa o achit pentru un model cu 2 ani mai nou prefer sa-mi pun deoparte jumatate din ea si la nevoie sa-i utilizez.

O alta solutie este sa faci un calcul cu privire la:

- cat costa o cutie de viteza SH, dar una reconditionata

- cat costa schimbul celor patru perne de aer

- cat ma costa compresorul

cam acestea sunt componentele ce inspaimanta cumparatorul. Eu preconizez ca, costul se ridica la aprox 3500 euro, dar aceste costuri pot aparea si la varianta 2007+

La mine fiind mai mult o dorinta a mea :) si a treia masina in familie eu cam asa am pus problema dar bine inteles ca tu stii cel mai bine ce anume ai nevoie, cat timp doresti sa ti aceasta masina, ce asteptari ai de la ea, cat esti dispus sa investesti etc.

SUCCES !!! :)

Link spre comentariu

mi-a trecut prin cap si ideea de a incerca o cacealma, adica sa iau o masina ieftina, din 2004, sub 200k km (de exemplu, acum sint citeva pe autovit, sub 10k), si sa-mi pastrez restul banilor pentru reparatii. Chestia cu "tre' sa ai pregatiti 10% din pretul masinii pentru reparatii" mi se pare nejustificata, fiindca ar insemna ca, cu cit ai luat masina mai ieftin, cu atat bagi mai putini bani in ea. Eventual e chiar pe dos.

Si eu fac cam 10k km/an, insa nu doresc s-o cumpar ca a treia masina, ci in locul Land Cruiserului. De folosit, folosim in primul rand Daihatsul sotiei, apoi LC-ul, asa ca a treia masina chiar nu se justifica.

Sunt citeva "autoutilitare din fabrica" pe autovit, inscrierea e 400E (zic ei), impozitul e mic, au grilajul ala la spate, dupa bancheta a doua. Eu asa ceva as incerca. Adica cheltuieli "conexe" minime si disponibilitate mai mare financiara pentru reparatii. Mai ales ca nu am nici o garantie ca daca iau masina de 20k Euro n-o sa bag bani in ea.

Inca nu reusesc sa inteleg de ce vorbesti de modelul 2005-2006, cu motor de 3 litri/A5. Eu credeam ca modelul e din 2002-2003 si a fost fabricat pina in 2006/2007, cind s-a introdus motorul de 3.6 litri. Fara a socoti varianta 3 litri/A6, care inteleg ca are AF 2005 si 2006. E ceva diferit la "modelul" de care zici (2005-2006) fata de una fabricata in 2004, tot 3 litri si 5 viteze?

De asemenea, ma gindesc ca o masina la 170+k km trebuie sa aiba schimbate unele chestii care "au cazut" pina la varsta/rulajul ala, gen distibutie (la 160k km). Sau nu e asa?

@soferman: trimit si un PM.

Editat de catacore
Link spre comentariu

Modelul 2005 - 2006 este in proportie de 90% acelasi cu cel lansat in 2002, diferentele sunt minore atat la partea mecanica cat si la interior/exterior. Fac referire la acest model deoarece marea majoritate a hibelor au fost remediate.

Eu ti-am spus cum am gandit cand am achizitionat masina, sincer la momentul achizitiei nu m-am gandit ca iau ceva mai ieftin si diferenta o bag in reparatie, mi-am propus un buget si am incercat pe cat posibil sa ma incadrez in el.

De asemenea foarte important a fost pentru mine interiorul, pe premisa ca o piesa o mai repari dar interiorul este mai greu de schimbat/refacut.

Legat de inmatricularea masinilor, am vazut ca 60% din RR Vogue (2003 - 2004) vandute pe autovit sunt inregistrate ca autoutilitare, ceea ce ma uimeste este ca cele cu motor de 4.4 litri benzina nu sunt inmatriculate astfel :). Eu te sfatuiesc sa suni si sa vorbesti cu vanzatorul, intreaba daca este autoutilitara in 5 locuri sau in 2 locuri, diferenta este mare deoarece vei scapa de eventuale probleme. Multi posteaza in ideea ca poate fi inmatricuata, nu ca este deja inmatriculata astfel.

Nu ai certitudinea la nici o masina SH ca au fost schimbate la timp consumabilele sau ca reviziile de mentenanta s-au efectuat cand trebuia.

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Va salut,am vandut RRS 4,4l,299cai si as vrea sa cumpar modelu Vogue e exact masian care o am la avatar am urcat un album foto mai detaliat masian are 137,000 km ,trebuia sa ma duc azi so vad si s-o cumpar e la 500 km distanta din spusele lui cica ar fi impecabila dar imi poate spune cineva cam unde ar trebui sa ma uit ,in afara de motor,compresor,perne ,in afara de chestile generale? computerul de bord problem ceva ?,astazi va rog daca cineva ma poate ajuta cu un sfat ca in seara asta plec s-o cumpar,deci cam unde ar trebui sa fiu foarte atent cand ii fac o verificare vizuala?

Multumesc,

P.S. Locuiesc in Rusia OARE TREBUIE NEAAPARAT SA CAUT PRIN MOSCOVA UN SERVICE RANGE ROVER S-O PUNA PE CALCULATOR ? SAU E OK O SIMPLA VERIFICARE VIZUALA ?

MULTUMESC.

Link spre comentariu

Modelul 2005 - 2006 este in proportie de 90% acelasi cu cel lansat in 2002, diferentele sunt minore atat la partea mecanica cat si la interior/exterior. Fac referire la acest model deoarece marea majoritate a hibelor au fost remediate.

Eu ti-am spus cum am gandit cand am achizitionat masina, sincer la momentul achizitiei nu m-am gandit ca iau ceva mai ieftin si diferenta o bag in reparatie, mi-am propus un buget si am incercat pe cat posibil sa ma incadrez in el.

De asemenea foarte important a fost pentru mine interiorul, pe premisa ca o piesa o mai repari dar interiorul este mai greu de schimbat/refacut.

Legat de inmatricularea masinilor, am vazut ca 60% din RR Vogue (2003 - 2004) vandute pe autovit sunt inregistrate ca autoutilitare, ceea ce ma uimeste este ca cele cu motor de 4.4 litri benzina nu sunt inmatriculate astfel :). Eu te sfatuiesc sa suni si sa vorbesti cu vanzatorul, intreaba daca este autoutilitara in 5 locuri sau in 2 locuri, diferenta este mare deoarece vei scapa de eventuale probleme. Multi posteaza in ideea ca poate fi inmatricuata, nu ca este deja inmatriculata astfel.

Nu ai certitudinea la nici o masina SH ca au fost schimbate la timp consumabilele sau ca reviziile de mentenanta s-au efectuat cand trebuia.

SOFERMAN CUM POT LUA LEGATURA CU TINE ASTAZI TE ROG SA-MI DAI CATEVA SFATURII PERSONALE IN VEDEREA ACHIZITIONARII RRV 2007,MASIAN E CEA DE LA AVATARUL MEU AM SI POZE MAI DETALIATE INTERIOR ETC ARE 136,000 KM MOTOR 3,6 DISEL 272 DE CAI,,,IN SEARA STA PLEC S-O CUMPAR MAIEN AJUNG DE DIMINEATZA SI AS VREA SA STIU UNDE S-O CAUT CA NU VREA SA-MI IUA VREO TEAPA,UN NUMAR DE TELEFON S ATE SUN ? SKYPE ID ? YAHOO MESANGER MERSI MULT.,,,Astaz urgent te rog.

Link spre comentariu

Tony M, nu mai posta la nesfarsit aceeasi intrebare. Vei sfarsi prin a avea contul blocat!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare