Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Apuseni 4x4 2-5 iulie 2014

SOGO

Postări Recomandate

Intre 2-5 iulie am programat o excursie in Apuseni cu Jimny din dotare si copilotul Darius de 7 ani.

Intentionam sa stam la cort si sa facem ceva trasee de dificultate medie sau scazuta pt a vizita obiectivele locului (Cetatile ponorului, Ruginoasa, etc) Inca nu avem un traseu bine stabilit si nici locurile de campare. Probabil ca vom lua si bicicletele cu noi.

Daca sunt mai doritori cu intentii si dotari asemanatoare (4x4) suntem bucurosi de companie si flexibili in stabilirea traseelor. Singura batuta in cuie pentru noi este data.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Apuseni 4x4 2-5 iulie 2014

Nu stiu dincotro vrei sa intri in zona, si nici cat vreti sa umblati cu masina, cat pe jos, cate ore pe zi va tin puterile la tropait,... .

Si aveti si zile putine la dispozitie, asa ca deocamdata iti fac cateva sugestii generale:

campare la cort in Glavoi, de unde poti sa faci urmatoarele ture:

1. Pt incalzire :grin: , Lumea Pierduta

2. Catatile Ponorului si circuitul Balcoanelor.

3. Circuitul Ghetarul Focul Viu-Poiana Florilor-Cheile Galbenei-Izbucul Galbenei-pe langa Balcoane-Glavoi (aici poti sa treci cu masina de la Glavoi in valea Luncsoarei si sa faci doar circuitul Galbenei, si Focul Viu il faci separat, tot cu plecare din Glavoi. asa poti sa scutesti legatura dintre cele doua obiective,o coborare si o urcare lungi bine - ma uit ca ai un copil de 7 ani)

4. Cetatile Radesei si circuitul Somesului Cald, eventual sa iesi in creasta si apoi spre Stana de Vale sau spre Vladeasa ( din drumul spre Vladeasa poti sa cobori si spre Rachitele si Cascada Valu Miresei). La varianta de creasta atentie sa nu dai nasu cu rangerii Parcului Natural Apuseni.

Ar mai fi Muntii Trascaului, unde poti sa faci Salciua-Manastirea-Huda lui Papara-sus la Vanatara-Bradesti-Valea Manastirii-Cheile Rametului-Tecsesti-Dealu Geoagiului-Intregalde. Drumul din Valea Manastirii la Tecsesti poate fi mai dur.

dar drumul asta se face in cel putin doua zile pline ochi.

Groapa Ruginoasa e cam departe de restul traseelor/zonelor, dar daca vrei neaparat, din Glavoi o iei spre Arieseni pe drumul de Cobles, iesi in pasul Vartop si de acolo pana la Groapa ai de pedalat cam o juma' de ora la picior.

Pestera Ursilor, la fel, e cam inafara, dar din Glavoi pot cobori spre Pietroasa si gasesti apoi indicatoare spre Chiscau.

Mai vezi tu.

Spor.

Te uiti putin pe harti, si daca ai nelamuriri, suna-ma: 0745243671-cristi

Editat de crisguide

"Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski

Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP

Link spre comentariu

Nu stiu dincotro vrei sa intri in zona, si nici cat vreti sa umblati cu masina, cat pe jos, cate ore pe zi va tin puterile la tropait,... .

Si aveti si zile putine la dispozitie, asa ca deocamdata iti fac cateva sugestii generale:

campare la cort in Glavoi, de unde poti sa faci urmatoarele ture:

1. Pt incalzire :grin: , Lumea Pierduta

2. Catatile Ponorului si circuitul Balcoanelor.

3. Circuitul Ghetarul Focul Viu-Poiana Florilor-Cheile Galbenei-Izbucul Galbenei-pe langa Balcoane-Glavoi (aici poti sa treci cu masina de la Glavoi in valea Luncsoarei si sa faci doar circuitul Galbenei, si Focul Viu il faci separat, tot cu plecare din Glavoi. asa poti sa scutesti legatura dintre cele doua obiective,o coborare si o urcare lungi bine - ma uit ca ai un copil de 7 ani)

4. Cetatile Radesei si circuitul Somesului Cald, eventual sa iesi in creasta si apoi spre Stana de Vale sau spre Vladeasa ( din drumul spre Vladeasa poti sa cobori si spre Rachitele si Cascada Valu Miresei). La varianta de creasta atentie sa nu dai nasu cu rangerii Parcului Natural Apuseni.

Ar mai fi Muntii Trascaului, unde poti sa faci Salciua-Manastirea-Huda lui Papara-sus la Vanatara-Bradesti-Valea Manastirii-Cheile Rametului-Tecsesti-Dealu Geoagiului-Intregalde. Drumul din Valea Manastirii la Tecsesti poate fi mai dur.

dar drumul asta se face in cel putin doua zile pline ochi.

Groapa Ruginoasa e cam departe de restul traseelor/zonelor, dar daca vrei neaparat, din Glavoi o iei spre Arieseni pe drumul de Cobles, iesi in pasul Vartop si de acolo pana la Groapa ai de pedalat cam o juma' de ora la picior.

Pestera Ursilor, la fel, e cam inafara, dar din Glavoi pot cobori spre Pietroasa si gasesti apoi indicatoare spre Chiscau.

Mai vezi tu.

Spor.

Te uiti putin pe harti, si daca ai nelamuriri, suna-ma: 0745243671-cristi

Merci mult Cristi. Avand in vedere ca nu cunosc deloc zona ma ajuta recomandarile. O sa studiez un pic harta ca sa vad pe unde sunt obiectivele enumerate de tine si o sa incerc sa aleg cate ceva pt cele 3 zile. De asemenea trebuie sa hotarasc pe care le facem cu masina si pe care cu bicicletele. La nevoie te sun.

P.S. Intru dinpre Cluj pt ca intai las pe cineva acolo. Voi ajunge seara in Apuseni, deci trebuie sa ma orientez repede cu cazarea.

Editat de SOGO
Link spre comentariu

salve ,

evident altii cunosc mai bine ca mine zona , dar imi dau si eu cu presupusul :

1. ai 2 variante mai cunoscute de campare ( evident sunt si altele )

- Glavoi - cu marele dezavantaj ( pt mine ) ca tonetele din zona neavand curent nu au bere prea rece :(

exista in schimb avantajul unui izvor cu apa potabila

- Padis - cu marele avantaj ca au BERE RECE la frigidere

dezavantajul este ca rauletul ala nu este intotdeauna prea curat si evident nici potabil

Mancarea pe care o poti gasii parca e putin mai buna si mai variata in Padis decat la Glavoi

Eu personal prefer Padis , dar pot fii subiectiv

2. eu as face cam asa - as sta in prima noapte la pensiunea Casa de Piatra din Garda / Dobresti , sau ma rog cu cortul in zona

apoi prima zi as vizita Ghetarul de la Scarisoara si neaparat Ghetarul Vartop. Mai ai ce vedea in zona , dar depinde de cat de repede va miscati.Apoi intr-o ora cu masina ajungi in Padis fara probleme pe Valea Gardisoarei sau cum se cheama...cauti loc de campare , ai timp de strans lemne , etc.....daca nu-ti place la PAdis te muti la Glavoi ca faci 30 minute cu masina

dupa ce stabilesti camparea , ai timp sa te hotarasti ce faci in celelalte zile

Circuitul Galbenei este cam cel mai lung si cel mai obositor , dar cred ca poti sa-l faci cum zice Crisguide si merita pe deplin

Cetatile Radesei si Cheile Somesului merita si ele

Pestera Ursilor , Pestera Farcu , Pestera Meziad ( era in renovare si nu intotdeauna dai de ghid :( ) merita pe deplin , desi sunt mai departe

Focul Viu saracul s-a cam degradat si parca nu mai poti intra in el....

Cetatile Ponorului merita iarasi , si cu balcoanele care au disparut :(

si muuuuulte altele dar ai prea putine zile

distractie placuta

Later Edit : daca vii dinspre Cluj , ajungi intai in Padis....in drum ai Molhasurile de la Izbuce care sunt mai putin cunoscute dar frumoase

Editat de patriciu
Link spre comentariu

Daca intri dinspre Cluj, ai trei variante:

1. Turda,Posaga (poti intra sa admiri Scarita-Belioara, sau chiar sa faci traseul), Salciua (plin de pensiuni, te poti cazai, apoi vizita Huda lui Papara, poate si sus la Vanatara), Albac-Garda-Pestera Scarisoara-Padis

2. Huedin-Margau-Rachitele-Ic Ponor-Padis-Glavoi

3. Gilau-Marisel-Poiana Horii-Ocoale-Pestera Scarisoara (unde gasesti pensiuni). Trebuie sa ceri indicatii in Poiana Horii pt drumul spre Calineasa si intersectia care te poarta spre Ocoale. Poate de la intersectia aia este deja betonat spre pestera, anul trecut lucrau la asta.

Si a doua zi continui prin Garda-Casa de Piatra-Padis sau Garda-Arieseni-Cobles-Glavoi (atentie la orientare pt coborarea spre Glavoi)

!!!

Fiind sezon turistic, atentie la drumul de la Casa de Piatra spre Padis, accesul este permis doar localnicilor. Pana la Ghetarul de la Vartop, mai treaca-mearga, dar daca dai nas in nas cu rangerii dupa aia, depinde cum te poti intelege cu ei.

Amu', depinde si la cat termini treaba in Cluj.

Editat de crisguide

Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP

Link spre comentariu

Daca intri dinspre Cluj, ai trei variante:

1. Turda,Posaga (poti intra sa admiri Scarita-Belioara, sau chiar sa faci traseul), Salciua (plin de pensiuni, te poti cazai, apoi vizita Huda lui Papara, poate si sus la Vanatara), Albac-Garda-Pestera Scarisoara-Padis

3. Gilau-Marisel-Poiana Horii-Ocoale-Pestera Scarisoara (unde gasesti pensiuni). Trebuie sa ceri indicatii in Poiana Horii pt drumul spre Calineasa si intersectia care te poarta spre Ocoale. Poate de la intersectia aia este deja betonat spre pestera, anul trecut lucrau la asta.

Si a doua zi continui prin Garda-Casa de Piatra-Padis sau Garda-Arieseni-Cobles-Glavoi (atentie la orientare pt coborarea spre Glavoi)

!!!

Fiind sezon turistic, atentie la drumul de la Casa de Piatra spre Padis, accesul este permis doar localnicilor. Pana la Ghetarul de la Vartop, mai treaca-mearga, dar daca dai nas in nas cu rangerii dupa aia, depinde cum te poti intelege cu ei.

Amu', depinde si la cat termini treaba in Cluj.

Cred ca aleg

Plec pe la 16.00 din Cluj si sper sa campez pe zi la Glavoi.

Merita o tura pe la lacul Fantanele? Se poate face baie? Ceva peisaje/obiective de vazut?

Link spre comentariu

Vezi aici un video cu drumul dintre Poiana Glavoi si principala:

Mai tarziu postez si drumul dintre Rachitele si Padis (acum e la prelucrat). Sper ca youtube sa nu strice catastrofal calitatea. Intre Padis si intersectia din filmul de mai sus (unde trebuie sa o iei spre Poiana Glavoi) este asfalt ca in palma. Filmarea este din 25 mai 2014.

Link spre comentariu

Cred ca aleg

:ha: Ai ales traseul cel mai ''civilizat'' :grin: . Poate ai noroc si se mobilizeaza vre-un cunoscator sa te poarte pe ''alte cai''

Tine si o lanterna la indemana :wink:

Merita o tura pe la lacul Fantanele? Se poate face baie? Ceva peisaje/obiective de vazut?

Nu prea se merita, ca ai putin timp. era ok daca mergeai pe la Poiana Horii, ca iti era cumva in drum de-o poza.

Pt baie cam ai de mers prin Balcesti pana ajungi la o zona unde sa faci baie ca lumea. Si nu prea ai timp de asta.

Peisaje ai pe oricare din trasee. Din plin!

Si da, pe drumul ales nu rata Cascada Valul Miresei, in Rachitele din centru se face un drum la dreapta, care e si marcat dealtfel.

Link spre comentariu

Am notat si voalul miresei desi nu este pe ruta aleasa de mine, renunt la fantanele, campez la glavoi. De acolo o sa aleg cateva din traseele indicate. Oricum nu imi propun un tur de forta, vreau sa las si pt data viitoare...

Indicatiile voastre sunt foarte utile iar filmuletele absolut on-topic. Merci Adam Vas.

Link spre comentariu

Cu placere. Chiar in Poiana Glavoi este un punct Salvamont. Ei iti pot oferi informatii mai exacte despre trasee, timpi etc. De unde am parcat masina (unde incepe filmarea) se poate merge in Poiana Ponorului (30-35 de minute). Este o zona superba.

1.thumb.jpg.14ec1363e513ab9abd2ef96abf2b40ae.jpg2.thumb.jpg.21088568ef02a26d80e5f4a297e42168.jpg3.thumb.jpg.8f6606b3747528bfbc69a0df96da471b.jpg

Link spre comentariu

Cred ca aleg

Eu stau la numarul 1 in Margau, se poate face o baie scurta la lac cu o abatere de 8-10 km din Rachitele pana la Dealu Botii, peisajul e superb si merita! Parerea mea! Va puteti opri pe la mine, cine stie?! Poate vin si eu la o baie si mai povestim de surse de energii regenerabile!

Subaru justy 1,3 4x4
Link spre comentariu

Am notat si voalul miresei desi nu este pe ruta aleasa de mine, renunt la fantanele, campez la glavoi. De acolo o sa aleg cateva din traseele indicate. Oricum nu imi propun un tur de forta, vreau sa las si pt data viitoare...

Indicatiile voastre sunt foarte utile iar filmuletele absolut on-topic. Merci Adam Vas.

Ba sa stii ca pe drumul care l-ai ales (Cluj-Huedin-Rachitele-Glavoi), cascada e la 10 minute cu masina din centrul satului. Eu zic ca merita.

Link spre comentariu

Eu stau la numarul 1 in Margau, se poate face o baie scurta la lac cu o abatere de 8-10 km din Rachitele pana la Dealu Botii, peisajul e superb si merita! Parerea mea! Va puteti opri pe la mine, cine stie?! Poate vin si eu la o baie si mai povestim de surse de energii regenerabile!

Ce surpriza placuta...Multumim de invitatie. O sa te anunt care este programul nostru si daca ne om potrivi ne vedem cu cea mai mare placere.

Link spre comentariu

!!!

Inteleg ca sunt restrictii pt accesul cu masina in Apuseni? Cine-s rangerii, si ce fac ei?

Cum pot alfa exact unde se poate merge legal cu masina si unde nu?

Intreb pt ca visez si eu o saptamana in Apuseni, cu cortul si cu Samuraiul.

Dar daca sunt restrictii, refac planul si merg cu masina de strada si bicicleta.

Sau inchiriez o masina de carat busteni, si atunci voi fi considerat localnic, si o sa am acces liber peste tot?

Editat de manu-2lgp
Link spre comentariu

Inteleg ca sunt restrictii pt accesul cu masina in Apuseni? Cine-s rangerii, si ce fac ei?

Cum pot alfa exact unde se poate merge legal cu masina si unde nu?

Intreb pt ca visez si eu o saptamana in Apuseni, cu cortul si cu Samuraiul.

Dar daca sunt restrictii, refac planul si merg cu masina de strada si bicicleta.

Sau inchiriez o masina de carat busteni, si atunci voi fi considerat localnic, si o sa am acces liber peste tot?

Cauta site-ul Parcului Natural Apuseni.

Sunt anumite restrictii. Teoretic nu ai voie inafara drumurilor principale, dar la noi se pot multe. Insa anumite cai sunt mai ""supravegheate''. Repet, depinde si daca dai nas in nas cu ei, si cum te poti intelege cu ei. Nu trebuie sa iei lucrurile asa in tragic, ca doar traim in Romania.

Pe unde vrei sa mergi? Da un traseu, si ma stradui sa iti spun daca ai interdictii pe acolo.

Link spre comentariu

As vrea sa merg Pietroasa - Boga - Padis - Glavoi - Cetatile Ponorului - Poiana Florilor - Cobles - Casa de Piatra - Scarisoara - pasul Vartop - Nucet

Vreau in principiu sa fac legatura Padis -> Casa de piatra sau Padis-> Cobles pt a putea vedea obiectivele din zona Padis + Poiana Florilor si cheile Galbenei, si pe cele din zona Casa de piatra - Scarisoara.

Masina o sa fie folosita doar la carat echipamentul dintr-o tabara in alta, nu o sa fie iesire de offroad, ci de vizitat cat mai mult, in timp cat mai scurt - tinand cont ca o sa merg cu copiii, si inca nu pot sa-si care in spate cele necesare pt o saptamana in Apuseni.

Link spre comentariu

As vrea sa merg Pietroasa - Boga - Padis - Glavoi - Cetatile Ponorului - Poiana Florilor - Cobles - Casa de Piatra - Scarisoara - pasul Vartop - Nucet

Vreau in principiu sa fac legatura Padis -> Casa de piatra sau Padis-> Cobles pt a putea vedea obiectivele din zona Padis + Poiana Florilor si cheile Galbenei, si pe cele din zona Casa de piatra - Scarisoara.

Masina o sa fie folosita doar la carat echipamentul dintr-o tabara in alta, nu o sa fie iesire de offroad, ci de vizitat cat mai mult, in timp cat mai scurt - tinand cont ca o sa merg cu copiii, si inca nu pot sa-si care in spate cele necesare pt o saptamana in Apuseni.

Din Glavoi in drumul de Cobles nu e o problema mare, cere indicatii de orientare la cabana Cetatile Ponorului.

Din Padis spre Casa de Piatra e ''cu dichis", dar se poate merge relativ legal :grin: cam asa: o iei pe drumul din Padis spre Huedin, treci de vf. Biserica Motului, cobori panta pana intr-o curba ac de par, unde se vede tot inainte un drum secundar. Pe acolo se merge spre o stana. Pe langa stana urci pe deal in sus, iar cand ai ajuns in sa, IN NICI UN CAZ SA NU FACI DREAPTACA E REZERVATIE SPECIALA ! Ori faci stanga pana gasesti un drum de coborare cu panta accentuata, ori direct la vale, pe coasta in jos. Fie pe coasta direct in jos, fie pe drumul de pe stanga ajungi in acelasi loc, intr-o caldare, de unde prinzi drumul de Casa de Piatra. Daca dai acolo nasu cu cineva, zici si tu ca vii din Calineasa, roata pe dupa padure, si te-ai ratacit :wink:

Zi si tu o rugciune de dimineata, sa-ti fie cu noroc.

Drum bun si vreme faina.

Link spre comentariu

Din Glavoi in drumul de Cobles nu e o problema mare, cere indicatii de orientare la cabana Cetatile Ponorului.

Din Padis spre Casa de Piatra e ''cu dichis", dar se poate merge relativ legal :grin: cam asa: o iei pe drumul din Padis spre Huedin, treci de vf. Biserica Motului, cobori panta pana intr-o curba ac de par, unde se vede tot inainte un drum secundar. Pe acolo se merge spre o stana. Pe langa stana urci pe deal in sus, iar cand ai ajuns in sa, IN NICI UN CAZ SA NU FACI DREAPTACA E REZERVATIE SPECIALA ! Ori faci stanga pana gasesti un drum de coborare cu panta accentuata, ori direct la vale, pe coasta in jos. Fie pe coasta direct in jos, fie pe drumul de pe stanga ajungi in acelasi loc, intr-o caldare, de unde prinzi drumul de Casa de Piatra. Daca dai acolo nasu cu cineva, zici si tu ca vii din Calineasa, roata pe dupa padure, si te-ai ratacit :wink:

Zi si tu o rugciune de dimineata, sa-ti fie cu noroc.

Drum bun si vreme faina.

salve ,

te intreb pt ca esti mai documentat

pai dupa stana si urcare pe deal ( nu completa ), in dreapta e un releu de telefonie parca.....de unde se ajunge la Glavoi pe langa lumea pierduta..

unde e rezervatia aia speciala ? ca nu poate fii unde este releul ....

parca din sa , daca o ia pe partea dreapta , o sa mai gaseasca niste ramasite de stane....si nu cred ca dureaza mai mult de 15 min pana in drumul de Casa de Piatra , in plus din sa vezi daca sunt rangeri sau nu

acum te rog sa ma intelegi , ca nu vreau sa te contrazic , ci vreau sa ma lamuresc eu.....

sunt convins ca stii mai bine , de aceea daca poti te rog sa-mi arati pe o harta care este zona aia de rezervatie speciala , si de ce ?

multumiri anticipate si scuze lui Sogo daca i-am stricat topicul

Link spre comentariu

Nu-i bai. Cata vreme discutiile sunt despre carari de prin Apuseni ma intereseaza si consider on topic. Cat despre rangeri nu cred ca mananca oameni. In cel mai "rau" caz isi fac treaba si aplica o amenda care poate sa fie si doar un avertisment sau vor si ei sa bea o bere. Deci eu nu ma agit prea tare.

Link spre comentariu

@sogo: Perfect adevarat, nu mananca oameni. De aceea am si scris sa fiti atenti doar.

@patriciu: Am senzatia ca nu am fost bine inteles, asa ca descriu altfel: Nu ma refer la stana care se vede din drumul principal. Din curba in ac de par se intra pe acel drum de pamant, care face la un moment dat o curba mica, apoi apare stana de care vorbesc eu. Drumul trece prin fata acelei stane si se pierde imediat, dar trebuie tinuta aceeasi directie pe deal in sus, si in culme e saua respectiva.

Este rezervatie speciala de molhasuri, este pe dreapta o bucata de teren cu niste adancituri/surpaturi (sorry de descriere) cam de dincolo de saua de deasupra stanei pana aprope de acele ramasite de stane cum mergi spre Casa de Piatra. Nu are suprafata mare, dar daca te gasesc acolo, chiar poate iesi de belea. Datorita rezervatiei molhasurilor, pilonul GSM a fost mutat pe amplasamentul actual.

Daca vii la Cluj, iti arat si pe harta :grin: Da' mai incolo, ca nu-s pe-acilea :wink:

Din sa vezi doar capul acelei vai, nu si mai departe pe vale. Dar daca nu au inspectie, e cum a zis @sogo: Nu mananca oameni.

Important e sa vb frumos.

Nu am timp de upload-uri, dar din cei care au fost anul trecut la Monumentul lui Horea poate pune careva filmarile care le-am facut cu GoPro-ul urcand pe valea respectiva.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare