Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Motor 1.6 dar de care?

matteo_tgv

Postări Recomandate

Va salut,

urmeaza sa cumpar o Vitara pt ca am nevoie de un 4x4 mic si capabil sa se strecoare prin locuri mici si sa aiba ampatament mic. Samuraiul nu are servo iar Jimny e cam scump. Deci Vitara.

Inteleg ca cel mai OK motor, per total, ar fi 1.6 dar vad ca exista 1.6 16V, 1.6 8V, injectie, carburatie etc. etc.

Am rugamintea sa-mi spuneti si mie care dintre aceste motoare este cel mai recomandabil (ma refer la fiabilitate, probleme, intretinere, consum). Caii putere nu sunt relevanti, nu trebuie sa fac extrem si nici competitii de viteza.

Ideea e ca imi trebuie o masina care trebuie sa cotrobaie prin padure si baltoace pana putrezeste si sa putrezeasca greu.

Cele bune,

Matteo

Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Motor 1.6 dar de care?

Va salut,

urmeaza sa cumpar o Vitara pt ca am nevoie de un 4x4 mic si capabil sa se strecoare prin locuri mici si sa aiba ampatament mic. Samuraiul nu are servo iar Jimny e cam scump. Deci Vitara.

Inteleg ca cel mai OK motor, per total, ar fi 1.6 dar vad ca exista 1.6 16V, 1.6 8V, injectie, carburatie etc. etc.

Am rugamintea sa-mi spuneti si mie care dintre aceste motoare este cel mai recomandabil (ma refer la fiabilitate, probleme, intretinere, consum). Caii putere nu sunt relevanti, nu trebuie sa fac extrem si nici competitii de viteza.

Ideea e ca imi trebuie o masina care trebuie sa cotrobaie prin padure si baltoace pana putrezeste si sa putrezeasca greu.

Cele bune,

Matteo

Salut!

Mai bine mai pui niste bani și iei un Jimny. E mai scump pentru că e mai nou și pentru că e mult peste Vitara (vorbim de mașini stock) la ceea ce ai tu nevoie. Și sunt șanse mai mari să putrezească mai greu Jimny, pentru că majoritatea Vitarelor sunt deja putrezite. Cel mai fiabil motor de pe Vitara se zice că ar fi cel de 1,6 8v, injecție monopunct. Știu și Vitara recondiționată total, din 1997, înălțată, cu 31 MT-uri de la Silverstone, verde kaki mat, bare față spate HD și instalație GPL, cu piele (scaune reglabile cu suspensie) care costă 5000 euro. Dacă o vezi mori ... zici că e scoasă din cutie. Dar trece peste prețul unui Jimny decent. Vitarele care costă 1500-2000 euro, atâta fac, să știi. Mai bagi lejer încă pe-atât să le faci mașini. Plus că, fiabilitatea lor în regim de pădure, bălți, noroaie ... lasă de dorit. Nu sunt făcute pentru asta. Și consumul este mare, comparativ cu Sami sau Jimny. Tot ce am scris aici e din experiență (am avut Jimny) și am prieteni mulți cu Vitara și Samurai. Așa că, mai gândește-te.

P.S.: Lipsa servodirecției la Samurai nu e un capăt de lume, e o mașină ușoară și nu e deloc greu de condus fără servo. Plus că dacă vrei neapărat, se poate rezolva/modifica cu o casetă cu servo, de Jimny.

Toate cele bune!:h5

Editat de mita31
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

mai fiabil este cel de 8v, nu neaparat fiabil insa nu este asa de pretentios ca 16v. nu stiu nimic de carburatie insa am avut injectie si nu am avut probleme cu el.

LE: personal nu iti recomand jimny pentru ca din ce am citit tu vrei sa "violezi" masina. nu ca jimny nu ar fi bun. nu am nimic cu masina.

insa e mai scumpa la piesele de caroserie cel putin.

cat despre rugina. stiu jimny din 98 cu mai multa rugina decat a mea vitara din 93. depinde si de noroc.

cel mai sanatos e samurai ul. daca poti sa ii pui servo....te ai scos.

Editat de vlad.ioan

In prezent: Suzuki Escudo LWB 1.6 16v 101 cp, 1993, RHD

In trecut: Vitara SWB 1.6 8v 80 cp, 1993, cabrio, injectie - stock

Link spre comentariu

multa lume prefera motorul de 8V,fiind considerat mai putin pretentios,ceo fi insemnand pretentios......

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare