Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ajutor - problema suruburi tendoane fata

octaviannus

Postări Recomandate

salut dragi colegi!am vrut sa dau jos cele 2 brate mari de la puntea fata dar am intampinat ceva probleme.am scos piulita de la brat,am scos surubul de la bucsa bratului care se afla in partea din spate dar nu reusesc sa scot surubul de la bucsa bratului care se afla in fata puntii.exista o metoda revolutionara pentru a-l da afara?este vorba de bratele fata ale unui y60 2.8t. Editat de Yonutz
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: ajutor

Panza de bomfaier, polizor unghiular cu disc de taiere 115-125 mm diametru.

Mai auzisem ceva despre un fir diamantat, da' mi-e teama ca e basm.

Eu le-am taiat cu panza de bomfaier.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Daca au piulite in ambele capete atunci incearca sa pe scoti prin cealalta parte

Buna gluma:ha::ha:

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Da cu un spray degripant acolo (din abundenta). Pune piulita pe capatul surubului (ceva spire) si dai doua-trei ciocane.

Daca nu iese, nasol ...trebuie taiat acolo. Cum au zis si antevorbitorii mei ... bomfaier sau flex.

Suruburile astea sunt piese destul de rare... Da-mi un telefon dupa amiaza. Cred ca mai am eu cateva bucati la garaj. Nu de vanzare. De imprumut. Pana iti cumperi tu alt surub si mi-l trimiti sa completez "rezerva"! :h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Nu te mai chinui in van daca nu iese si se vede clar ca e blocat , TAIE.

In 99% din cazuri surubul e bine intepenit de rugina in bucsa si asa va ramane , indiferent de rugaciuni sau descantece cu agiazme . Ambele sunt solide , si nici una nu cedeaza . In schimb , suportii de pe punte nu sunt extraordinari de buuletproof dar trebuie sa ramana intregi . Deci TAIE cu atentie , de preferat cu bomfaierul , chiar daca e cea mai anevoioasa metoda e cea mai blanda si mai sigura .

La suruburile recuperate trebuie neaparat verificat filetul sa fie in buna stare , de multe ori au de suferit din cauza demontarii grele ( demontarea si ami ales montare fa-o fara ciocan ca se beleste filetul .

Suruburile pot fi inlocuite cu upgrade-uri - surub de fixare elemente de sasiu de M16x1,5 , de 90 mm lungime , tarie 10.9 , se gasesc fara probleme la magazinele de piese pentru camioane si nu numai .

Orice surub ai monta foloseste unsoare la montajul initial si apoi degreseaza filetele si aplica blocator de filete . O piulita cu autoblocare e de aseneea o idee buna , nu ca si autoblocare ci doar pentru ca inelul de plastic e o bariera in calea ruginirii filetului .

Fir diamantat am si eu in cutia de urgenta , singurul dezavantaj e ca este cam grosut , aprox 3 mm . Dar , merge ca focu'...

Si daca tot faci interventii in zona , verifica cu atentie sudurile si suportii pentru eventualale fisuri , in special daca este si ceva rugina (* uneori sunt fisurate urechile de surub ) . Gaurile dinspre partea fata sunt usor ovale din fabrica , deci primul surub la montare e cel dinspre partea spate .

Si ... daca cumva se mucifica camasa bucsei la depresare , nu-i bai ... mucific-o de tot cu un dorn si iese singura ....

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Buna gluma:ha::ha:

Ok am spus o prostie. Initial intelesesem ca era ceva care limita cursa surubului

Ma gandeam la altceva. Dau o bere virtuala.

Solutia problemei este taierea asa cum au spus si colegii si inlocuirea suruburilor cu altele din aceiasi clasa de rezistenta. Marcajul se gaseste pe capul surubului.

O remorca iti schimba intotdeauna viata atat la propriu cat si la figurat
Link spre comentariu

Marcajul se gaseste pe capul surubului.

Pe capul acelui surub scrie: 7

Ce tarie e asta?

Eu am pus acu fro' 4 ani suruburi absolut normale, M16 de 8.8 cu pas normal, bricolate "un pic" de mine.

Le-am scos la inceputul anului trecut si aratau bine.

Apoi, exista magazinele de piese pt. camioane cum zice cos, sau fabory, sau fixkit, sau badi etc. etc.

Cele cu pas de 1.5 - mai greu pe stoc.

Link spre comentariu

Re: Ajutor - problema suruburi tendoane fata

Nu stiu corespondenta intre clasele de rezistenta , asa cum o stim noi vs cum apare pe suruburile 'de Nissan' . Tare mi-as dori sa stiu , am investigat putintel dar fara un rezultat cert .

Considerand ca se taie usor si filetul se strica si el destul de usor ( la originalele Nissan ) cred ca 8.8 sunt cam tot p-acolo sau chiar mai ... Unii de la antipozi par mai constienti de asta si considera 8.8 ca fiind upgrade la cele originale ( citez - ' high tensile' ) . Nu pot comenta in vant ca nu stiu exact ce si cat ... dar urmaresc ( in limita posibilitatilor omenesti ) ca tot ce pun pe masina sa fie varful de gama . Comparativ ( oarecum ) : surubul de 10.9 inca se mai poate corecta cu filiera , mai greu dar se poate - surubul '7- punct ' e cam moale , sunt si unele marcate '6-punct' si '9- punct' .... toate pot fi rectificate usor cu filiera , mai usor decat 10.9 .

Singurul lucru la care m-as orienta ( dupa ce ma asigur ca e minim de 8.8 ) este ca surubul de 16 care le-as pune pe tendoane sa aiba tija partial filetata , la lungimea corecta a.i. partea nefiletata a se rezeme pe laterale si piulita sa stranga la marele fix . Adica ... bucsa are 50 mm , lateralele 4+4....rezulta tija nefiletata de 60mm ( iesirea filetului la tija si conul de intrare la piulita suplinesc ceilalati 2 mm ) .

Cred ca ar fi OK , surubul doar strange lateralele pe bucsa crestata .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

@cos:

poate ajuta la ceva paginile astea:

Pages from Contents.pdf

• Like 1

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Singurul lucru la care m-as orienta ( dupa ce ma asigur ca e minim de 8.8 ) este ca surubul de 16 care le-as pune pe tendoane sa aiba tija partial filetata , la lungimea corecta a.i. partea nefiletata a se rezeme pe laterale si piulita sa stranga la marele fix . Adica ... bucsa are 50 mm , lateralele 4+4....rezulta tija nefiletata de 60mm ( iesirea filetului la tija si conul de intrare la piulita suplinesc ceilalati 2 mm ) .

Cred ca ar fi OK , surubul doar strange lateralele pe bucsa crestata .

Exact la asta m-am referit cand am zis ca le-am "bricolat" pe-ale mele.

Adica: am luat suruburi cu partea nefiletata mai lunga decat ansamblul urechi+bucsa, apoi le-am filetat la marele fix.

Link spre comentariu

@teddybear - marcajele de mai sus se regasesc pe suruburile din Lumea Noua si fostul imperiu roman ... foarte utila informatia in acest sens ...

Link spre comentariu

@teddybear - marcajele de mai sus se regasesc pe suruburile din Lumea Noua si fostul imperiu roman ... foarte utila informatia in acest sens ...

No offence, dar este extras dintr-unul din multiplele manuale de Y60 care circula pe aici :wink::h5

Link spre comentariu

Nu se pune problema ...nu cunosc , n-am observat ...si nu le-am gasit in practica pe masina - Patrol Y60/61.

Aceasi informatie am gasit-o in manualul de CJ - de acolo a venit alea de le-am zis mai sus ... deci ...

Link spre comentariu

Nu se pune problema ...nu cunosc , n-am observat ...si nu le-am gasit in practica pe masina - Patrol Y60/61.

Aceasi informatie am gasit-o in manualul de CJ - de acolo a venit alea de le-am zis mai sus ... deci ...

Asta cu practica... eu am avut surpriza ca pe aceeasi englezoaica (la origine) sa gasesc atat dimensiuni si marcaje imperiale cat si metrice... la suruburi care nu fusesera desfacute niciodata de cand o fatase masa... asta m-a facut sa caut informatie:wink:

Link spre comentariu

Si la Gip e la fel ... ghiveci amestecat , uneori cu referire intre compatibilitati ( daca stai bine cu rabdarea sa analizezi unele kituri de inaltare sau alte modificari ) .

Link spre comentariu

cred ca suruburile d ela bratele fata de la 4 link-ul de jeep sunt suruburile care iti trebuie :) suspectez asa din gramada de suruburi ca defapt alea iti trebuie :)

cel mai bine daca are cineva o poza sau niste dimensiuni de surub poate gasim ceva pentru colegul nostru :)

Link spre comentariu

.. n-amesteca bre gipurile ... fiecare cu gaurile lui ...

Oricum , surubele-s M16x1,5 , lungimea sub cap 80 mm , tija partial filetata cu lungimea filetului de 30 mm original dar optim ar fi lungimea tijei de 58 , si filetul de min 25 mm .

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare