f_zoltan Postat Iunie 22, 2014 Partajează Postat Iunie 22, 2014 Am stricat la cap un amic al fiului meu care, dupa un drum cu Samuraiul meu, a decis ca trebuie neaparat sa isi ia o magaoiae de teren. S-a nimerit sa gaseasca un Jimny englezoi pe care l-a trimis in tara ca sa il foloseasca atunci cand vine acasa din UK. Masina e deocamdata in grija mea, ca sa i se corecteze micile lipsuri cu care a venit. Nu am studiat toate detaliile, nu am inca nici actele ca sa vad ce scrie in ele, dar cele cateva informatii pe care le am le voi scrie aici. Categoria bune: Jimny 2001 motor DOHC 16 valve, cred ca e M13A. Caroseria e muncita pe alocuri, se pare ca masina a fost folosita pentru distractie in offroad, de aceea a si fost modificata ca atare. Nu are bancheta spate, geamurile laterale sunt inlocuite cu tabla, poate actele vor fi de utilitara. Vad in cateva zile. Body lift de vreo 2", arcuri duble considerabil mai lungi decat standardul, amortizoare pe care cu greu le-am identificat a fi de Jeep Wrangler Mk.II. Nu stiu exact ce fel de modificari sunt facute la suspensie si punti, are niste anvelope MAlatesta Kaiman pe care le apreciez catre 31". Scut de protectie la motor, bara de protectie in fata puntii fata. Bare heavy duty fata-spate, troliu Warn functional pe care scrie ceva de Land Rover. Snorkel, ceva filtru long-life pe care nu l-am studiat inca. Statie despre care nu stiu prea multe, nici nu am incercat-o daca merge, cu o antena foarte scurta. Doua baterii si incarcare care pare comandata prin releu. Nu am apucat sa studiez detalii. Categoria perfectibile include cateva chestii care in mare au fost deja rezolvate. Amortizoare scurse, unul pe fata unul pe spate. Avea ceva amortizoare americane ciudate, la care Yonutz le-a gasit cu greu ceva echivalente pe baza masuratorilor facute celor vechi. Cursa fata 45-56cm model cui sus/bucsa jos, si 35-56cm model bucsa-bucsa. Dupa sapat extensiv pe batranul goagal am descoperit ca indicativele inscrise pe amortizoarele scurse sunt pentru amortizoare de la Jeep Grand Cherokee sau... Chevy Durango parca. Au fost inlocuite ieri cu miste Monroe si am iesit la o proba de lucru unde s-au comportat excelent. Puntea fata sangera din greu. Rulmenti varza, garnituri varza. S-au inlocuit rulmentii, simeringurile de la planetare si garniturile articulatiei sferice. Alta viata acum. Motorul se pare ca are distributia pe lant, deci aici nu a fost nevoie de nimic. S-au schimbat uleiuri la motor, in punti. Verific si uleiul din cutie, probabil schimb si lichidul de racire ca sa nu fie surprize la iarna. Proprietarul a achizitionat si doua scaune scoica pe care le montam zilele astea, si doua proiectoiare cu LED pe care trebuie sa vad unde traznet le mai incadram :) Probleme de rezolvat: Rotile astea genereaza un voblaj neplacut pe la 70 km/h, trebuie sa vad daca exista solutie pentru asta. Uneori imi pare ca motorul nu trage cu m-as astepta. Alteori e totul OK, Dar nu pot face aprecieri dupa doar cativa km. Momentul coborarii din camioneta Niste fotografii detaliu, nu neaparat semnificative. 1 Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 Re: Un Jimny in grija mea [*]Rotile astea genereaza un voblaj neplacut pe la 70 km/h, trebuie sa vad daca exista solutie pentru asta. Exista: - articulatiile de pe fata (bucsi, rulmenti king pin (stiu ca i-ai schimbat), etc.) trebuie da fie fara jocuri - rotile trebuie echilibrate perfect. Stiu ca asta e o sarcina grea chiar si prin Bucuresti. Amortizorul de directie doar trateaza simptome, nu rezolva nimic. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 Re: Un Jimny in grija mea din experienta personala, vetifica bucsile de la barile panhard. asa am scapat de un suparator voblaj .... NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 Re: Un Jimny in grija mea ajuta la ceva arcurile alea duble?? intreb pt ca nu stiu de ce sunt asa. Am mai vazut la jimny 4amortizoare pe spate..... mingii de tenis in arcuri.... dar arcuri duble Nu:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radu ovidiu Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 Re: Un Jimny in grija mea Vazut jucaria si in drum spre Petrosani , undeva in Simeria in bena la un Transit , studiat si in curte la service la Daranesti ..interesanta jucarie .:wink: nu bate ceva prea tare pe masina , e data muzica prea incet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Iunie 27, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2014 Re: Un Jimny in grija mea Ovidiu, deja e aiurea ca nu ne-am strans inca mainile fata in fata ☺ Imi asum vina, tu ai incercat, mingea e in curtea mea si te caut. Nu stiam ca ai vazut magaoaia inaintea mea, eu faceam cuie asteptand-o. Lor'Deko, nu stiu inca prea multe despre folosul arcurilor duble, intentionez sa testez masina in weekend si voi sti mai multe. Judecand restul modificarilor, cel care a modificat-o stia ce vrea si s-a si folosit de ea. Altfel amortizoarele nu ar fi fost deja terminate. Caroseria e batucita, amortizoarele aveau urme de lovituri de la bolovani... Masina asta a cunoscut rute mai dure decat cred ca va vedea in viitor. @Unde si Ursu - Multam de sfaturi, de aia am si postat problema pentru ca banuiam ca voi primi idei de la patiti sau cunoscatori ☺ E clar, oricum, ca nu poti duce la limita dimensiunile anvelopei fara sa platesti pretul undeva. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat August 3, 2014 Partajează Postat August 3, 2014 (editat) Re: Un Jimny in grija mea Salutări Zoli! Am văzut foarte târziu discuția ... iertăciune! :ha: S-a rezolvat cu death wobble-ul? Eu aveam bucșele varză la bara Panhard de pe față ... mersul cu ea așa - timp de câteva zile - până mi-am dat cu seama de unde e problema și cele câteva voblaje survenite, mi-au rupt și bucșele de la tendoane, care erau deja obosite, probabil cele originale ale mașinii. E posibil să se fi mers cu ea așa, deci verifică și bucșele de la tendoane și cele de la prinderile de pe șasiu cât și cele de la prinderile de pe punți. În rest s-o stăpânească sănătos ... că de făcut se face. Toate cele bune! :h5 P.S.: Cu roțile ălea n-ai ce-i face să nu ți se pară că nu trage ... decât dacă-i schimbi motor/cutie/reducții etc. :grin: Editat August 3, 2014 de mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat August 3, 2014 Autor Partajează Postat August 3, 2014 Re: Un Jimny in grija mea Multumesc de raspuns Mita. Nu exista raspuns tarziu, exista doar raspunsuri utile :) O sa verific bucsile alea, o sa vad si cum e cu echilibrarea. Pe moment parcurg ultimele etape ale inmatricularii si astept sa vina septembrie sa scada TPI cu 30%. Masina a fost lucrata de un cunoscator, asa vad, dar a si fost exploatata intens de un pasionat de teren, asa ca au fost ceva chestii de pus la punct. Ai dreptate cu trasul, dar Samuraiul m-a invatat ca nu e nevoie sa adaptez masina la cererile mele, uneori e mult mai util sa imi adaptez stilul de condus la realitatile masinii. O sa incerc sa pasez invatatura asta proprietarului. O sa aiba o experienta aparte, ca masina asta e exact opusa fata de tot ce a condus pana acum. Dar cred ca are un utilaj fain, care merita efortul. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady_petre Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 Re: Un Jimny in grija mea Salut Ai reusit sa faci o tura cu ea? cum se comporta in teren fata de Samurai? Are modificat si reductorul? Te intreb pentru ca am vandut Samuraiul si ma gandeam sa iau un jimny dar tot englezoi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat August 26, 2014 Autor Partajează Postat August 26, 2014 Re: Un Jimny in grija mea Am facut o tura imediat ce a fost gata cu schimbarea amortizoarelor. A mers foarte bine, rotile mari au servit impecabil (o saptamana mai tarziu Samuraiul cu 215x75 a trecut mai greu unde Jimny a mers fluierand), dar tot rotile mari m-a facut sa imi doresc niste caluti in plus. Una peste alta e o masina faina. Trebuie sa mai rezolv una alta, are un ventilator suplimentar care insa nu lucreaza, am o oglinda de inlocuit pe stanga, ca la englezoi e esential. Apoi sa pun proiectoarele, ca sunt venite o data cu masina, statia care e demontata... maruntisuri. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Septembrie 1, 2014 Partajează Postat Septembrie 1, 2014 Re: Un Jimny in grija mea are un ventilator suplimentar care insa nu lucreaza Poti sa pui o poza cu ventilatorul ala in caz ca e de la racirea motorului? Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jisu Postat Septembrie 13, 2014 Partajează Postat Septembrie 13, 2014 Re: Un Jimny in grija mea Salut!Pana la urma,cum e cu arcurile duble?E rigida,suporta sarcini mai mari? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate