Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Feroza autoutilitara sau autoturism?

jeanoradean

Postări Recomandate

Vreau sa inscriu un Feroza din 1993 din Olanda. Pe actele masinii scrie ca-i categorie N1 (autoutilitara), si chiar are doar 2 scaune si nici n-are geamuri pe hardtop sau softtop.

Azi am stat mult si bine la RAR sa aflu macar daca-i euro2, euro1 sau non-euro dar n-am primit un raspuns definitiv. Si despre inscriere e cam ciudata treaba. Tipul de la RAR mi-a zis ca acum nu respecta nici cele necesare pentru autoutilitara (pt ca n-are perete despartitor) dar nici pt autoturism (n-are bancheta din spate).

Eu as vrea sa-o inscriu ca autoturism (impozit, asigurare & rovinieta mai ieftin) dar atunci trebuie sa pun bancheta, si ei imi cer ca reprezentanta Daihatsu sa faca asta. Evident nu este reprezentanta Daihatsu in Romania, si oricum e mare prostie, bancheta sau scaunele se monteaza cu ajutorul gaurilor deja prezente in spatele masinii.

Are cineva experienta cu o astfel de situatie? Am inteles ca multe Feroza din Olanda ar fi intr-o asemenea situatie, cu categorie N1. Orice ajutor sau sfat e binevenit!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Feroza autoutilitara sau autoturism?

Si tu crezi ca daca te prezinti cu masina la RAR , cu o bancheta prinsa in 6 suruburi ...te intreba careva unde ai montat-o ? Zici ca asa ai cumparat masina . Si o faci turism .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Si tu crezi ca daca te prezinti cu masina la RAR , cu o bancheta prinsa in 6 suruburi ...te intreba careva unde ai montat-o ? Zici ca asa ai cumparat masina . Si o faci turism .

Salut,

Daca masina este utilitara in acte cu 2 locuri, poti sa montezi si mama banchetei in spate ca tot autoutilitara ramane.

Parerea mea este sa lasi masina autoutilitara N1 cu 2 locuri plateste taxa, inmatriculeaz-o si apoi cauta sa o faci autoturism. Eu stiu ca dupa ce montezi bancheta si centurile nu e neaparat nevoie de hartie de la reprezentanta ci e suficienta o hartie de la un service care sa ateste ca a facut/verificat lucrarea. Dar cate bordeie atatea obiceie.

Seara buna.

EX-NISSAN :tk
Link spre comentariu

Salut,

Parerea mea este sa lasi masina autoutilitara N1 cu 2 locuri plateste taxa, inmatriculeaz-o si apoi cauta sa o faci autoturism.

pai e acelasi lucru care l-ar putea face is acum.nu schimba nimic situatia,faptul ca masina e inamtriculata

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

mai bine inmatriculeaza masina pe autoturism ca pe urma ai o gramada de platit la rovinieta si asigurare !!!! eu o am pe autoutilitara si ma chinui de vre o 3 ani sa o schimb si nu se poate !!!daca este autoturism poti scoate scaunele si nu ai probleme …dar daca este autoutilitara si pui scaune te amendeaza si nu poti cara pe nimeni in spate…. regulamentar !!!!alegerea iti apartine .gaseste o metoda sa o inscrii pe autoturism !!!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare