Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Bec filtru de motorina?

Cneazu

Postări Recomandate

Buna,

dupa ce am schimbat 2 furtune de motorina copate, tur, retur...mi s-a aprins martorul de la filtrul de motorina...? mentionez ca filtrul e nou, schimbat de 200 de km, ce e de facut? il schimb cu altul, sau e de la altceva? se poate circula intre timp cu masina?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Bec filtru de motorina?

Ai un dren in sonda , foloseste-l , verifica ce s-a scurs ... poate ai cumparat la pompa si ceva apa la oferta ... nu conteaza numarul de km ci doar ce trece prin filtru ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Buna,

dupa ce am schimbat 2 furtune de motorina copate, tur, retur...mi s-a aprins martorul de la filtrul de motorina...? mentionez ca filtrul e nou, schimbat de 200 de km, ce e de facut? il schimb cu altul, sau e de la altceva? se poate circula intre timp cu masina?

motorul merge rotund? daca da e clar ca se poate merge cu masina doar ca vizual si electric ceva nu e ok

verifica sa nu fi uitat vreun contact,mufa,cablu neconecatat,verifica sa nu ai apa in filtru sau cel mai bine purjeaza-l inca odata

vezi sa fii sigur ca furtunele sunt puse in sensul si in locul care trebuie

iar daca tot ai facut schimbarea filtrului si a furtunelor in acelasi timp poti sa mai iei un filtru ca oricum il folosesti si il schimbi cu cel de pe masina iar daca persista problema e clar ca nu e de la filtru,

verifica iara legaturile cu noile furtune daca sunt ceea ce trebuie ca diametru si calitate sa nu cumva sa se exfolieze pe interior(am patit asa ceva si nu e o fericire deloc)

Link spre comentariu

... uitasem ... scoate mufa de la 'senzor' si afli daca e un defect de instalatie electrica . Dar mai inainte de toate ciocaneste putintel in filtru cu manerul unei surubelnite , poate ca a ramas sonda lipita pe sus si tine becul aprins .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

motorul merge frumos, rotund, mentionez ca mecanicul meu mi-a schimbat furtunele...apoi s-a aprins. am sa o duc inapoi la el...

tot asa mentionez, ca masina are un filtru care nu are locas de montat sonda de temperatura...sau ce o fi...si sonda aia spanzura pe acolo (au lucrat niste "meseriasi"...)

Editat de Cneazu
Link spre comentariu

Pai .. daca spanzura p-acolo ... indica ea , saracuta , doar ... gravitatia ... e bine ca stii ca functioneaza .

Ar trebui sa folosesti filtrul corect . Sau daca mergi la orbeala fara sonda si dren , cel putin scoate sonda din mufa si pune-o la pastrare , baga mufa intr-o pungulita de plastic si gatuieste-o cu o barbeta mica ...pentru viitor .

Sau poti s-o lasi in plata domnului daca nu te deranjeaza becu' ...

Link spre comentariu

am avut doi indivizi care "au lucrat" la masina si mi-au schimbat filtru de motorina tot cu unul fara locas de sonda, si cand am luat masina tot fara sonda era si am mers mult si bine fara sa apara becu...nu e problema sa cumpar un filtru, asta e ultima problema.

mie imi e sa nu fie ceva probleme adevarate, nu sonde, si etc...

cat naiba e un filtru? 35 de lei? pt atat nu risc nimic...

Editat de Cneazu
Link spre comentariu

probabil ca asta e pretul pentru filtrul fara locas de sonda. cat platesti atat si face. Daca tot e sa cumperi un nou filtru, atunci nu ar fi lipsit de interes sa il cumperi pe cel corespunzator cu locas pentru sonda si purjor. pretul celui din urma e putin mai mare.

Filtrarea o face la fel de bine si filtrul tau, insa sonda nu a fost pusa acolo din intamplare.

Daca nu ai nevoie de informatia primita de la ea se poate demonta si ai scapat de problema.

O remorca iti schimba intotdeauna viata atat la propriu cat si la figurat
Link spre comentariu

ultimul reply...nu e de mare ajutor...dar oricum iti multumesc ca mi-ai citit thread-ul...

e prima mea masina diesel...nu am mai avut, si de aceea am lasat pe mana mecanicilor tot, in cazul meu se pare ca e ceva deranj pe acolo, atata timp cat a mers f bine si fara semnale si dupa ce s-a montat acelasi tip de filtru, simptome nu sunt, masinile astea nu sunt tocmai o minunatie a tehnicii si finetii...deci pot fi si deranjuri mecanice involuntare mai apoi semnalate cu beculete...mi se tot aprind ba senzoru de motor, care se stinge apoi, ba becu de abs daca stau inclinat..."treburi casnice" :))

multumesc baieti.

Link spre comentariu

ma bag si eu dar nu te supara :)

verifica daca nu cumva vreo masa un fir ceva nu e strans bine daca tot a umblat mecanicul pe acolo si a uitat sa stranga sau sa puna

din cate spui daca masina nu a facut nimic si merge frumos si din cand in cand iti mai aprinde cate un beculet aiurea eu zic ca ai o problema electrica,fie contact imperfect fie vreun fir ros,care da la masa fie vreun fir care face contact cand are el chef si astfel iti aprinde becuri prin bord aleatoriu,fie apa prin vreun releu sau cum am patit eu,in masina in contraaripa spate isi facusera culcus niste soareci care au ros cablajul pe acolo si mai aveau un apartament la mansarda exact in cutia cu relee,asa ca nu e rau sa verifici cablajele incepand de la baterie pana spre ce ai tu acolo,

Link spre comentariu

multumesc colegu, de ce sa am supar? f bine ca mi-ai zis

si uite care a fost problema, sa nu fim paranoici si etc: sonda scoasa, se misca, si indica un nivel cand cum, depinde de pozitia masinii, cum am indreptat sonda, cum e totu ok....deci? :))) ne distram sau ce...

mi-a zis mecanicu ca la masina asta e mai bine fara filtre cu figuri, ca nu prea se pune prb de motorina proasta atat timp cat iei din statii cunoscute si cu rulaj cat de cat...e mai fiabil fara sonda, de aceea au scos-o si respectivii...acelasi lucru l-am patit cu bara de torsiune...:)

multumesc baieti, sunteti de mare ajutor, chiar si cei mai "paranoici"...

oricum terrano sunt un fel de tancuri...

Link spre comentariu

Ei , te-as contrazice putintel . Am mers cam trei minute cu un filtru , si cam 5 minute cu al doilea dupa ce am alimentat dintr-o statie la 2 km de casa , pe centura orasului ( probabil apa era bonus ca nu era pe bon , am avut cam doi litri scosi ulterior dupa multa munca - la pompa poate sa perfuzeze aia si vin rosu ca oricum nu se vede , cel putin daca alimentez de la bidon o vad la culoare - asta e paradoxul bidonpeco )... de atunci sunt extrem de circumspect la pompa mare , prefer sa stau 5-6 minute cu pistolul mic in mana , cu tot riscul de a avea contraziceri conjugale cat bagi , e mult , ce-ti trebuie ) ... si te-as sfatui sa folosesti filtrul cu sonda doar pentru ca sonda are si robinet de drenaj . Daca pupi ceva apa cel putin stii de la bec si poti drena , sa mergi mai departe ( daca cumva esti pe undeva pe drum cu tancul , sa nu stai sa te uiti la el ce frumos numa luce si straluce cu cardanu intre roate ... ), altfel ... cu 300 ml de apa in filtru ... chiar si tancul sta ca rama in beton .

Nu conteaza ca e primul diesel , grija pentru o masina e o chestie universala ... ai grija de ea , n-ai motive de ingrijorare pe urma .

Link spre comentariu

zici tu bine ce zici...stiu si eu toate astea, de aceea voi evita sa bag motorina din ucraina, pentru moment :))

in alta ordine de idei, am sa schimb filtrul la primu schimb de ulei, nu stau sa risc degeaba, pt sume mici, pana una alta, e filtru nou, sonda e la pastrare, am grija putin. nu mi-e frica de calitatea motorinei aici in Cluj, incep sa-mi pun anumite intrebari la statii no-name, sau izolate (maramures de exemplu). De aceea pun combustibil, doar in orase si doar in statii cunoscute....indiferent de tara, oras, sau continent. De ex la greci am mers pana nu mai imi arata "distance to empty", pana am dat de un Shell decent...:P, si era vb de un benzinar, care chiar daca sugea ceva nasol, cu alcool tehnic o scuipa afara...

multam.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare