Big.Ursu Postat Iunie 27, 2014 Partajează Postat Iunie 27, 2014 Azi am intrat in posesia volantei care a echipat Ursachele meu (Y61 3litri Di pentru cei care nu stiu despre ce masina e taina). Fostul proprietar nu-si aminteste la cati km l-a lasat ambreiajul. In fapt, povestea sta cam asa....a oprit masina sa dea prioritate si ... pe loc a ramas. Masina a fost dusa la Bucuresti (probabil Badsi) unde i s-a schimbat volanta si ambreiajul (costul a fost peste 10.000 lei). Nu retine anul / nr. de km. Acum am eu 301.000km (masina am luat-o la 258.000km). Dupa multe batai de cap, am intrat in posesia fostei volante, care la inspectia ochiometrica pare OK (niscai rugina dar e normala zic eu, avand in vedere ca nu stiu cum o fi fost tinuta). Discul de ambreiaj mai are vreo 3mm pe o parte, 3 pe cealalta....foarte putin pana la nituri. "Soarele" pare si el in regula. Dupa cum zicea si titlul...exista vreo metoda pentru a se verifica integritatea volantei "la rece" ? Sau "ochiometric" ? Daca nu e in regula, as putea sa o trimit la cineva de aici de pe forum (nu mai stiu cine e persoana si niscai ajutor ar fi binevenit!) care se ocupa cu "conversia" din bimasa in monomasa. Cand am intalinit prima oara acel topic retin ca erau persoane care se declarau multumiti de rezultate si ca nu sunt probleme. PS. La cerere pot pune si fotografii cu magaoaia. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patriciu Postat Iunie 27, 2014 Partajează Postat Iunie 27, 2014 Re: Volanta bimasica - cum se verifica ? Flywheel runout [TIR]* Less than 0.15 (0.0059) in mm si in paranteza in inchi adica deformarea pe suprafata ca sa zic asa :( sau "deflection" pe partea care intra in contact cu ambreiajul cam atat scrie in manualul de Y61 la alte modele se verifica si un joc unghiular care se da in carte in mm , dar ochiometric ar fii cam 15 grade In opinia mea daca ai un joc unghiular relativ mic , las-o asa....in cel mai rau caz pierzi un disc de ambreiaj si o zi de munca dar e mult mai ieftin decat o volanta noua si cred eu mai sigur decat o volanta modificata parerea mea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
seba_st24 Postat Iunie 27, 2014 Partajează Postat Iunie 27, 2014 Re: Volanta bimasica - cum se verifica ? Daca se transforma volanta din masa dubla in simpla atunci trebuie neaparat disc de ambreiaj cu arcuri in el (pe romaneste) care are rolul de a prelua socurile ce revin unei volante cu mase duble. In caz contrar fermi cutia de viteze. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
quick Postat Iunie 27, 2014 Partajează Postat Iunie 27, 2014 Re: Volanta bimasica - cum se verifica ? stiu ca peter erno avea un mesaj la bursa ca rectifica volante..sper sa nu ma insel, da-i un mesaj. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Iunie 27, 2014 Partajează Postat Iunie 27, 2014 (editat) Re: Volanta bimasica - cum se verifica ? majoritatea cand II lasa ambreiajul schimba tot si fac bine pentru ca asa este fara batai de cap insa este des intalnit cazul cand se poate inlocui doar discul iar volanta duce inca o vreme buna, cam cat a dus prima data, in pricipiu ceea ce conteaza : -unghiul sa nu fie foarte mare dar mai ales sa nu aiba bataie metalica la capat de cursa, adica sa mai aiba ceva arcuri in ea - sa nu aibe joc axial adica acel rulment de negasit dintre cele doua piese sa fie inca intreg, nu strica o ungere a lui inainte de montaj cu un spray cu vaselina insa e oleaca de migala, la sfarsit se degreseaza fata si se sterge bine sa nu intre vaselina la contact. -e bine sa o cureti de rugina pe lateral, multe motoare au senzori pentru pozitie volanta si daca colecteaza rugina dau probleme -nu baga volanta in nici un strung sau alte asemenea, daca ti se pare intreaga, incearca sa o cureti si sa o ungi daca poti si sus cu ea. Editat Iunie 27, 2014 de Astral NU SE SCRIE CU Î DIN A LA INCEPUTUL CUVINTELOR !!! http://www.timpul.md/articol/cum-si-...n-i-24370.html Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 28, 2014 Partajează Postat Iunie 28, 2014 Re: Volanta bimasica - cum se verifica ? La pesa in cauza nu poti face aprecieri functionale doar cu mana libera . Demontarea e destul de dificila , dar poate fi facuta fara pierderi . Modelul respeciv este cu element elstic arc-cama , care se poate rupe , jocul unghiular e de cativa cm , daca e mai mult elementul elastic e rupt ( caz in care in functionare cama scapa de pe bolturi sau e macinata -mestecata intre platouri ) . Rulmentul de centrare e de mari dimensiuni ( 80 -90 mm ) dar ingust , decapsarea lui duce la distrugerea sigura e etansarilor NBR cu etansare pe inelul interor , personal nu as interveni la rulment daca nu as avea un motiv serios . Cea mai simpla metoda de blocare este cu bolturi filetate , usor de pus in practica si care permite si reglarea bataii axiale/radiale . Metoda e simpla testata , se gasesc kituri de conversie , bineinteles ca implica obligatoriu disc cu arcuri . Mai dificil e usurarea pe cat posibil a produsului final ... altfel e o piatra de moara si solicita mai mult tot ce tine de volanta in sine ... Daca exista un strung , o masina de rectificat plan si ceva scule specifice POATE iese CEVA bun ... fara masina de echilibrat dinamic e cam loterie . Fara a face din asta un exemplu ... multi merg cu fericirea sudata pe masina ... de mult timp . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate