Ciprian76 Posted June 28, 2014 Share Posted June 28, 2014 Salut. Am o Feroza din '95 luata de curand. De cand a inceput sa fie cald afara simt un puternic miros de benzina cand sunt langa ea. Mai puternic se simte parca in fata. Aveti idee care ar putea fi cauza? Multumesc anticipat de raspuns. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pescar77 Posted June 29, 2014 Share Posted June 29, 2014 Re: Feroza miros benzina La roata dr. spate dni rezervor ies doua furtune (defapt unu iese si celalalt intra) care se duc intr-o canistra pe care o vezi daca dai jos stopul orb din aripa . Eu le-am taiat si am inchis circuitul fara sa mai ajunga gazele din rezervor in canistra din masina (in spatele panoului din masins) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
tantarcristian Posted June 29, 2014 Share Posted June 29, 2014 Re: Feroza miros benzina Asta am patit eu acum 3 zile .Am ridicat-o pe elevator si in partea dreapta pe toata lungimea sasiului sunt trei conducte din fier ( conductele de benzina ). Erau praf de ruginite .Undeva pe la mijloc erau umede si picurau benzina . Stau cu presiune de vreo 3 bari......vezi ca poti sa iei foc. Am fost la magazin si nu aveau decat pe original .Toate conductele de benzina 700 lei. Am apelat la cineva priceput care o sa mi le inlocuiasca cu unele de cupru.Maine este gata masina Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrx12345 Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 Re: Feroza miros benzina Ai doua vesti: una buna si una proasta Veste proasta e ca vaporii de benzina care initial erau degajati in atmosfera sunt captati in habitaclu si exista riscul sa se aprinda. Probabil ca in urma operatiei facute de tine a rezultat imposibilitatea degajarii acestora in atmosfera. Luind in considerare faptul ca odata cu temperatura creste si cantittaea de benzina ce se evapora este destul de nasol. trebuie sa verifici traseul benzinei astfel incat sa identifici eventuale pierderi. Exista posibilitatea ce imbinarea facuta de tine sa nu etanseze asa cum ar trebui. Vestea buna e ca mirosul de benzina indica faptul ca rezervorul nu e gol si asta e de bine. O remorca iti schimba intotdeauna viata atat la propriu cat si la figurat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 Re: Feroza miros benzina Din ''canistra'' aia de la motor cum te uiti in partea stanga iese un furtun care se duce in sasiu adica in aer, nu mai comunica cu nimic.De acolo iti miroase sau de acolo imi mirosea mie.Eu am pus in capatul acelui furtun un filtru de benzina din acela gen Dacia 1300 si l-am infipt bine in gaura din sasiu.Nu mai miroase de ceva timp.Inainmte acel furtun era montat in unul din stuturile alea de pe carcasa filtrului de aer, probabil cine a avut masina inainte se gandea ca recircula vaporii aia de benzina. Mare atentie masinile astea au o varsta si conductele sunt destul de coapte (eu le-am schimbat cap coada) Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciprian76 Posted June 30, 2014 Author Share Posted June 30, 2014 Re: Feroza miros benzina multumesc de sfaturi. m-am uitat cu atentie la "canistra" din fata, am mirosit pe acolo si nu este de acolo. posibil sa fie din spate de la rezervor sau conducte. tb sa ma duc cu ea la cineva care se pricepe. tantarcristian cat te-a costat inlocuirea conductelor de fier cu cele de cupru ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryder Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 Re: Feroza miros benzina Si la mine a fost problema cu tevile de benzina. Undeva in dreptul rotii dreapta spate, pe unde trec conductele pe sasiu, acolo e o buba: la mine conductele erau praf, am taiat bucati de circa 20cm si am inlocuit cu unele de aluminiu si am facut legatura cu furtune de cauciuc speciale pentru combustibil si coliere. Problema asta am avut-o si cu conductele de frana, doar ca pe astea le-am inlocuit cap-coada. VERTIZONTAL. Fotografie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jineas Posted May 29, 2017 Share Posted May 29, 2017 Re: Feroza miros benzina Vin si eu cu o problema, de cand a venit caldura , simt un miros puternic de benzina in habitaclu doar cand merg cu geamurile deschise, mai ales in fata , daca merg cu geamurile inchise nu se simte mirosul de benzina.Masina cand stationeaza cu motorul oprit nu emana nici un miros de benzina.I-am verificat conductele cap coada si nu au pierderi , sunt intr-o stare foarte buna. Ce poate fi? "If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems " Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted May 29, 2017 Share Posted May 29, 2017 Re: Feroza miros benzina Cu motorul oprit pompa nu baga presiune probabil din cauza asta nu miroase, verifica bine traseele se vede greu pentru ca se evapora repede, eu avem un por si tzasnea benzina ca din acum de seringa. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jineas Posted May 29, 2017 Share Posted May 29, 2017 Re: Feroza miros benzina Parca mai degraba imi miroase a gaze de esapament, este un miros "iute" !!! Partea finala a esapamentului este mai scurta , evacuarea de gaze se face efectiv undeva langa cercelul arcului stang.Sa nu fie asta cauza!! Am sa verific mai atent traseul de alimentare cu benzina!!! "If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems " Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 Re: Feroza miros benzina Lungeste teava aia cu ceva si vezi pe urma daca mai miroase.Te-ai uitat la furtunasul din compartimentul motor cel care iese din canistra de epurare a gazelor? Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jineas Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 Re: Feroza miros benzina Da,e infipt bine in sasiu,am verificat si in spate la stopul dreapta,unde este rezervorul de plastic,e totul in regula. "If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems " Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightSirc Posted August 7 Share Posted August 7 (edited) Am avut aceeasi problema, rezolvarea a fost in spatele stopului dreapta spate. Bina ca nu am luat foc cu asa mecanici … Mulțumesc forumului si colegilor pentru postările anterioare! Edited August 7 by NightSirc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts