Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Zgomot/huruit Cherokee XJ

filip2010

Postări Recomandate

In urma unei inaltari de 5 cm al unui Cherokee,am descoperit cateva "nereguli",mai exact:

tangaj lateral mai pronuntat fata de cum era inainte,si,cel mai important si ceea ce ma nelinisteste,este un zgomot ca de rulment uzat,un fel de huruiala,in mersul masinii si in anuminte momente cand accelerez sau iau piciorul de pe acceleratie,dar nu mai mult de cateva secunde.

Printre cei ce au facut aceasta operatie de inaltare,a mai intalnit cineva aceste simptome?

As dori un sfat de la cineva ce a mai patit asa ceva sa ma duc direct la sursa,intru-cat nu am timp sa incep sa schimb cruci,rulmenti,etc., si nici de masina nu ma pot dispersa,fiindca este singura masina din familie si o folosesc zilnic.

Mentionez ca masinii i-am facut schimbul de ulei,inclusiv in grupuri.

Multumesc.

Editat de filip2010
Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Zgomot/huruit Cherokee XJ

Cu a fost uleiul care l-ai dat jos ,nu avea pilitura fina ?

Sincer sa fiu,nu stiu.

Nu l-am intrebat pe cel ce mi-a facut schimbul.

Ma gandeam eu:oare nu cumva pozitia grupului difera fata de atunci cand era stoc si nu se lubrifiaza grupul cum trebuie?

Link spre comentariu

E vorba de situatia in curba sau drum drept? Sau in orice situatie ( si in curba si drum drept) cand accelerezi / decelerezi , apare cateva secunde si dispare.

Poti identifica , se aude fata sau spate ? La accelerare / decelerare pronuntata sau chiar si lin fiind ?

XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7
Link spre comentariu

E vorba de situatia in curba sau drum drept? Sau in orice situatie ( si in curba si drum drept) cand accelerezi / decelerezi , apare cateva secunde si dispare.

Poti identifica , se aude fata sau spate ? La accelerare / decelerare pronuntata sau chiar si lin fiind ?

Zgomotul se aude indiferent daca merg drept sau in curba si se aude din spate,probabil de la grup.

De exemplu:daca merg constant cu 80 si accelerez sau iau piciorul de pe acceleratie,se aude timp de cateva secunde (2,3) o huruiala si pe urma dispare. Este posibil sa nu am suficient ulei in grup,avand o alta pozitie dupa liftare? Rulmentul de la axul cardanic?

Habar nu am,parerile mi le spun doar din vaga mea experienta in mecanica.

Editat de filip2010
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Zgomotele astea sunt de obicei de la crucile cardanice. Daca sunt din grup vin la pachet cu alte scurgeri de piese si ulei.

As tinde sa cred ca atunci cand ai inaltat-o s-a modificat (poate prea mult) unghiul pe care-l face axul cardanului cu axul pinionului de la puntea spate.

Asta a pus presiune suplimentara pe cruci, care poate fiind vechi incep sa cedeze.

Recomandarea mea e sa desfaci cardanul spate, sa pui o punga peste intrarea in cutia de viteze ca sa nu-ti curga tot uleiul, si sa dai o tura sa vezi daca mai face. Daca nu mai face, schimba crucile (probabil vei sesiza joc in cruci cand il dai jos). Daca mai face, vezi sa nu fie aceeasi poveste cu cardanul din fata (mai putin probabil pentru ca are cruce dubla si preia mai mult din modificarea de unghi).

Ca sa rezolvi problema unghiului poti face combinatiile urmatoare: lasat transmisia mai jos din traversa pe care se sprijina, rotit puntea spate cateva grade cu niste pene care se baga sub arcuri (atentie insa la axle wrap), montat cardan de fata si pe spate, etc.

Tangajul este bonusul suspensiei moi (atentie la arcurile spate moi, pot provoca axle wrap). Masinile inaltate nu se mai comporta ca cele originale.

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

salut,

ceva asemanator am si eu la XJ, in urma inlocuirii uleiului in punti.

La mine huruie in special cand dau cu spatele, si la viraje mai stranse, inclinari.

Am pus ( fara sa stiu ca nu e bine ) acelasi ulei ca in puntea fata, si in cea din spate. Aceasta din urma are LSD si trebuia ulei diferit, aditivat.

Astazi il schimb si merg la teste.

revin cu informatii proaspete: sper sa dispara huruitul

Sport Utility Truck

USA99XJ

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare