dansoare Postat Iunie 29, 2014 Partajează Postat Iunie 29, 2014 Participanti:dansoare-Patrol+bogdankali-Samurai.Ne-am imputinat,deh,concediile:grin: Am purces in Valea Doftanei,locul nostru preferat de joaca. Am luat-o pe forestierul de pe Valea Florei,cu gindul sa urcam in creasta baiului pe unul din picioare. Ne-am oprit la primul,Piciorul Mierlei. Noroi la greu dupa atitea ploi. Masinile au urcat foarte bine,Patrolul a avut nevoie doar de o troliere:al in timp se Sami ca de obicei a sfidat toate pantele si tot noroiul cu nonsalanta:grin: Am ajuns in gol alpin dupa stina cam pe la 12.30 si am mincat dupa care am urcat in creasta Baiului si am facut dreapta spre Azuga. Si mi-a venit o idee: ce-ar fi sa coborim in Valea Doftanei pe Piciorul Cotofenei-traseu facut pe urcare acum un an. Dupa putina cautare am intuit intrarea in traseu si am inceput coborirea pe gol alpin. Traseu absolut neumblat. Am ajuns in padure,o noua orientare si am intrat pe drumul de TAF pe care il stiam liber-mai e unul mai jos dar era blocat anul trecut de ditamai copacul. Insa surpriza:un copac doborit de furtuna,foarte gros-cam 60-70 cm diametru! Dilema: urcam cu spatele panta coborita-caci nu era loc de intors-sau taiem animalu?!:ha: Scot STHIL-ul din dotare si i-o pasez lui Bogdan care are mai multa experienta cu taiatul:wink: Cred ca am stat vreo ora jumate in locul ala si am muncit nu gluma-copacul a fost taiat in doua locuri si apoi impins din drum cu o pirghie-un copac mai mic taiat in acest scop. Amuzant a fost ca ne-am chinuit cred vreo juma de ora sa scoatem lama de la drujba care ramasese blocata in prima taietura:ha: Am trecut Patrolul la limita,a sters copacul cu pragul din dreapta. Dupa asta am coborit in forestierul din vale fara alte incidente. Pagube: antena mea smulsa cu totul si rupta-am lasat-o in padure si o pupatura blinda de copac pe aripa dreapta spate-c-asa e la off-road:h5 Nu sintem din nefericire pozari-de obicei il avem oaspete pe Minitehnicus PR dar acum e in concediu:wink: A facut Bogdan citeva poze cu telefonul si daca mi le trimite am sa incerc sa le pun aici. Sa ne vedem si auzim cu bine! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 29, 2014 Partajează Postat Iunie 29, 2014 Re: Baiului - doua picioare intr-o zi Nenea-domnu' , pana ramasa captiva in taietura de scoate cu o pana de plastic batuta ca sa deschida ... taietura ce s-a inchis . Pana e bine sa fie din plastic ca sa nu deterioreze lantul in caz ca ajunge sa-l atinga . In lipsa , o secure/topor batuta in loc de pana e la fel de buna . Daca pana trebuie sacrificata , se face una la locul faptei din ceva ce e la indemana . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Iunie 29, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2014 Re: Baiului - doua picioare intr-o zi [ATTACH=CONFIG]218685[/ATTACH] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Iunie 29, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2014 Re: Baiului - doua picioare intr-o zi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
armand18us Postat Iunie 29, 2014 Partajează Postat Iunie 29, 2014 Re: Baiului - doua picioare intr-o zi v-am vazut in trafic pe la Baicoi :h5 Pajero Sport 2004 2.5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kali Postat Iunie 29, 2014 Partajează Postat Iunie 29, 2014 Re: Baiului - doua picioare intr-o zi Nenea-domnu' , pana ramasa captiva in taietura de scoate cu o pana de plastic batuta ca sa deschida ... taietura ce s-a inchis . Pana e bine sa fie din plastic ca sa nu deterioreze lantul in caz ca ajunge sa-l atinga . In lipsa , o secure/topor batuta in loc de pana e la fel de buna . Daca pana trebuie sacrificata , se face una la locul faptei din ceva ce e la indemana . Faza interesanta este ca lemnul se despica "in sus", adica cele doua taieturi se departau in partea de sus. Am taiat cat am putut de sus in jos de jur-imprejur, insa, pt a termima taietura - a trebuit sa ajung cu lama sub linia mediana a copacului (Drujba are lama de 35, dar cimcumferita copacului aluia era de minim 50) ... Ei : bate pana de jos in sus pe sub drujba :)) Am incercat cu un levier de metal, dar fara prea mult succes, dupa care am cioplit efectiv copacul cu toporul, pana am scos lama :) Tot Samuraiul ' ii cel mai tare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kali Postat Iunie 29, 2014 Partajează Postat Iunie 29, 2014 (editat) Re: Baiului - doua picioare intr-o zi Una peste alta - o iesire super : urcarea pe Mierlelor cu destul de mult noroi cat sa nu fie chiar o "plimbare" si coborarea "in cap" pe ud cu unghiuri si peste 45% :) Si inca o lectie invatata : chiar daca mergi foarte repede in doua masini, daca dai de un obstacol cum a fost copacul ala, mai multe maiini ajuta :old Editat Iunie 29, 2014 de Kali Tot Samuraiul ' ii cel mai tare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 29, 2014 Partajează Postat Iunie 29, 2014 (editat) Re: Baiului - doua picioare intr-o zi ... tai din stanga si din dreapta cate putin , scoti cate o felie pe fiecare parte cu mare atentie sa scoti bagaul la primul semn de strangere ...... sprijini din partea de jos ... aiureli d-astea , dar mai presus de toate , rezultatul final conteaza ... Frumoasa incursiune , cred ca fu frumos , sa va fie de bine . Editat Iunie 29, 2014 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Iunie 30, 2014 Partajează Postat Iunie 30, 2014 Re: Baiului - doua picioare intr-o zi va faceti de cap in lipsa mea. bineeeeeeee. sambata viitoare piciorul cainelui. am zis! lasati patroalele acasa! 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Iunie 30, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2014 Re: Baiului - doua picioare intr-o zi Nu simbata ci duminica ca sa pot merge si eu!!:cr3 Fara Patrol!! :sr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny_r0 Postat Iunie 30, 2014 Partajează Postat Iunie 30, 2014 Re: Baiului - doua picioare intr-o zi Sambata nici eu nu pot.DUMINICA AM ZIS. Samurai 1.6 8V injectie, YJ spring swap spate, RUF fata, reductii 4.16, difflock spartan, troliu 6000, simex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Iunie 30, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2014 Re: Baiului - doua picioare intr-o zi Bravo John!!:h5 Asa ramine,duminica!:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Iulie 2, 2014 Partajează Postat Iulie 2, 2014 Re: Baiului - doua picioare intr-o zi Faina iesire, v-ati facut de cap! Dane, nu te mai saturi de drujba aia :ha: Cred ca ma pot strecura si eu sambata asta, duminica nu e chip, s-au aratat alte obligatii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
abunea Postat Iulie 2, 2014 Partajează Postat Iulie 2, 2014 Re: Baiului - doua picioare intr-o zi S-ar putea sa mai fim 2 Vitare prin zona, sambata asta. Poate ne intalnim pe "autostrada" din varf :h5 - O | | | | | | | O - - O IIIIIII O - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matea bogdan Postat Iulie 2, 2014 Partajează Postat Iulie 2, 2014 Re: Baiului - doua picioare intr-o zi am si eu o intrebare pt Dan Soare sau Iulianul sau oricine pana la urma: e vreo sansa sa ma luati si pe mine ca pasager careva? pun jumate la combustibil bineinteles, am drujba si alte acareturi de offroad daca trebuie. nu ma dau inapoi de la umblat prin noroi, pe sub masina sau la taiat/mutat copaci - ca tot a fost vorba ca erau bune mai multe maini. Mai am si cizme de cauciuc:wink: - unii le stiti deja. fara suparare si cu scuzele de rigoare ca am indraznit. daca nu se poate nu e absolut nici o problema. PS Ideea e ca am in plan o masina mai competenta(sau cauciucuri mai competente) si as vrea sa cunosc si eu mai multe trasee mai ales prin Baiului dar cu frontera cu At-uri deocamdata...nu prea ma ia nimeni pe trasee din astea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Iulie 2, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2014 Re: Baiului - doua picioare intr-o zi Sanse sigur ca sint. Eu unul ies duminica ca simbata nu pot si daca convenim cu toata trupa vedem ce traseu facem. Minitehnicus zicea de piscul ciinelui dar el stie ca e foarte abrupt si INGUST,de aceea am intrebat caci daca e asa ma lipesc si eu copilot de un Samurai al amicilor.:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate