Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Montaj instalatie A/C pe un J7 fara A/C OEM ?

Norian

Postări Recomandate

Salut,

Eram curios daca a incercat/ reusit cineva o mutare de instalatie AC pe un J7 fara AC OEM.

In ideea de a "jumuli" tot sistemul de pe masina "donatoare", cat de complicat ar fi montajul ?

Dincolo de montare compresor, vaporizator, centrala de comanda, restul de "matzaraie si fitingaraie" e genul de proiect de care merita sa te apuci ? Nu-mi e clar ce presupune, mai ales in zona de aeroterma, perete despartitor intra habitaclu si motor, etc.

Multumesc de idei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Bricolare instalatie AC pe un J7 fara AC OEM ?

DACA OEM nu a existat pentru modelul respectiv de auto, e cam foarte probematic.

Trebuie sa:

- gasesti loc pentru condenser si pentru filtru

- manufacturezi suport pentru compresor, plus probabil vreo rola intorcatoare

- relochezi alternatorul probabil

- calculezi cureaua potrivita

- confectionezi conducte si furtunaraie specifice

- si cel mai greu - integrarea evaporatorului in sistemul de climatizare.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Re: Bricolare instalatie AC pe un J7 fara AC OEM ?

... pe care unii disperati de imposibilitatea cuplarii la bord l-au montat sub scaunul pasagerului , decupand podeaua sa incapa si trecand cu tubulaturile de conducere a aerului racit prin torpedoul dintre scaune si pe langa schimbator ... O munca titanico-sisifica de peste o luna , in fiecare dupa-amiaza , duminica pauza - calculeaza singur orele de munca ... banii devin un aspect secundar dupa primele trei saptamani ... La ( un epic ) final glorios .... rezultatul era ( si probabil este daca propietarul nu i-a dat foc ca sa nu fie rapit de arabi pentru idee )...era ok spre foarte bine , dar tinand cont de faptul ca multe ( cam prea multe ...majoritatea ...) piese au trebuit confectionate incepand cu machetele din carton si terminand la final cu ele din metal sau fibra .... eu privesc ideea cu admiratie dar si cu putina teroare ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Re: Montaj instalatie A/C pe un J7 fara A/C OEM ?

Pe modelul acesta de masina s-a pus A/C, dar doar pentru piata japoneza, deci pentru cele cu volan pe partea "gresita".....

http://forum.ih8mud.com/threads/bj70s-with-a-c.48292/#post-534992

Asta inseamna, practic, ca ideal ar fi sa gasesti o donatoare cu volanul pe partea stanga pentru ca altfel toate reperele sunt pe dos si nu el poti monta/adapta la masina ta.

Daca ai gasit o donatoare cu A/C functional si cu volan pe stanga, probabil ai gasit cu caroseria model LJ, cred ca ai foarte mari sanse sa se potriveasca multe din repere.

Instalatia aia de A/C, cu tot ce are, oricum fa bine si pune mana repede pe ea ca daca nu se potriveste la masina ta, o vinzi instant !

Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru pareri.

Ce-i drept m-am apucat sa caut un "volan pe stanga" cu AC, nimic concretizat inca, dar ma gandeam sa cer pareri in ideea de a vedea daca merita sa ma aflu in treaba.

Ma asteptam sa fie complicat montajul, chiar si cu toate piesele luate de la o donatoare, inclusiv ma gandisem la fulia de AC, curea, etc, dar dupa ce am citit randurile voastre....ma gandesc ca oricum vara in BV vine intr-o marti si se termina intr-o joi, iar in rest ploua si e frig :ha: si poate ca n-am neaparat nevoie de AC :)

Editat de Norian
Link spre comentariu

Evident ca da, dar nu cat sa am nevoie disperata de AC - gen plimbari prin zona Bucuresti la ore de varf cu 20km/h :grin:

Link spre comentariu

@Norian: arunca un ochi si in topic-ul asta . E posibil sa gasesti info utile ptr tine. Am pus acolo, mai pe la sfarsit, niste coduri ptr componente.

Eu m-am apucat sa strang piese ce am nevoie ptr masina, dar e un proces destul de lung, daca nu ai o masina donatoare langa. Bafta!

Editat de l_stoian79

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

Multumesc mult Liviu !

Eu m-am apucat de cautat o "donatoare" completa, in ideea de a luat toate componentele intr-o singura tura.

Mi-am rugat niste prieteni din tarile "calde si cu mult deshert" sa caute o masina cu AC de pe care sa iau tot, eventual cu toata caroseria daca gasesc ceva in stare foarte buna...

Link spre comentariu

Eu am facut o schema similara pe Vitara mea. Am luat o instalatie din dezmembrari si am montat-o. Am luat tot, radiator suplimentar, suporti, tevi, etc. Nu a venit insa si cu toata partea de cabluri originale, asa ca a mai fost nevoie de un electrician care sa mai monteze niste relee (unul pentru decuplare compresor daca se pierde presiunea din instalatie). Ar fi ideal daca poti lua tot de pe donatoare, inclusiv partea de electrica care tine de AC.

- O | | | | | | | O -

- O IIIIIII O -

Link spre comentariu

De obicei e integrata in harnasamentul general , dar la instalatiile simple sunt 4-3 fire , nu e o problema .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare