Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inca una

nivaforever

Postări Recomandate

Re: Inca una

Am mers cu amandoua, am vazut destul de mult pe youtube, ma intereseaza

- fiabilitatea nivei in timp,

- rezistenta ei la rugina,

-diferenta reala e intre cele 2 motorizari 1.7 i niva si 1.6 v8 carburatie daca nu gresesc vitara,

- diferenta reala de spatiu dintre cele doua, fara scaunele din spate

- probleme frecvente specifice fiecarui model in parte.

- tot ce se poate stii, spre exemplu unu ca mine ( 1.88m, si 116 kg azi dimi)incape mai bine la volanul unei vitara, desi niva la prima vedere are un volum interior mai mare.

- niva mi se pare ca are inaltimea ideala din fabrica, si chiar daca nu poate suferi modificari ca si vitara totusi e o masina minunata in teren.

Nu stiu, mi ar placea sa stiu detaliile care fac diferenta.

Va multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 126
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Piese de schimb am auzit ca se gasesc. Toti posesorii cu ele la vanzare stiau un mecanic foarte bun, si N magazine cu piese de calitate ieftine, aduse din Moldova sau Ucraina. Sper sa nu fie rau voitori.

Mi e draga Niva, o iau sa o folosesc de toata ziua prin bucuresti, inclusiv un pescuit sau o vanatoare la sf de saptamana si ceva fotografii din unghiuri ce le gasesc prin te miri ce coclauri.

Dar vreau sa ma asigur ca i pot asigura o viata lunga si linistita. A si sa nu uit, cand vorbesc de Niva ma gandesc la una de la 2008 - 2009.

Link spre comentariu

uneori imi pare rau ca am vandut Niva :) da nu imi pare rau pe mana cui a ajuns:)

stimabililor nu stiu ce rulmenti de kkt sau ce alte treburi vreti sa puneti pe masina da eu am mers cu rulmentii originali si cred ca daca Dan nu I-a schimbat tot pe aia ii are si niciodata nu au batut,urlat,fluierat sau altceva

e drept ca piese nu am luat din piata de la Feodor ca il stiam de teapa demult, dar...nici care e acel service cu staif nu stiu care e:)

eu am mers la service pt mechanic nu pt patron , si doar la ce nu puteam face eu iar reglajul sau strangerea unui rulment e treaba simpla de facut de catre oricine cu o cheie si putine cunostinte,doar schimbatul lor e mai dificil, prese una alta,chestii deastea

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Am primit de la rusi (http://www.koroffka4x4.ru) documentatia tehnica pentru un kit de suspensie, este in rusa bineinteles, dar cu ajutorul lui "goagal" o puteti traduce fara probleme. Kitul de suspensie plus un set de bare inferioare ranforsate pentru puntea spate, cu bucse cu tot bineinteles, costa 244 euro, iar transportul prin EMS Post inca 103 euro (zice rusul ca ar fi cam 20 kg, nu prea cred fie vorba intre noi dar .... probabil kg rusesc nu este ca cel de la noi .... dar sa nu ne incurcam in amanunte inutile :wink:). Pentru cei interesati pot trimite pe e-mail documentatia respectiva.

cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva
Link spre comentariu

pune si tu ceva poze cu acest kit de inaltare, vedem dupa daca vrem documentele :))

:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

Aurelian, stii f bine ca ce arata baietii atia acolo cu 347 de eur, e testata total sau partial de unii dintre noi.

Eu consider ca nu merita banii. cu acele poze mai mult decat edificatoare poti se poate incerca cu brio de fiecare sa-si faca homemade "smecheria". si cred ca poate costa cel mult la jumatate(in conditiile in care platesti material si manopera). Ca si afacere , da cred ca da, poate fi un pret corect

:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

La prima vedere pretul pare marisor luind in calcul si costurile suplimentare, adica comisioane, taxe vamale, TVA si ce o mai fi pe acolo de platit. Daca ar fi fost si cotele pieselor in documentatia tehnica atunci da, merita sa le faci cu ajutorul unui strungar, fara cote insa mie imi miroase a empirism iar incercarile "dupa ureche" sunt mult mai costisitoare in final. Asta ti-o spun din proprie experienta, si ca exemplu iti dau fuzetele "modificate" de tipul ala din Chisinau. Apropos, ultima trimisa de el, adica numai fuzeta a trebuit sa o rectific din nou la strung ca nu intra rulmentul in ea. Sa-ti spun cit m-a costat "distractia"? ..... destul, tinind cont de faptul ca m-am ales cu niste rebururi pe care nu am curaj sa le montez pe masina si practic trebuie sa-mi cumpar din nou piesele, adica alte fuzete, alti rulmenti, simeringuri, alti butuci ..... crede-ma, nu merita. Totusi, este tehnica, inginerie, nu "urecheala" ca la lautari.

Link spre comentariu

"Kit"-ul asta mi l-am incropit si eu.

Esec.

Nu-mi place ce a iesit.

Bucsele de sub arcurile fata au costat 60 lei.

Bucsele de pe pivoti 160 lei.

Arcuri/Amortizoare/Tampoane peste arcuri/cercei sub amortizoare - 235 eu cu tot cu transport.

+ cateva suruburi.

Tendoanele le-am lungit (mecabicul, de fapt). A iesit o tampenie. Cumpar altele normale.

Editat de ubu
Link spre comentariu

Din pacate asta-i pretul improvizatiei. Eu si Ubu l-am platit, sa speram ca nu vor mai fi si altii. Vineri am sa trimit banii, sper ca pina de sarbatori sa primesc piesele. Va tin la curent. Daca totul este ok, am sa incerc sa fac niste schite cu cotele aferente.

Link spre comentariu

Eu am kit-ul de inaltare pentru fata cu "pene sub talerul arcului si nuca pentru bieleta de directie.Nu am apucat inca sa-l montez. Am deja pe masina kit-ul de inalatre clasic,cu tamponul de cauciuc. Intrebarea mea, ar fi cum se vor comporta planetarele fata cu noua configuratie.

Link spre comentariu

Nu-i normal sa trosneasca, ceva nu este in regula pe acolo. Asta-i dezavantajul improvizatiilor. Teoretic, kitul facut de rusi ar trebui sa fie ok, dar daca vor fi probleme si cu asta atunci nu stiu ce sa mai zic ....vorba unora de aici, trecem la Nissan! :ha:

Link spre comentariu

....vorba unora de aici, trecem la Nissan! :ha:

:):):)

Asta vroiam sa aud :):):) pana la urma recunoastem ca ne place sa fim masochisti :)

si la mine trosneau dar alea originale pe care le-am alergat mai bine de un an fara vaselina in ele:)

in rest cand le-am pus pe alea noi nu au mai trosnit dar trosnea din cand in cand cuplajul ala de la cutie/reductor :)

Link spre comentariu

Nu stiu ce sa spun, si eu am avut la prima Niva tampoanele alea clasice pe puntea fata dar de troznit planetarele in niciun caz. Fara bara stabilizatoare montata, da, au trosnit, dar numai bruscata. Cu bara stabilizatoare pe masina a fost ok.

Link spre comentariu

deci de aici concluzia este ca trosnitul de planetare nu are treaba cu inaltaroarele :) ca si eu aveam dar doar alea sub arc:)

poate avea treaba cu uzura :) la mine asa a fost :)

sau ceva cu bara stabilizatoare... :) si deasta aveam si nu am dat-o jos:)

Link spre comentariu

Rusul spune ca modelul asta de kit de inaltare nu are efecte negative asupra fiabilitatii planetarelor. Nu-mi ramine decit sa-l cred. Am mai comandat de la Val-Racing un set de planetare spate intarite, pe 22 de caneluri (http://www.val-racing.ru/catalog/usilennye-poluosi/usipoluosi). Astia de la Val-Racing par a fi mai cinstiti, iar preturile le calculeaza in dolari. Setul de planetare costa 244 dolari, transportul prin pasta nationala ruseasca 44 de dolari si coletaria 2 dolari, in total 290 dolari. Costurile totale vi le spun dupa ce primesc coletele. Prin EMS Post livrarea este mai rapida, adica chitul de suspensie va sosi mai repede, planetarele le voi primi ceva mai tirziu. Mai mult ca sigur totul undeva prin ianuarie.

Link spre comentariu

@ Karol: adica eu pe niva alba am inaltatoare sub talerul arcului?????

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Am primit astazi de la Tibgal seturile de rulmenti pentru rotile fata. Fiecare set contine doi rulmenti, doua simeringuri, piulita de stringere din capul planetarei, si doua inele metalice. Voi aveti inelele astea montate? La prima Niva nu le-am avut, la asta "noua" cind am demontat fuzetele am gasit numai unul singur, pe partea dreapta, la "interior", intre capul de planetara si simeringul interior. Din "sapaturi" (vezi fig. 4-1 Front Suspension, pag.5 din link-ul urmator: http://www.ladaniva.co.uk/lada/1600_4.pdf) am dedus ca inelele astea care la prima vedere par a fi niste inele distantiere, ca la batrina Dacia, au rolul de a proteja simeringul de mizerie (apa, noroi, etc.). Le puteti identifica in figura la nr.26 - Mud deflectering ring si sunt doua, unul pentru simeringul "interior" si celalalt pentru simeringul "exterior". Eu alta destinatie nu vad sa aiba inelele astea, mai ales ca acopera aproape in intregime partea din cauciuc a simeringului. 2556.thumb.jpg.c881571091577211011ece7608d6b7dc.jpg2557.thumb.jpg.32c5001aa7d93c151f7bbd479bcef319.jpg2558.thumb.jpg.89cf6b29ea8244547fbde41479925d51.jpg2559.thumb.jpg.868c2e3ab782a028935b8b5a29b99e08.jpg2561.thumb.jpg.8c927058473efb5b1652733a4b73aa75.jpg2562.thumb.jpg.1c666883b4c472cdd665917b1219fd3a.jpg

Voi ce parere aveti?

Link spre comentariu

Salutare tuturor si un 2016 plin de peripetii placute!

Sint proaspat posesor de Niva si deja am identificat ceva probleme!

Dreapta fata bate,galeria de evacuare cred ca e fisurata,frina de mina tine nu,

la relanti merge cam impiedicat!

Miine vreau sa o vad si pe dedesubt sa vad ce mai gasesc!

Poate recomanda cineva un mecanic bun la Niva in Constanta?

Eventual un magazin de piese pentru Niva?

Sint numai ochi si urechi!

Multumesc mult!

Link spre comentariu

Vezi ca aceasi problema o are Rudy ca cu pre ii da de cap cu inelele doar ca el are nevoie de ele si nu le are

Eu la a mea nu am sesizat sa aiba cand am dat planetarele jos cu ocazia multiplelor schimbari de grupuri:)

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Ma bate gindul sa montez pe fata un diferential blocabil pneumatic sau unul autoblocant ambele produse rusesti. Exceptind pretul care este clar in avantajul autoblocantului, vreau pareri pro si contra. Masina nu are servodirectie. Cum influenteaza directia autoblocantul in utilizarea de zi cu zi?

Link spre comentariu

...blocantul nu influenteaza cu absolut nimic directia(ma refer la invartit volanul). Poate o problema ar putea fi la cel pneumatic, atunci cand ar fi blocat, in sensul ca nu vei mai putea lua curba prea strans deoarece invarte la fel rotile de pe axa. Dar nu te opreste nimeni sa deblochezi.

...din cate mai cunosc eu , pe fata nu prea se pun blocanti din astia mecanici sau pneumatici(doar pe la cele care functioneaza in regim de concurs eventual), ci mai mult autoblocanti.

Editat de dan chiperi
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare