Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cardan fata WJ cu cruci

atar

Postări Recomandate

Dupa prima iesire, la o fortare in rampa, a inceput sa troncane cadranul la WJ

Am hotarat sa-i pun cruci.

Am gasit un atelier in Galati care face cardane pentru camioane si utilaje.

Ei propun sa folosim un cardan de XJ cu cruce dubla pe care sa-l adaptam la WJ-ul meu.

A facut cineva asta?

Aveti alte idei?

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cardan fata WJ cu cruci

Eu ... pentru braileanul ...ala de-l stii si tu cu jeepul . A mers chiar daca era facut pe genunchi si cam la noroc , neechilibrat ca n-am avut unde la locul faptei la Braila .... fiind usor si de diametru mic , nu vajaia , nu trepida ( cat s-a putut aprecia asa dupa ureche ) ... a tras cu el cam un an , pana a pocnit masinile ...

Cred ca e una din putinele solutii bune si la indemana . Alta optiune ar fi fost niste cruci mai speciale cu unghi de lucru mai mare , dar mai fragile . Singurul dezavantaj e ca ar fi mai scump la exploatare , preferabil ar fi sa fie incropit din elemente care sa fie disponibile si mai tarziu - cruci , articulatia sferica intermediara si ce mai are burdufe clipsuri etc ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Nu discut despre inprovizatii pe genunchi.

Cardanul se va face profi, echilibrat, centrat, sudat, si ansamblat profi.

Unele XJ-uri au o cruce dubla. Cred ca asta ar fi solutia optima.

Atelierul face cardane pentru camioane, care rezista la cupluri mari si cateva sute de mii de km.

Tot ei fac cardane pentru utilaje (buldo, utilaje agricole, etc)

Link spre comentariu

Nici nu ma gandeam sa propun o improvizatie , doar faceam comparatia cu incercarea pe care am facut-o si cu faptul ca a functionat bine .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Eu ... pentru braileanul ...ala de-l stii si tu cu jeepul . A mers chiar daca era facut pe genunchi si cam la noroc , neechilibrat ca n-am avut unde la locul faptei la Braila .... fiind usor si de diametru mic , nu vajaia , nu trepida ( cat s-a putut aprecia asa dupa ureche ) ... a tras cu el cam un an , pana a pocnit masinile ...

.

Nici nu ma gandeam sa propun o improvizatie , doar faceam comparatia cu incercarea pe care am facut-o si cu faptul ca a functionat bine .

Scuza-ma. Poate nu am fost atent.

Dar asa mi s-a parut, ca despre o improvizatie vorbesti.

Hai sa lasam topicul curat pentru cei ce se pricep si au ceva de zis, te rog.

Link spre comentariu

Dupa prima iesire, la o fortare in rampa, a inceput sa troncane cadranul la WJ

Am hotarat sa-i pun cruci.

Am gasit un atelier in Galati care face cardane pentru camioane si utilaje.

Ei propun sa folosim un cardan de XJ cu cruce dubla pe care sa-l adaptam la WJ-ul meu.

A facut cineva asta?

Aveti alte idei?

Garantat cei de ls CSG Auto Bucuresti fac asa ceva cu succes.

Link spre comentariu

Sunt deacord cu tine Dane, dar oferta lor a fost de 2.200 ron cu cruce dubla.

E mai scump decat unul HD, tot cu cruce dubla comandat din America, cu tot cu transport, care costa 630USD adus acasa.

Dupa primele calcule, in functie de pretul cardanului de XJ, nu va sari de 1.200-1.400 Ron la Galati. Cu tot cu schimbarea crucilor cu unele HD cu gresor.

Daca gasesc un cardan mai ieftin, sau poate chiar o donatie, o pomana, un barter ceva, voi ajunge intre 800 si 1.000 Ron. Raman bani si de fendere. :grin:

Link spre comentariu

Sunt deacord cu tine Dane, dar oferta lor a fost de 2.200 ron cu cruce dubla.

E mai scump decat unul HD, tot cu cruce dubla comandat din America, cu tot cu transport, care costa 630USD adus acasa.

Dupa primele calcule, in functie de pretul cardanului de XJ, nu va sari de 1.200-1.400 Ron la Galati. Cu tot cu schimbarea crucilor cu unele HD cu gresor.

Daca gasesc un cardan mai ieftin, sau poate chiar o donatie, o pomana, un barter ceva, voi ajunge intre 800 si 1.000 Ron. Raman bani si de fendere. :grin:

Eu ti-am spus doar ca fac dar nu stiam cu cat. :)

Link spre comentariu

1.- am avut dreptate....se rupe, voi,nu...nu...tine....Tine la Turagmes care are o viata in spate la volan de Kraz si merge la limita aderentei si in limitele masinii si pe asupra si bine cu masina minim ridicata, fara chit de plus taispe.......tine la mine ca merg pe forestier la plimbare,fara masina inaltata....nu tine la + 5 cm si la talpa ta niciodata.....:grin: :old

Nu am imbatranit degeaba,contrar aparentelor.....

vezi ca ai nevoie si de alta flansa ptr pinionul de atac si ptr Ct

2.Acum referitor la Turagmes si ce spune mai sus,nu ai nevoie de flanse pentru simplul motiv ca le iei pe cele de la cardanul original si faci unele in cote...

daca vrei sa folosesti cardanul de XJ ca atare,ai nevoie de flanse, daca il modifici in struto-camila,iti faci prinderi care sunt mai ieftine decit sa platesti Yoke pt chimbat...

3. tine-ne la curent, ca ma intereseaza si pe mine rezultatul si pretul final.

Spor.

Editat de RZV

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Am citit de 3 zile pe site-uri la americani.

Yoke-ul de XJ si ZJ merge si la WJ fara modificari.

Nu ma lamuresc cat trebuie lungit un cardan deXJ cu cruce dubla, pe care il folosesc cel mai des americanii.

Unii spun ca trebuie lungit 3", altii 4".

Azi am gasit pe unul care zice ca nici vorba, 2" sunt suficienti.

Sa fac rost de un cardan de ZJ sau XJ si voi face masuratorile pe loc.

De asta am si deschis acest topic. Sunt putine informatii despre modificarile WJ-urilor.

Link spre comentariu

Al tau de pe Wj? Sau ai unul de XJ sau ZJ?

La WJ s-ar putea sa difere cel pentru 4.0 fata de cel pentru 4.7.

Cred ca apar diferente datorate si kitului de 4".

Eu voi face masuratorile cand il dezechipez pe al meu, si voi modifica pe cel cu cruci in functie de ele.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salut Sorine,

Pana la urma ai gasit o solutie optima in privinta cardanului? Al meu sta iarasi in balcon, dupa al treilea capat schimbat, si inca nu am decis daca voi comanda un IRO cu cruce dubla sau incerc sa il fac la comanda pe undeva

Pana una alta masina sta nemiscata de vreo 2 luni....

Jeep Grand Cherokee Overland 2004 - OME +4cm+1cm distantier, BFG AT, Jante Goss ET+10, Addco SwayBar spate, JKS Quick Disconnects fata
Link spre comentariu

Buna ziua

Vad ca discutia se poarta din pacate in ziua de azi pe tema pretului.

Daca Adrian a facut o oferta de 2200.oo lei inseamna ca a facut-o in consecinta .

Referitor la vestita America , ma intreb ce se intampla daca nu este ceva ok si aici spun din proprie experienta , nu am primit piese bune !

Modificari facute ca poate o sa mearga la noi nu merge , facem tot ce putem mai bine sa iasa fierul ok iar garantia este garantie fapt ce poate fi confirmat de ceva cunoscuti .

Asa ca , adunati d-vs componente mai ieftine iar noi va putem ajuta cu impreunarea si echilibrarea dinamica fara de care un cardan nu are viata lunga .

Suntem deschisi !

Sa nu uit , Multumesc domnule Max pentru recomandare

ReparatiiCardane.ro

ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro

Vodafone: 0729898278 0721479812

Orange: 0754823618

Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 .

Link spre comentariu

Buna ziua

Vad ca discutia se poarta din pacate in ziua de azi pe tema pretului.

Daca Adrian a facut o oferta de 2200.oo lei inseamna ca a facut-o in consecinta .

Referitor la vestita America , ma intreb ce se intampla daca nu este ceva ok si aici spun din proprie experienta , nu am primit piese bune !

Modificari facute ca poate o sa mearga la noi nu merge , facem tot ce putem mai bine sa iasa fierul ok iar garantia este garantie fapt ce poate fi confirmat de ceva cunoscuti .

Asa ca , adunati d-vs componente mai ieftine iar noi va putem ajuta cu impreunarea si echilibrarea dinamica fara de care un cardan nu are viata lunga .

Suntem deschisi !

Sa nu uit , Multumesc domnule Max pentru recomandare

Buna ziua,

In orice relatie comerciala, din totdeauna si nu numai in ziua de azi, discutiile se poarta pe marginea pretului raportat la produs si nevoia pe care o satisface. Nu vad unde e "pacatul".

Va rog sa nu uitati ca ati fost prima persoana careia m-am adresat in privinta acestui cardan, si de la care am primit doar un raspuns sec cu un pret, fara consiliere si fara sa fiu intrebat ce vreau, cum vreau si care e bugetul alocat, nici nu am primit vre-o alta varianta sau solutie in afara celei prezentate.

Cardan fata Jeep cu articulatie cardan dubla se poata executa fara probleme .

Acesta este bun in cazul in care se face lift la suspensie.

Pretul se majoreaza cu aproximativ 400.oo lei

Este tardiva discutia despre ce vreau eu, despre ce ar fi putut oferi firma dumneavoastra, si despre ce stiu sa faca americanii pentru Jeep-uri.

Din pacate, raspunsul dumneavoastra m-a facut sa caut alternative si sa aflu ca pot face si alte firme, chiar din orasul meu, impreunarea si echilibrarea dinamica a elementelor unui cardan, astfel incat sa obtin ceea ce imi trebuie, incadrat in bugetul meu.

Nu am contestat profesionalismul dumneavoastra si nici calitate produselor si a lucrarilor.

Am constatat doar faptul ca nu puteati oferi decat un singur produs care sa raspunda nevoilor mele, iar acela era putin mai scump decat unul similar produs in America, certificat deja de cateva mii de clienti ce folosesc deja produsele IRO.

Despre compromisuri, fara echilibrare dinamica, nici nu poate fi vorba, si am afirmat-o inca de la inceputul acestui topic, cand unul din colegi deschisese o discutie legata de improvizatii de acest fel.

• Like 1
Link spre comentariu

Pai exact ce am spus , din pacate banii.. si va ajutam cum putem mai bine !

ReparatiiCardane.ro

Link spre comentariu

Atar cred ca daca scobesc bine prin garaj gasesc o articulatie fata de ZJ deaia dubla :) sau poate chiar tot cardanul

daca te mai intereseaza si mai ai nevoie da-mi un semn si "ne intelegem" :)

Link spre comentariu

Am gasit cardan.

L-am luat din dezmembrari, gasit cu ajutorul prietenului GOOGLE.

A venit de la Curtea de Arges, la un pret decent, zic eu, de 300 ron.

Are crucile bune chiar. Voi schimba una totusi ca mi se pare mie ca ar trebui, asa, preventiv.

Urmeaza sa fie taiat si prelungit, sudat pe strung si echilibrat dinamic.

Va tin la curent.

Cateva poze cu cardanul asa cum a venit.

625534384_WP_20140729_001(Medium).thumb.jpg.5cb8fb21026cb1d03ba1a24ce0c144f4.jpg

1409763224_WP_20140729_002(Medium).thumb.jpg.065d20cf4899ee33379ec1b163d84317.jpg

232605719_WP_20140729_003(Medium).thumb.jpg.d5e579fcf84a381202f4597fdc3f9fba.jpg

258116620_WP_20140729_004(Medium).thumb.jpg.b4fcda7c9f96b01984478f87cc03fbf2.jpg

Link spre comentariu

Eu astept finalul exercitiului si nota de plata....cardan am la pastrare...

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Buna seara

Chiar daca ati rezolvat va anunt ca am mai primit set-uri de flanse cu diferite clase de rezistenta si preturi diverse .

Pentru viitor puteti intreba .

Seara buna

Mircea

ReparatiiCardane.ro

Link spre comentariu

Dupa o luna de asteptare am luat cardanul acasa.

S-a montat si sudat o flansa adaptoare. Apoi s-a strunjit pe strung.

Trebuie acum scurtat cardanul, pentru ca este prea lung, si echilibrat dinamic.

Intrucat trebuia echilibrat in atelierul facultatii de mecanica al Universitatii Galati, iar scula pe care trebuia facuta operatiunea asteapta din iunie sa fie reparata si nu s-a intamplat asta nici pana acum, am luat cardanul acasa.

Voi cauta o alta varianta, prin tara, ca sa mi-l scurteze si echilibreze.

Asa arata acum

1767939069_poz2591(Medium).thumb.JPG.9194b29b7a15bc4b92b2555bee895e73.JPG

Editat de atar
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare