Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

blocare diferential central in low

mm

Postări Recomandate

Salutare,

Am si eu o intrebare teoretica: cand merg pe un drum neasfaltat cu tractiune relativ buna (un forestier uscat cu ceva pietris pe jos, de exemplu), dar cu curbe stranse si o panta destul de accentuata, care face urcarea in High destul de incomoda (nu se poate urca decat in treapta intai, de exemplu), nu este normal sa cuplez in Low si sa urc cu a doua sau a treia? Eu asa am facut pana acum, doar ca la 80 asta presupune si blocarea centralului si stiu ca asta poate fi o problema daca aderenta e cat de cat buna. Am observat ca in astfel de cazuri se aud si niste trosnituri in timpul virajelor, probabil de la tensiunea suplimentara din transmisie (se aud doar pe filmari, din masina nu se aude nimic).

Am aflat din service ca trebuie sa schimb capetele de la planetarele fata. Poate sa fie din cauza asta? Sau sa stau impacat ca este mai degraba o mostenire ascunsa de la fostul proprietar? (Nu am mers in conditiile descrise mai sus mai mult de 30-40 de km intr-un weekend).

Am citit pe net ca este relativ simplu sa modifici masina, astfel incat centralul sa se cupleze si in low doar la buton, nu automat. Ce parere aveti de solutia asta? Ajuta la ceva in conditii de genul celor descrise de mine?

Multumesc,

Alex

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: blocare diferential central in low

Salut. Este foarte posibil ca asta sa-ti fi cauzat problema. Desigur, daca drumul permite o usoara pierde a aderentei pentru ca transmisia sa se detensioneze este ok. Pe de alta parte este cert faptul ca primele componente care incep sa cedeze in cazul rularii pe suprafata destul de aderenta cu dif central blocat sunt cele mai sensible, in acest caz fiind planetarele, diferentialele, cruzile cardanice. Am vazut un fimulet pe youtube cu un american care a facut ca in Low dif central sa se blocheze strict de la buton. Ar fi de mare ajutor chestiunea asta in multe situatii, dupa parerea mea.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

"Trozniturile" care le auzi doar pe filmare s-ar putea sa fie datorate camerei de filmat, cauzel fiind mai multe, dar nu are rost sa le discutam aici....deci, identifica sursa zgomotelor auzite....

Link spre comentariu

S-a rezolvat dorinta lui Alex - acum masina blocheaza centralul doar de la buton, indiferent ca este in High sau in Low.

Am scos mufa de comanda de la switch-ul de pe cutia de transfer.

GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road

GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4

www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro

razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851

Link spre comentariu

Multumesc de ajutor baietilor de la GTC, am decis pana la urma sa fac aceasta mica modificare, pentru mai multa flexibilitate in exploatare.

Zgomotele auzite sigur nu erau din cauza camerei, filmarea era mai lunga si se auzeau doar cand treceam eu prin cadru :)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare