Sony Postat Iulie 11, 2014 Partajează Postat Iulie 11, 2014 Buna ziua. Detin un Nissan Terrano II KA24E 87KW 12V [benzina] la care am constatat ca partea de intrare a gazelor in catalizator este arsa, calcinata, inclisiv plasa de la inceputul fagurelui este rupta, arsa, topita aproape inexistenta, dupa care partea ceramica vreo 8-10 cm in adancime este la fel de calcinata, seamana cu niste brocuri de sudura. Am procedat la indepartarea resturilor de plasa si am spart cu surubelnita toata partea ceramica calcinata 8-10 cm pana am ajuns sa vad fagurele bun. Sa zic asa ca a mai ramas 70 % din partea ceramica. La capatul celalalt totul arata bine inclusiv plasa. Ca rezultat motorul trage mult mai bine. Am procedat corect sau nu ? Exista vreun pericol daca merg cu catalizatorul asa ? Unde gasesc sa cumpar un catalizator de preferat nou sau din dezmembrari ca nou. Ce variante mai am ? Reprezentanta Nissan exclus preturi mari. Multumesc si astept cu nerabdare sugestii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 11, 2014 Partajează Postat Iulie 11, 2014 Re: Catalizator Nissan Io am dezvoltat incetisor o relatie de sentimente confuz-religioase cu sfinti si /mnezei , la dezmembarili de la Tirighina , la celebrul 'borcan' . Am batut cam fiecare centimetru din varzarie , observai ca au destule , ai avea de unde alege . ( ...ideea e ca daca ajungi la ei si le ceri ceva ce nu stii de unde sa-l ia si cum ar fi si de la ce si cum ... adica , stii ... nu stii asta de la mine , si eu voi nega orice asemanare de modus operandi ... Cand le prezinti subiectul in acest mod , e destul de posibil sa apara o usoara nervozitate si cateva tremuraturi ... nu baga in seama , eu m-am obisnuit , chiar daca ei nu ... ... ) ... pe de alta parte , nu e mai convenabil un aftermarket , Bosal ...ceva ? Cel putin e nou ... nu ca ar fi si de calitate similara ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sony Postat August 8, 2014 Autor Partajează Postat August 8, 2014 Re: Catalizator Nissan Momentan observ ca dupa schimbarea distributiei, a trecerii pe ulei 10W40 de la 5W30 [pentru prima oara in viata motorului] si a curatarii {spargerii} partiale a catalizatorului; a inceput sa pape ulei, 500 ml in 6000 km. Zilele astea am sa pun ulei 10W40 Nissan. Ce se poate intampla daca scot toata ceramica din catalizator adica sa il sparg si sa il pun ca atare, gol ? Este vorba de Nissan Terrano II KA24E 87KW 12V [benzina] 2.4i Am sonda lambda inainte de catalizator, poate influenta spargerea completa a catalizatorului buna functionare a motorului si sau consumul de conbustibil ? Din ce cauza s-a fisurat galeria de evacuare [pe care am sudato] ? posibil din cauza evacuarii mai greoaie prin catalizator ? PS nu stiu daca se numeste galerie de evacuare prima teava care iese din motor, care de fapt sunt doua tevi care se unesc in una, loc unde sa si fisurat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 8, 2014 Partajează Postat August 8, 2014 Re: Catalizator Nissan TERRANO 2 Consumul de ulei l-as pune in seama uleiului nepotrivit . Fisurarea traseului de evacuare nu e de la presiune ( mult inainte de asta ar face alte manifestari sau n-ar mai merge deloc ) , Poate ca temperatura ar putea influenta cumva , in combinatie cu coroziunea inevitabila pe traseul de evacuare . Daca ai nevoie in continuare de catalizator si poti folosi un catalizator de 4.2 benzinar ( Nissan ) , da-mi un semn , cred ca se rezolva . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sony Postat August 9, 2014 Autor Partajează Postat August 9, 2014 Re: Catalizator Nissan TERRANO 2 cos has exceeded their stored private messages quota and cannot accept further messages until they clear some space. suna pe 0740051705. Ma intereseaza Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sony Postat Septembrie 18, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2014 Re: Catalizator Nissan TERRANO 2 Multumesc foarte mult userului Cos pentru ajutor. Am montat catalizatorul si totul pare a fi in regula. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate