Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Disco 2 Td5, automat, nu se deplaseaza in '' R '', la urcare

Dragos63

Postări Recomandate

Salut tuturor, am intampinat ceva probleme cu mersul in marsarier, asa ca poate stie cineva sa-mi spuna unde ar fi problema. Cutia este automata si masina nu a mai vrut sa se deplaseze spre inapoi, dintr-o pozitie inclinata spre fata. Se tura motorul si s-a miscat doar 15-20 cm dupa care motorul se tura ca in gol, ca si cum ar fi fost in N. Noroc ca am avut totusi ceva loc in fata sa ies. La deplasarea spre inainte, in D, nu pare atat de grava problema, cu toate ca si aici simt ceva in neregula.

Multumesc pentru sfauri si pareri!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Disco 2 Td5, automat, nu se deplaseaza in '' R '', la urcare

Salut. Primul lucru care trebuie verificat este starea uleiului din cutie si nivelul acestuia, daca este posibil.

Sunt semne de convertizor de cuplu obosit. Sper sa reusesti sa o rezolvi ieftin si rapid. Multa bafta!

Link spre comentariu

salut... din pacate se pare ca incepe saga cutiei automate, sustin ideea cu uleiul dar chiar mai radical, daca nu ai schimbat tu uleiul in cutie de cand ai masina nu mai sta pe ganduri, apuca-te si schimba-l direct(si filtrul binenteles)... ea are cam 9.7 litri de ulei in ea, o sa-ti intre max 5, respecta intocmai procedura descrisa in RAVE si ai rabdare sa se raceasca cutia bine inainte de schimb... umbla o zi cu ea si mai schimba o data ca sa improspatezi uleiul mai bine...daca si dupa asta face sau uleiul e schimbat de tine recent atunci e problema mecanica, cum a zis Cristi, poate fi convertizorul(cu toate ca asta se manifesta mai mult la turatii mai mari si in viteza nu in marsarier sau la plecarea de pe loc), sau vreunul din ambreiaje/uzura interna.... faza la care nu mai poate fi rezolvata in nici un caz ieftin....Bafta

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Da, va multumesc.

Este adevarat ca nu am schimbat uleiul pana acum, cu toate ca nu cred ca asta ar fi principala cauza. Am sa-l schimb in doua etape, asa cum spui tu Fery, sa fie cat mai mult ulei proaspat. M-am uitat in ''microcat'' la componenta cutiei si nu-mi dau seama care ar fi acele ambreiaje interne. In cazul uzurii, acestea se inlocuiesc sau, e gata, o sa am nevoie de alta cutie?

Link spre comentariu

s-ar putea sa ai noroc cu uleiul totusi... cu toate ca nu pare logic dar uleiul uzat da simptome de defectiune mecanica la cutiile astea... in cazul in care dupa schimbul de ulei nu e bine varianta cea mai sigura(dar scumpa) este o cutie reconditionata de la ashcroft... kitul de reparatie pentru ambreiaje nu apare pe microcat, il gasesti tot la ei dar pentru asta ai nevoie de un meserias adevarat care stie cu ce se mananca cutiile astea care sa si diagnosticheze perfect de la inceput ca e vorba de ambreiaje sau convertizor si cu piesele + manopera de reconditionare(care nu-i usor de realizat profesionist) ai putea sa iesi cam tot ca si cu una reconditionata care trebuie doar montata si totu-i nou in ea.... s-ar putea sa ai nevoie de asta http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/diy-rebuild-kits/zf-rebuild-kits/zf-master-rebuild-kit.html , sau asta http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/miscellaneous/torque-converters.html dar daca si asa vine desfacuta cutia ar trebui schimbati rulmentii/simeringuri/garnituri/etc(aia care apar in kitul din microcat)...deci se aduna

cum spui ca tu nu ai schimbat uleiul niciodata am mari sperante ca asta va rezolva problema

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare