shopy Postat Iulie 15, 2014 Partajează Postat Iulie 15, 2014 (editat) Salut! 1) Merge pusa o caseta de directie de pe o masina similara dar cu volanul pe dreapta? E vorba de masina din semnatura, are un mic joc in caseta si ma bate un gand... 2) Mai are un joc la satelitii din grup fata, aveti idee ce model de punte fata are Grandul Laredo 2.5 din '96? Eventual un sfat sau link de unde sa-i cumpar? :tk Editat Iulie 15, 2014 de shopy E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Iulie 15, 2014 Partajează Postat Iulie 15, 2014 Re: Compatibilitate casete directie 1-NU merge ! Sfat :daca jocu-i mic las-o in pace . 2-Verifica intrarea cardanului in punte fata si vezi daca intra prin partea de jos sau prin partea de sus (mai pe babeste ) sau mai bine fa o poza doua :wink: si vorbim dupa . SPOR ! :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shopy Postat Iulie 15, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2014 Re: Compatibilitate casete directie Jocul in caseta e mic, mersi de info! Incerc sa ma bag maine sub ea sa fac ceva poze si revin! E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shopy Postat Iulie 16, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2014 Re: Compatibilitate casete directie Am revenit cu poze, sper sa se inteleaga: E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 16, 2014 Partajează Postat Iulie 16, 2014 Re: Compatibilitate casete directie din cate pare e Dana 30 cu low pinion :) raportul e la alegere :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 16, 2014 Partajează Postat Iulie 16, 2014 Re: Compatibilitate casete directie satelitii nu difera cel putin din ce stiu eu ce difera e eventual numarul de caneluri la planetara si pinionul si coroana dar nu e mai simplu sa cauti ceva second? cred ca la banii aia gasesti diferential complet eu aveam unul de D30 dar nu prea mai stiu pe unde e ca am dezmembrat masina cand eram inca cu santierul activ si unele fierotanii au ajuns la fier vechi mai eram si in discutii cu Arthunter care vroia tot diferentialul fata dar la o proma impresie parea ca pinionul si coroana prezentau ceva uzuri iar pe astfel de piese eu nu le trimit si nici nu cer bani :) vad ca esti din Bucuresti,da-mi un telefon mai pe seara cand sunt la garaj si ma uit sa vad daca le gasesc. iar daca le gasesc cu siguranta e mai ieftin decat un kit complet nou :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shopy Postat Iulie 16, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2014 Re: Compatibilitate casete directie satelitii nu difera cel putin din ce stiu eu ce difera e eventual numarul de caneluri la planetara si pinionul si coroana dar nu e mai simplu sa cauti ceva second? cred ca la banii aia gasesti diferential complet eu aveam unul de D30 dar nu prea mai stiu pe unde e ca am dezmembrat masina cand eram inca cu santierul activ si unele fierotanii au ajuns la fier vechi mai eram si in discutii cu Arthunter care vroia tot diferentialul fata dar la o proma impresie parea ca pinionul si coroana prezentau ceva uzuri iar pe astfel de piese eu nu le trimit si nici nu cer bani :) vad ca esti din Bucuresti,da-mi un telefon mai pe seara cand sunt la garaj si ma uit sa vad daca le gasesc. iar daca le gasesc cu siguranta e mai ieftin decat un kit complet nou :) Iti multumesc mult, dar prefer sa-i pun noi, asa as mai putea merge cu ai mei fara nici o problema mult timp, nu sunt sparti, vreau sa nu existe jocuri, si nu cred ca pot obtine asta cu unii second! Ai avut tot un 2,5? Ce piesaraie mai ai? Cine stie... Eventual pe PM. E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soso Postat Iulie 17, 2014 Partajează Postat Iulie 17, 2014 Re: Compatibilitate casete directie Legat de caseta de directe nu cred ca merge de pe dreapta pe stanga. Legat de jocurile din 'sateliti' este putin cam generic. Satelitii trebuie sa aiba putin joc. De fapt este un joc care se masoara stiintific si trebuie sa fie intre anumite tolerante. Satelitii, coroana si pinionul au pe suprafetele care lucreaza un strat special care intarzie uzurua. Daca jocul pe care-l ai este din cauza uzurii excesive a satelitilor eu cred ca stratul ala s-a dus de mult. Daca stratul s-a dus de mult inseamna ca-n uleiul din diferential se gasesc bucatile de sateliti care lipsesc. Acele bucati macina in continuare rulmentii, simeringurile si celelalte suprafete de uzura. Daca ai ulei contaminat in diferential va trebui sa schimbi totul si sa speri ca nu ai distrus puntea. Ce incerc sa spun este ca nu prea are sens sa schimbi doar satelitii. Fie sunt buni si alta e problema, fie daca-s dusi trebuie schimbat cam tot. Eu cred ca jocul este in limitele normale si ca e vreo cruce uzata la cardanul de fata. Ar trebui dat jos si verificat. Daca nu e asta, ar trebui inspectat diferentialul. Manualul de service ar ajuta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shopy Postat Iulie 17, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2014 Re: Compatibilitate casete directie Pai treaba sta cam asa: am fost alaltaieri la service cardane (de aici de pe forum) pentru un control preventiv (masina mergea bine mersi). Acolo au verificat baietii jocurile pe la cruci, si mai tot pe-acolo. Singura mica problema gasita a fost un joc mic la o cruce de pe cardanul spate, cruce care s-a inlocuit pe loc cu alta noua. Urmatorul "joc" depistat parea sa fie in rulmentul de la grupul fata, si la verificarea uleiului acestuia mi s-a sugerat sa schimb uleiul, deoarece era negru si urat :grin:! Daca tot schimbam uleiul am zis sa desfaca capacul sa spalam interiorul si sa verificam daca respectivul rulment se poate strange. La desfacere s-a constatat ca nu era rulmentul de vina, jocul respectiv era in sateliti. Am pus ulei nou, au inchis acaretul si cam asta e! E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 24, 2014 Partajează Postat Iulie 24, 2014 Re: Compatibilitate casete directie vorbim de D30 deci e diferential clasic conic deschis deci ai 2 sateliti si 2 pinioane planetare alea care se pun pe planetare tu daca tot vrei sa faci ceva nu pune "botul"ca sunt satelitii dusi ca niste sateliti sa se duca e de treaba la el nu gluma sau sa mearga in conditii improprii fara ulei si fara intretinere niste ani verifica sa nu cumva sa ai axul pinioanelor satelit uzat ca ala iti creeaza jocul sau sa nu ai gaura in care intra acest ax in carcasa diferentialului uzata, am pinioane care au functionat 50000km in offroad si care pe dinti pe suprafata lor nu au nimic in schimb axul prezinta uzuri la nivelul carcasei de ce? pai pentru ca satelitii sunt facuti dintr-un otel de foarte buna calitate rectificat si tratat aferent pe cand carcasa in general e o fonta perlitica sau feritica deci ai frecare intre doua materiale diferite,otel de calitate superioara si o fonta de aici rezulta uzurile si restul... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shopy Postat Iulie 24, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2014 Re: Compatibilitate casete directie Hmmm... am cumparat deja satelitii, din linkul de mai sus... acum caut pe cineva sa-i schimbe, cineva care stie ce face :grin: si de preferat cat de cat aproape ca zona (Titan) E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Iulie 24, 2014 Partajează Postat Iulie 24, 2014 Re: Compatibilitate casete directie din cate pare e Dana 30 cu low pinion :) raportul e la alegere :) 2.5TD, deci raport 3.73. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate