Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pajero MK4 autoutilitara dupa noiembrie 2013 ?

Adrian1

Postări Recomandate

Salutare,

Este careva care a reusit performanta sa faca din Pajero MK4 autoutilitara dupa noiembrie 2013 cand am inteles ca s-au schimbat regulile de omologare RAR pt autoturisme>autoutilitare ?

Am un Pajero SWB model 2008, 3,2 si vreau sa scap de impozitul porcesc, daca imi poate recomanda cineva o firma care face conversia - as prefera sa raman si cu bancheta din spate ;) daca se poate - ar fi perfect !

Multumesc !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Pajero MK4 autoutilitara dupa noiembrie 2013 ?

Si eu sunt interesat direct. Am unul identic din 2007. Din pacate, dupa multe incercari, raspunsul este unul singur: nu se mai poate face in acest moment aceasta modificare decat in conditiile impuse de lege: scoaterea banchetei spate, grilaj in spatele celor din fata si obturarea geamurilor spate. Practic se face o utilitara in adevaratul sens al cuvantului. Din cate am inteles, la RAR se pregateste o circulara care sa oblige intrarea in legalitate si a celor care le-au modificat pana acum doar de ochii lumii si la trecerea prin ITP-ul anual, daca nu corespunde, va fi respinsa. Deocamdata se lucreaza la cadrul legal. La ce foame de bani au jigodiile astea care ne conduc de 24 de ani nu ma mai mira nimic. Singura solutie este BULGARIA!

Editat de andumi
Link spre comentariu

Bun,

Sa presupunem ca vreau sa renunt la locurile din spate. Cum procedez ? Este o anumita firma autorizata de RAR, sau pot face eu singur modificarea cu respectarea normelor in vigoare ( pe care de unde le iau ? ) ...

Link spre comentariu

Nici o firma din Romania nu mai este autorizata sa faca transformari M1 -> N1 . Pentru a te convinge , intra pe situl RAR si cauta lista formelor autorizate sa faca aceasta modificare. Dupa aceea suna ca cateva din ele ( sunt mai multe sute ) si vei constata ca de anul trecut nu se mai fac transformari in autoutilitare. Sau poti pune o intrebare la RAR si vei primi rasuns in maxim trei zile lucratoare .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

toata lumea vrea autoutitare ......dar se pare ca nimeni nu a reusit...sau daca a reusit asta tine ptr el

cine are nervi de ars cu tampitii de la RAR...si alte organisme ilustre ale statului....sa-i arda :grin:

cine e mai open mind...alege varianta Bulgaria

Link spre comentariu

Am trimis o intrebare la RAR folosind formularul lor de pe site.

Ii astept ca si cand...

Am sa ma duc si la RAR sa vb cu inginerii de acolo, poate este vreunul care sa ma lumineze.

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Nu cred ca mai are importanta cine facea transformari inainte de noiembrie 2013. Daca in tara de origine masina respectiva a fost inscrisa ca autoutilitara N1 inainte de data de mai sus, o poti inscrie si la noi, dar nr de locuri nu poate fi mai mare decat cel din tara de origine. Asa cum am mai spus nu demult, indiferent in care reprezentanta teritoriala RAR se efectueaza, dupa omologarea individuala in vederea eliberarii CIV ca autoutilitara N1, masina se fotografiaza, actele si pozele se transmit la Bucuresti la sediul central al RAR, raspunsul de regula vine a doua zi, si numai ei aproba eliberarea CIV ca si autoutilitara N1. Odata inscrisa autoturism in RO, din pacate in momentul de fata nu se mai poate transforma in autoutilitara.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare