Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Raport latime anvelopa / aderenta, la gume de iarna

FordRanger

Postări Recomandate

Am pe masina 235 75 15 " si am gasit atat jante pe 16 ", cat si anvelope de 205 , la un pret foarte atractiv.

Nu am avut ocazia sa fac niciodata diferenta intre anvelope de iarna mai late si anvelope mai inguste , pe aceeasi masina .

Va rog , pe aceia care au experimentat diferite combinatii , sa imi spuneti si mie care varianta este castigatoare in conditii de iarna .

Acum cativa ani , am ramas impresionat de un LR Defender cu niste anvelope foarte inguste , care facea carare prin zapada de o jumatate de metru fara nici o problema.

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Raport latime anvelopa / aderenta, la gume de iarna

Iarna sunt recomandate anvelopele inguste. Exceptie face cazul in care vrei sa "plutesti" pe zapada si atunci ai nevoie de gume foarte late asa cum vezi pe arctic trucks.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns. Jantele sunt deja gasite . Urmeaza sa sap adanc pe net pentru o oferta cat mai avantajoasa la anvelopele de 205 . Am gasit la o cautare superficiala, cu mult sub 400 Ron/ bucata .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

O anvelopa ingusta "taie" zapada,efortul de inaintare e mai mic....am Defender si iarna folosesc "biscuitii" Michelin 7,5 J 16 originali la 1,2-1,8 bari,sunt net superiori MT-urilor 265/75/16 (cu mici exceptii gen fleoscaiala noroioasa) - atata timp cat nu ramai suspendat mergi fara nici un stres.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Discutii despre eficacitatea anvelopelor in diverse conditii in functie de latime au tot fost pe forum - si unele dintre ele au fost foarte bine documentate.

Treaba este ca trebuie sa modifici si talonul anvelopei ca sa pastrezi acelasi diametru. De exemplu un 235 / 75 / 15 este echivalent (aproape) cu 205 / 85 / 15 sau (daca vrei sa treci pe 16 inch) cu 205 / 80 / 16

Editat de alexei
Link spre comentariu

Alexei , daca ai posta si linkurile catre discutiile de pe forum ar fi grozav. Eu am cautat ( probabil nu foarte temeinic ) si nu am gasit discutii strict pe aceasta tema.

Link spre comentariu

Salut,

aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?70556-anvelope-MT-si-JANTE-pentru-Y61-LWB-sfaturi-si-recomandari

si gasesti niste manuale sau niste linkuri mai departe catre diverse studii legate de diverse suprafete de rulare si presiuni, latimi, etc...

Spor!

PS - eu am ales varianta cu anvelope inguste pentru iarna ;) atat pentru Patrocle cat si pentru masina mica

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare