Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Scaun copii

Irod

Postări Recomandate

Sunt intr-o dilema. Fetita mea a crescut un pic acum ea are 2 ani. Am un scaun pt. masina pt copii mici. Dar acum am nevoie de ceva mai mare pentru pentru ea. Daca se pricepe cineva sa imi spuna, care e mai ok sistem de prindere a scaunului in masina? Cu centuri sau cu iso fix?

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Scaun copii

ISOFIX. Din cate stiu e mai sigur. Scaunul auto se fixeaza astfel mai rigid si mai stabil reducand riscul de accidentare a copilului.

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Iso fix e valabil cred eu pana in 20 kg...adica pana in 5 ani...dupa sisemule mai incomod si pentru copil..nu mai incape in scunul respectiv....ce sa intelg ca inca il tii in cosulet ????la 2 ani?? sau sta vertical in scun de copil? iti trebuie unul cu centuri normale...daca nu are inca 20 kg sau pe aproape si nici o inaltime corespunzatoare tine-l in scaunul cu iso-fix.e mai safety pentru el...mai ales daca ai centuri cu suprafata marita la pieptul copilului. sau cu duble centuri.In rest gasesti scune de toate culoriile si marciile...important e centura...si modeul d eprindere in scunul copilului pentru a nu-l jena si cand pui frane s anu-l ranesca..important e si sistemul d ela umarul copilului ala care deviaza centura in asa fel incat sa vina in dreptul umarului copilului.

Editat de Astral

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Nu il tin in cosulet. Asta a fost pana pe la vreo 8-9 luni. Atunci am luat un scaun care merge pana la 4 ani si are mai multe pozitii de rabatare a spatarului astfel incat copilul poate sta putin mai intins cand doarme pe masina si mai in fund cand este in stare de veghe. Problema e ca a crescut f mult in inaltime si a inceput acest scaun sa fie putin incomod. Acum vreau sa iau ceva pentru copilasi mai mari. Ceva ce merge pana la 30 de kilograme. Intrebarea era daca nu m-am facut bine inteles cum e mai bine sa seprinda scaunul copilului de bancheta masinii? Iso fix sau cu centurile masinii?

Natura si aventura

Link spre comentariu

la 2 ani presupun ca are undeva la 95-96 cm inaltime si undeva la 15 -16kg

cu caldura iti recomand un scaun de masina care se prinde cu centuri pe bancheta si care are centuri proprii el in sine cu prindere in minim 4 puncte

sunt o gramada de marci,culori,modele...etc si desigur preturi.

alege ceva sa fie comod si sa placa copilului,lasa-o sa aleaga ea cat de cat posibil scaunul si neaparat sa aiba si pozitii de rabatare pentru dormit in scaun cat mai pe spate altfel va fi un chin pentru copil scaunul la drum lung.

Link spre comentariu

eu am asa ceva in dotare de multi ani si-ti garantez ca ISOFIX este de departe cel mai bun !

problema este DACA masina TA are ISOFIX !!!!

este extrem de simplu de montat , comod , usor f sigur etc....si merge si pana la 10-12 ani !!

la producatorii buni de scaune , nu sunt necesare decat 2 modele..0-6 ani si 4-10(12) ani....

fetita mea are 4 ani si este inalta peste medie si sta bine mersi inca cel putin 1 an in primul scaun..

daca vrei ceva poze , spune-mi si pe seara pun

Link spre comentariu

eu am asa ceva in dotare de multi ani si-ti garantez ca ISOFIX este de departe cel mai bun !

problema este DACA masina TA are ISOFIX !!!!

corect eu nu m-am gandit la asta ca a mea nu are isofix :)

Link spre comentariu

Categoric isofix. Astfel scaunul nu se mai misca stinga-dreapta in viraje si deasemenea se mondeaza-demonteaza foarte usor (si masina si scaunul trebuie sa fie cu isofix).

Pentru varsta de 2 ani trebuie ca scaunul copilului sa aiba centuri proprii in 5 puncte.

0724066100
Link spre comentariu

image.thumb.jpg.8de66cd5aa442f5785811af12d2be828.jpg

Salut!

Eu am scaune cu centuri dar sunt intepenite bine de tetiere.

Din cate am inteles singura diferenta intre scaunele cu prindere prin centuri si cele cu isofix este doar sistemul de prindere. se zice ca isofix e mai sigur dar nu vad de ce centurile nu ar fi sigure ca doar soferul sau pasagerii adulti tot cu centuri se asigura.

An investment in knowledge always pays the best interest.

Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa.

Link spre comentariu

Ios darci lati dac nu ai masina cu sistem e caca maca....acuma schimbam masina ca nu are iso....

merge cu centuri...la fix starngi o blochezi si la revedere.scaunul are centuriile lui propri..cu perna la piept si ii asigura un sprijin marit in caz de franare.

Pana la 2 ani nu vad sa depaseasca 12 kg.......daca casuletul sau scunul nu il mai incape insemana ca creste mai repede,.....dar nu il vad trecand la scunul imediat urmator si care se asigura doar cu centura masinii inclusiv copilul e ee e e cam criminal sa zic asa sa tii copilul de 2 ani doar in aia 5 cm de la centura pentru adulti cauta un scun intermediar ...sa poti sa il mai tii pana la 4 ani..si 20 kg...astea ii asigura protectia necesraa si fara sa il raneasca la purtatul centuri.Dupa varsta asta de 5-6 ani si 20 kg se poate fixa copilul si in centura clasica ...evident tot cu scun sau doar cu perna de copil.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Cel mai bun scaun pe care l-a avut fie-mea pana la 4 ani ... bratele si poala nevestei. Am mers muuulti km, fara absolut nici o problema. Am montat scaunul doar cand am iesit din tara, dar copilul tot la maica-sa in brate a stat. Stilul de condus modificat in conformitate cu configuratia banchetei din spate, si nu au fost probleme.

Copilul are 9 ani acum, de 5 ani circula singura in spate, si on-road si off-road. Si nu sunt probleme.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

evident fiecare face cum doreste , dar atata timp cat aia care se ocupa de teste au zis ca Isofix e mai sigur , preturile fiind cam la fel , e pacat sa nu iei cu Isofix daca masina are asa ceva ....macar si pt usurinta de montaj

daca mai ai si situatia sa tot muti scaunul in diverse masini , sa vezi atunci ce dulce este lenea :grin:

de situatii si situatii si siguranta nu e cazul sa vorbim , ca nu le dorim nimanui , dar e bine sa prevenim

uite Irod un site cu diverse , ca poate ai nevoie si de altceva :) , sigur o bona blonda ar fii utila :ha:

din pacate tu nu ai Isofix nici pe R20 nici pe Y61

http://www.exclusivmag.ro/

scaunul meu e de la Renault fiind fabricat de Britax-Romer si il vezi si aici ( culmea ca la Renault e mai ieftin )

in alta ordine de idei un scaun il consider necesar , pentru ca poate vreau sa las copilul singur in spate

P.S. cati dintre voi ati verificat centurile spate daca mai functioneaza ?? ma gandesc la blocare , caci nu toate masinile au pretensionare

credeti-ma ca am vazut ceva cazuri in care nu mai functionau....

Link spre comentariu

Cred ca principala diferenta dintre cele 2 variante este nu siguranta ci comoditatea. E un pic mai complicat sa fixezi un scaun cu centura de siguranta. Cu isofix il fixezi imediat. Cred ca mai mult conteaza modelul scaunului decat modalitatea de prindere. Un scaun trebuie sa fie nu doar sigur, ci si comod pentru copil. Daca nu se simte bine in scaun nu o sa vrea sa stea cuminte in el.

Eu de exemplu am http://en.recaro-cs.com/child-seats-details/recaro-young-sport.html . Se poate folosi de la 9 luni la 12 ani. E destul de scump, dar avand in vedere perioada lunga de folosinta cred ca merita efortul. Recaro are evident o mare experienta in domeniu, si mie imi inspira incredere. In plus arata bine, si copilul se simte bine in el. Este fabricat in Germania.

Cei care afirma ca nu au nevoie de scaun special, pentru ca ei conduc incet si cu grija, trebuie sa se gandeasca ca au fost multi oameni raniti in accidente rutiere in momentul in care stateau cuminti la semafor sau cand mergeau absolut regulamentar si defensiv. Cand e vorba de copilul meu nu ma joc cu siguranta.

Link spre comentariu

Multumesc Patriciu. Imi vine sa ma sparg de ras. Vedeti ce inseamna sa nu fie omu complet documentat intr-o chestiune? Miercuri am stat toata ziua cautand scaune pe net. Pana la urma m-am hotarat pe unul cu sistemul iso fix , eu habar nu aveam ce e aia si ca ar trebui sa aiba si masina asa ceva :ha: . Acum m-am lamurit.

Totusi la momentul acesta detin exact masinile pe care mi le-am dorit/le doresc . Asa ca spuneti-mi va rog si mie de curiozitate daca stiti careva ultimul R20 ce a iesit pe poarta fabricii (2007 cred) si ultimul y61 (2009 daca nu ma insel) au iso fix? Macar de curiozitate sa vad daca e din masina problema sau ale mele is prea vechi.

Natura si aventura

Link spre comentariu

eu am unul care de 10 ani se tot plimba pe la diversi copii (in functie de care naste).

nu avea isofix dar sistemul de prindere este genial. marca este peg perego. contrar principiului pret/calitate, aici am mers pe cea mai scumpa varianta pe care am gasit-o atunci:

calitate plastic/carbon - importanta pentru ca in caz de soc trebuie sa reziste, nu sa faci scaunul racheta prin masina,

sistemul de prindere al centurilor pentru copil- daca cedeaza sau daca aluneca printre ele copilul iar nu e ok, trebuie sa aibe sistemul de blocare foarte eficient pentru ca ele sint jucarie pentru copil si sa nu se slabeasca

inaltimea protectiilor de cap si bazin

materialul din care e facuta husa/tapiteria - asta daca nu se scoate complet si nu e lavabil, o sa ai un scaun de cacat la propriu (stia asta pentru ca unul din tre prietenii care au apelat la scaunul luat de mine si-au luat ceva cu burete/nu stiu exact si nu puteau spala chestia aia cum trebuie si au renuntat la el prin darea la ghena)

calitatea finisajelor pentru ca daca nu este bine finisat si are bavuri, poti sa te faci tu pe miini ca si cu te-ai fi batut cu pisica

oricum, am vazut multi care dau banii degeaba pe astfel de scaune, pentru ca nu pun centurile copiilor care stau in ele...

Editat de air_wolf

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

salve

din cunostiintele mele NUMAI Nissan-urile mai noi ( Murano,Juke,Qashqai , etc...) au Isofix.....

Tind sa cred ca Isofixul la Nissan a venit pe filiera Renault , care il aveau de mult timp.....

Eu personal nu am vazut R20 sau Y61 cu Isofix...

Masinile care au Isofix , ar trebui sa aiba cusuta si o eticheta cu inscriptia Isofix pe banchetele spate

Editat de Astral
....ar TREBUI......Niciodata cu doi I !!!
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Am achizitionat pana la urma un Recaro care sincer imi place f mult cum arata si pare de asemenea si f coNfortabil.

Editat de Astral
coNfort.....http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=871242#post871242

Natura si aventura

Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...

Salut,

Am studiat un pic problema fiind in situatia de a cumpar un scaun de copil.

Am citit manualul masinii si am constatat cu surprindere ca Toyota Corolla din 2002 are ISOFIX (verificat dupa aceea in masina). A doua chestie a fost despre centurile din spate: au system ELR/ALR care se activeaza numai daca tragi toata centura pana la capat (apoi pentru ca s-a activat ALR, centura se va retrage si nu se va elibera decat la capatul celalalt - cand s-a retras aproape complet)

"

What are ELR/ALR 3-point seat belts?

The Emergency Locking Retractor (ELR) allows the driver seat belt to freely extend and retract with occupant movement, yet locks the belt during a sudden stop or upon impact.

The Automatic Locking Retractor (ALR) makes it possible to secure a child seat without using a seat belt locking clip.

To activate the ALR retractor:

Pull the shoulder belt all the way out.

Allow it to retract to the desired length.

Press down firmly on the child seat as the belt retracts to buckle the child seat securely in place.

NOTES:

Unbuckling the belt and allowing it to retract fully deactivates the ALR retractor.

The safest place for children is the rear seat of your vehicle.

Do not place rearward-facing child seats and refrain from placing front-facing child seats in the front passenger seat; serious injury or death can result from the deploying air bag.

If it is absolutely necessary to place a front facing child seat on the front passenger seat, make sure to position the seat away from the air bag module as far back as possible.

"

Faceti abstractie de marketing si informati-va in cazul vostru. Sa aveti convingerea ca stiti exact ce aveti in masina si ca le folositi corect.

p-VkGmGPeUE

Editat de alexb25

Jimnyholic inside :j

Link spre comentariu

Eu folosesc pentru ai mei Jane EXO. Se pot fixa folosind ambele sisteme (ISO FIX sau centura). Au un sistem electronic de avertizare in caz ca nu este fixat bine (piuie si se aprind niste led-uri) si au incorporat un sistem pneumatic de ateanuare a socului in caz de impact (amortizoare pneumatice) care spun ei ca reduc forta impactului cu 4G. Sunt reglabile pe mai multe pozitii (pentru somn/confort/inaltime), materialul este din bumbac si au si sistem de ventilatie. Am ales acest model deoarece pe masina de strada le fixez in ISO FIX iar pe cea de teren in centuri (nu are ISO FIX). Cred ca au si ceva somnifer in ele pentru ca (fara exceptie) dupa ce pun masina in miscare in maxim 20 minute piticii adorm.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Am trecut si eu prin calvarul alegerii de curand....

Cel mai sigur, cel mai comod,cel mai ok pt vara-caldura....cel mai inalt -sa vada pe geam hiperactiva :grin:....

Am luat din germania de la un magazi on-line,platit plus DHL....nici nemtii nu mai sunt ce erau....dupa o saptamana de asteptari au trimis un mail cu scuze dar scaunul nu este pe stoc, fiind model 2015...si vine la 15.03. undeva stocul era gresit fiind abia incarcat pe site modelul nou.... :grin:

Lasand asta de o parte in studiul de cumparare am vazut oferta pe diferite site, dupa care am studiat masinile din ograda cu ISo si fara, cu centuri blocabile cum zicea colegul de mai sus....si am ales doar dupa ce am pipait fizic scaunul la malul din Bucuresti pt copii...ala cu "bebe si locatia " sa nu facem reclama gratuita....pipait, incercat, verificat, comparat....

Au primat siguranta,material+husa+comoditate plus inaltimea cum am mai spus ca daca nu vede pe geam nu este interesata stapana mica..... am reusit sa renuntam la doua alte scaune foarte sigure pentru Maxi Cosi Toby 2 -2015....

Repet nu am cumparat nimic fara sa pot pipai,proba si incerca....ce srie pe site in descriere,5 stele la siguranta si chestii nu au nici o treaba cu comoditatea copilului sau materialul si grosimea de sub pampers :grin:

Ca idee cu cat mai multe stele cu atit mai incomod- vezi Cybex super rewiew si mega incomod de prins de stat in el, nu are libertate copilul de loc....pentru un copil linistit este ok , la noi nu se pune problema,in 5 minute la proba rodea din perna aia de siguranta....in prima saptamana o termina :ha::ha::ha: si in vara o puneam la copt in suc propriu....

Ca idee a costat in DE 1060lei via Pay-Pal inclusiv o husa de vara...la noi era 1250 lei cel mai ieftin pana la 1500in functie de magazin doar model 2014 si husa ~200-250 lei -nu au avut niciodata dar se putea comanda special.

Spor la treaba.

Editat de RZV

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

cat ai dat pe el? suna SF ce dotari are.

Pana la urma cred ca este vorba si de marketing si profita de dorinta parintilor de a oferi tot ce este mai bun copiilor. Am ales modelul acesta pentru sistemul de prindere dual deaorece in masina de teren nu am ISO FIX. Pretul...destul de mare (intre 1096 si 1796 RON) in functie de magazin. Chiar acum am verificat pretul pe net si diferenta de 700 RON pentru acelsi produs dar la magazine diferite mi se pare enorma.

[video=youtube;Llta5vEDE-4]https://www.youtube.com/watch?v=Llta5vEDE-4

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare