Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

suzuki grand vitara 1.9 ddis anulare dpf si egr

Postări Recomandate

Re: suzuki grand vitara 1.9 ddis anulare dpf si egr

Teoretic, motorul ar trebui sa mearga mai bine, pentru ca nu mai este "intoxicat" cu gaze nearse in totalitate ce sunt re-circulate. Tot teoretic, valoare noxelor ar trebui sa creasca, pentru ca nu se mai retine nimic pentru "reciclare".

Practic, nu e neaparat necesar sa se intample nici una din cele doua. Am efectuat operatiunea de anualare EGR cu un kit dedicat la fostul Disco 2 si nu pot spune ca motorul a inceput sa traga mai bine, pentru ca oricum o facea, dar nici ca a inceput sa "fumareasca". Totusi, ca parere personala zic ca se merita sa faci operatiunea. Succes!

Suzuki Grand Vitara XL-7 2003

ex-Land Rover Discovery 2 2004

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Teoretic, motorul ar trebui sa mearga mai bine, pentru ca nu mai este "intoxicat" cu gaze nearse in totalitate ce sunt re-circulate. Tot teoretic, valoare noxelor ar trebui sa creasca, pentru ca nu se mai retine nimic pentru "reciclare".

Practic, nu e neaparat necesar sa se intample nici una din cele doua. Am efectuat operatiunea de anualare EGR cu un kit dedicat la fostul Disco 2 si nu pot spune ca motorul a inceput sa traga mai bine, pentru ca oricum o facea, dar nici ca a inceput sa "fumareasca". Totusi, ca parere personala zic ca se merita sa faci operatiunea. Succes!

Nu vreau sa par rau sau chiar figurant dar am o intrebare si sa fie fara suparare:)))):de ce nu ne anulam si noi ca oameni ce suntem?:)))))))oricum ar trai animalele mai bine fara noi la cit suntem de rai:)))revenind la anulare dpf si egr eu personal nu inteleg o chestie:imi cumpar 4x4 ca na imi place sa stau mai sus pe sosea,dar cind e de platit pentru intretinere bugetul e mai mic decit pentru un Matiz:))).Banuiesc ca problema economica sta la baza acestei decizii pt ca altfel fiecare ar face operatia asta inca de cind ar cumpara masina din showroom:)))Imi cer scuze domnului de mai sus,dar nu m=am putut abtine.

Ideea este ca m-am saturat pe strazi de q7,q20 draci laci care iarna merg cu opinci nu cu cauciucuri,tot felul de dracii cu 10 m de fum in spatele lor,personal prefer o batrina dacie dar bine intretinuta tehnic si estetic de care sa nu imi fie frica ca in secunda 2 se dezmembreaza:)))

Editat de grandvitara
Link spre comentariu

cred ca voi face si eu anularea egr....teoretic motorul ar trebui sa fie mai protejat....

pt colegul care acuza poluarea....

spun ca cel mai mult polueaza cel car foloseste masina mai mult....un matiz intr-un am poate polua mai mult ca si un mercedes g63....cu conditia ca primul sa faca 60.000 km iar cel de-al 2-lea 2500...

apropos cauciucurile impreuna cu placutele de frana emit mai multe particole ca un motor de 1.9 euro 2 deci fara filtru de particole...https://ro-ro.facebook.com/ProMotorRomania/posts/711084138927556

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Citesc forumurile de 4x4 de afara de peste 10 ani.

De pe http://www.forum.difflock.com/ am aflat despre procedura de "orbire" a EGR-ului inca de pe atunci, moment la care nu stiu cati auzisera in Romania de chestia asta.

Toata lumea acolo lauda chestia asta in fel si chip, ca motorul nu mai primeste mizerii, ca va scadea consumul ca x, ca y, ca z...

Am facut chestia asta la un Discovery 300 TDI: masina a mers la fel dar m-am ales cu un consum cu peste 1 litru mai mare.... teoretic ar fi trebuit sa fie pe dos.

Apoi, blocand EGR-ul si la un Mitsu Delica 2.8 TD, aceeasi poveste: consumul s-a marit cu aproape 2 litri, in rest masina a mers la fel.

Sa nu cumva sa credeti ca am gresit operatiunea. Am anulat EGR-ul din ambele sensuri si am blocat si vacuum-ul, de fiecare data.

Sunt curios daca mai sunt pe forum colegi care au facut treaba asta, daca le-a scazut sau crescut consumul. Pt mine mai rau a fost...

Cele bune,

Matteo

Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro
Link spre comentariu

in privinta consumului care creste usor, in caz de anulare egr, este oarecum normal deoarece hidrocarburile care nu sunt arse in primul ciclu sunt arse in al doilea prin reintroducerea lor de catre egr....insa nu m-am gandit ca ar fi vorba de 1-2 l. In schimb motorul va fi mai curat....totusi, unii sunt de parere ca un ulei de calitate curata suficient motorul astfel incat sa nu fie afectat de recircularea produsa de egr....

Link spre comentariu

Citesc forumurile de 4x4 de afara de peste 10 ani.

De pe http://www.forum.difflock.com/ am aflat despre procedura de "orbire" a EGR-ului inca de pe atunci, moment la care nu stiu cati auzisera in Romania de chestia asta.

Toata lumea acolo lauda chestia asta in fel si chip, ca motorul nu mai primeste mizerii, ca va scadea consumul ca x, ca y, ca z...

Am facut chestia asta la un Discovery 300 TDI: masina a mers la fel dar m-am ales cu un consum cu peste 1 litru mai mare.... teoretic ar fi trebuit sa fie pe dos.

Apoi, blocand EGR-ul si la un Mitsu Delica 2.8 TD, aceeasi poveste: consumul s-a marit cu aproape 2 litri, in rest masina a mers la fel.

Sa nu cumva sa credeti ca am gresit operatiunea. Am anulat EGR-ul din ambele sensuri si am blocat si vacuum-ul, de fiecare data.

Sunt curios daca mai sunt pe forum colegi care au facut treaba asta, daca le-a scazut sau crescut consumul. Pt mine mai rau a fost...

Cele bune,

Matteo

Un egr defect ( sau eventual anulat )duce intotdeauna la cresterea consumului,testat pe propria piele la mai multe dieseluri carora li s-a defectat egr-ul.Cel mai mult mi-a crescut la un 1,5 dci care halea peste 2 litri in plus,dupa schimbare revenind la consumul normal.

Editat de grandvitara
Link spre comentariu

in privinta consumului care creste usor, in caz de anulare egr, este oarecum normal deoarece hidrocarburile care nu sunt arse in primul ciclu sunt arse in al doilea prin reintroducerea lor de catre egr...

Exista pe aici cateva discutii despre "beneficiile" pe care le aduce EGR-ul. Dupa ce le cititi, va rog sa indicati hidrocarburile care sunt arse in al doilea ciclu.. :hm

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

va rog sa indicati hidrocarburile care sunt arse in al doilea ciclu.. :

dioxid de carbon ,monoxidul de carbon CO;

oxizii de azot NOx;

hidrocarburile HC;

particulele PM.

cam acestea sunt noxele ce rezulta in urma functionarii motorului

Editat de luciandr
Link spre comentariu

Nu vreau sa par rau sau chiar figurant dar am o intrebare si sa fie fara suparare:)))):de ce nu ne anulam si noi ca oameni ce suntem?:)))))))oricum ar trai animalele mai bine fara noi la cit suntem de rai:)))revenind la anulare dpf si egr eu personal nu inteleg o chestie:imi cumpar 4x4 ca na imi place sa stau mai sus pe sosea,dar cind e de platit pentru intretinere bugetul e mai mic decit pentru un Matiz:))).Banuiesc ca problema economica sta la baza acestei decizii pt ca altfel fiecare ar face operatia asta inca de cind ar cumpara masina din showroom:)))Imi cer scuze domnului de mai sus,dar nu m=am putut abtine.

Ideea este ca m-am saturat pe strazi de q7,q20 draci laci care iarna merg cu opinci nu cu cauciucuri,tot felul de dracii cu 10 m de fum in spatele lor,personal prefer o batrina dacie dar bine intretinuta tehnic si estetic de care sa nu imi fie frica ca in secunda 2 se dezmembreaza:)))

eu zic ca vb fara sa cunosti...stai jos 4

in alta ordine de idei,inca nu s-a construit masina perfecta.ce problema economica sa fie din moment ce tu spui ca va creste consumul,deci nici un caz nu e vorba de economie.este exact ca la om,care inspira oxigen.de ce ar avea nevoie de oxigen,din moment ce ar putea trai cu ce expira?

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare