Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ajutor: montaj pinion + coroana - punte Dana 35

Soare

Postări Recomandate

Imi poate recomanda cineva un mecanic bun care stie sa monteze CORECT pinion + coroana noi, diferential blocabil si planetare HD intr-o punte Dana 35?

Cat mai aproape de Sibiu daca se poate insa am puntea data jos de pe masina deci ma pot deplasa cu ea "aproape" oriunde.

Vreau un mecanic care stie ce e aia pata de vopsea si ceas comparator, de cei care lucreaza dupa ureche m-am cam saturat.

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ajutor: montaj pinion + coroana - punte Dana 35

Eu tare-s curios unde o sa-l gasesti pe ala cu ,,pata"si ceasul comparator si cat va tine lucrarea facuta cu atata stiinta .In mod sigur te astepti la lucruri marete ,din pacate realitatea este alta :DANA 35 este Dana 35 si atat .Imi pare rau ca trebuie sa spun asta si nu o fac ca sa te descurajez -crede-ma stiu ce spun .

Iar daca ai motor de 4000 sau 5.2/5.9 si anvelope cu profil agresiv treaba-i clara

SUCCES -tine-ne la curent :h5

Link spre comentariu

Eu tare-s curios unde o sa-l gasesti pe ala cu ,,pata"si ceasul comparator si cat va tine lucrarea facuta cu atata stiinta .In mod sigur te astepti la lucruri marete ,din pacate realitatea este alta :DANA 35 este Dana 35 si atat .Imi pare rau ca trebuie sa spun asta si nu o fac ca sa te descurajez -crede-ma stiu ce spun .

Iar daca ai motor de 4000 sau 5.2/5.9 si anvelope cu profil agresiv treaba-i clara

adica ce vrei sa spui Alin ca va face poc :)???

Link spre comentariu

Puntea se transforma din Dana 35 in Super 35 (pentru cunoscatori). Adica planetare HD cu 30 caneluri, Pinion + coroana Dana Spicer 4.88 si blocant OX. Toate astea la un loc costa cam 2000 $ deci crede-ma ca ma intereseaza foarte mult cine face montajul

Link spre comentariu

sunt din Brasov de bastina sa ca pot sa iti recomand pe aici prin imprejurimi pe Marius Lupu cunoscut printre cei cu pasiuni si cu activitate prin campionat

nu stiu cat se pricepe la punti ca nu am colaborat cu el pe asa ceva dar cu siguranta omul e priceput la ceea ce inseamna Jeep, nu am numarul lui la indemana dar sigur Max poate sa ti-l dea ca il are el pe acolo

pe aici prin Bucuresti eu am colaborat cu placere si cu rezultate bune cu George tot un cunoscator in ale Jeep si la el apelez de fiecare data cand am ceva de facut la zj-ul meu numarul lui daca vrei ti-l dau pe privat.

Link spre comentariu

sunt din Brasov de bastina sa ca pot sa iti recomand pe aici prin imprejurimi pe Marius Lupu cunoscut printre cei cu pasiuni si cu activitate prin campionat

nu stiu cat se pricepe la punti ca nu am colaborat cu el pe asa ceva dar cu siguranta omul e priceput la ceea ce inseamna Jeep, nu am numarul lui la indemana dar sigur Max poate sa ti-l dea ca il are el pe acolo

pe aici prin Bucuresti eu am colaborat cu placere si cu rezultate bune cu George tot un cunoscator in ale Jeep si la el apelez de fiecare data cand am ceva de facut la zj-ul meu numarul lui daca vrei ti-l dau pe privat.

Te rog mult, sa imi dai nr. de telefon, multumesc

Link spre comentariu

Puntea se transforma din Dana 35 in Super 35 (pentru cunoscatori). Adica planetare HD cu 30 caneluri, Pinion + coroana Dana Spicer 4.88 si blocant OX. Toate astea la un loc costa cam 2000 $ deci crede-ma ca ma intereseaza foarte mult cine face montajul

Te cred .Foarte important daca montatorul este in stare sa-ti dea garantie in scris pentru ceea ce face ,ca la banii cat spui ca costa piesele,cam ,,naspa"daca sunt probleme .

-la 4.88 chiar am mari semne de intrebare ca o sa tina (din pacate)

-am dreptate nu ? tot Dana 35 este super-nesuper

Link spre comentariu

Nu ramane Dana 35, ramane doar carcasa goala pe care se monteaza toate elementele de mai sus, ele dau rezistenta in teren nu bucata de tabla care le inconjoara. In teren rupi planetare sau diferentialul, astea le schimb cu HD-uri. Oricum masina merge de ceva ani pe 35-uri cu rapoarte 4.88.

Link spre comentariu

Alin, de ce zici asta ? Te rog detaliaza ... Oare chiar asa greu sa reglezi ?

In mod sigur nu-i chiar asa greu doar ca unii fac din tantar armasar pentru a lua bani multi pe manopera .Eu nu am ceas comparator si nici nu o sa am pentru asa ceva .Stiu alte ,,personaje"care fac cu asa ceva si dureaza un reglaj multe ore (ore taxate) de manopera dupa care face ,,poc"si ridica din umeri si plaseaza vina de la vanzator la meserias ...iar clientul pierde .

Sincer sa fiu ,la cat costa piesele alea si la ce fel de exploatare urmeaza a fi supuse ,eu nu mi-as permite sa risc sa fac o astfel de manopera indiferent de suma care ar fi la mijloc .

Link spre comentariu

Nu ramane Dana 35, ramane doar carcasa goala pe care se monteaza toate elementele de mai sus, ele dau rezistenta in teren nu bucata de tabla care le inconjoara. In teren rupi planetare sau diferentialul, astea le schimb cu HD-uri. Oricum masina merge de ceva ani pe 35-uri cu rapoarte 4.88.

Stiu ce se rupe in teren stiu ce se rupe si pe asfalt .Saptamana trecuta am inlocuit DANA 44 distrusa pe asfalt ,stiu cine a rupt la Cluj DANA 60 ,am vazut cum face poc DANA 44 la RUBICON pe zapada, despre dana 35....n-are rost ...

...ca merge de cativa ani si nu s-a rupt asta se datoreaza clar felului de a conduce si de experienta pilotului :wink: nu datorita rezistentei pieselor

P.S. Oricum suntem off topic asa ca eu ma retrag din discutie .

SPOR :h5

Link spre comentariu

nu stiu cat se pricepe la punti ca nu am colaborat cu el pe asa ceva dar cu siguranta omul e priceput la ceea ce inseamna Jeep, (...) .

Marius se pricepe foarte bine la punti ... dar mai trebuie sa il convingi sa iti faca el personal reglajul, ceea ce nu prea cred, totusi merita incercat. Sau poate ca totusi si-a pregatit din angajati sa faca si aceasta lucrare. Oricum, ceasul comparator nu te ajuta prea mult ... reglajul se face din distantierele de sub rulmenti, distantiere care au niste grosimi tare ciudate si trebuie sa le ai pe stoc pentru ca jocul se regleaza prin adaugare sau scoatere de distantiere ceea ce inseamna ca trebuie scosi rulmentii de fiecare data ...

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare