Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Produse EMEX

bogdan.sb

Postări Recomandate

Re: Produse EMEX

Cei de la Romtehnochim (parca asa ii cheama) au niste specialitati interesante. De exemplu clor cauciuc, pentru cine stie ce-i aia...

Eu am folosit grund poliuretanic, pardoseala si clor cauciuc. Mi s-au parut produse ok.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Clorcauciuc am folosit si eu. Albastru ca alta nuanta nu aveau atunci. Era facuta special pentru piscina din ciment. Rezistenta UV, mecanica, etc. A tinut pana am vandut masina si noul proprietar a vopsit peste ea cu ceva nergu de 2 lei ca nu-i placea culoarea sasiului. Negrul ala al lui s-a ciobit, a sarit si a iesit albastru la suprafata din nou :grin: Am dat inainte cu grundul dedicat pt. clorcauciuc. Cauta in produsele lor si dai de el. Si diluant am luat tot de la ei, desi nu are cine stie ce specificatii. Merge si ala universal.

DSCF1402_resize.jpg.170d2cfae15676b92cb0984f4392632d.jpgDSCF1398_resize.jpg.0286504b56dc2b359eb86034013ced6f.jpg

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Peste cateva zile vreau sa demontez masina / curat / vopsesc si tot tacamul...

Culoarea....oricum nu se prea vede din cauza noroiului :grin:

"627235" acel albastru (blue-ciel vorba lui Ionut) este chear tare :grin:

Deci clorcauciucul merita ca strat final?

Pe sasiu ar mai trebui sa folosesc si antifon - bineanteles, nu pentru antifonare ci pentru protectie suplimentara....

Sau doar grund + clorcauciuc?

Link spre comentariu

Dupa parerea mea clorcauciucul are cel putin aceleasi proprietati cu antifonul - din anumite puncte de vedere. Este elastic, amortizeaza putin loviturile / ciupiturile de la pietricele etc.

Link spre comentariu

Tocmai am discutat la telefon cu cei de la Emex. Ei recomanda grund epoxidic + vopsea poliuretanica. Zic ca ar fi mai buna decat clorcauciucul...

Referitor la culoare, pe site scrie ca se pot prepara in toata gama RAL. Asa ca ma gandesc la o culoare "mai nebuna" pentru sasiu :grin:

Editat de bogdan.sb
Link spre comentariu

Nu prepara cantitati mici ... nu stiu cat are un lot de productie, dar 4-5 bidoane sau un bidon de 5 l nu stiu daca fac. Cand am luat eu, doar aia aveau pe stoc, si daca vroiam alta nuanta trebuia sa astept. Vorbesc la nivel de 2008. Probabil, acum au alte utilaje ... Vopseaua aia poliuretanica exista si in varianta trafic intens ... merge data prin curte si intorci furgonul fara sa o strici ... in 2008, am gasit o singura firma in Cj care o punea in opera in loc de linoleum in spitale si cabinete medicale. Acum, asta as alege si eu in detrimetul clorcauciucului. Nu ca nu as fi fost multumit de clorcauciuc, dar vopseaua poliuretanica mi se pare un pas inainte.

Link spre comentariu

Nu am intrebat de ce cantitate trebuie comandata pentru a putea alege culoarea. Dar, pana la urma, oricum ma multumesc cu orice culoare...oricum...noroiul o acopera :grin:

Daca pot sa aleg, poate fac sasiul portocaliu :grin:

Ce nu stiu: compatibilitatea cu alte vopsele. Daca raman parti cu vopseaua originala, pot sa dau peste? Pe site zice ca trebuie testata compatibilitatea, la telefon zic ca nu merge peste altceva ...

Link spre comentariu

In fisa tehnica a vopselelor, au cateva liniute cu pregatirea suprafetelor. Daca vopseaua existenta, este ok, nu este fisurata, crapata, scorojita, treci cu o panza abraziva de 80 - 100 sau cu burete abraziv sa-i faci niste pori la care adera vopseaua noua, degresat si vopsit. Nu-mi vine sa cred ca prinde doar pe metal curat. La specificatii, tot ei zic la vopseaua ploiuretanica, ca merge si pe zidarie si beton.

Link spre comentariu

Marcele se poate pregati locul si cu un smirghel de apa, granulatie in functie de ce suprafata ai, si buretele imbibat in apa ...asa se deschid porii foarte bine si noul strat va avea aderenta pe vechiul ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

In fisa tehnica scrie ca trebuie testata compatibilitatea. Presupun ca, daca pregatesc vopseaua vecha cum trebuie si aplic un strat de grund (pe o suprafata mica, de test) iar dupa uscare, grundul nu se exfoliaza, chear daca il frec cu ceva, ar trebui sa fie compatibile ...

Editat de bogdan.sb
Link spre comentariu

:off @Astral - Zău așa? Eu zic că depinde și de context ... ”chiar“ - uite, de exemplu - să fii mai atent la inscripțiile ălea ”Armânlu nu cheari!“ :ha::ha::ha:

Toate cele bune!:h5

Editat de mita31
  • Like 1
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

• 7 luni mai târziu...

Readuc in atentie acest topic si vad ce recomandari au fost facute de cei de la Emex. Eu am cerut un sfat ieri, le-am spus ca vreau sa dau cu un sistem grund + vopsea pe un sasiu de masina veche si pe zone care probabil nu vor putea fi curatate perfect. Recomandarea a fost:

Grund Epoxidic Anticoroziv Emex Gri (ambalaj 4 kg) – 19,80 lei/kg

Intaritor Epoxidic Emex pt. grund (ambalaj 0.600 kg) – 6,00 euro/kg

Email Epoxidic metal Emex Gri (ambalaj 4 kg) – 22,30 lei/kg

Intaritor Epoxidic Emex pt. email (ambalaj 0,800 kg) – 6,00 euro/kg

Diluant Epoxidic Emex (ambalaj 1 litru) – 13,50 lei/l

Acum nu stiu daca recomandarea a fost facuta de o persoana priceputa, sau a fost facuta in ideea de a vinde ce e pe stoc. In catalogul lor apare si o vopsea alchidica pentru utilaje, nu stiu de ce nu a fost recomandata aceea. Teoretic din ce am citit cea epoxidica este totusi mai rezistenta la medii chimice puternic agresive.

Editat de Ignis
:cl Ignis 4x4
Link spre comentariu

In final eu am folosit produse de la Kober.

Grund epoxidic + vopsea poliuretanica.

Un consultant tehnic de la ei mi-a explicat ca vopseaua epoxidica nu rezista bine la UV, deci mi-a recomandat pe cea poliuretanica. Eu...nu am putut decat sa il cred pe cuvant :)))

DAR, cu orice vopsesti, trebuie sa NU ai rugina. Altfel muncesti degeaba. Eu am preferat sa fac un efort si sa sablez sasiul, dar macar acum sunt multumit de lucrare.

Inca ceva: nu am reusit sa vopsesc cu epoxi / poliuretanic folosind pensula - nu se intind bine. In schimb, am folosit un pistol electric (din acela cu ventilator) si s-au asezat foarte bine straturile de vopsele.

Spor.

Link spre comentariu

Se prezinta.......murdara de noroi :)))

Am terminat de lucrat la masina in primele zile din decembrie, anul trecut si inca nu am spalat-o .....

Chear as vrea zilele urmatoare sa o spal si sa imi arunc un ochi sub ea. Revin cu amanunte dupa ce ii fac baita anuala :)))

Link spre comentariu

In final eu am folosit produse de la Kober.

Grund epoxidic + vopsea poliuretanica.

Un consultant tehnic de la ei mi-a explicat ca vopseaua epoxidica nu rezista bine la UV, deci mi-a recomandat pe cea poliuretanica. Eu...nu am putut decat sa il cred pe cuvant :)))

DAR, cu orice vopsesti, trebuie sa NU ai rugina. Altfel muncesti degeaba. Eu am preferat sa fac un efort si sa sablez sasiul, dar macar acum sunt multumit de lucrare.

Inca ceva: nu am reusit sa vopsesc cu epoxi / poliuretanic folosind pensula - nu se intind bine. In schimb, am folosit un pistol electric (din acela cu ventilator) si s-au asezat foarte bine straturile de vopsele.

Spor.

Salut Bogdane,

In Sibiu unde ai gasit Kober? Si pistol electric ce model? Am de vopsit un rezervor si eu.

Sorin

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

Salutare Sorin,

voprelele cu intaritor, diluant, etc le-am comandat la un reprezentant care le-a trimis prin curier (iti trimit pe pm emailul). In Sibiu este un depozit pe Stefan cel Mare, undeva pe stanga la iesirea din oras (spere Agnita), dar acolo nu aveau.

Pistolul de vopsit este Bosch, dar nu mai stiu ce model. L-am cumparat de pe Emag cu vre-o 300 lei. Am mers pe principiul: nu cel mai ieftin, de firma cunoscuta cat de cat si sa fie si la o oferta de pret :)) La vopselele cu intaritor este aiurea pentru ca arunci ce iti ramane in borcan, in rest eu sunt multumit ... E drept ca trebuie curatat dupa vopsire - nu stie sa se spele singur :)))

Link spre comentariu

Salutare Sorin,

voprelele cu intaritor, diluant, etc le-am comandat la un reprezentant care le-a trimis prin curier (iti trimit pe pm emailul). In Sibiu este un depozit pe Stefan cel Mare, undeva pe stanga la iesirea din oras (spere Agnita), dar acolo nu aveau.

Pistolul de vopsit este Bosch, dar nu mai stiu ce model. L-am cumparat de pe Emag cu vre-o 300 lei. Am mers pe principiul: nu cel mai ieftin, de firma cunoscuta cat de cat si sa fie si la o oferta de pret :)) La vopselele cu intaritor este aiurea pentru ca arunci ce iti ramane in borcan, in rest eu sunt multumit ... E drept ca trebuie curatat dupa vopsire - nu stie sa se spele singur :)))

Multumesc pentru raspuns. Eu sper sa gesesc la ei ceva vopsea "cauciucata" (care la uscare sa fie ca un cauciuc). Nici nu stiu care ar fi mai buna pentru un rezervor.

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

Momentan nu dau jos sasiul orice ar fi.Vreau sa mai si merg cu masina asta ca prea mult am muncit la ea si am bagat bani. Cand o sa ma enervez intr-o zi cred ca iau un ulei mai vascos si dau cu pistolul toata masina pe dedesubt cum se facea pe vremuri la Dacie. Cei de la Emex nu au binevoit sa imi mai raspunda cand am intrebat de unde pot cumpara produsele recomandate.

Editat de Ignis
Link spre comentariu

Informatii noi - am reusit astazi sa iau legatura cu cineva de la tehnci. Se pare ca sistemul grund epoxidic + vopsea epoxidica sunt cele mai recomandate. Chiar daca nu rezista la fel de bine la UV (acum cat UV ai sub masina la sasiu?) ce se poate intampla este sa se depigmenteze in timp... Eu voi merge pe epoxidic si pe recomandarea lor.

Link spre comentariu

... no bun ase numai ca ... depigmentarea nu o problema desi e si asta un indicator ... insa microfisurarea e ... daca piesa e statica afectarea e minima . Daca piesa e solicitata dinamic microfisurarea trece de limita acceptabila si se deschide urmand linia de solicitare ... de unde si intrebarile obsesive si scarpinatul in cap ca ce si cum si de ce ... dupa numai trei ani si trei schimburi de ulei .

... mai e si intrebarea ... cumva , tii neaparat sa te gaseasca arheologii de pe Pluto in masina aia ? sa te expuna in muzeu la sectorul cu inexplicabile langa moneda de 10 eurocenti si un cui de cupru ? ...

Intrea altele , pregatirea pentru vopsire e cea mai grea si la fel de importanta . Curatarea impecabila ( chiar si dupa coltz ) , rotunjirea muchiilor ( chiar si dupa coltz ) , evitarea discontinutitatii acoperirii ( vopsirea chiar si dupa coltz ... scuzati tz-ul , e pus cu un oarece rost la coltz ) .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Si pe mine ma bate gandul sa ajung la muzeu vb lu cos :grin: asa ca am cautat pe net informatii despre vopsele de astea minune. Cum faceam treaba asta la munca ... m-am limitat la trei producatori gasiti pe net cu gogu. 2 de acilea si unu de peste ape (UK). Marti am trimis mail la toti 2: romanu 1 - mail automat de raspundere bla bla ... va contactam. Romanu 2 - raspuns in acelasi zi => sa le mai dau nus ce detalii si ma cauta ei. Englezu imi raspunde in aceiasi zi, il mai intreb cate ceva ca nu m-a lamurit, raspuns a doua zi.

Acu stiu ca alea de la noi sunt mai ieftine, cred, da cand o fi momentul eu o sa iau de la englez (sau de la oricare altul ca el) - deoarece ala stie de ce face afaceri, vrea sa vanda si o sa vanda. Pe bani mei (vb unui mare clasic in viata) imi place sa fiu tratat cum se cuvine, din pacate in ziua de azi se pare ca tot mai putini vor sa faca bani ....

O seara faina.

Too much of a good thing can be wonderful.
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Produsele emex sunt ok,eu unu am folosit exoxi la o barca de lemnsi sunt multumit, au si agrement naval calitate.

Imi place sa stiu totul despre noii mei prieteni, dar nimic despre cei vechi.:grin::grin::grin:

2xToyota lj73,bmw320,honda fireblade,honda quad 140cp home made,barca quicksilver 410sl ,husqwarna 450.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare