Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Competitii,licenta Fras...etc

Postări Recomandate

Am in plan din 2015 sa particip la ceva competitii ( standard bineineteles), nu am cum sa visez la premii :grin: dar macar ptr putintica andrenalina si prieteni noi, asa ca am consultat forumul despre cum si ce..... Am inteles ca tre sa faci parte dintr-un club ptr a primi licenta Fras chiar si onevent intrebare: neaparat un cub romanesc sau sunt acceptati si de la cuburi din afara? De vreo 2 luni mi.s in clubul Allrad Wien nu am fost inca la nici un event deocamdata,urmatorul este exact cand merg io in concediu in schimb am fost la o intalnire al clubului,bineinteles la o bere.

Stand la palavre si apoi citit prin regulamentul clubului am ramas surpins cat de lesne este sa te dai competitiile lor. In primul rand nu iti trebe nici o poola de licenta. Toata treaba mere asa:

Esti in club.......platesti 40 euroi pe an.

Competitia interclub : trial,standad,open. Masinile sunt impartite pe clase, motorizare apropiata. pentru trial si standard vii cu masina stock maxim cauciuri AT, musai inmatriculata si asigurata. La open masinile sunt modificate deci......nu-i musai inmatriculate.

Platesti 50 E ptr start. Din banii astia se asigura masa si dansul arbitrilor ( care de obicei sunt membrii alui club)si premiile care sunt simbolice( cupe mititele si diplome)

Scopul e distractia si socializarea.

Competitiile nationale sunt competitii intre cluburi, conditiile de participare sunt similare, doar premiile sunt mai grase,aici intervenind sponsorii si cluburile.

Sincer din ce filmari am vazut foarte plictisitor, un trial sau un standard il face si nevasta-mea fara emotii.In schimb la expeditii is mari doritori ,probabil de aia nu se prea uita la bani cand vin prin romania pe coclauri.

Alte intrebari:

taxe participare?

taxe Fras?

taxa licenta oneevent?

asigurare ?

Editat de diverOne
Daca nu stiu ceva......nu stiu inca.....
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Competitii,licenta Fras...etc

-taxa de participare, depinde de organizatorul concursului...

In 2012 si 2013 la etapele nationale a fost in jur de 800ron/participant, aici era inclusa si cazarea iar in 2014 all inclusiv- 850ron, asta pana acum dar nu se intrevad modificari

-licenta anuala FRAS -75euro/an/persoana

-licenta one event FRAS -30euro/persoana/eveniment

-asigurarea valabila pana la 31.12 -100ron (daca nu ma insel).

-licenta trial FRAS 5euro/persoana/eveniment, parca...

Distractie placuta in anul competitional 2015!!!

:cl

Editat de nessum
Valoare licenta FRAS.

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Apropo... Mai nou adica din 2014 iti poti lua licenta anuala daca esti membrul unui club afiliat FRAS altfel doar one event (30euro/persoana X 7 etape nationale + niste cupe...)!

Cei care ai fost la sedinta cluburilor sau au ceva functii in CNOR pot da mai multe detalii.

:wink:

Toyota LJ 70

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

-taxa de participare, depinde de organizatorul concursului...

In 2012 si 2013 la etapele nationale a fost in jur de 800ron/participant, aici era inclusa si cazarea iar in 2014 all inclusiv- 850ron, asta pana acum dar nu se intrevad modificari

-licenta anuala FRAS -70euro/an/persoana

-licenta one event FRAS -30euro/persoana/eveniment

-asigurarea valabila pana la 31.12 -100ron (daca nu ma insel).

-licenta trial FRAS 5euro/persoana/eveniment, parca...

Distractie placuta in anul competitional 2015!!!

:cl

Multam ptr info! Deci imi mai trebuie un club, sa vedem cine ma primeste :)

Daca nu stiu ceva......nu stiu inca.....
Link spre comentariu

@DiverOne :

Te rog frumos ca pe viitor sa fii mai atent UNDE anume deschizi un topic pentru ca AICI este sectiunea dedicata EXCLUSIV topicurilor pentru ETAPELE CAMPIONATULUI si niicidecum pentru discutii colaterale !

Dupa ce vei citi acest mesaj, voi muta acest topic la "Discutii generale privind competitiile oficiale"

Multumim pentru intelegere !

Link spre comentariu

Asa cum a povestit Nessum, ca sa participi la o competitie oficiala ("legala", "autorizata") in Romania trebuie sa platesti taxa de participare :) si sa fii licentiat de catre Federatia Romana de Automobilism Sportiv - FRAS.

Pentru activitatea de offroad exista doua tipuri de licente: one event - 30 EUR / event / persoana si ANUAL (75 EUR / persoana / an)

Pentru oricare din aceste licente trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii:

a) sa treci un control medical de medicina sportiva

b) sa ai asigurare de accidente pt sport extrem

c) sa fii membru intr-un club sportiv.

Acum, astea sunt prevederile regulamentare. Punerea in practica, in special in cazul ONE EVENTurilor arata asa: toate cele 3 conditii sunt inlesnite de organizator astfel:

a) la inscriere exista un medic de medicina sportiva care iti da viza pe loc (daca esti *in general* apt)

b) persoana care face licentele one event este si persoana care face asigurari - deci rezolvi tot acolo, 100 lei pe an asa cum a scris Nessum

c) sportivii licentiati "one event" sunt legitimati automat la clubul organizator.

Deci, pe scurt: daca vrei sa te dai e foarte usor, trebuie doar sa respecti conditiile tehnice de preparare a masinii si sa te prezinti la inscriere ;)

Link spre comentariu

Din regulament:

La competitiile organizate sub prezentul regulament pot participa numai sportivii afiliati unui club sportiv de profil, care fac dovada calitatii de membru al respectivului club si sunt licentiati de catre FRAS cu licenta sau cu licenta “one event “, obtinuta la inscrierea in competitie, sau sportivii licentiati de alte organisme recunoscute de catre FRAS. De asemenea, pot participa si pot puncta in campionatul national si sportivi straini in acelasi regim ca si sportivii romani (licentiati FRAS sau de organisme recunoscute de FRAS ).

Prin urmare daca clubul din care deja faci parte este un "organism recunoscut de FRAS" (nu as sti sa iti spun exact ce inseamna asta, dar poate ne lamureste Watcher) iti poti lua licenta cu care sa participi la competitiile sportive.

Ar trebui de asemenea sa mentionam si urmatorul aspect apropo de ce zicea Watcher:

c) sportivii licentiati "one event" sunt legitimati automat la clubul organizator.

Acest lucru se intampla doar daca clubul organizator te "face pe loc" membru (cel mai adesea cu plata partiala a cotizatiei anuale), si care de asemenea inseamna ca daca vrei sa te muti la un alt club vei plati o taxa de schimbare a clubului la FRAS de 50eur (ori de cate ori se schimba clubul).

Sfatul meu ar fi sa iti gasesti un club cu care sa socializezi / placa/ sa nu te intereseze dar la care sa fi membru si sub care sa iti iei licenta anuala...

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

Acest lucru se intampla doar daca clubul organizator te "face pe loc" membru (cel mai adesea cu plata partiala a cotizatiei anuale), si care de asemenea inseamna ca daca vrei sa te muti la un alt club vei plati o taxa de schimbare a clubului la FRAS de 50eur (ori de cate ori se schimba clubul).

Tare asta. Nu era acum cativa ani. Nu mai exista liberul arbitru... Pe cand taxa pe divort?

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Tare asta. Nu era acum cativa ani. Nu mai exista liberul arbitru... Pe cand taxa pe divort?

Da... e introdusa din 2012...cica era singura ramura din motor sport afiliata la FRAS unde nu se platea mutarea/transferul catre alt club. :bx

Nu mai zic nimic...:uameni

Toyota LJ 70

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Taxa a existat de la crearea CNOR in cadrul FRAS.

Vechea comisie a negociat cu cei de la FRAS ca valoarea taxei sa fie 0. Din pacate noua comisie nu a mai putut/vrut face asta.

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare