Optimus Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 @octi: ok, doar sa gasesc :) dupa concediu am sa incerc si la o reprezentanta, poate au ei. la fel, daca gasesti tu, te rog da-mi si mie. vrei sa-mi dai pe PM detalii despre achizitia ta? pret, taxe, starea masinii... azi i-am schimbat uleiul. surpriza! intra doar 3,5 l ?!?!?! cumparasem 5, crezand ca intra 4 l si ceva... cumpar mai putin data viitoare ;) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octi Postat August 15, 2009 Partajează Postat August 15, 2009 Re: manual Pajero Pinin? azi i-am schimbat uleiul. surpriza! intra doar 3,5 l ?!?!?! cumparasem 5, crezand ca intra 4 l si ceva... cumpar mai putin data viitoare ;) Eu i-am schimbat uleiul in Germania si cei de la magazin mi-au spus ca nivelul optim este la 2,8L pentru motorul de 2.0 GDI. Am cumparat si 6L de ulei pentru transmisie pe care vreau sa il schimb cat de curand - pentru asta (cica) are nevoie de vreo 5,4L. Poate iti faci si tu timp sa treci pe la "Prezentarea membrilor"..... Am citit regulamentul, dar am vrut sa pregatesc o poza-doua inainte. Vin cu poze si detalii despre masina astazi! Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat August 15, 2009 Autor Partajează Postat August 15, 2009 Re: manual Pajero Pinin? Am cumparat si 6L de ulei pentru transmisie pe care vreau sa il schimb cat de curand - pentru asta (cica) are nevoie de vreo 5,4L. ce fel de ulei ai luat pt transmisie? tot din Germania l-ai luat? eu trebuie sa ma uit prin facturi, ca ultimul proprietar i-a facut reviziile doar la reprezentanta, si cred ca i-a schimbat uleiul, sa vad cand s-a facut operatiunea asta. referitor la uleiul din motor, mecanicul a bagat pana a ajuns spre nivelul maxim de pe joja. daca e sa fiu mai exact, cam 3,3 l, uitandu-ma pe ce a ramas in bidon... sper ca e ok... am bagat Mobil 1 Super 300... a avut Texaco Halvoline, cam naspa. in caietul de revizii am vazut ca i s-a facut schimbul de ulei la 15000, cel de la care am cumparat-o a schimbat si el tot la 15000, dar uleiul era varza, ca sa zic asa. poate si pt ca era Texaco care se zice ca e prost, dar si conditiile din Bucuresti isi spun cuvantul. si eu cred ca voi schimba la 10000km, cum am facut cu toate masinile mele pana acum. daca tot nu are nimeni manual de Pinin, macar ar prinde bine ceva sfaturi de la cei care au acelasi motor GDI pe masinile lor si ceva experienta acumulata :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octi Postat August 15, 2009 Partajează Postat August 15, 2009 Re: manual Pajero Pinin? ce fel de ulei ai luat pt transmisie? tot din Germania l-ai luat? Da, tot din Germania... este ceva sintetic special pentru transmisie manuala, nu am bidoanele la mine, dar o sa revin cu denumirea produsului. eu trebuie sa ma uit prin facturi, ca ultimul proprietar i-a facut reviziile doar la reprezentanta, si cred ca i-a schimbat uleiul, sa vad cand s-a facut operatiunea asta. Nu stiu exact cand trebuie schimbat uleiul (la cati km). Masina are acum 175 000 km, iar eu am decis sa schimb consumabilele mai importante - sa stau linistit :) - ulei (5W30 parca era) + filtru ulei -> schimbat - ulei transmisie -> il schimb saptamana viitoare - filtru aer -> schimbat - filtre polen (habitaclu) -> schimbat - sunt 2 filtre, trebuie sa dai jos compartimentul mare din partea dreapta a bordului pentru a le accesa - cele 2 curele de transmisie (de la clima, servo si alternator) -> comandat - filtru benzina -> comandat - 4x bujii (costa cam 71LEI/bucata pentru ca tin pana la 90.000km!) -> comandat - kit-ul de distributie il voi schimba la 179.000 In rest, totul pare ok si masina merge f bine. Totusi, inca nu am reusit sa fac sa se aprinda becul cu GDI ECO, chiar sunt curios care sunt parametrii in limitele carora se aprinde. De fapt, informatia asta o cautam in manual. M-ar interesa si cum as putea sa resetez consumul mediu de pe display (daca se poate) - cand am luat masina imi arata 10.4, iar acum imi arata 9.3 pentru ca am facut cam 1500km pe autostrada. Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat August 15, 2009 Autor Partajează Postat August 15, 2009 Re: manual Pajero Pinin? la Honda stiu ca se schimba uleiul de la diferential la 30000km, dar ala e un sistem hidraulic care distribuie tractiunea. daca nu voi descifra din germana, o sa fac o vizita la reprezentanta cand ma intorc din concediu si vad ce zic ei. din cartea de service nu-mi dau seama daca a fost schimbat pana in 60000km, cat a rulat in Germania. eu am avut noroc cu masina, ca in primavara fostul proprietar i-a schimbat distributia, a mai schimbat bielete, si altele, pe la suspensii, masina e boboc ;) Totusi, inca nu am reusit sa fac sa se aprinda becul cu GDI ECO, chiar sunt curios care sunt parametrii in limitele carora se aprinde. De fapt, informatia asta o cautam in manual. la mine e aproape tot timpul aprins ala, ca merg usurel. din ce am citit pe internet, motorul asta merge f bine si la turatii de 1500rpm-1800rpm. daca o calci tare, sistemul baga mai multa benzina in amestecul carburant pt putere mai mare si atunci se stinge GDI ECO. daca nu o turezi prea tare, motorul merge in regim ECO. asta am inteles eu... si am constatat si din proprie experienta. M-ar interesa si cum as putea sa resetez consumul mediu de pe display (daca se poate) - cand am luat masina imi arata 10.4, iar acum imi arata 9.3 pentru ca am facut cam 1500km pe autostrada. ai radio-CD-ul original al masinii? ca pe ala se afla un buton alb din care poti schimba sa-ti afiseze consumul, autonomia, viteza medie, si daca il tii apasat mai lung, se reseteaza fiecare in parte. altfel, nu stiu cum... ca am vazut prin unele poze ca unele masini nu mai au radio-CD-ul original, deci nici butonul ala de la display. sau poate au tras un buton pe undeva, la comanda asta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rusu84 Postat August 29, 2017 Partajează Postat August 29, 2017 Re: Uleiuri pentru Pinin 2.0, 2001 ? Am un consuma cam mare de ulei la pinin 1.8GDI la 1000km imi mananca aproape un litru de ulei.Ce ulei as putea pune in situatia asta? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat August 29, 2017 Autor Partajează Postat August 29, 2017 Re: Uleiuri pentru Pinin 2.0, 2001 ? Un ulei mai vascos, 10W40, sa zicem, dar depinde ce ai pus deja de ti-l consuma asa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rusu84 Postat August 29, 2017 Partajează Postat August 29, 2017 Re: Uleiuri pentru Pinin 2.0, 2001 ? Da la un asa consum ar cam trebui segmentat motoru? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate