MihaiK Postat August 3, 2014 Partajează Postat August 3, 2014 Salutare, am o problema super enervanta la franare pe care vreau neaparat sa o rezolv care a inceput asa: acum cateva saptamani eram in teren si am facut o urcare abrupta si pe acea panta era un copac cazut peste care am trecut si crengile acelui copac au rupt pe sub masina o conducta de frana care intra in repartitor si am ramas complet fara frane. Ziua urmatoare am schimbat conducta si totul parea ok pana astazi cand dupa ce am trecut de un speedbumb masina a ramas infranata foarte tare dar si-a revenit dupa 2 metrii(am luat speedbumb-ul cu ambreiajul calcat si am observat ca dupa "scuratura" masina era foarte infranata) mentionez ca am trecut peste acel speedbump foarte incet cu aprox 5 km/h Ce am observat dupa: - cand franez(dar nu mereu si se intimpla aleatoriu) simt un soc in pedala de frana care pare ca vine cumva de sub masina si de asemenea se aude in momentul acelui soc si un trosnet sub masina( nu am reusit sa imi dau seama daca in fata sau in spate). - cursa pedalei s-a schimbat adica acum merge pedala mai adanc si punctul de franare sa ii zic asa s-a schimbat si el adica: apas pedala pana in fund si e moale si spre final de cursa se intareste si incepe sa "prinda" Va rog mult sa ma ajutati daca aveti vreo idee ce si cum ar putea cauza porcariile astea. Multumesc Cu respect, Mihai Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat August 3, 2014 Partajează Postat August 3, 2014 (editat) Re: Problema franare Samurai 1.3 i Salutare, am o problema super enervanta la franare pe care vreau neaparat sa o rezolv care a inceput asa: acum cateva saptamani eram in teren si am facut o urcare abrupta si pe acea panta era un copac cazut peste care am trecut si crengile acelui copac au rupt pe sub masina o conducta de frana care intra in repartitor si am ramas complet fara frane. Ziua urmatoare am schimbat conducta si totul parea ok pana astazi cand dupa ce am trecut de un speedbumb masina a ramas infranata foarte tare dar si-a revenit dupa 2 metrii(am luat speedbumb-ul cu ambreiajul calcat si am observat ca dupa "scuratura" masina era foarte infranata) mentionez ca am trecut peste acel speedbump foarte incet cu aprox 5 km/h Ce am observat dupa: - cand franez(dar nu mereu si se intimpla aleatoriu) simt un soc in pedala de frana care pare ca vine cumva de sub masina si de asemenea se aude in momentul acelui soc si un trosnet sub masina( nu am reusit sa imi dau seama daca in fata sau in spate). - cursa pedalei s-a schimbat adica acum merge pedala mai adanc si punctul de franare sa ii zic asa s-a schimbat si el adica: apas pedala pana in fund si e moale si spre final de cursa se intareste si incepe sa "prinda" Va rog mult sa ma ajutati daca aveti vreo idee ce si cum ar putea cauza porcariile astea. Multumesc Cu respect, Mihai Nivelul lichidului de frână rămâne constant în vas? De regulă după intervenții de genul, la sistemul de frânare, trebuiește verificat des nivelul lichidului din vas, mai ales dacă apar anomalii de genul celor sesizate, în funcționare. Exact simptomele astea (înfrânare, șoc în pedală, eficiență scăzută ... până s-a ajuns să nu mai țină decât la a 2-a sau a 3-a pedală le-a avut un prieten de-al meu la un samurai 1,3i din `93. Când am desfăcut pe spate ... de la apă și noroaie, coroborat cu garnituri uzate - cilindrii de frână erau ruginiți ... se blocau - se deblocau ... mergeau greu pistonașele, probabil intraseră acolo și particule fine (gen nisip) care, prin abraziune au distrus totul. Bineînțeles că începuse să supureze și lichid pe la ambii cilindrii. Am montat alții noi, am schimbat și saboții, că erau pe jumătate uzați, am schimbat tot lichidul, cu un altul nou-nout DOT3, am aerisit frânele, după regula generală - universal valabilă - începând cu cea mai îndepărtată roată față de pompă și terminând cu cea mai apropiată. Fără nicio preparație :sp - frânele și-au revenit ca prin minune! :ha: :ha: :ha: Dacă ziceți că s-a umblat la o conductă, verificați să nu fie pierderi de lichid sau să nu tragă aer pe la hollander-ul de la repartitor, să nu fie aer în pompă (aerisiți pompa!) sau pe unde s-a mai intervenit. Oricum, nu ar strica o inspecție vizuală pe la tamburii spate - demontat/remontat. Toate cele bune! :h5 Editat August 4, 2014 de mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat August 3, 2014 Autor Partajează Postat August 3, 2014 Re: Problema franare Samurai 1.3 i Salutare si multumesc enorm de raspuns(eram ingrijorat sincer) pai asta am sa fac maine, verific lichid in vas(tin sa mentionez ca pana acuma de la interventia cu conducta nu mam uitat la el) si sa fac o,revizuire a conductelor si a repartitorului si nu in ultimul rand inspectia(pe care din anumite motive o tot aman) la tamburii spate. Ce zici tu se aplica ft bine si la mine pt ca spatamana trecuta am umblat muult prin padure si am trecut prin baltoace asa de inalte de a intrat apa in masina, de noroaie nici nu mai zic. Multumesc Cu respect, Mihai Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat August 4, 2014 Autor Partajează Postat August 4, 2014 Re: Problema franare Samurai 1.3 i Salut, vin cu o intrebare si anume daca am pompa de frana originala pe masina Lucas atunci si etrierii sunt Lucas? Intreb ca sa stiu ce fel de kit de reparatie sa comand Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adiv6 Postat August 4, 2014 Partajează Postat August 4, 2014 Re: Problema franare Samurai 1.3 i Salut, vin cu o intrebare si anume daca am pompa de frana originala pe masina Lucas atunci si etrierii sunt Lucas? Intreb ca sa stiu ce fel de kit de reparatie sa comand Multumesc fabrica asa l-a fabricat, ce ai tu pe masina ramane sa verifici singur. pe etrierii de sam spaniol scrie lucas 48 pe cei de sam japonez scrie aisin 51 48 si 51 sunt diametrele pistonaselor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat August 8, 2014 Autor Partajează Postat August 8, 2014 Re: Problema franare Samurai 1.3 i Salut, problema a fost asa cum sa precizat si mai sus: garnituri de la etrieri terminate, se inlocuiesc si totul revine la normal. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat August 8, 2014 Partajează Postat August 8, 2014 (editat) Re: Problema franare Samurai 1.3 i Salut, problema a fost asa cum sa precizat si mai sus: garnituri de la etrieri terminate, se inlocuiesc si totul revine la normal. Cele de la etrieri de pe față sau cele de la cilindri de pe spate? Dacă au fost cele de la pistonașe de la etrieri, ați desfăcut totuși să faceți o revizie și la tamburi pe spate? Toate cele bune!:h5 Editat August 8, 2014 de mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat August 8, 2014 Autor Partajează Postat August 8, 2014 Re: Problema franare Samurai 1.3 i Imi cer scuze pentru exprimare, am scris in graba. Au fost de vina etrierii fata dar la sfaturile voastre am facut o revizie si a tamburilor spate prin schimbarea pistonaselor(pt ca am avut pistonase am hotarat ca nu merita schimbate garniturile la cele vechi). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate