Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Defender 110 / 2013 - masina de familie, comoda (cit de cit)?

IlieGeologie

Postări Recomandate

Regele a murit! Traiasca Regele! (Cam ase se zbiera prin intunecatii ani ai Evullui Mediu in Franta, cind unu' din regi o mierlea.)

Cum ramas-am pedestras, iar famelia numeroasa impune achizitionarea unei masini cit mai incapatoare si comode, ginditu-m-am la un Defender 110, din 2013.

Masina n-o sa faca offroad extrem, dar o sa care si catelu' si purcelu' prin locuri gen Padis, Pietrele, Rarau, Giumalau, Lacul Vulturilor.....

Astept pareri pertinente, la obiect.

VA MULTUMESC!!!

Ilie

PS. Scuze, eu o sa stau cuminte in banca mea si nu o sa ma bag cu raspunsuri gen "Multumesc", etc. Asta nu inseamna ca nu va MULTUMESC. Din contra, astept parerile voastre.

Editat de IlieGeologie

........ A Woman's Rule of Thumb: If it has tires or testicles,You're going to have trouble with it. ......... :2dr

... For men: Any hobby with tits or wheels will leave you broke...:h5

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Defender 110 / 2013 - masina de familie, comoda (cit de cit)?

Defenderul poate indeplini cu succes toate sarcinile pe care le-ai descris mai sus dar ca masina comoda nu se califica. O sa plangi dupa Hilux din punctul asta de vedere .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Def 110 din 2013....ia-l si o sa uiti de orice altceva.

E comoda (daca te acomodezi cu pozitia la volan) deoarece are suspensii pe elicoidale si sunt gandite pentru un bun compromis al confortului (fata de 90' sau 130',care au suspensii mai dure pentru offroad si carat),e foarte capabila stock in teren,intretinere si piese ieftine si multe (in afara reprezentantei),spatiu generos,posibilitati nelimitate de bricolaj la preturi decente,aspect inconfundabil.

Te sfatuiesc sa faci intai un test cu una (cu motorul de 2,2),la Def nu exista cale de mijloc,ori iti place mult ori o vei detesta.

Da-i viteza,te asteptam in clubul nostru!:grin:

PS

Sunt revoltat de furtul Toyotei,sper sa o recuperezi!

Defenderul poate indeplini cu succes toate sarcinile pe care le-ai descris mai sus dar ca masina comoda nu se califica. O sa plangi dupa Hilux din punctul asta de vedere .

Hiluxul nici incarcata nu se apropie de confortul oferit de Def 110 gol (vorbesc in special din punctul de vedere al pasagerilor de pe bancheta spate) si e normal sa fie asa pentru ca una e gandita sa care materiale iar cealalta sa care oameni cu bagaje pe oriunde.

Fa un test comparativ si ai sa te convingi.

Editat de atar

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Este o idee grozava sa incerce un drive-test . Astept sa ne impartaseasca si noua impresiile , dupa ce a avut atatia ani Hiluxul . :grin:

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Incerc sa ma bag si eu in discutia asta si vreau sa spun ca am mers cu ambele masini. Sentimentul pe care il ai dupa ce mergi cu Def-ul este inconfundabil...... Te rog sa ma crezi - eu n-asi pregeta sa cumpar un 110. Sigur, optiunea e a ta !!

Imi doresc un Def sa-l pregatesc pentru offroad si sa ma bucur de toate noroaile soavele si vagaunile posibile !!!!

Bafta la achizitie.....oricare ar fi ea.

Link spre comentariu

Din gama Defender am condus numai 90 si as avea rezerve la partea de confort :D

Capacitati de trecere offroad, atmosfera, imagine - sta foarte bine.

Cred ca orice masina ti-ai dori este foarte important sa faci un drive-test ca sa vezi daca ti se potriveste sau nu.

Pentru ca vrei sa cari toata familia cu aceasta masina as fi de parere sa iei si "copiloata" cu tine la drive test ;)

Link spre comentariu

eu am fost cu un 110 din 2012 si dupa parerea mea nu mai e chiar "banca din parc" ca la cele de mai veche generatie, cum s-a tot spus... trebuie incercata, si eu m-as baga la una din 2013 de as avea banii necesari

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

FordRanger vaz ca matale le stii pe toate, de la japoneze la coreene si englezoaice.

Eu am fost cu 90 (nu am condus , ci am stat pe dreapta) si mi-a placut. Daca asta e peste io zic ca trebuie sa fie belea masina.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Eu as merge pe Def oricand, fara cea mai mica rezerva. Pentru ca-mi place! Sean si Alexei te-au sfatuit foarte bine: mergi cu una si daca e ceea ce-ti doresti spor la achizitie!

Am atins punctul de fierbere instant citind cele intamplate in Bulgaria! Sper sa ai vesti bune cat mai curand! Cu stima, Iulian G! :wink:

Link spre comentariu

Irod ,

Am condus si Hilux , modelul initiatorului topicului , si Defender 110 ( nu modelul 2013 dar in opinia mea nu este nici o diferenta de mecanica sau dimensiuni intre cele doua modele sau poate exista si nu am sesizat eu ).

Modelul de Hilux la care ne referim este o masina foarte reusita , chiar daca este un pickup , cu toate neajunsurile create de suspensia spate pe arcuri pe foi . Defenderul este o masina galagioasa. Aerodinamica din 1900 toamna ajuta serios sa se incadreze la una din cele mai zgomotoase masini moderne. Acest lucru nu este deloc comod la drumuri lungi . Puntea fixa fata la Defender , desi este un avantaj ca si fiabilitate in off-road , este un dezavantaj in manevrabilitate. Intoarce in loc un Hilux si dupa aceea incearca cu un Defender 110, si mai stam de poveste :grin:.

Raportul inaltime/ latime ii afecteaza stabilitatea la viteze mari ( adica 100-120 km/h ) si mai ales pe viraje stranse si rapide .

Mie chiar imi place Defenderul 110 , dar omul a zis ca vrea o masina comoda. In opinia mea , defenderul nu este comoda. Dar este o masina extraordinara din alte puncte de vedere. Daca nu lar fi interesat argumente pro si contra , ar fi intitulat topicul : " Asa-i ca cea mai faina masina este un Defender 110 din 2013 ? Cei care nu sunteti de acord , nu postati ! :grin: " Si noi ne intreceam in superlative ca sa se simta bine si sa ii gadilam orgoliul .

Si sa stii ca am avut coreene , japoneze si englezoaice pe mana si in curte. Si multe altele , dar astept posturile potrivite ca sa ma laud cu asta :ha:.

• Like 2
Link spre comentariu

cum am mai spus, eu am mers cu un 110 din 2012 si exista imbunatatiri de confort fata de mdelele pre-06 ... iar daca citim strict titlul topicului si nu intram in chestii subiective raspunsul meu este DA, e o masina de familie cat de cat comoda... fara a face comparatii

la traficul si configuratia rutiera din tarisoara noastra nu ai nevoie de mai mult de 110 km/h mai ales daca ai toata familia in masina....parerea mea, LR-urile in general, cu exceptia Evoque nu au o aerodinamica pentru viteza, iar designul Defenderului are farmecul lui ... e chestie de gust, pe mine ma ingrijoreaza mai mult problemele comune despre fare am citit multe la motorul puma(presupun ca asta e pe modelul din 2013)

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

daca ai drum prin bucuresti, treci pe la mine sa te dai cu un defender 110 puma, din 2009. anunta-ma doar cu 2-3 zile inainte sa fiu sigur ca e acasa.

la plusuri:

- confortabila in teren accidentat, mai confortabil ca un patrol Y61 si mult mai confortabila ca un hilux din '96 - parerea mea

- consuma putin, dar putin

- spatios pentru altii, inghesuit pentru sofer

- piese ieftine si gramada

- motor cu distributie pe lant

- 6 viteze

- 7 locuri, cu acces facil la toate

- 4x4 permanent, cu TC

- poti sa pui pe consola centrala un frigider

- buna in teren, asa stock cum este ea

- scaunele, cel putin la mine, sint deja facute din material care este impermeabil si care se spala la wap

la minusuri

- confort 0 pentru sofer

- ergonomie 0 pentru sofer

- comenzi arhaice

- ca sa te asiguri stinga/dreapta trebuie sa scoti capul pe geam, pentru ca altfel belesti ochii fix in stilpi

- pisica poate sa scoata capul prin multele gauri de aerisire din lufturile de la portiere

- ca sa pui o statie in bati cuie in cap ca masina e de aluminiu

- cu 7 locuri nu mai pui bagaje

- senzatii tari pentru ca e ingusta si inalta

- nu se regleaza pe inaltime nici volan, nici scaun (cel putin la asta din ograda)

- senzatie de ARO pe bani de LC 200

ca masina de expeditie, care sa inlocuiasca hiluxul tau - vei avea de bagat bani in ea, nu multi, dar destui - dar mai putin ca in hilux. adica nu mai dai peste 1000 eur pe kit de inaltare, nu mai dai 1000+ pe bara arb pentru ca gasesti la 500eur de la terrafirma sau bearmach... ai scuturile pe dimensiuni, te duci, le-ai luat, le-ai pus... eu cred ca faci circa 2500eur economie la pregatire, bani pe care ii poti folosi ca sa calatoresti efectiv.

@sierrafery: care din ele, 2.4 sau 2.2?

Editat de air_wolf

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Imi pare rau ca ma bag peste topicul colegului, dar va rog sa imi spuneti cum se comporta masina in iernile mai grele si daca in habitaclu temperatura e placuta (pe mine ma intereseaza modelul pana in 2000).

p.s. Un pic mai la subiect: am discutat acu' 3 luni cu un vecin de cartier care are si Hilux Vigo si 110 (dar din 2004) si chiar ma intrigat cand mi-a spus ca Hilux-ul e mult mai confortabil ca Def-ul. Chiar mi se pare f. ciudat ca un pick-up cu foi pe spate sa fie mai confortabil ca un 4x4 cu elicoidale. Ma gandesc ca daca suspensia originala se upgradeaza creste si gradul de confort. Test nu am facut sa pot sa imi d-au cu parerea despre el.

Bafta.

don't worry, be happy
Link spre comentariu

din pacate(sau din fericire?) CONFORTUL nu se reduce doar la arcurile de pe spate:wink:

Link spre comentariu

strict din puct de vedere al zdruncinaturilor, defenderul puma este bun si este peste alte masini. daca aveau si scaune misto, si mai mult spatiu pentru sofer, era o masina confortabila.

pina la urma ceea ce multi nu inteleg este ca defenderul este o masina de lucru, un obiect cu care iti faci treaba, usor de depanat, oriunde in lume. nu e o masina de strada, e un cal de povara in care bagi 5-7-9 oameni pe care ii duci din A in B impreuna cu sculele/utilajele de lucru. caroseria de aluminiu nu rugineste, masina poate fi exploatata ani in sir fara investitii majore si cu minim de intretinere - ceea ce este un mare avantaj.

evident, nu se compara cu toyota :grin:

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Mici completari la analiza pertinenta facuta de @air_wolf:

-cu confortul,ergonomia si comenzile te obisnuiesti sau nu

-Defenderul nu are stalpi...un roll-cage e mai mult decat necesar

-de acord cu lufturile dar se poate rezolva ieftin (balamale si bolturi noi,un ciocan de cauciuc,chedere noi,etc)

-antena fixa si statia in consola de tavan,cea mai buna solutie adoptata si de mine

-daca bagi 7 persoane trebuie roof-rack....poti sa accesorizezi Def-ul cu o gramada de suporti pentru bagaje pe exterior

-senzatiile sunt tari dar masina e mai stabila decat multe altele datorita centrului de greutate jos - sta bine pe inclinari laterale,pe urcari si coborari abrupte ('90 -ul are tendinta sa-si ridice botul pe urcari grave daca ii dai in gura,'110 mult mai putin pentru ca e mai lung)

-un client de LC200 nu este interesat de Def iar reciproca e adevarata - are si Aro farmecul lui:grin:

Ferry,motorul Puma are reputatia unei bune fiabilitati....la Def-urile noi au pus motorul de 2,2 litri (de pe Jaguar si Freelander2) caruia i-au remediat problema axelor cu came pe care le cam rupea la inceputuri....nu am fost interesat de motorizarea respectiva si nu cunosc alte barfe.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Ma pot lauda cu mii de km de macadam,noroi,asfalt cu un Defender 110 si cred ca este si o problema de atitudine. Depinde ce vrei..... Vrei masina de oras? Atunci in nici un caz Defender, cu ata mai mult 110. Vrei o masina de tura ? Atunci Defender-ul poate fi una din cele mai bune alegeri. Vrei mai mult decat tura? Cu mici investitii, tot Defender-ul poate fi o alegere buna. Vrei offroad extrem ? Cu investitii majore, tot Defender-ul poate fi o alegere buna. Dar mai sunt si alte optiuni. Asa ca , ma repet . E si o chestie de atitudine. Un Defender iti place sau nu. Si daca iti place, toate minusurile pot fi trecute cu vederea ( pozitie sofer, ergonomie comenzi, gauri tehnologice, etc). Sa nu uitam una din devizele LR Defender " You can go fast, I can go anywhere " :banana:banana:banana:banana:banana

Land Rover Discovery 2 , 2004automat,TD5 pentru plimbare

BMW 1200 GS LC Adventure pentru ture

Land Rover Defender 110 , 1999, TD5 pentru alte ture

Link spre comentariu

Iar cu comoditatea , depinde ce iti doresti. Suspensia de LR este cred ca cea mai reusita suspensie dintre masinile de teren. Stock, dupa parerea mea este peste orice am avut: Toyota, Nissan, Mercedes G, Nu e tocmai la indemana ca si sofer, dar are farmecul lui. Te obisnuiesti repede. Al meu 110 este din '99, nu am probleme cu caldura nici la -20 grade ( asta pe locurile din fata, in spate nu stiu :grin: ) Cat despre stabilitate pe teren, este peste majoritatea celorlalte masini de teren. Intretinere foarte ieftine, piata after market abolu fabuloasa. Consuma extrem de putin. Cred ca este foarte potrivita pentru iesiri care nu necesita offroad extrem, desi face fata cu modificari destul de piperate totusi la extrem. Altfel, stock este o masina surprinzatoare. Peste multe alte masini, si cu pedigree de ture lungi

Land Rover Discovery 2 , 2004automat,TD5 pentru plimbare

BMW 1200 GS LC Adventure pentru ture

Land Rover Defender 110 , 1999, TD5 pentru alte ture

Link spre comentariu

Nu am condus atat de mult 110 cat altii (probabil doar cateva mii de km) pentru ca e masina de servici de off-road, nu personala, dar pot sa zic ca suntem toti impresionati de confortul suspensiei pe drum prost/forestier. Este atat de bine calculata incat pe drum prost masina face doar un usor balans sus/jos. Este o masina cu care poti merge confortabil cu 50-60 km/h pe un forestier gen Moroieni - Padina sa zicem.

Pe asfalt in schimb, cele mai fine denivelari se simt rau de tot, nivelul de confort este destul de slab, se vede ca masina nu e facuta pentru asta. Inclusiv un drum pe autostrada e o mica aventura. Face urat de tot la santurile din asfalt de pe banda 1. Daca pana pe la 100-110 km/h zgomotul e rezonabil, la 130 nu te poti intelege om cu om. In schimb sta frumos la 130-135, datorita binevenitei trepte a 6-a.

Astea ale noastre sunt echipate cu gume Michelin ZXL, cu siguranta cu unele normale se mai rezolva treaba pe asfalt.

Spatiul interior in varianta cu 5 locuri e arhisuficient, scaunele din fata sunt acceptabile, bancheta este utilizabila, nu e banca din parc, cum era la cele mai vechi. Comenzile sunt rustice si oarecum amuzante, modul in care trebuie sa te contorsionezi cu mana sa deschizi geamul, cheia pe invers total, etc... Per total daca iti place masina te obisnuiesti cu ele.

Caldura si aer conditionat baga bine, dar spatiul e mare si iarna daca e foarte frig caldura ajunge mai greu in spate, e bine de tras niste tuburi de la incalzire la bancheta.

Pe off-road eu zic ca e clara treaba...

Per total, si eu zic ca e o masina care sau iti place, sau nu. Eu sunt fascinat de ea si probabil intr-o zi o sa fiu proprietarul unui agregat, cel putin asa sper. Momentan am alte prioritati dar e pe lista pe termen mediu.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare