Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ajutor! troliu suzuki jimny

Vizitator reallifehunter

Postări Recomandate

Vizitator reallifehunter

Am un Suzuki Jimny 2005 hard top Japan si doresc sa-i pun un troliu,DAR:Nu vreau sa-l transform in tractor,sa-i scot bara fata etc.Folosesc masina in felurite moduri,sosea,autostrada,drumuri prin tara etc si tin la aspectul domestic si original al masiniI.daca voiam ceva extrem imi cumparam un SJ cu 1500eur si-l faceam Tatra.

Intrebarea mea este;Am vre-o posibilitate sa-mi montez un troliu fara renuntare la bara(spoiler) fata?EVENTUAL un f mic decupaj pt iesirea cablului si fanta de ghidaj.

daca da,ce model si de unde?Masinuta este f usoara,1100kg,deci un troliu mic de max 2200kg ar fi suficient.

eventual ma gandeam la un troliu manual-demontabil,pt iesire din situatii de urgenta pe care sa-l pot pune si in spate daca e nevoie si sa ma trag putin cu el.Nu stiu daca exista insa asa ceva...

Astept pareri si sfaturi,va multumesc!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ajutor! troliu suzuki jimny

Ca sa nu renunti la aspectul masinii si sa nu te incurci in modificari multe ce poate nu au rost, cel mai simplu si ieftin - troliu manual.

Nu e scump, dai frumos la mana si te scoate elegant. Tractorul meu are 2 tone si l-am scos de multe ori din mocirle.

calinvas avea o oferta la Tmax, de trolii manuale. Cauta putin pe forum, sau intreaba-l.

Link spre comentariu

Exista sisteme de receiver atat ptr fata cat si ptr spate ... care vor arata bine (profil patrat de 5/5 care iese prin/sub bara) si poti sa pui un troliu adecvat (adevarat 6000-6500lbs) doar ptr iesirile in teren!

Problema e ca montajul te costa dublu (instalatie electrica, mufe...), dar ai avantaje garla!

Un troliu ATV (3-4000) are cablu pe el aprox 15-18m ceea ce e cam putin daca mai pui si scripete adica max. 18/2 :hi ... cred ca nici alea manuale nu au mai mult!!! Deci trebuie sa le inadesti ...

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

Uite solutia cea eleganta:

http://www.stockundstein.de/main/appt/trade/index.php?&dbc=3759ed47a0776d64f4521deef776221d

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

Vizitator reallifehunter

va multumesc mult,dragi prieteni.

Am urmat sfatul vostru si am gasit troliu manual la o firma undeva in incinta fabricii de ace pe la drisitor.

De 1.5 tone costa 120E si are cablu de 20metri.Ar fi prima varianta.

A doua este troliul de ATV ,am gasit insa numai varianta de 200lbs adica undeva 900kg.tot cam cu 140E.

Pentru cele de 3500lbs preturile sunt direct uriase,peste 600E si cred ca sunt umflate artificial,nu poate sa coste un motor chinezesc si o bobina atatia bani.

Eu tin minte ca in Franta erau la Auchan oferte o data cu trolii de 4000lbs la 99Euro,am recunoscut imediat marfa China...pacat ca la noi inca se mai cer preturi "bombastice"...chiar nu merita banii,si,culmea,pana si cele din state sunt facute toc on China,am recunoscut abtibiltul ieftin caracteristic pe ele si sistemele de prindere a cablului din tabla ieftina stralucitoare.

Intrebarea mea este ;A FOLOSIT cineva un asemenea troliu de atv de 900 kg?Adica poate misca si trage masina afara din noroi?masina are 1100 kg,ma intereseaza aspectul PRACTIC ,daca a incercat cineva aceste trolii si cam cum sta treaba,nu teoretic cat poate el sa traga etc.

Pana una alta,nu o sa ma duc sa caut prin franta la Hipermarketuri oferte de trolii(f probabil nu mai sunt),ci ma voi orienta spre unul manual sau,daca va fi sa fie unul electric,ma gandesc sa-l bag cumva sub masina si sa-l fac pivotant spre toate directiile,cumva fixat pe sasiu solid,ma voi gandi la ceva excentric si f practic(nu aberant totusi)

Cu multumiri,gabi

Link spre comentariu

Parerea mea: Sa iti un troliu de pana in 400 E pe care sa-l montezi in bot, intre lonjeroane, rolele de ghidaj sa fie prinse pe scut(nu original) ca in poza de mai sus. Sufa daca este de 10-15 metri nu cred ca te deranjeaza asa de tare, poti sa tii in portbagaj inca o prelungire de 10-20-30 de metri. O placa de troliu am intales ca e undeva pe la 50 E. Sau poti sa-ti faci singur una pe care sa o sudezi/prinzi in suruburi de lonjeroane.

Troliul de atv de 900 kg trage masina de 1200 kg, probat de mine. Troliu de 9500 lbs, montat de forma pe un camion de 6.5 tone, fara scripete, l-a miscat pe pamant cu rotile franate. Greu, ce-i drept, cu viteza melcului a innaintat totusi cu aproximativ 20 cm.

E cam aiurea ce cauti tu... si practic si frumos si sa pastrezi originalul. Pana la urma un troliu e menit sa: "Does it`s job", efectul de "blink-blink" il poti obtine din multe alte repere ale masinii.

Eu unu as opta pt varianta din poza de mai sus. E ceva de munca, dar ti-ar satisface dorintele.

Ceea ce vrei sa faci tu: ""daca va fi sa fie unul electric,ma gandesc sa-l bag cumva sub masina si sa-l fac pivotant spre toate directiile,cumva fixat pe sasiu solid,ma voi gandi la ceva excentric si f practic(nu aberant totusi)"" Mi se pare cam riscant si tot-odata cam imposibil. Riscant: Orice sistem oscilant care trage o masina (deci efort destul de mare) e expus unor forte impresionante. Gandeste-te cam cate kile de fier ti-ar trebui sa-l faci, unde mai pui si zilele de munca. Imoposibil, deoarece nu prea ai loc pe sub jimny sa ta plimbi cu troliul. De asta sunt rolele de ghidaj in echiparea standard a troliului, pentru a exclude ceea ce ai vrea tu sa faci. Iti ofera undeva pe la aproape 180 de grade numai din role. Sunt multe de spus, oricum... bafta multa :wink:

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Legat de poza de mai sus: M-i s-a parut ca este carligul, ochetul acela alb. Dar totusi, intra radiator si scut nu este loc pentru un mic troliu?

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Nu stiu nimic de trolii :wink:

Dar cam toti producatorii recomanda ca troliu sa fie minim 1.6X din incarcarea masini.. adica sa duca greutatea masini cu ce are prin ea + 60%.. minim recomandat.. daca masina are 1.000 kg, recomandat minim troliu de 1.600 kg.

De ce?

In primul rand masina va fi incarcata cu ceva bagaje, ca nu va fi goala daca esti in padure.. la care se adauga frictiunea si suctiunea cu problema in care ai ramas, adica noroiul. Care are prostul obicei in afara de a impiedica inaintarea are si proprietatea de a fi ca o ventuza pt masina..

Si nu cred ca vrei sa ramai acolo numai pt ca ai supraevaluat puterea troliului.

Pe drum uscat, inclinat posibil sa faca fata si cel de atv...dar ...

Mai bine unul adevarat si adecvat.. sau manual daca specificatile tehnice ale celui manual permit asta.

... undeva, candva, altundeva...
Link spre comentariu

Vizitator reallifehunter

nu am loc in spate la masca-grila spoiler,am radiatorul de clima acolo.

Am optat pt solutia de compromis oferita de Tuparu:decupaj bara in partea centrala,pastrarea barii originale si troliul prisn in spate ,va iesi putin in afara,tocmai bine ca sa am unghiuri de miscare.

Inca o data multumesc!

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

As avea nevoie de niste sfaturi va rog. Cand am ramas in zapada mare si am incercat s-o scot la troliu... a tras ce a tras si a murit.... chiar si cu motorul in 3000ture si tot murea troliul. Ce ziceti, ar trebuii sa-i mai pun un Alternator? sau 2 baterii de amperaj mai mare + condensator ?

Link spre comentariu

@LorD'eko - arata foarte bine lucratura.

Si poate ne vedem prin PL. Mi se scurg ochii dupa cetele de veverite de la greci (vazute pe internet) si ma bucur cand mai apare cate un veveritoi. Creste speranta ca o sa facem si noi o coloana de veverite, veveritoi si barzauni:)

Jimnyholic inside :j

Link spre comentariu

Pai wk-end-ul viitor poate facem o iesire (soft-road).

Pana sus pe Grohotis (unde am fost eu cu @alexb25 in noiembrie 2009). :2dr

Sau incercam o strapungere Valea Doftanei - Sacele? :ft:tr

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Sambata acuma pe 8 sunt plecat pe la Brebu cu niste prieteni sa ne dam la un freeride cu biclele :D.Duminica sunt acasa si eu si tata... Eu zic ca s-a topit zapada pe Valea Doftanei-Sacele pt ca am fost eu pe 4 Aprilie si era zapada destula in anumite zone :D,insa am ajuns in varf la "granita" si n-aveai cum sa cobori spre Sacele pt ca erau troiene mari de zapada...

Link spre comentariu

Uite cum mi-a iesit mie :D si e Troliu Horn HSW8000 de 3600kg :)

p.s: Am si AC:wink:

nu arata rau, dar daca mai faci vreo 3-4 poze mai detaliate... sa vedem si noi pe unde ai facut prinderile... dau o :x.....nu bere, palinca

si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin:
Link spre comentariu

ca sa nu iti mai moara troliul poti sa iti cumperi un scripete si nu o sa mai problema asta ti se va dubla puterea troliului.

Pei asa am facut :D am facut rost de o fulie buna, i-am pus un rulment sa mearga usor :D si urmeaza s-o termin :D:tk

Niste poze pt abrudila, sper sa se inteleaga.:tk

Link spre comentariu

da se intelege, numai ca nu sunt sigur de cum ai facut pozele....

tu sau aparatul ati baut ceva :2dr

suportul de troliu (tabla) ce grosime are ?

si inca una... din poze inteleg ca nu e sudat nimic, totul e prins in suruburi

este ?

si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin:
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

1. Anvelope "SIMEX" resapate 205/70/R15?! Ating?

2. Camera GoPro?! Vreau sa vad si eu filme!

3. Troliu ... de unde si la cati bani?! S-a lasat masina in jos de fata?

Imi place la nebunie ce faceti voi in Prahova ... pacat ca sunt la mare distanta de voi! O Transalpina/Strategica vreau si eu in vara!

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare