luckgil Postat August 11, 2014 Partajează Postat August 11, 2014 (editat) Salut, Un amic de al meu a adus acum 1 an de zile din Anglia un LandCruiser an fabricatie 1996 cu motor 3.0D. Masina a muncit intre timp si nimeni nu s-a gandit sa se uite la cutia de transfer la ulei si din pacate nu mai avea deloc si ceva s-a rupt pe acolo prin cutia de transfer. Concluzia este cutia de transfer s-a cam stricat urat si multe din pinioanele de acolo s-au spart. Lantul este intreg. Intrebarea este unde gasesc o schema explodata a cutiei de transfer. Cum iesi mai ieftin sa cumpar pinioanele ciobite, sa cumpar cutie de transfer SH ( se gaseste separat sau impreuna cu cutia automata?). Astept sfaturi. Pun o poza cu masina ca sa se vada ce tip este si cu manetele de viteza/cutie transfer. Cred ca trebuie mutat topicul la LC90 ca aia masina cred ca e. Editat August 11, 2014 de luckgil Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat August 19, 2014 Partajează Postat August 19, 2014 Re: Cutie de transfer Pinioanele din cutiile de transfer/viteze sunt de obicei scumpe in comparatie cu pretul unei cutii complete sh. Daca ai ocazia sa probezi sau sa primesti una cu garantia ca merge as merge cu incredere pe una sh. Concret: pinion viteza 1 a a fost 1800 lei, montat demontat cutie 100 euro, rulmenti 3-400 lei bucata. Cutie transfer sh 500 euro Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat August 19, 2014 Partajează Postat August 19, 2014 Re: Cutie de transfer uite: http://www.euro4x4parts.com/parts/tpg1048-2197_low_ratio_transfer_planetary_gear_compl_assy.html vezi la sectiunea de "merge si la" :) e mai ieftin sa iei una SH, noua o sa ai un soc cind citesti pretul. oricum, vezi ca poate se mai potriveste de la un J7 de 3l sau de la un surf de 3l. e mai ieftin sa-I faci o traversa decit sa schimbi pinioanele. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat August 20, 2014 Autor Partajează Postat August 20, 2014 Re: Cutie de transfer uite: http://www.euro4x4parts.com/parts/tpg1048-2197_low_ratio_transfer_planetary_gear_compl_assy.html vezi la sectiunea de "merge si la" :) e mai ieftin sa iei una SH, noua o sa ai un soc cind citesti pretul. oricum, vezi ca poate se mai potriveste de la un J7 de 3l sau de la un surf de 3l. e mai ieftin sa-I faci o traversa decit sa schimbi pinioanele. Multumesc de sfaturi, cred ca SH scrie pe ea. Si chestia cu de la care se mai potriveste e super tare. Inca ceva - de unde iau o asemenea cutie - sh? Va tin la curent. Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat August 20, 2014 Partajează Postat August 20, 2014 (editat) Re: Cutie de transfer Nu-s chiar in parohia mea in gradina Toyota :ha:, dar la cate s-au adunat prin biblioteca tehnica zic si eu ca agregatul din poza e un LC Prado, care are imparte partial platforma tehnica (axa fata, unele motorizari si transmisii) cu Toyota Tacoma si Hilux Surf din aceeasi perioada! Iata cam cum arata o reprezentare explodata a unor cutii de transfer de Tacoma, tot pe lant (motorizari diferite e drept): . Asta ca sa-ti faci o idee (daca mai era nevoie) despre cam cate componente au de suferit mergand fara ulei. Am avut pe mana o cutie de transfer pe care stapanul a incercat sa o determine sa mearga "uscata" :ha: (asta stia ca n-are ulei cat trebuie), la care nici carcasa n-a mai fost refolosibila. La cate componente va trebuie pentru reanimare si la ce preturi au, asa cum spuneau si colegii, cred si eu ca SH scrie pe ea! Si lantul ala daca e intreg nu inseamna ca te mai poti baza pe el, cu siguranta efortul pe uscat nu i-a priit! Succes! :wink: Editat August 20, 2014 de Iulian G Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Februarie 15, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2015 Re: Cutie de transfer Inca nu am rezolvat cu aceasta cutie de transfer. Imi trebuie si mie cieva care sa o reconditioneze ca sa functioneze corespunzator. Cred ca e mai bine asa decat una SH. Asa ca daca ma puteti ajuta cu vreun link/numar telefon la cineva de prin Bucuresti ar fi perfect. Multumesc, Lucian Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Februarie 15, 2015 Partajează Postat Februarie 15, 2015 Re: Cutie de transfer Inca nu am rezolvat cu aceasta cutie de transfer. Imi trebuie si mie cieva care sa o reconditioneze ca sa functioneze corespunzator. Cred ca e mai bine asa decat una SH. Asa ca daca ma puteti ajuta cu vreun link/numar telefon la cineva de prin Bucuresti ar fi perfect. Multumesc, Lucian Daca ai piesele necesare eu iti pot reconditiona complet cutia ta de transfer. O fac de la carcasa goala. Neaparat trebuie facuta o constatare in care sa stii clar ce piese ai nevoie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Februarie 15, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2015 Re: Cutie de transfer Daca ai piesele necesare eu iti pot reconditiona complet cutia ta de transfer. O fac de la carcasa goala. Neaparat trebuie facuta o constatare in care sa stii clar ce piese ai nevoie. Mulțumesc Max. Căutam pe cineva in buc ca sa ducem mașina acolo pe platforma și sa plece pe roti. Dacă nu găsim te sun și ti - o trimit. Mulțumesc Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucian mk1 Postat Octombrie 13, 2015 Partajează Postat Octombrie 13, 2015 Re: Cutie de transfer Cum ai rezolvat-o pana la urma? Ma intereseaza si pe mine una sh ,a mea e praf. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate