Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

blocant fata Nissan Patrol

sososs

Postări Recomandate

sunt in curs de achizitie un autodeblocant fata ptr Y60

informatiile care le stiu sunt ca planetarele de Y60 sunt 31 spline si din cate stiu nu conteaza rapoartele ptr blocant

dar furnizorul ma intreaba ce rearend am?: R180 or a R220 rearend ?

ce este asta, habar nu am

multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: blocant fata Nissan Patrol

Cred ca e destul de riscant sa pui autodeblocant pe FATA! Pe spate e ok,au toti samuraistii adevarati!:grin: Dar banuiesc ca ai deja blocant spate stock. Gindeste-te la un ARB pe fata,blocant 100% la buton,e mult mai safe:wink:. Mi-a trecut si mie prin cap ideea,ametit fiind de pretul fara egal dar m-au potolit repede cei cu mai multa experienta si logica!:br

Link spre comentariu

Tks de Feedback, stiu cum este cu autodbl ... Vs blocantul la buton ...

Daca stiti ce este ala rearend ?[

QUOTE=dansoare;973421]Cred ca e destul de riscant sa pui autodeblocant pe FATA! Pe spate e ok,au toti samuraistii adevarati!:grin: Dar banuiesc ca ai deja blocant spate stock. Gindeste-te la un ARB pe fata,blocant 100% la buton,e mult mai safe:wink:. Mi-a trecut si mie prin cap ideea,ametit fiind de pretul fara egal dar m-au potolit repede cei cu mai multa experienta si logica!:br

Link spre comentariu

Rearend - se refera la angrenajul final al lantului cinematic - in cazul lui 'rearend' o traducere aproape mot-a-mot ar fi ultima angrenare ( adica diferentialul ) .

Rearend R180/220 se refera la diferentialul care poate fi 180/220 .Adica tipul de punte (implicit tipul de diferential ) pe care-l ai . Dar , in cazul puntii de pe Y60 pe fata ai cel mai probabil H233B ( deschisa , ) si pe spate H233B cu diff blocabil . Puntile cu difful mic ( 180/200 ) nu prea se regasesc pe la noi ( exceptia este doar puntea fata C200 de pe spanioloaice , cu coroana de 200 mm , dar e de pe modelele K - pe alte continente sunt indentificate ca MK/MQ , nu se regaseste pe japonezele Y60 - cunoscute ca si Safary/GQ/GR-1/ GR-A ... denumiri si codificari in functie de zonele unde s-au vandut ) .Adica .. cred ca esti pe cale sa cumperi o treaba d-aia pentru MK ...

Cred ca ar trebui sa pui in cos si niste planetare , poate ca nu se rup dar sigur se vor uza rapid ( indiferent de marimea lor , orice planetara se uzeaza ) daca implica si un autodeblocant . Si un set de flanse fixe care sa inlocuiasaca MRL-urile , ca sa fie coliva intreaga . Si , poate un highsteer , mai bine doua ( stg+dr ) ... (no asta mi-s io , sa nu ma iei la shopping ca devine chopping ...) .

Mi-ar place sa divagam pe acest subiect - blocantul fata la elefanti - , eu sunt direct interesat . Suficient de interesat incat am in plan sa cioplesc pe puntea de Y61 un LSD cu transfer variabil , controlat de un actuator liniar , asistat de un sistem electronic care cel putin semnalizeaza diferentele de rotatie ( implicit ruperea aderentei ) in functie de o raza de virare ( sau asistarea directa , predefinita , a LSD-ului variabil ... sau controlul manual , potentiometric ) . Din pacate pana acum discutia s-a terminat la ARB si alte alea .

... aaa ... pentru ca un LSD ar fi mult mai protectiv cu planetarele si mai prietenos cu aderenta ... si un LSD variabil poate fi impins pana la un transfer destul de inalt , posibil ca pana la 80 % ...

Sper ca poti intelege ceva din incetosarea asta ....

...era mult mai simplu daca scriam doar doua cuvinte : rearend = diferential .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Cos, tks man ptr informatii si eu chiar apreciez disponibilitatea ta de a imparti cu altii experienta si cunostiintele ...

mai am o alta intrebare de rookie .... cum se schimba rapoartele la o punte? ... se schimba intre ansamblul pinion atac/coroana ?

adica daca am 2 punti complete cu rapoarte diferite, schimb intreg ansamblul intre una si alta, sau ?

Link spre comentariu

Se pot schimba doar coroana + pinion ( se reface reglajul angrenarii lor ) , sau mai simplu se pot schimba direct diferentialele cu totul si gata ( daca sunt puntile identice ) .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

La puntea fata nu sunt probleme , la puntea spate ar fi de mentionat daca e cu/fara blocant .

• Like 1

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

@Sososs . Colegul vroia sa stie , ce marca anume este , daca este blocant sau auto deblocant sau lsd etc. Si cum se comporta ,exemplu pe sosea, cand virez cum se comporta . Se poate circula cu el si pe strada ,(cum se comporta ) sau scoate zgomote (trosnituri in grup ) . Am inteles ca in tere binen merge .Asta daca nu deranjam si esti amabil sa ne impartasesti si noua ( colegilor ) mai pe larg . Multumes frumos .

Editat de Astral
Link spre comentariu

Sunt si eu interesat de Autoblocant ? , ma tot gandesc daca sa montez si pe fata / pe spata am deja la IMS , se tot aude, ca pe sosea nu prea poti sa virezi se blocheaza roata ? , in noroi este ok ? , evident de rupt planetare ? Poate ne spune si noua ceva colegu

Link spre comentariu

Ce legatura are blocantul sau autoblocantul cu mersul pe sosea?

MRL-urile au rolul de a decupla rotile de transmisie. La Y60 mai e si o maneta cu care se decupleaza diferentialul fata de cutia de viteze (reductor). Toate astea, pentru a se putea circula bine si pe sosea, indiferent cum e construit diferentialul.

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu

daca tot este deschis acest topic, intreb si eu , cand credeti ca merita sa montam un diff lock pe fata? Adica ce ar trebui sa facem cu masina incat sa se considere ca aceasta investitie in ea este necesara si folositoare si nu doar un moft?

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

am specificat cand am inceput topicul ca discutam de un autodeblocant - mai precis starea lui "naturala" este blocat si deblocheaza doar in anumite situatii.

principiul de functionare este cel de mai jos:

in momentul in care exista forta exercitata asupra diferentialului fata (ai fata cuplata) blocantul "sta" in pozitia blocat, indiferent daca rotile sunt virate sau nu; in momentul in care reduci forta, blocantul decupleaza (tacane).

din probele din off road - atentie la urcari cand accelerezi in curba si la coborari cu frana de motor in curba, cu fata cuplata desigur.

autodeblocantul este Spartan Locker - daca imi aduc bine aminte - garantat pe viata pana la gume de 33" (ulei trebuie obisnuit de diferential 80w90)

in momentul in care ai MRL-urile cuplate si puntea fata decuplata (din reductor) si invarti rotile cu mana se aude un tacanit daca stai langa punte; din masina nu auzi nimic; vezi principiul de functionare de mai sus.

"tacanitul" este sinonim cu decuplarea blocantului; daca mergi cu masina cu MRL-urile cuplate si fata decuplata, blocantul va "tacani" continuu deoarece va permite unei planetare sa se invarta mai repede ca si cealalta.

referitor la mersul pe sosea, am mers doar cu MRL-urile decuplate si fara fata, deci autodeblocantul nu facea nimic.

sper ca am reusit sa explic pe inteles, nefiind inginer de meserie

Editat de sososs
Link spre comentariu

daca tot este deschis acest topic, intreb si eu , cand credeti ca merita sa montam un diff lock pe fata? Adica ce ar trebui sa facem cu masina incat sa se considere ca aceasta investitie in ea este necesara si folositoare si nu doar un moft?

Din punctul meu de vedere diff lock pe fata este strict legat de off road. Off road "soft", "mediu" sau "extrem" este o perceptie personala a fiecaruia, la fel cum este si decizia de a cumpara un diff lock pe fata.

Pe de alta parte daca off road-ul practicat se rezuma la iesiri pe weekend de agrement, la care de multe ori participa si masini relativ stock, iar un diff lock pe fata ar face probabil diferenta (te-ar scoate din namol) doar in 1-2 cazuri pe an eu zic clar ca nu se merita.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare