TONI Postat August 14, 2014 Partajează Postat August 14, 2014 (editat) Modalitatea simpla de a trece numele noului proprietar in acte cand cumperi o masina in Irlanda. Vezi masina , te intelegi cu vanzatorul bla bla si pe Certificatul de Inmatriculare al masinii ai o rubrica schimbarea proprietarului , cumparatorul isi scrie numele , adresa , numarul de telefon, data cumpararii dupa care semneaza , apoi vanzatorul semneaza si el . Vanzatorul are obligatia de a trimite prin posta Cetrificatul de Inmatriculare la Departamentul de Transport . Plateste un timbru postal de 68 centi (0.68 euro) si intre 5-10 zile lucratoare noul proprietar primeste in posta Certificatul de Inmatriculare pe numele lui . Fara alte taxe, notari, avocati umblaturi etc etc . Editat August 15, 2014 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
armand18us Postat August 14, 2014 Partajează Postat August 14, 2014 Re: Nu ar fi frumos sa fie si la noi asa simplu ! ar fi...dar nu este :) cand am inmatriculat samuraiul ...a durat aproape o luna....si spun doar ---> adeverinta taxa prima inmatriculare platita. --> 12 zile lucratoare :) ....vb aia ..suntem in 2014, totul este in "cloud".... Pajero Sport 2004 2.5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat August 14, 2014 Partajează Postat August 14, 2014 Re: Nu ar fi frumos sa fie si la noi asa simplu ! Niste prosti irlandezi astia,nu cunosc adevaratele placeri ale vietii ,nu stau ei la coada la rar cu banii de spaga pregatiti,nu stau ei cozi sa se certe cu functionarii,nu platesc taxa de mediu pe care statul sa faca proiecte de mediu. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat August 14, 2014 Partajează Postat August 14, 2014 Re: Nu ar fi frumos sa fie si la noi asa simplu ! La noi pare de domeniul SF-ului. Sa nu stai la cozi...sa nu platesti taxe...timbre...sa nu fii trimis de colo pana colo... Parca nu te simti roman daca nu esti 'regulat'. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TONI Postat August 14, 2014 Autor Partajează Postat August 14, 2014 Re: Nu ar fi frumos sa fie si la noi asa simplu ! Hai sa va impartasesc inca o istorioara despre sistemul irlandez : eu locuind in Irlanda am cumparat acum 2 ani un Nissan Patrol fara acte si fara numere de inmatriculare ( pur si simplu proprietarul nu le mai avea s-au pierdut in timp etc...) M-am dus la Tax Office (biroul unde se platesc taxele de drum) am intrebat cum sa fac sa am acte : mi-au dat un formular care trebuia stampilat de : Reprezentanta Nissan si Politie dupa care trebuia completat de mine nume adresa etc si trimis la Departamentul de Transport. Am dus masina la Reprezentanta Nissan , a venit un inginer a verificat seria de sasiu de pe placuta (nu s-a obosit sa caute numarul pe sasiu) a scris-o pe formular a pus stampila si am platit 10 euro , m-am dus la Politie ei au verificat masina daca nu este furata sau altceva... mi-au stampilat si ei formularul (gratis) si mi-au spus ce numar de inmatriculare are masina . am completat eu nume adresa si undeva am bifat ca nu mi s-au dat actele , formularul complet plus un cec de 12 euro l-am trimis la Departamentul de Transport . dupa 10 zile lucratoare a sosit in posta Certificatul de Inmatriculare pe numele meu . Am fost la un magazin de piese auto care mi-au facut pe loc placutele de inmatriculare care au costat 24 euro . in total am cheltuit 46 euro... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat August 14, 2014 Partajează Postat August 14, 2014 Re: Nu ar fi frumos sa fie si la noi asa simplu ! Bă colegu', tu vrei să ne enervezi, sau ce?! :))))) 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat August 15, 2014 Partajează Postat August 15, 2014 Re: Nu ar fi frumos sa fie si la noi asa simplu ! ...in tarile astea putin mai civilizate, decat plaiurile dacice(desi s-a descoperit ca romanii se trag din traci, in fine:wink:), statul, respectiv primariile au grija ca sa isi atraga fonduri proprii prin diverse mijloace inclusiv investitii. Iar in momentul in care veniturile respective depasesc cheltuielile suburbiei, se ia hotararea sa se relaxeze taxele catre populatie. De aceea sunt "localitati" unde cetatenii nu platesc impozite, sau exemple ca mai sus unde nu prea se iau taxe pe masini. Se considera ca simpla achizitie a unei masini de fapt reprezinta sustinerea vanzarilor prin consumul de carburant, piese, etc, respectiv intretinerea serviciilor cum ar fi service-ri spalatorii etc. Deci de ce intr-o tara cu un sistem in care nimeni nu fura, ar vrea cineva sa te taxeze de 2-3 ori pe acelasi serviciu dar prin diverse forme de taxe. Cum e la noi taxa de drum bagata in carburanti, apoi o mai platesti o data prin RO-vignieta, ca sa nu mai pomenim de multe alte gauri in bugetul statului, date de baietii destepti ce nu au patit nimic, dar pentru a fi recuperate, s-a hotarat la nivel inalt, sa o platim tot noi, si au bagat- tot in carburant(asta asa ca fapt divers, daca nu stiati, si mai e si CFR-ul si altele) ... De aceea nu se va intampla niciodata la noi in tara ce se intampla in Irlanda... :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat August 15, 2014 Partajează Postat August 15, 2014 Re: Nu ar fi frumos sa fie si la noi asa simplu ! Cam toate natiunile latine sufera de boli cum sunt ineficienta , prostia, suprataxarea populatiei si asa mai departe. Sunt frustrate dar nu am ce sa fac. Noi oricum nu avem decat vecini de aceasi facture cu noi, deci am mai avea o scuza, dar ce pot spune francezi care cu vecini ca nemti sau UK tot nu au invatat mare lucru. Difera materialul fratilor dintre german si latin. Nu poti face rubicon cu piese de dacie. Imi pare rau sa recunosc sau sa spun. Toate statele latine in proportii mai mari sau mai mici au probleme economice. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
buhu Postat August 18, 2014 Partajează Postat August 18, 2014 Re: Nu ar fi frumos sa fie si la noi asa simplu !? Modalitatea simpla de a trece numele noului proprietar in acte cand cumperi o masina in Irlanda. Vezi masina , te intelegi cu vanzatorul bla bla si pe Certificatul de Inmatriculare al masinii ai o rubrica schimbarea proprietarului , cumparatorul isi scrie numele , adresa , numarul de telefon, data cumpararii dupa care semneaza , apoi vanzatorul semneaza si el . Vanzatorul are obligatia de a trimite prin posta Cetrificatul de Inmatriculare la Departamentul de Transport . Plateste un timbru postal de 68 centi (0.68 euro) si intre 5-10 zile lucratoare noul proprietar primeste in posta Certificatul de Inmatriculare pe numele lui . Fara alte taxe, notari, avocati umblaturi etc etc . se misca cam incet irlandezii astia :grin: in Austria : dupa ce ai vazut si cumparat masina ( contract de mana cu vanzatorul ), mergi cu contractul si cu actul masinii la asigurarea de care apartii si in maxim 10 Minute pleci ca nou proprietar in acte si cu noile numere de inmatriculare daca esti mai comod, suni agentul de asigurare si daca ii dai pana la ora 10 dimineata actele, duraza mai mult.... cam doua ore :wink: asta fiindca ti le aduce acasa :grin: http://members.chello.at/daniel.rusmir/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TONI Postat August 19, 2014 Autor Partajează Postat August 19, 2014 Re: Nu ar fi frumos sa fie si la noi asa simplu !? Daca ai cumparat masina ( in Irlanda ) si ai deja asigurare trebuie doar sa suni si dai numarul de inmatriculare ( ei au in sistem deja detaliile masinii dupa numar) te-ai urcat in masina si ai plecat ( fara contracte de mana , fara alte umblaturi) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat August 19, 2014 Partajează Postat August 19, 2014 Re: Nu ar fi frumos sa fie si la noi asa simplu !? Romania e cea mai tare: nu suni, nu faci nici un act si poti sa mergi cu masina. 1 The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat August 19, 2014 Partajează Postat August 19, 2014 Re: Nu ar fi frumos sa fie si la noi asa simplu !? Romania e cea mai tare: nu suni, nu faci nici un act si poti sa mergi cu masina. :ha::ha::ha::ha::ha: :g Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat August 20, 2014 Partajează Postat August 20, 2014 Re: Nu ar fi frumos sa fie si la noi asa simplu !? olanda: te duci la posta ( mai nou si la pravaliile ce vand carti)cu actele vanzatorului si spui ca vrei sa treci fierul pe numele tau. primesti un print, platesti 12 euro, dai telefon la asigurator si spui numarul, marca, seria si greutatea masinii si esti terminat. printul tine in loc de certificatul care iti vine cam la o saptamana de cind s-au facut de tip card. inainte primeai actele pe loc, printate. daca e coada in pravalie ai sansa sa astepti si 10 minute. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
meffy Postat August 20, 2014 Partajează Postat August 20, 2014 Re: Nu ar fi frumos sa fie si la noi asa simplu !? Romania e cea mai tare: nu suni, nu faci nici un act si poti sa mergi cu masina. Mare dreptate ai! SSangYong Korando 2.3i GPL Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate